On fibost vundament, mis väljast soojustatud 10 cm penoga.
Vundamendi sees on hetkel liivane pinnas, millele on plaan panna 25 cm peno+kile+armatuur+10cm betooni.
Betooni peale tulevad laagid ja lauad.
Vundamendi sees on vastu välisseinu pandud 5cm vertikaalset peno, kuid küsimus, kas vundamendi sisemiste seinte (vundamendi seinad mis on nt tubade vahel) vastu on ka vaja panna vertikaalne peno (nt 50 cm). Ma olen aru saanud, et nt korstna- ja ahjuvundamendi ümber peaks olema vertikaalne peno, kuid kas ka teistel seintel?
Kui ma ei pane siseseinte vastu penot, kas ma siis valan betooni kohe vastu siseseinu või peaks seal ikkagi midagi vahel olema (nt kile), et põrand saaks "mängida".
põranda valamine
Re: põranda valamine
Lugemata postitus Postitas Busta »
kui keldrit ei tule, on vundamendi seestpoolt soojustamine mõttetu. soojusta põrand ja vundamendi väliskülg.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas 09587t90 »
Hallo, milleks on vundamendil sooja vaja?? Eeldatavasti ulatub ta ikka allapoole külmumispiiri.Busta kirjutas:kui keldrit ei tule, on vundamendi seestpoolt soojustamine mõttetu. soojusta põrand ja vundamendi väliskülg.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas loghome1 »
Kas on mul midagi märkamata jäänud,kuid Soome õpikutes soojustatakse ütleme ikka sokli sisemine osa tervikuks põrandasoojustusega( EPS ). Mõte selles, et põrandaküte kütaks ikka ruume,mitte soklit.
Miks aga soklit väljast soojustatakse, ei tea.... Kaldun arvama, et lollusest. Jah vundamendi talda soojustatakse horisontaalselt , kui tehakse normist kõrgemale, et läbi ei külmuks.
Miks aga soklit väljast soojustatakse, ei tea.... Kaldun arvama, et lollusest. Jah vundamendi talda soojustatakse horisontaalselt , kui tehakse normist kõrgemale, et läbi ei külmuks.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Ja nii ka projekteeritakse ning ehitatakse.loghome1 kirjutas: Soome õpikutes soojustatakse ütleme ikka sokli sisemine osa tervikuks põrandasoojustusega( EPS ).

55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
Mine “Betoon ja betoonitooted”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad