MP75 ???

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Allan80
külaline

MP75 ???

Lugemata postitus Postitas Allan80 »

Tervist.
Teema selles, et plaan hakata Fibo seina MP-ga krohvima aga kas piisab selle nakkega eelnevat fibo üle tegemisest või peab ikkagi selle nn spets lögaga seda tegema. "Targad" rääkisid, et kui selle spets jamaga ei tee siis joonistuvad/ kumavad hiljem läbi MP kihi kivi ja vuugi kohad välja????

Ette tänades
Allan
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: MP75 ???

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ausalt öeldes, pole mina veel oma praktika jooksul fibo seinasid enne krohvimist eelnevalt kruntinud. Kui pind on kuivanud, ei joonistu sealt mitte midagi välja, muidugi eeldusel, et seinal on ikka piisavalt parajalt paks kiht krohvi. Enne lõppviimistluse pealekandmist tuleb nagunii kruntida ja sealt ei paista enam midagi välja. Ise olen MP krohvi seinale kandnud vähemalt kahes kihis.
Kui mõeldakse "nakkekrunti" selle sõna otseses tähenduses, siis pole kunagi kuulnud, et kipskrohv oleks poorselt fibost seinalt maha kukkunud. Seda annab vägisi kratsimiselgi "kuulikeste" vahelt kätte saada. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Allan80
külaline

Ise ka loogiliselt mõtlesin, et arvatavasti ei kuma midagi. Kuigi samas tulid mingid välgatused silmade ette nagu oleks kuskil näinud garaazi seinu mis mustrilised. (Mul tegemist toa seinaga)
Ühesõnaga piisab siis ka sellest kui suurem tolm lihtsalt eemaldada ja MP seina w?
Urmas
autodidakt

Allan80 kirjutas:...Ühesõnaga piisab siis ka sellest kui suurem tolm lihtsalt eemaldada ja MP seina w?
Kui korralikult laotud, ilma "vuugivorstideta", siis jah.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Allan80
külaline

No sellessuhtes jah, et mõned üksikud "vorstikesed" on aga need taon eelnevalt maha :)
Tänud igatahes...jään õlle võlgu :)
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Kui pind on väga tolmune, siis soovitaks kasutada nakkedispersiooni.
Vuugid joonistuvad välja ebaühtlase kuivamise tagajärjel, blokk imab niiskust kiiremini sisse ja pind kuivab kiiremini, vuugid mitte nii kiirelt, sisuliselt see ei muuda tulemust vähimalgi määral.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Manowarile täienduseks ütleks, et vajadusel selliseid pindasid nagu fibo, on hea üle pritsida väikese aiapritsiga, mitte rulliga. Lihtsalt kergem.
Urmas
vee võhik
külaline

Lugemata postitus Postitas vee võhik »

mis suuremast tolmust te räägite? mis erilist tolmu tekkib fibost seina ladumisel? võivad küll olla jah need nn"vorstikesed" aga tolm...? mina panin küll ka fibo seinale MP75 otse, ilma igasuguste naketeta kohe peale ja ausalt ei näe probleemi. ja tegelikult kui sa hakkad seda MP75 seinale kandma, saad sa üsna kohe aru kas ta kinnitub sinna või ei. päris huvitav on tegelikult teada, kui oluline on nakke kandmine? näiteks kui töö käigus MP75 või pahtel siiski pinnale kandmisel jääb töödeldava pinna külge, kas ta saab mõne aja pärast siis sealt ära kukkuda kui pole naket kantud?
Külaline
külaline

vee võhik kirjutas: ... päris huvitav on tegelikult teada, kui oluline on nakke kandmine? näiteks kui töö käigus MP75 või pahtel siiski pinnale kandmisel jääb töödeldava pinna külge, kas ta saab mõne aja pärast siis sealt ära kukkuda kui pole naket kantud?
Oleneb pinnast- fibot pole kunagi kruntinud, aga betoonlage viimistledes võiks ikka nakke peale kanda ja seda nii uute kui vanade pindade puhul, eriti vanade ja tundmatu värviga värvitud aluspindade puhul. Saab küll alla kukkuda ja on ka kukkunud. Mõni aasta tagasi oli mingi juhus, kus äsja valminud uusehitusel kukkus kas krohv või paksem kiht pahtlit kolinal laest alla. Juhtus see kusagil Rocca`l Mare kandis.
Urmas
vee võhik
külaline

olgu Urmas, homme võib globaalne veeuputus ka mingi tõenäosusteooria järgi juhtuda, aga kui reaalne see on..? sinu jutt sellest mis või kes sealt laest kukkus, tundub natuke oletuslik, ehk siis, kas tehti mingi kindel anlüüs või uuring mis oli tegelik ja kindel põhjus. mina, kui kui mitte nii spets näen põhjusi pigem niiskuses ja materjalide mitte kokku sobivuses. tihti on ehitajatel tähtajad, mis paraku nõuavad vajalike protsesside kuivamisaja eiramist. aga muidugi, mina ei ole ka spetsialist. kui on ikkagi pind, mis on korralikult kuivanud ja sinna kanda järgime etapp, siis tegelikult juba kandes peaks saama aru kas see haakub ja jääb või ei. ma vähemalt eeldan, et hea ehitaja peaks sellest aru saama.
Urmas
autodidakt

vee võhik kirjutas:... ma vähemalt eeldan, et hea ehitaja peaks sellest aru saama.
Ole mureta, need on mu isiklikud kogemused, et ilma kruntimata on kolinal alla tulnud. Oli vana betoonlagi, tegin tasanduskrohvimist MP-ga ja alguses tundus, et kõik läheb ludinal, aga sittagi. Neljandal päeval pärast alustamist ja enne teise pahtlikihi pealekandmist tuli tasanduskrohv koos esimese pahtlikihiga laest nii, et pidin uuesti 0-st alustama. :) Enam ma midagi juhuse hooleks ja ehku peale ei jäta, liiga laisk olen mingi ühe ja sama töö 2x tegemiseks. See kohe kruntimine oleks tulnud mul tunduvalt kasumlikum ka rahalises mõttes- omast taskust uued materjalid + raisatud aeg.
vee võhik
külaline

jah, ju nii oli, kui sa ütled.kuigi ilmselt seal betooni peal oli ka juba midagi kantud, värvi või mida iganes..ma lihtsalt mõtlen, et iga järgneva kihiga katmine tundub olema sama lihtsa loogikaga nagu laste koolitöö liimimine käsitöö tunnis, ehk siis kas liim kantakse libeda või kareda/poorse paberi peale, sa ju peaksid tunnetama kas kantav materjal jääb pigem seinale või pahtlilabidale? aga jah, siin oli teemaks pigem fibost uus laotud sein, mille puhul tundus tolmu ja nakke teema natuke üle pingutatud:)
Urmas
autodidakt

vee võhik kirjutas:... aga jah, siin oli teemaks pigem fibost uus laotud sein, mille puhul tundus tolmu ja nakke teema natuke üle pingutatud:)
Siinkohal on sul õigus!
renoveering
külaline

Lugemata postitus Postitas renoveering »

Fibo pind ikka väga tolmune, kui rellakaga kaablisooned sisse lastud. Suruõhuga tolm maha ja mp. Kui aega ja raha rohkem, olen teinud tasanduskihi lubi-tsementkrohviga (PM Super) ja siis juba otse LR-i või VH-ga. Võimalusi mitmeid. Nakkedispersioon ei ole mingi super nakutaja. :D
Allan80
külaline

Selge tänud.
Aga kas keegi oskab öelda palju on MP kulu 1ruudule. Või õigemini mitu ruutu saab keskmiselt 1kotiga teha? Mul seinaruute 250m2 mitu kotti sinna kuluks. Pinnad enamvähem sirged ja selliseid hulle jõnkse sees pole.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

vee võhik kirjutas:jah, ju nii oli, kui sa ütled.kuigi ilmselt seal betooni peal oli ka juba midagi kantud, värvi või mida iganes..ma lihtsalt mõtlen, et iga järgneva kihiga katmine tundub olema sama lihtsa loogikaga nagu laste koolitöö liimimine käsitöö tunnis, ehk siis kas liim kantakse libeda või kareda/poorse paberi peale, sa ju peaksid tunnetama kas kantav materjal jääb pigem seinale või pahtlilabidale? aga jah, siin oli teemaks pigem fibost uus laotud sein, mille puhul tundus tolmu ja nakke teema natuke üle pingutatud:)
Kle, ära targuta, täpselt nagu mõni postitus tagasi öeldi, üldjuhul freesitakse kaablisooned, mõnikord torud ja pesad seina, samuti kui on betoonsillused, mis ulatuvad seinast välja vaja teemandiga maha võtta ja tolmuimejat käepärast pole jne, sellises ehitusstaadiumis on alati tolmu rohkemal või vähemale määral, selle järgi saab ka otsustada, kas määrida naket seinale või mitte, loomulikult kohustuslik pole, aga sellest paremini enam ei saa ja mõni inimene tahab, et oleks korralik, mitte käib kah.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

Allan80 kirjutas:Selge tänud.
Aga kas keegi oskab öelda palju on MP kulu 1ruudule. Või õigemini mitu ruutu saab keskmiselt 1kotiga teha? Mul seinaruute 250m2 mitu kotti sinna kuluks. Pinnad enamvähem sirged ja selliseid hulle jõnkse sees pole.
Keskmiselt kotiga 4-5m2, kui on palju sooni ja täitmist, siis nii palju ei saa, seinad on erinevad ja teinekord saad kotiga 1m2, headel pindadel 6-7m2.
Viimistlus Duo OÜ
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Allan80
külaline

Ja veel üks "super" idee :) :)
...Kui nüüd Fibo sein katta lihtsalt kipsplaadiga. Kas pean panema selle liimiseguga? Või õigemini küsimus mis juhtub siis kui seda teha niisama kruvidega? Aknapõski tehes kui makroga liimisin siis toeks keerasin kruvid sisse, et liiga palju välja ei paisuks. Antud juhul toimis väga hästi.
Külaline
külaline

Allan80 kirjutas:Ja veel üks "super" idee :) :)...Või õigemini küsimus mis juhtub siis kui seda teha niisama kruvidega? ...
Sitt idee! :) Jääb lainetama.
Allan80 kirjutas:... Kas pean panema selle liimiseguga?...
See juba sobib!
Urmas
Allan80
külaline

Aa kas peenpahtliga neid hiljem välja pahteldada on mõttetu töö või lootusetu?
Allan80
külaline

Pidasin kruvi tõmmatud lainetusi.
Allan80
külaline

... silmas. :)
Külaline
külaline

Allan80 kirjutas:Aa kas peenpahtliga neid hiljem välja pahteldada on mõttetu töö või lootusetu?
Allan80 kirjutas:Pidasin kruvi tõmmatud lainetusi.
Allan80 kirjutas:... silmas. :)
Milleks tekitada endale lisatööd kui saaksid pätside või suure kammiga kohe sirge seina.
Urmas
Allan80
külaline

Jajah mõtlen ka juba, et pole mõtet kruvidega jamada.
Krohvimise korral pole nakkega tegemine vist väga oluline aga kammiga liimisegu puhul peaks vist nakkega eelnevalt seinad üle tegema??
vee võhik
külaline

vabandust, Manowar
minu eesmärk oli lihtsalt aru saada kas nakkel on nii suur mõjuvõim. kui fiboseinas on freesitud kaablisooned jne, siis sellest tekkib ikka väga palju tolmu ja kui seda tolmu sealt mitte eemaldada ja pritsida üle nakkega, kas see on tõesti lahendus?mina olen aru saanud, et tolmu eemaldamine on väga oluline, isegi kui sa vee asemel naket kasutad:)
Vasta