Küsimus akende mõõtude kohta

Maiu
külaline

Küsimus akende mõõtude kohta

Lugemata postitus Postitas Maiu »

Tervist,

Küsimus selline, et kui palju tohivad maksimaalselt aknad väiksemad olla akna avadest. Selles mõttes, et mis piirist alates mul on reaalselt ehitusjärelvalve poolt abi saada, kui aknad väga väikesed paigaldajatel mõõdetud ja nüüd korteris ühes toas on võrreldes teiste tubadega väga külm. (Viimaste külmade ajal 14-16 kraadi umbes, samas kui teistes tubades vähemalt 22). Mina naisena neid asju ei tea ja kui mu mees peale akende viimistlust välismaalt koju jõudis, sain kõigepealt peapesu, et ma oma suud lahti ei teinud enne paigaldust. Aknalaua alt kuni telliskivini on ca 10 cm, mis on vahtplasti täis topitud.
Akna firmast puigeldakse vastu ja süüd nendel polevat. Väidavad, et vahtplast ongi väga hea materjal, mis sooja hoiab.
On mul üldse kuskilt reaalselt võimalik kuskilt abi saada? Ja kui tõesti aknafirma seda olukorda ära ei lahenda, kas oleks mõttekas töömeestel lasta kuidagi akna alune uuesti laduda lasta?

Ette tänades!
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Re: Küsimus akende mõõtude kohta

Lugemata postitus Postitas Hiid »

ega see laotud müür sul sooja anna. Sõltuvalt akna august võib tekkida küll selline olukord, kus 10cm akna alt tühi.
Selle penoka tõttu sul küll toas külmem ei saa olla. Las mees otsib tegeliku vea üles, kui mees on.
külaline123
külaline

Lugemata postitus Postitas külaline123 »

1,5cm ümberringi normaalne, vähema puhul keeruline korralikult vahe täita.
külm
külaline

Lugemata postitus Postitas külm »

akna ümber jääb tavaliselt 1,5 cm, 2-3 pole ka veel hullu, aga aknalaua alla võib jääda küll sõltuvalt majast 10 cm vahe, aga mitte akna aluspaku alla, viga pole tõenäoliselt selles, pigem arvan,et aken paigaldatud valele kaugusele välisseina suhtes on tekkinud külmasild. aga raske ju targutada,kui ei tea rohkemat antud juhul
Vasta