niiskuskindel vineer

saunad, santehnika, boilerid jne
iseteenjaolen
Uus kasutaja
Uus kasutaja

niiskuskindel vineer

Lugemata postitus Postitas iseteenjaolen »

Kas niiskuskindlale vineerile saax otse plaatida? jääb sinna kinni miskit ültse?
Ja niiskuskindel kips? kas tohib otse peale plaatida? paljud muidugi räägivad sellist juttu et kipsiga vannitoa tegemine on jama kuid mina seda ei tea sellex arvasine et siin targemad rääkimas!:D
etu123
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Re: niiskuskindel vineer

Lugemata postitus Postitas etu123 »

Niiskuskindel kips on väga hea vannitoas. Pane kogu ruum niiskuskindla kipsiga üle ja tee hästi hoolikalt kõik seestpoolt hüdroga üle. Edasi nakketõke seina ning sinna otse plaadid peale. Juhul kui ei ehita 100aastaks on see odavaim ja lihtsaim võimalus. Veelkord aga rõhutan ära hüdroga koonerda.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

:thumbsup:
etu123 kirjutas:Niiskuskindel kips ja nakketõke
uudo
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas uudo »

etu123 kirjutas:Niiskuskindel kips on väga hea vannitoas.
mis paneb sind arvama, et "niiskuskindel" kips on väga hea vannitoas? etteruttavalt julgen arvata, et tema suhtelise odavuse tõttu, või on mingi muu põhjus veel?
etu123
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ot miks niiskuskindel kips ja nakketõke kokku ei sobi? Ma olen enamus seinu nakketõkkega alati üle tõmmanud, et vältida hallitust ja aluspind saaks piisavalt puhtakse. Küsin selleks, et mu käitumine võib ka totaalselt vale olla. Siiamaani aga täiesti õigustanud.
Kipsi eelis vineeri ees? Kindlasti kordi odavam, lihtsam ja kiirem paigaldus, hilisem plaatimine palju lihtsam. Ilmselgelt oleneb kuhu vannituba ehitada. Päris rumal ehitab nt betoon kortermajja vineeriga. Juhul kui tegu vana puumajaga siis kindlasti peaks asja kaaluma natukene tõsisema pilguga.
uudo
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas uudo »

mõtlesin ka korra, et võibolla on minu silmaring kitsas, mistõttu otsustasin guugeldada, tulemus - "Sinu otsinguga - nakketõke - ei sobinud ükski dokument". seega on edasi raske kommenteerida, kuna tegemist on ilmselt mingi eriti letialuse tootega, mida tavapoes üldse ei müüdagi vaid on kättesaadav ainult oma ala spetsialistidele keskööl kolme tee ristumiskohas.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

etu123 kirjutas:Ot miks niiskuskindel kips ja nakketõke kokku ei sobi? ...
Väike vahemärkus- kui sa annad võõrastele nõuandeid, siis paluks seda teha õigete terminitega, sest võhikule ei anna sõna "nakketõke" googeldamine mitte ühtegi vastet. Asja õige nimetus on "nakkedispersioon".
Urmas
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Re: niiskuskindel vineer [offtopic]

Lugemata postitus Postitas jan »

Nakketõke on ilmselt see vahend, mida kasutad siis, kui teed töid vaenlasest viimistlejale - las ta siis murrab pead, miks ükski hüdroisolatsioonimastiks või värv seinaga ei nakku ning maha koorub. Ise aga itsitad kahjurõõmsalt pihku, sest võõpasid ju seina nakkumist tõkestava nakketõkkega üle. Nakketõkkeks sobib tõenäoliselt ideaalselt see külmutatud searasva klots, millega võid peale soojendamist seina üle hõõruda.

Saan aru, et mõni kord tekib peas lühis ning suust / näppudest tulevad täiesti vastupidise tähendusega sõnad aga kaks päeva ning kolm korda järjest? Siis on kardetavasti see sõna ikkagi juurdunud ning foorumi liikmete auasi on eksinu õigele teele tagasi juhatada :P
etu123
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nakketõke = nakkedispersioon
Üks on üldlevinud sõnakene ja teine siis ametlik toode. Üldjuhul aga saab iga vähegi asjaga kokkupuutuv inimene sellest aru. Vähemalt mina seda kuni tänaseni eeldasin. Jan aga sina võid proovida oma külmutatud searasva klotsi antud tööks.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

iseteenjaolen kirjutas:Kas niiskuskindlale vineerile saax otse plaatida? jääb sinna kinni miskit ültse?
Ja niiskuskindel kips? kas tohib otse peale plaatida? ...
Kas see postitus jättis sulle asjatunja mulje, et sa kirjutad nii
etu123 kirjutas:nakketõke = nakkedispersioon
Üks on üldlevinud sõnakene ja teine siis ametlik toode. Üldjuhul aga saab iga vähegi asjaga kokkupuutuv inimene sellest aru. Vähemalt mina seda kuni tänaseni eeldasin....
Muide, on olemas veel selline materjal nagu "Niiskustõke" või "Hydrostop" või ... Õpetades võiks ikkagi nimetada asju oma õigete nimedega!
Ise lugesin "nakketõkkest" sinu kaudu esimest korda!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Üks on üldlevinud sõnakene ja teine siis ametlik toode. Üldjuhul aga saab iga vähegi asjaga kokkupuutuv inimene sellest aru. Vähemalt mina seda kuni tänaseni eeldasin. Jan aga sina võid proovida oma külmutatud searasva klotsi antud tööks.
Nakketõke ???? :yahoo: ja veel üldlevinud mõiste !!???... Sossseppadel ehk.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

iseteenjaolen kirjutas:Kas niiskuskindlale vineerile saax otse plaatida? jääb sinna kinni miskit ültse?
Ja niiskuskindel kips? kas tohib otse peale plaatida? paljud muidugi räägivad sellist juttu et kipsiga vannitoa tegemine on jama kuid mina seda ei tea sellex arvasine et siin targemad rääkimas!:D
Tere! Enamik plaaditavaid pindasid on vajalik enne plaatimist vastavalt juhenditele, millegagi töödelda.
Ei usu, et niiskuskindel vineer oleks nüüd see materjal, mida vannitoa ehitusel eriti kasutatakse - pole näinud.
Küll, aga on ta üks sobilikest eh.plaatidest / materjalidest, mida selles ruumis kasutatakse näit. puitpõranda ja küttemati alumiseks / esimeseks kihiks. NiiskuskindLAM on see kips, mitte niiskuskindEL ja ilmselt seda ta siis on.
Üks on üldlevinud sõnakene ja teine siis ametlik toode. Üldjuhul aga saab iga vähegi asjaga kokkupuutuv inimene sellest aru. Vähemalt mina seda kuni tänaseni eeldasin. ...
Sõbrake, Sa ajad ju puhta udujuttu! nakketõke=nakkedispersioon, mis ajast! Nakketõke võib olla poslamasla,
vm. soust...! Erinevatel hüdrode tootjatel on omad materjalid välja töötatud, mida üks nimetab primeriks,
teine sealer´ks... jne. Kokkuvõtvalt on nad nakkdispersioonid, mis parandavad naket ja on soovitav jälgida,
et see nakkedispersioon ja hüdro oleks samast sarjast.
Sina soovitad nakketõket!!! Mida Sa tõkestad, takistad?
Etu´le: Tänasel emakeelepäeval, pole kohane "risustada" meie emakeelt! Andres
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Üks on üldlevinud sõnakene ja teine siis ametlik toode. Üldjuhul aga saab iga vähegi asjaga kokkupuutuv inimene sellest aru. Vähemalt mina seda kuni tänaseni eeldasin.
Ma saan aru küll, millest selline värdsõna tekitatud on: nakkedispersioon + niiskustõke, seega "asjaga kokkupuutuva inimesena" võin ma tõepoolest oletada, millest jutt käib. Algajale aga paraku selline loogikaveaga sõna kardetavasti asja selgemaks küll ei tee.
etu123 kirjutas:Jan aga sina võid proovida oma külmutatud searasva klotsi antud tööks.
Ning nagu öeldud, nakketõkkena töötab see searasv ilmselt hästi - olen üsna kindel, et mitte miski sinna hiljem ei nakku. Vastupidiselt siis nakkedispersiooni või niiskustõkke kasutamisele. Praktikas kasutatakse ehituses nakketõkkeid betoonitöödel raketiste määrimiseks, et betoon raketisega ei nakkuks ning betooni pind puhas jääks. Seal muidugi pole tegu searasvaga vaid spetsiaalsete vormiõlidega.
Vasta