Turu solkimine

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Re: Turu solkimine

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Külaline kirjutas:Lõbusam on end positsioneerida vaesena "kindlates kätes".
Imelik.
Sõna "eesmärk" jäi sul vist kogemata kahe silma vahele :scratch:
nokkel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas nokkel »

Ok, olen sixpacki-lise panusega nõus...kuigi jah ilmselt kaotan, mõni ülevõlli pakkumine võib tulla ka.
Pidasin silmas rohkem seda, et selline hange ei kutsu kuidagi hinnapakkumist tegema ja pedandina võib klient miljon viga leides tasumisest keelduda ja jonnida nõrkemiseni. ...Aga see on oletus muidugi ainult.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

nokkel kirjutas:Ok, olen sixpacki-lise panusega nõus...
Sa vaata vaid, leidsimegi kuldse kesktee! :) Minu käsi selle peale!
Urmas
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

"end"[/colora] "rikka" kodanikuna "rikkasse" riiki mitte positsioneerida (kui eesmärki)- ei tulnud tõesti mõttesse. Vabandust. :D
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Imelik kirjutas:"end" "rikka" kodanikuna "rikkasse" riiki mitte positsioneerida (kui eesmärki)- ei tulnud tõesti mõttesse. Vabandust. :D
Võttes nüüd jutumärgid kui ilmse iroonia kandjad maha ja kasutades seega tegeliku mõtet väljendavaid mõisteid (ehk kirjutatu antonüüme) saame tegelikuks mõtteks:

"end vaese kodanikuna vaesesse riiki mitte positsioneerida (kui eesmärki)- ei tulnud tõesti mõttesse."

Huvitav, miks küll peaks keegi elu ja tegevuse eesmärgiks olemasoleva vaesuse säilitamise võtma :scratch:
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ei tea tõesti minagi- miks? ;) Sellega ongi see teema, et kui sõnad ja teod (ning nende tagajärjed) lahknevad, saab usalduse krediit otsa. See siis lihtsalt väljapakutud "viienda närimise" põhjustest.
Teema oli muidu turu solkimine ja kellegi "hanke" näide. :D
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Imelik kirjutas:kui sõnad ja teod (ning nende tagajärjed) lahknevad, saab usalduse krediit otsa.
Kas ikka lahknevad? Kas ikka saab otsa? Kes ütles? Kes tõestas? Kas ajakirjanduslik "kollane" kõmin ja oma soovmõtlemise kõvahäälne esitamine tõe pähe on ikka tegelikkus? :scratch:
Imelik kirjutas:Teema oli muidu turu solkimine ja kellegi "hanke" näide. :D
Hea, et sulle see vahel ikka meelde tuleb. :wave:
Viimati muutis madis64, 01 Apr 2012, 21:11, muudetud 1 kord kokku.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Teemasse siis tagasi - nagu tellimise peale:

viewtopic.php?f=15&t=33993

:roll:

Edit 2012.04.04: viidatud teema on foorumist kustutatud. Selle sisu oli lühidalt selles, et keegi kodanik otsis kedagi, kes "pakuks MTR-i".
Viimati muutis madis64, 04 Apr 2012, 17:45, muudetud 1 kord kokku.
tomask90
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas tomask90 »

Urmas kirjutas:Näide, kuidas me nii jõuamegi "viie rikkama riigi" hulka. http://ehitus.hange.ee/hange/24172/reno ... ineehitus/
Arvestades, et hanke korraldaja on firma, siis tooks välja sealt eraldi tsitaadi:
"...Max.tööde teostamise aeg 2kuud!Ja kuna olen vägagi pedant kõigekohalt siis paluks teha pakkumised proffesionaalidel.Pakkumisi ootan üldjuhul eraisikutelt ja ei ole vaimustuses firmadest ning ametlikest hindadest."
Palju õnne pakkujatele! :)
Nagu näha siis teema areneb ja hr Tellija teeb kõik endast oleneva et talle ühtegi pakkumist ei tuleks :D

http://ehitus.hange.ee/hange/24172/reno ... ineehitus/
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

tomask90 kirjutas:Nagu näha siis teema areneb ja hr Tellija teeb kõik endast oleneva et talle ühtegi pakkumist ei tuleks :D

http://ehitus.hange.ee/hange/24172/reno ... ineehitus/
Ärge jamage, mul on sixpack mängus. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
tomask90
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas tomask90 »

Selle sixpacki pead vist juba varakult bagassi varuks ostma, tundub et ilma sa tast jääd seekord :)
Külaline
külaline

maeivõi :rotfl: koom vana vaatasin ka seda hanget :jooma jooma ajas ei muud midagi :jooma ja nagu ikka 55% vahendajale ja üejäänud kui saad siis kunagi ehk hiljem
ja sõimab oii kuidas sõimab kui keegi miskitküsib :rotfl:
A A
külaline

Lugemata postitus Postitas A A »

Tere!
Uskuge mind, see mingi aprill´ikas! 42m2 fibo+2x kips. 8m2peno+võrk+betoon... uksed karkassid ja mida veel......
Kõik upitajaga korraga sinna 3 le korrusele kuhja, no kuhu! Nii loll pole veel ükski tellija olnud, ülbusest rääkimata!?
Andres
Urmas
autodidakt

nokkel kirjutas:Ok, olen sixpacki-lise panusega nõus...kuigi jah ilmselt kaotan, mõni ülevõlli pakkumine võib tulla ka...
Jess, sixpack tuli ära! :thumbsup: Võid mulle PS-le kirjutada, kuidas selle kätte saan! :write:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
nokkel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Aikurja kesmiskus? keegi tegi pakkumise või? :shock: Miks ma ei näe?
Aga tekst on hea :thumbsup:
/....mina mögise ehitusfoorumis või buduaaris kus sinusuguse koht on kloun.../
Külaline
külaline

nokkel kirjutas:Aikurja kesmiskus? keegi tegi pakkumise või? :shock: Miks ma ei näe?...
Oli pakkumine, aga millegipärast on see maha võetud. Miks, ei tea. Nüüd ei teagi, kuidas olla- nõuda sixpacki või mitte? :scratch:
Urmas
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Nägin minagi seda 1 pakkumist aga ära ta kadus :scratch: . Eks ikka lõpptulemus maksab. Urmas vutt vutt poodi "Nokkel"ile auhinna järele. :lol:
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

"Ümbrikupalkade maksjate vastutusele võtmine oli ja on maksuhalduri järelevalvealase tegevuse üks peasihtidest. Keerulisim ja aeganõudvaim osa kogu protsessis on täpne ja põhjendatud kontrollobjekti valik, olulisim alus kogu tööle aga ühiskonna üldine negatiivne suhtumine. Maksuhalduri nägemuse kohaselt on eeltoodud kaks põhitõdemust koostööpunktiks ametiühingute, erialaliitude, riigiasutuste, politsei ja miks mitte iga ühiskonna liikme ning maksuhalduri vahel."
http://emta.ee/index.php?id=2108 http://emta.ee/index.php?id=2128
Mõistlik jutt.
Raadiost kõlas info et maksuameti hinnangul makstakse 40 % palkadest ehitussektoris "mustalt". Loetavat allikat ei ole veel silma jäänud.
nokkel
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Urmas ära pikka viha pea, kuskandi mees oled?
Kuid jah, märkamatult on teema kõrvale kaldunud.
40% on muidugi kõva number... Tihti on nö. must kokkulepe kahepoolne, ehk siis töömees on nõus saama mustalt rohkem palka kui ametlikult.
Soomes on suht kõva käega korda hoidmas rakennusliitto ja trobikond igasuguseid instantse. Meil aga võrdluseks siis suht hambutu ametiühing ja kõva käega maksuhaldur (kõlab mõnikord nagu karistusüksus :) ). Paraku viimased ei jõua kõike kontrollida ju...nagu neil muud tööd vähe veel.
bljääd
külaline

Lugemata postitus Postitas bljääd »

ilged ausad mehed on siia kokku saanud. mina näiteks tööandjana olen võtnud kindla seisukoha. ehitajad, maaklerid ja baarmenid unusttagu ära. see on seda sorti rahvas keda ei saa usaldada. ahned, ebaausad ja ülbed. ehitajad on neist veel kõige vastikumad tegelased. enamus neist toovad kalli raha eest tellijale suuri kahjusid. ma võrdleks neid metallivarastega, kes varastavad 1 millise vidina ja saavad kokkuostus selle eest 10 000
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

nokkel kirjutas:Tihti on nö. must kokkulepe kahepoolne, ehk siis töömees on nõus saama mustalt rohkem palka kui ametlikult.
Eks enamus kokkuleppeid loomulikult kahepoolsed aga kui paljudel juhtudel on töömehel üldse pakutud valikut kas sulas rohkem või ametlikult vähem...
nokkel kirjutas: Meil aga võrdluseks siis suht hambutu ametiühing ...
Kas oskad tuua viidet eesti ehitajate ametühingule?
Urmas
autodidakt

bljääd kirjutas:ilged ausad mehed on siia kokku saanud. mina näiteks tööandjana olen võtnud kindla seisukoha. ehitajad, maaklerid ja baarmenid unusttagu ära. see on seda sorti rahvas keda ei saa usaldada. ahned, ebaausad ja ülbed. ehitajad on neist veel kõige vastikumad tegelased. enamus neist toovad kalli raha eest tellijale suuri kahjusid. ma võrdleks neid metallivarastega, kes varastavad 1 millise vidina ja saavad kokkuostus selle eest 10 000
Oi bljääd, kus nüüd lajatasid! Peale sinu põhjalikku ehitusvaldkonnas toimuva analüüsivat kommentaari olen nüüd madalam kui "inglise muru"! Jah, peab tunnistama, et tõde on valus lugeda! :)
Urmas
autodidakt

rokikas kirjutas:....aga kui paljudel juhtudel on töömehel üldse pakutud valikut kas sulas rohkem või ametlikult vähem...
Tänan küsimast, hea küsimus, palun järgmine küsimus! :)
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

bljääd kirjutas: mina näiteks tööandjana olen võtnud kindla seisukoha.
Tubli nn. tööandja ehk istuksid maha ja lõdvestuks natsa.
bljääd kirjutas: ehitajad, maaklerid ja baarmenid unusttagu ära.
Mida, mille, kelle nimetatud ametite esindajad peaksid ära unustama?
bljääd kirjutas:see on seda sorti rahvas keda ei saa usaldada.
Ma ei teadnudki, et ametitel on rahvus ja millist rahvust sa siis tööandjana usaldaksid?
bljääd kirjutas:ehitajad on neist veel kõige vastikumad tegelased.
Kohatu on lärtsuda ehitusfoorumis ehitaja aadressil.
bljääd kirjutas:enamus neist toovad kalli raha eest tellijale suuri kahjusid. ma võrdleks neid metallivarastega, kes varastavad 1 millise vidina ja saavad kokkuostus selle eest 10 000
Mõtlesin ja analüüsisin aga ilma tõlketa ei saa sellest lausest aru.
:jooma
Külaline
külaline

nokkel kirjutas:... Aga paraku võin kihla vedada, et keegi ei tee talle pakkumist...
nokkel kirjutas:Ok, olen sixpacki-lise panusega nõus...kuigi jah ilmselt kaotan, mõni ülevõlli pakkumine võib tulla ka...
Urmas kirjutas:Jess, sixpack tuli ära! :thumbsup: ...
rokikas kirjutas:Nägin minagi seda 1 pakkumist aga ära ta kadus :scratch: . Eks ikka lõpptulemus maksab. Urmas vutt vutt poodi "Nokkel"ile auhinna järele. :lol:
nokkel kirjutas:Urmas ära pikka viha pea, kuskandi mees oled?...
Lugupeetud Nokkel, mis vihapidamisest sa räägid!? Kumba sa nüüd mõtlesid- kas mulle tuua või mina pean tooma, kuigi siin üks "vox populi" otsutas, et mina kaotasin. :) Muidu Märjamaalt ja hetkel käin tööl marsuudil Märjamaa-Keila-Märjamaa, aeg-ajalt põikan ka Tallinnasse. Aprilli lõpupoole lähen Peetri alevisse Tallinna külje all.
Urmas
Vasta