Laborivärk EKUK-is
Re: Laborivärk EKUK-is
Lugemata postitus Postitas edvard »
Teie argumendid on kuidagi " õõnsad " .
Ehk on siiski veel ahjude konstruktsioone , millised rahuldavad Tellijate nõudmisi , lisaks on lihtsad ehitada ja ei ole "unibuild patent " , arutleme ?
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
1)Mulle meeldib juhtida väljundgaase just alaühenduse (leso) kaudu. Ülaühendus võtab alati praod sisse, kuna ahju kasvades/kahanedes on see paratamatu. ENiga pole siin midagi pistmist.tellija soov kirjutas:...
1. Korstna ja kütteseadme vahekaugus on liialt suur ning EVS seab ülemise ühenduslõõri pikkusele piirid.
2.Tellijale meeldibki soepink.
3. Kütteseadmest väljuvad suitsugaasid on liiga kuumad ning vajavad lisateekonda jahtumiseks...
2)Telliatele meeldib ikka soepink, mulle ka. Kui on ruumi, siis seda ka soovitakse.
3)Kõik oleneb kütmise tehnoloogiast. Lihtsalt leso olemasolul tuleb küttes sellega arvestada.
Mul on õnnestunud isegi pliita korstnas näha temperatuuri 350kraadi. Ometi on kolle pisike ja pliitaraud võtab teoreetiliselt poole sooja omale. Ka on mu pliital taga 3m leso.
Arutleme siis.edvard kirjutas: ...Ehk on siiski veel ahjude konstruktsioone , millised rahuldavad Tellijate nõudmisi , lisaks on lihtsad ehitada ja ei ole "unibuild patent " , arutleme ?
Peale Robi pole juba ammu keegi näidanud teist tüüpi ahje. Kaminahi oli ka see mees, kes näitas plekut. Süüdistatakse teda selle valesti ehitamises. Konkreetseks aga ei taha keegi minna. Nii umbmäärane süüdistus tuleb. Ka Robi on saanud, pehmelt väljendades, noomida.
Pleku pole juba ammu odav ahi. Plekkkestasid pakutakse umbes 300euri eest. Ja kuidas saab olla pleku odavam, kui tellisahjud ahjud? Mille arvelt? Mina ei oska siin küll midagi kosta. Teada aga tahaks ka.
Kaminahi julgeb näidata oma ahjusid, teised ei julge. Jääbki mulje, et midagi muud ei ehitata. Tegelikult aga ehitatakse küll. Ja paljud neist ka lagunenud.
Mina julgen kundele pakkuda soome tüüpi ahju. See ahjutüüp on kindlam, kui tavaline lõõridega ahi. Kunded, kes on ahjud ümber vahetanud, on igati rahul.
Tavaline kolme või viie lõõriga ahi on ette nähtud panna plekkkesta või pottidega katta. Plekkestas ei paista praod välja ja potid annavad mängida. Tellisahjuks see tüüp ei kõlba.
Kanged küsijad ja nokkijad, pange ka oma panus foorumisse. Just ahjude ja pliitide osas, mitte norimises. Näidake oma töid ja tegemisi. Siis ongi arutelu mitmekesisem.
Lugupidamisega
Peep Hommik.
Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Kui midagi saab sellest paremaks, et ei ole "unibuidi patent" ( mis asi see patent onedvard kirjutas:Hr. Kaminahi !
Teie argumendid on kuidagi " õõnsad " .
Ehk on siiski veel ahjude konstruktsioone , millised rahuldavad Tellijate nõudmisi , lisaks on lihtsad ehitada ja ei ole "unibuild patent " , arutleme ?

Avasin teema "SOEPINK". Miks ei sobi see arutluseks?
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Lugemata postitus Postitas xxx »
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Kõik jutt on kooskõlas ametlike normide ja juhistega.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Lugemata postitus Postitas edvard »
Aga hea teema jätkub , olen rahul .
- motamees
- Ehituspenskar
Praegu põleb mul ahjus tuli ja korstnas 200kraadi. Mingit vaegpõlemist seal pole ja mina tean täpselt, mis on vaegpõlemine. Olen vaegpõlemisega väga hädas olnud ja tagajärgedest ka blogis kirjutanud. Mul on nüüd vaegpõlemise vastu "allergia". Suuresti tänu sellele on ahju ukse klaas veidi sulanud ja osa samotte sees klaasistunud. Klaasistunud samoti pilte võib vaadata mu ahjuteemasxxx kirjutas:Motamees, sa oled kirjutanud, et reguleerid põlemist nii, et korstnasse suubuva suitsu temberatuur on ~200 kraadi (kui ma muidugi õigesti aru olen saanud). Lesoga ahju puhul on see arusaadav, kuid kas see küllaltki lühikese lõõriga nn. Soome ahjutüübi puhul vaegpõlemist ei tekita?
http://www.kodusoe.ee/foorum/viewtopic. ... 8391#p8391
Sealtsamast teemast võib ka veenduda, et ahjul pole mingit leso. Gaasid lähevad otse korstnasse.
Kuskohast te siis võtate, et soome tüüpi ahjul on küllaltki lühiksed lõõrid? Kas te olete seda kuidagi ka mõõtnud, või on need ainult oletused?
Kasutaja xxx on ilma taustata kasutaja. Nii, et ei oska midagi temast arvata. Pigem on tunne, et tegu kellegi topeltkontoga. On veel kasutajaid, kellel oleks nagu topeltkontod. Need just viimasel ajal välja ilmunud.
Lugupidamisega
Peep Hommik.
Tel 5o9279o
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Täpselt.motamees kirjutas:Kanged küsijad ja nokkijad, pange ka oma panus foorumisse. Just ahjude ja pliitide osas, mitte norimises. Näidake oma töid ja tegemisi. Siis ongi arutelu mitmekesisem.

Kui olete nii kindlad oma õigsuses siis tooge näha oma töid ja tegemisi.
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas teadja »
Koldekaar tuleb ehitada nii,et raskusjöud oleks suunatud alla kolde seinte kaudu,mitte ahju kylgedele.Kaarele toetub teatavasti kogu lööristik ja see on raske.Ahju kyttes hakkavad köik ahjus kuumenevad kivid mängima,lisaks veel lööristiku raskus.Vaadake
Nyyd seda pleku koldekaart ja vaadake,kuhu hakkavad jöud möjuma.Ma ei tea,kus on keelatud kolde kaart hakata arendama minupoolest kasvöi keset koldeseina,nii,et need raskusjöud oleks suunatud alla!Seda ei pea tgema ainult kiilukiviga,appi vöid vötta ka
tavalise samoti kui tekib vajadus kaarekörgust muuta.Pottsepatöö ongi looming,harjutage minupärast vöi kuivalt pörandal!edu!
Lugemata postitus Postitas xxx »
Natukene teemaväline, kuid võin kinnitada, et tegu ei ole topelkontoga. Lõõripikkuse võid ju järeldada ahju kõrgusest...motamees kirjutas:Praegu põleb mul ahjus tuli ja korstnas 200kraadi. Mingit vaegpõlemist seal pole ja mina tean täpselt, mis on vaegpõlemine. Olen vaegpõlemisega väga hädas olnud ja tagajärgedest ka blogis kirjutanud. Mul on nüüd vaegpõlemise vastu "allergia". Suuresti tänu sellele on ahju ukse klaas veidi sulanud ja osa samotte sees klaasistunud. Klaasistunud samoti pilte võib vaadata mu ahjuteemasxxx kirjutas:Motamees, sa oled kirjutanud, et reguleerid põlemist nii, et korstnasse suubuva suitsu temberatuur on ~200 kraadi (kui ma muidugi õigesti aru olen saanud). Lesoga ahju puhul on see arusaadav, kuid kas see küllaltki lühikese lõõriga nn. Soome ahjutüübi puhul vaegpõlemist ei tekita?
http://www.kodusoe.ee/foorum/viewtopic. ... 8391#p8391
Sealtsamast teemast võib ka veenduda, et ahjul pole mingit leso. Gaasid lähevad otse korstnasse.
Kuskohast te siis võtate, et soome tüüpi ahjul on küllaltki lühiksed lõõrid? Kas te olete seda kuidagi ka mõõtnud, või on need ainult oletused?
Kasutaja xxx on ilma taustata kasutaja. Nii, et ei oska midagi temast arvata. Pigem on tunne, et tegu kellegi topeltkontoga. On veel kasutajaid, kellel oleks nagu topeltkontod. Need just viimasel ajal välja ilmunud.
Lugupidamisega
Peep Hommik.
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas tellija soov »
Jah kindlasti on motamehel õigus, et kriitika ja nokkimine kellegi aadressil ilma midagi vastu pakkumata on nõmerokikas kirjutas:Täpselt.motamees kirjutas:Kanged küsijad ja nokkijad, pange ka oma panus foorumisse. Just ahjude ja pliitide osas, mitte norimises. Näidake oma töid ja tegemisi. Siis ongi arutelu mitmekesisem.See on just see mis siit foorumist kipub puuduma. Pean silmas ideede ja lahenduste sisuline heatahtlik/mitmekesine konkurents. Ühe koolkonna
esindajad on julgenud oma töid avalikult näidata aga kriitikud ainult kritiseerivad ilma paremat (või mingisugustki mõistusepärasemat) lahendust pakkumata.
Kui olete nii kindlad oma õigsuses siis tooge näha oma töid ja tegemisi.

Teistpidi on vist ka nõme iga küsijat, kes midagi teemast lähtuvalt teada soovib norijaks sõimata ning nõuda temalt isikuandmete avalikustamist.

Huvitav kas mingi kuri päkapikk on eile õhtul teema algataja kaminahi suurema osa postitusi ära kustutanud

Lugemata postitus Postitas onuaivar »
Ei saa ma pihta ka sellele, kuidas siin see tsiteerimine ja piltide panek käib. Ei viitsi kommenteerida ka. Äkki peaks ka lihtsalt punkti kirjutama? Oleks hea alhus "ehitusjumala" staatuseni, kui nt. mõni klient peaks foorumi lehele sattuma. See tähelepanek, kulla kaminahi, oli lihtsalt niisama tehtud. Aga kui sellest juba juttu tuli siis küsiks, et mitu aastat härra sel alal tegev on? Ega ma pahaks pane, et kogu ilmale end professorina sel alal välja kuulutatakse ja oma tegemisi ka näidatakse aga ei maksa ikka eeldada, et mina selliseid jurakaid teinud ei ole. Ma saan isegi puhta vuugiga sel teemal hakkama aga sina?
- motamees
- Ehituspenskar
Seda enam võiks selle vähese foorumi aja kasutada ära paremini. Lihtsalt norivate repliikide jaoks pole tõesti mõtet aega kulutada.onuaivar kirjutas:Tere, erinevalt mõnedest ei ole minul aega ja viitsimist siin lehel kogu aeg passida, vaja ikka tööd teha. ... Ma saan isegi puhta vuugiga sel teemal hakkama aga sina?
Mis puutub siia puhas vuuk? Kui vaadata Kaminahju töid, siis seal on palju ka puhta vuugiga asju. Kus on aga teie tööd, nii puhtad kui ka "mustad"?
Kaetud ahju tehniline pool on kvaliteetsem. Seal ei pea jälgima vuugi jooni, vaid saab tegeleda ahju ehitamisega. Eriti käib see puhasvuuk pliitade kohta.
Kui ilmtingimata nõutakse puhasvuuki, siis loobun ma tööst ja annan võimaluse teistele. Enamikel juhtudest.
Lugupidamisega
Peep Hommik.
Tel 5o9279o
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

- motamees
- Ehituspenskar
Paneks mõne postituse ka teemasse. Arendaks just seda põlemise teemat, siis pärast näha ka mis täkke läheb.xxx kirjutas:Motamees, sa oled kirjutanud, et reguleerid põlemist nii, et korstnasse suubuva suitsu temberatuur on ~200 kraadi ...
Oletan väheke.
Ma arvan, kui korstnasse läheb suurem temperatuur, siis see pole veel raiskamine. Lihtsalt väiksema õhukogusega ei teki niipalju energiat. Ma ei räägi siinkohal veel täielikust vaegpõlemisest, vaid kergest õhupuudusest.
Kokkuvõtlikult siis nii: Kui põletada puud ära tavaliselt (nagu põletavad enamus kütjaid), saame ahju teatud temperatuurini soojaks. Kui nüüd põletame sama koguse puid ära väga intensiivselt (tavalises mõistes raiskavalt), korstna temp on hulga kõrgem, siis saame ahju sama soojaks, kui eelmise variandiga. Lisaks aga saame soojaks ka korstna (olemasolul ka leso) ja põletame puud vähema saastega.
Kui mõte jäi arusaamatuks, siis saab täiendada.
Tel 5o9279o
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas onuaivar »
Tõe huvides peakski mõne sellise firmatoodangu ka laboris ära mõõtma ehk? Kas mõni julgeks välja pakkuda oma toodangu? Ei tea.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 55 korda
Lugemata postitus Postitas tuhatjatuline »
Veini-, konjaki- ja viskimaailmas ei võta maailmakuulsad brändinimed kunagi osa degusteerimisvõistlustest. Millegipärast. Samas ei keelata sõpruskonnas seda teha. Tundub, et valmisahju-küttekollete maailmas on omad brändid samuti välja kujunenud, seega nad innukalt mõõduvõtmisele osalema ei tõtta.Aga omas ruumis neid võrrelda oleks igal juhul põnev. Jõudu selleks!onuaivar kirjutas: Tõe huvides peakski mõne sellise firmatoodangu ka laboris ära mõõtma ehk? Kas mõni julgeks välja pakkuda oma toodangu? Ei tea.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas raga »
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Foorumi lugejate tungival soovil eemaldasin postitused ja ei kurna ka edaspidi nendega kellegi nõrka ego.raga kirjutas: A kuhugi kadus kõik pildimaterjal nah.
Sõpradele kena kevadet

------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas Piiritusesõber »
Aga jaga siis Teadmisi. Näita oma töid ja seleta miks just nii on hea.teadja kirjutas:Mul savi mida yks diletandist eputrilla endast arvab,ainult kahju on tösistest eesti meestest,kes lootes teadmistele ahjundusest peavad leppima mingi hullumeelse kondiitri unenägudes soigumise ja soolokontsertitega!
Muidu plärtsud siin tühja.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas teadja »
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas Piiritusesõber »
teadja kirjutas:Eriti,kövad mehed!jalaga uks lahti ja anna!ide sa minumeelest plärtsu poiss!

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Asetades end nende olukorda, saan muidugi hästi aru, et see ei ole alati kerge.
Eks iga inimene ootab tunnustust. Iseäranis tegija inimene kui väga midagi püüab. Aga kui tunnustuse asemel kogu aeg ainult
siis......Kanged küsijad ja nokkijad...
Mina palun vabandust oma "nokkimiste" pärast kõigilt, kes end nokituna on tundnud. Luban, et püüan edaspidi natuke delikaatsemalt asjadele läheneda.
Ühtlasi ütlen, et eesmärk pole olnud nokkimine, ehk ebameeldivuse tekitamine.
Ma arvan, et eesmärk on tegelikult sama, mis kasutajatel "Kaminahi, Motamees, Robi..." või näiteks "Tom", kes millegipärast on kusagile ära kadunud.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
EKUK ahjulabor ei ole loodud ei minu ega kellegi teise või kolmanda isiku tunnustamiseksvuuk kirjutas:Soovin, et mõningad foorumlased leiavad endas jõudu saamaks üle kibestumusest ja solvumusest.
Asetades end nende olukorda, saan muidugi hästi aru, et see ei ole alati kerge.
Eks iga inimene ootab tunnustust. Iseäranis tegija inimene kui väga midagi püüab. Aga kui tunnustuse asemel kogu aeg ainultsiis......Kanged küsijad ja nokkijad...
Mina palun vabandust oma "nokkimiste" pärast kõigilt, kes end nokituna on tundnud. Luban, et püüan edaspidi natuke delikaatsemalt asjadele läheneda.
Ühtlasi ütlen, et eesmärk pole olnud nokkimine, ehk ebameeldivuse tekitamine.
Ma arvan, et eesmärk on tegelikult sama, mis kasutajatel "Kaminahi, Motamees, Robi..." või näiteks "Tom", kes millegipärast on kusagile ära kadunud.

Jätke palun see teadusteema puudutamata isiklike suhete klaarimisest.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad