täispuit betoonile

põrandad, põrandatööd
vaher
külaline

Re: täispuit betoonile

Lugemata postitus Postitas vaher »

Veidi segaseks kisub nagu. Algse küsimuse esitasin mitte endale ühe põranda maha panekuks. Tõesti, ise olen vaid ühe põranda maha liiminud ja sedagi pea 15 a tagasi. See oli selline huupi tegemine. Tavalisi laudpõrandaid olen rihmade ja kiiludega küll õigeks vedanud, see on paratamatus ja arusaadav. Käes on aga 21. sajand ja muutunud nii materjalid, kui tehnoloogiad. Minu mainitud väärispuit laua laiuse tolerans on kümnendike täpsusega ja ei veeta seda Venemaalt ega Hiinast vaid Kesk-Eestist ja max pikkus (max!) 3000mm Mul mulje, et keegi pole suvatsenud seda paigaldust Youtubist vaadata. Vaadake, siis ei teki küsimust (paadunud skeptikul ikka tekib) kuidas lauad kokku sobivad ja kuidas seal rihmade asemel mingi teibike üle laudade tõmmatakse.
See autosõidu jutt oli küll nii segane, et oli vist joobes peaga kirjutatud. Ei soovita rooli minna :) Ega autosõit kah kellelegi sünniga kaasa tulnud, ikka õpetajat kuulates-vaadates.
vaher
külaline

Lugemata postitus Postitas vaher »

Vist eksisin ühe numbriga - pikkust 3m küll ei ole vist on see maksimum 2m
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

30 päeva ja betoon kuiv........... Betooni kuivamis kiiruseks loetakse 1cm nädalas kui on ideaal tingimused(18C ja 50% niiskus, kui õigesti mäletan) Betooni niiskus peaks oelma paigaldamiseks vähemalt 85%(nii on vaipkatetel, eks ka liimitaval puidul)
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

cartman kirjutas:Betooni kuivamis kiiruseks loetakse 1cm nädalas
Betoon mitte ei kuiva, vaid kivistub. Arvutusliku tugevuse saavutab 28 päevaga.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Mis asi on arvutuslik tugevus? Katmis kõlbulik on betoon 85 niiskuse juures ja see juhtub 1cm nädalas, ca. Just tegelen põrandaga, mis on valatud enne jõule, ca 9cm. Niiskus on 92%..... Tingimused olid suht 10C ja kuivamist pole pm toimunud. Jah, betoon on kivistunud aga niiskust täis ja põrandaid katta ei või, ilma, et epoksi krunti ei kasutaks. Ega naljalt ei maksta ulme summasi epoksi eest.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Vasta