Müüdavad plastist põrandaliistud liiga paksud

põrandad, põrandatööd
ukulele2
külaline

Müüdavad plastist põrandaliistud liiga paksud

Lugemata postitus Postitas ukulele2 »

Kuidas on mõeldud 17-18 mm plast põranda/ seina liistude ja ukse piida 10 mm iluliistude kokkusobitamine?
Ukse iluliistud on kõige tavalisemad tasapinnalised, mis saadaval kõigis kauplustes ja paksemaid ei ole leidnud. Seega jääb põranda /seina plastliist ukseliistust 7-8 mm kõrgemale, mis on kaunis inetu.
Milles asi? Kuskohas müüakse sinna juurde sobivaid 18-20 mm paksuseid viimistletud ukseliiste?
Ise olen leidnud ainult värvimata 17-18 mm puitliiste.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Re: Müüdavad plastist põrandaliistud liiga paksud

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

Dekoratiiv klots või eritöö liist.

Max
Puutööd
ukulele2
külaline

Lugemata postitus Postitas ukulele2 »

Just eritöö liist :blackeye:

Hetkel olen leidnud kõige õigemaks lahenduseks plast põrandaliist 18 mm ja ukseliistud 2 kordselt. Absurd, kas pole.posting.php?mode=reply&f=17&t=33566#

Kuid põranda tegijate arvates on laminaadil seinast normaalne vahe 10 mm, mis tingib 18 mm põrandaliistu ja kauplustes saadaolevate puidust 20 mm värvimata ukseliistudega ei ole siseviimistlejal aega tegeleda ja läheks ka tellijale kalliks.

Kuid milles on point, et Espakis jt suuremates ehitusmaterjalide poes on rohkem kui pooled põrandaliistud oluliselt paksemad, kui ukseliistud.
Tundub, et viga on kaupmeestes või tootjates, kes ei suuda koordineeruda.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

Viimases hädas lõpeta põrandaliist piirdeliistu mõõdul lõputükiga ära ja piirdeliist põrandaliistu peale.

Max
Puutööd
rundll
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas rundll »

paras jama jah nendega. maitse asi muidugi, kuigi mulle ei meeldiks kui mul oleks ukspiirde liist 18+ mm. kui endal on old vaja teha siis teen sarnaselt nagu Max viimati pakkus. vahest tulnud ka nii et ukse piirde liist tuleb ikka põrandakatteni välja ja põrandaliist "lõpetusega" sina vastu. tavalises ehituspoes pakutavate liistudega ongi üks jama. kuidagi neid kokku sobitada ei saa.

ei lähe küll päris teemasse aga ntx kui on kips seinad (kahelpool kips + 95mm karkass) paksusega 120mm ja sinna vaheuks lengi laiusega 95mm. sellinne variant on küllaltki levinud. sinna aga uksepiirde liistu panemine on juba omaette tegemine. pole veel siiani näinud sihukesele variandile OK liistu, et mõlemalt poolt jääb viisakas.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

rundll kirjutas:...ei lähe küll päris teemasse aga ntx kui on kips seinad (kahelpool kips + 95mm karkass) paksusega 120mm ja sinna vaheuks lengi laiusega 95mm. sellinne variant on küllaltki levinud. sinna aga uksepiirde liistu panemine on juba omaette tegemine. pole veel siiani näinud sihukesele variandile OK liistu, et mõlemalt poolt jääb viisakas.
On olemas topeltkipsi ukseliistud, L-tähe kujulised.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
rundll
Ehitusspets
Ehitusspets

ilmselt tean mida mõtled. Need variandid mida mina olen näinud ei sobi. Ühelt poolt on ok, teiselt poolt jääb puudu. või kui teistmoodi saad siis saada miski link või pilt. niipalju kui mina oma ülemuselt olen küsinud, räägib et ei ole poodides sihukest head varianti. ühele poole peab hakkama miskit põse moodi asja ehitama.
Urmas
autodidakt

rundll kirjutas:... või kui teistmoodi saad siis saada miski link või pilt. niipalju kui mina oma ülemuselt olen küsinud, räägib et ei ole poodides sihukest head varianti. ühele poole peab hakkama miskit põse moodi asja ehitama.
Nendel piltidel on ühelt poolt tasa ja teiselt poolt ehitasin paled. Ülemisel pildil on 15mm ja alumisel 18mm pale.
P3140076.jpg
P3140076.jpg (27.04 KiB) Vaadatud 3645 korda
P3140077.jpg
P3140077.jpg (35.53 KiB) Vaadatud 3645 korda
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
rundll
Ehitusspets
Ehitusspets

ühesõnaga kahele poole liistu panna ei saa.
Urmas
autodidakt

rundll kirjutas:...ei lähe küll päris teemasse aga ntx kui on kips seinad (kahelpool kips + 95mm karkass) paksusega 120mm ja sinna vaheuks lengi laiusega 95mm. sellinne variant on küllaltki levinud. sinna aga uksepiirde liistu panemine on juba omaette tegemine. pole veel siiani näinud sihukesele variandile OK liistu, et mõlemalt poolt jääb viisakas.
rundll kirjutas:ühesõnaga kahele poole liistu panna ei saa.
Kui sul on ukseleng paigaldatud täpselt keskele, siis saab ju väga edukalt mõlemale poole panna need topeltkipsi L-liistud.
rundll
Ehitusspets
Ehitusspets

vabandust. eksisin ilmselt lengi mõõduga. päris täpselt ei mäleta lengi laiust. vaatasin netis ja tundus et on see mida mõtlen. igatahes on nii olnud et see L liist sobib ühelepoole ja teisele poole peab alati midagi nikerdama - ju siis on see leng meil olnud väiksem kui 95mm. lähipäevil kontrollin üle ja uurin et mis täpselt jama on olnud.
Vasta