Mida arvata sellisest keevitusest?

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
rainer79
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Mida arvata sellisest keevitusest?

Lugemata postitus Postitas rainer79 »

Oleks soov osta keevitus koduseks kasutamiseks. Esialgu hakkas silma
tööriistamarketis müüdav Weldex WEL005.

http://www.tooriistamarket.ee/files/ava ... leht_1.pdf ( lk.10)

Kas sellist keevitust oleks üldse mõtet vaadata, kui ei siis mida soovitate.
Äitäh kõigile vastajatele.

Ette Tänades,
Rainer
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Re: Mida arvata sellisest keevitusest?

Lugemata postitus Postitas vtl »

Defineeri "kodune kasutamine"? Kui aeg-ajalt mingit õhukest plekki kokku säristada, siis on see ilmselt sobilik aparaat, aga jämedaid aiaposte jms. kolakaid ei jõua see korralikult läbi võtta. Viimase jaoks peaks olema kas oluliselt kallim traatkeevitus või mingi elektroodidega jurakas.
Mõned asjad, mida tähele panna:
* Ühefaasiline keevitus nõuab korralikku kvaliteediga voolu. Nõrga (pika, suure takistusega) liini otsas jääb jänni.
* Sellised pisikesed seadmed ei ole ette nähtud pidevaks tööks ning tahavad puhata-jahtuda. Kusagil manualis peaks olema antud töötsükkel stiilis 100A voolu juures saad 2 minutit keevitada ja siis peab 10 minutit vahet pidama. 140A juures 1 minuti keevitada ja... (numbrid on suvalised ja näiteks toodud)
* Täitetraadiga ei saa nii head kvaliteeti, kui tavalise traadiga, eelis on see, et ei pea gaasi pärast muretsema. Pisikesed ühekordsed balloonid on väga kallid ega kesta kuigi kaua, suure ballooni rent on aga täiendav püsikulu.
* Automaatselt tumenev keevitusmask on väga hea asi. Tasub kohe juurde osta. Kui kord oled kasutanud, siis ei taha kaasasolevat "prügikühvlit" enam kasutadagi.

Disklaimer - ma ei ole keevitaja, räägin ainult oma kodukasutaja - hobikogemustest.
Teinekülaline
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas Teinekülaline »

Mina olen sarnast keevitust (vist oli Telwin BIMAX 152) kasutanud aastaid ja arvestades selle hinda 4500 eeku ikka väga rahul. Ja justnimelt igasugu nelikanttorude, aiaraamide, väravate, laoriiulite jm sellise keevitamisel. Võiks suurem olla, kui töö on suurem, koduseks sussutamiseks piisav. Olen sellega keevitanud ka siis, kui elektrikapis peakaitse 6A, siis kippus küll pikema õmbluse peale kaitset klõpsima.
Traadiks 0,6mm traat, vool maksimumi peal, passis ette nähtud 0,8 on tema jaoks liig.
Üle kuumenenud pole kunagi
Voolu kõikumisi kannatab paremini kui inverter
Gaasiks Agamix, ballooni rent suurusjärgus paarkümmend eeku kuu kui paari aasta kaupa maksta, kahjuks pole AGA-l väikesi balloone, mul kestis esimene (prooviks võetud CO2 balloon) kaks aastat
Täitetraati ei oska kommenteerida, pole kasutanud, üks väike pool seisab varus
Käpp jääb kohati lühikeseks, massijuhtme panin ise pika
Isetumenev on muidugi hea, minu "astronaudikiiver" maksis ka kahe keevituse hinna
Paksu materjali keevitamisel sellest muidugi vähe abi, sellisteks olukordadeks on mul 200 amprine inverter
Ei ole lahendamatuid probleeme, on vaid vähe aega või raha
Ei ole rumalaid küsimusi, on vaid rumalad vastused
Kuid vastuse võib saada vaid see, kes küsib. 5013245
http://nagi.ee/photos/Teinekulaline
silkroad
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas silkroad »

Selline keevitus koduseks kasutuseks väga hea aparaat, paksemat materjali keevitab ka aga siis voolud põhjas ja saad max 10cm järjest keevitada siis tahab käpp saada jahtumist. Täidistraadi kasutamine suht mõtetu kuna ei saa korralikku tulemust ja väga palju aega kulub pärast detaili puhastamisele, muidugi on täidistraat väga kallis ka.
Ise kasutan Telwin mastermig 270/2 keevitusaparaati. Automaatselt tumeneva keevitusmaski ära vali kõige odavamat, rikud silmad ära, kuna neil see tumenemine ei pruugi olla nii täpne alati, julgen soovitada 3m speedglas seeriast maske!
Keevitustööd, erinevad metallitööd, väravate valmistamine ja aedade ehitamine!
E-mail: silkroadou@gmail.com
Tel: +372 53061469
Koduleht: http://www.alaveremetall.eu
svenR1
külaline

Lugemata postitus Postitas svenR1 »

Pakkuda selline isend, keevitab nii õhukest, kui paksu materjali, ideaalne kodu garaazi.

https://www.osta.ee/25700647
Onu_Paul
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Onu_Paul »

100A max voolutugevus? Keevitab ta sul jee paksemat materjali....koomik :D
MaarioJ
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas MaarioJ »

Tere!
Küsimus teadjamatele meestele.
Leidin ühe keevituse mille firmal veel Eestis nime pole tehtud .
Aga oskaksite näitajate poolest öelda millisesse hinnakalassi aparaat jääks ,meie turu järgi vaadates?
Manused
IMG_1038.JPG
IMG_1038.JPG (151.36 KiB) Vaadatud 4720 korda
Vasta