põranda valamine

esko512
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

põranda valamine

Lugemata postitus Postitas esko512 »

On fibost vundament, mis väljast soojustatud 10 cm penoga.

Vundamendi sees on hetkel liivane pinnas, millele on plaan panna 25 cm peno+kile+armatuur+10cm betooni.
Betooni peale tulevad laagid ja lauad.
Vundamendi sees on vastu välisseinu pandud 5cm vertikaalset peno, kuid küsimus, kas vundamendi sisemiste seinte (vundamendi seinad mis on nt tubade vahel) vastu on ka vaja panna vertikaalne peno (nt 50 cm). Ma olen aru saanud, et nt korstna- ja ahjuvundamendi ümber peaks olema vertikaalne peno, kuid kas ka teistel seintel?
Kui ma ei pane siseseinte vastu penot, kas ma siis valan betooni kohe vastu siseseinu või peaks seal ikkagi midagi vahel olema (nt kile), et põrand saaks "mängida".
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda

Re: põranda valamine

Lugemata postitus Postitas Busta »

kui keldrit ei tule, on vundamendi seestpoolt soojustamine mõttetu. soojusta põrand ja vundamendi väliskülg.
09587t90
külaline

Lugemata postitus Postitas 09587t90 »

Busta kirjutas:kui keldrit ei tule, on vundamendi seestpoolt soojustamine mõttetu. soojusta põrand ja vundamendi väliskülg.
Hallo, milleks on vundamendil sooja vaja?? Eeldatavasti ulatub ta ikka allapoole külmumispiiri.
loghome1
külaline

Lugemata postitus Postitas loghome1 »

Kas on mul midagi märkamata jäänud,kuid Soome õpikutes soojustatakse ütleme ikka sokli sisemine osa tervikuks põrandasoojustusega( EPS ). Mõte selles, et põrandaküte kütaks ikka ruume,mitte soklit.
Miks aga soklit väljast soojustatakse, ei tea.... Kaldun arvama, et lollusest. Jah vundamendi talda soojustatakse horisontaalselt , kui tehakse normist kõrgemale, et läbi ei külmuks.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

loghome1 kirjutas: Soome õpikutes soojustatakse ütleme ikka sokli sisemine osa tervikuks põrandasoojustusega( EPS ).
Ja nii ka projekteeritakse ning ehitatakse. :amen:
Vasta