Eramu ehituse hinnapakkumine projekti järgi ja kalkulatsioon

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
ehitaja 5
külaline

Re: Eramu ehituse hinnapakkumine projekti järgi ja kalkulatsioon

Lugemata postitus Postitas ehitaja 5 »

Kui oled välja arvutanud nii mahud ja kirjutad teostavate tööde nimekirja
Riputa see siis failina ülesse ja siis tehakse sulle ka hinnapakkumine
Ega headel ehitusmeestel nii kitsas ka töödega pole nagu arvad.Lihtsalt tööde tellijad võiks ka millegagi vaeva näha ,kuna tegemist ikka oma majaga
Saan pidevalt meilboksi hinnapäringuid kus mingi link ja tahetakse teada hinda
All küsimus mis see koos matejaliga ja töödega maksma võiks minna.Kirjutan alati vastu et tänan pakkumast aga ei soovi hinnapkkumist teha
:hello:
poisstiit5
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas poisstiit5 »

tomask90 kirjutas:Pakun et hind tuleb ca 600-700 euri per m2, sisaldab siis nii tööraha kui ka materjale. Konkreetne lõpphind oleneb viimistlusmaterjalidest. Kuna tegemist on ikkagi eramaja mitte büroohoonega siis ilmselt täpsemat kalkulatsiooni pole ju vaja.
Natuke üle pakutud, siis küll kui vundamendi ka teed valmis, siis seal oleks 600 euri oleks lagi hind ruudu eest ja seal peaks uksed aknad ka sees olema.....
poisstiit5
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas poisstiit5 »

ehitaja 5 kirjutas:Kui oled välja arvutanud nii mahud ja kirjutad teostavate tööde nimekirja
Riputa see siis failina ülesse ja siis tehakse sulle ka hinnapakkumine
Ega headel ehitusmeestel nii kitsas ka töödega pole nagu arvad.Lihtsalt tööde tellijad võiks ka millegagi vaeva näha ,kuna tegemist ikka oma majaga
Saan pidevalt meilboksi hinnapäringuid kus mingi link ja tahetakse teada hinda
All küsimus mis see koos matejaliga ja töödega maksma võiks minna.Kirjutan alati vastu et tänan pakkumast aga ei soovi hinnapkkumist teha
:hello:
Palju õnne teile siis, kui tööd palju on. Jätkake samas vaimus !!!
Foorumis ketravad, aga ei suuda hinnapakkumist teha, kas tõesti kulub ehitusspetil kaua aega, et panna tööraha ja materjali raha kokku, mahu arvutamine projekti järgi pole ju päeva töö.

KÜSIKS SELLISE KÜSIMUSE, ET KAUA VÕTAB INIMESEL AEGA KES IGAPÄEVASELT PUUTUB ERAMAJA EHITUSEGA KOKKU??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
tomask90
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas tomask90 »

Natuke üle pakutud, siis küll kui vundamendi ka teed valmis, siis seal oleks 600 euri oleks lagi hind ruudu eest ja seal peaks uksed aknad ka sees olema.....

Maja ehitus tavaliselt hakkabki vundamendist, nii et sellega on arvestatud jah.Avatäidetega see lugu et nende hind kõigub liiga laias vahemikus, peab enne täpselt teadma kas läheb nt plastikaken või puitalumiiniumaken- hinnavahe on kordades; sama lugu on ustega- tavalise valge sileukse ja nt eritellimusel tehtud tammeukse hinnaerinevus on ka ca 5x, kui mitte rohkem.
Ehitusprojekti järgi mahutabeli tegemine ei ole tegelikult keeruline, lihtsalt tüütu ja aeganõudev. Projekti tellides küsisite palju nt arhitektibüroo teilt oleks selle lisa eest küsinud? Sellest ka ehitajate trots antud tegevuse vastu- keegi ei taha teha tasuta tööd.
Aga tundub et teil on juba hind paigas kui koos vundamendi ja avatäidetega max 600 euri per m2 välja tahate käia :wave:
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas xjan »

poisstiit, teeme nüüd nii, et rohkem ei targuta sel teemal - sulle on antud siin väärt nõuandeid ja kui sa neid kuulda ei võta on see sinu isiklik traagika. Kui esimene maja ehitatud ja kogemused käes, siis järgmise osas olen enam kui veendunud, et lähened hinnapakkumise küsimisel detailse mahutabeliga ja materjalide spetsifikatsiooniga. Edu!

PS! Mis mahus sinu projekt üldse tehtud on?
laury
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas laury »

KÜSIKS SELLISE KÜSIMUSE, ET KAUA VÕTAB INIMESEL AEGA KES IGAPÄEVASELT PUUTUB ERAMAJA EHITUSEGA KOKKU??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????[/quote]

Paar kolm tundi saab esialgse pakkumise tehtud, lõpliku saab hiljem, kui materjalide valik on kliendil selge.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

poisstiit5 kirjutas:
xjan kirjutas:Soovitus, maksa raha, et sulle pandaks kokku korralik mahutabel sinu maja ja projekti järgi. Mahutabeli ja projekti saadad ehitajatele ja sellele saad hinnapakkumised. Nii on need pakkumised ka võrreldavad. Olles antud olukorras olnud, tean et 5 ehitajat suudavad terve maja peale kokku kirjutada täiesti erinevad kogused erinevaid töid ja materjale, sellest ka hindade erinevus ja siis pakkumiste võrdlematus.
Mis kuradi mahutabel, ega ma büroohoonet ei ehita, tegemist on eramajaga.
Isegi see on hämmastav, et ei suudeta hindagi öelda, raamatu järgi võin ise ka kõik tööetapid välja arvutada, ajakulu jne
ja materjali välja arvutada. Asja paneb ikka paika tööraha, mis hinnaga töö tehakse....

tundub, et see ikka vale koht vist kus küsida...

head ehitamist kõigile siin foorumis!!!!
Olen mõnda aega seda teemat jälginud,
sellise suhtumisega paneb imestama, kui üldse mõne pakkumise saad, oma ülbuses ja iseteadlikkuses tee oma tark raamat lahti ja kuku arvutama. :this:
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

Ma ka ikka loen seda teemat. Ja siis mõtlen.....

Kas ei ole mitte nii et projekt peaks sisaldama kõikide kasutatavate materjalide koguseid? Kirjeldust jne? Minu teada peaks olema üldine spetsifikatsioon juba korraliku projketiga kaasas. Vähemalt mina olen selliseid projkete näinud. Seal ikka suuremad asjad kirjas....aknad, uksed, blokid, katuse ruutmeetrid, soojustuse ruutmeetrid, katteruutmeetrid jne jne.....Aga see pole veel detailne. Iga hoone on erinev, erinevusi toovad suuresti konstruktsioonide iseärasused. Samuti võtmed kätte hoonel on ka kõik süsteemid ju pakkumises sees. Vesi, küte, vent, elekter, kanal, turva jne.....Millisesse pinnasesse ehitatakse? Määrab ka hinda. Kas rasketehnikaga pääseb ligi või peab väikse minikopaga augu vundamendi jaoks kaevama? Nüansse on palju. Kas kattematerjalina kasutad põrandal parketti tammest või paned mingi PVC laadse või mis nood uued nimed ongi, ehitusfüüsika ei meenu praegu, aga see selleks.
Must pakkumine, hoone karbile on tehtav tõesti kiiresti. Vundament, müürid, laed, katus jne, aga muu võtab aega.

Teema algatajale: Küsimus esita teisiti. Kas on siin mõne korraliku ehitusfirma inimesi kes sooviks mulle hoone ehitada? Jätke kiri posti ja räägime edasi!
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

PS! Ma ikka ei suuda oma suud sulgeda! Vabandan juba ette teemaalgataja ees....

Mul oleks vaja kolmekordne eluhoone ehitada, keldrikorrusega. Lagede kõrgus 4m. Kõrguste vahe hoonel 14m, taldmik ka vaja teha. Oleks vaja projekti ja tööde maksumust ja materjali kulu. Tehke ära ja jätke hind siia, vaatan üle ja kui on aega siis visake mulle projket sellest hoonest siia manusena. Oleks hea kui tuleks palju projkete, saaks vaadata milline rohkem meeldib! Iga korruse kasulik pind võiks olla 160-240m2. Maja peab saama hea ja korralik, ja võtmed kätte ikka.....võtmeid võiks olla kolm, üks naisele, üks mulle ja üks võiks trepi peal kivi all olla tagavaraks:-P
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Re: Eramu ehituse hinnapakkumine projekti järgi ja kalkulats

Lugemata postitus Postitas vuuk »

kyveltech kirjutas:PS! Ma ikka ei suuda oma suud sulgeda!
Las ma arvan, miks ei suuda Sa oma suud sulgeda.
Sest väga raske on leppida sellega, et koolis õpitud teooria ja igapäevatöös kogetud prakika nii kardinaalselt erineb.
Eks erinevus tuleb ju sellest, et koolitatud ehitusspetsialisti uskumus tuleneb nendest teadmistest, mida on aastate vältel koolipingis omandatud.
Tellijad, olenemata, kas on tulevase ehitise omanik, isehakanud peatöövõtu-, ehitusjuhtimisefirma... lähtuvad peeamiselt ärilistest huvidest, ehk kasust.
Aga need on täiesti erinevad lähtepunktid.
Ja siis kukubki välja, et (piltlikult öeldes) hinnapakkumist küsitakse nööbile, aga sisusse süvenemisel selgub, et nööbi küljes peaks tegelikult olema ka kasukas.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas keegi võitis ka selle töö endale? Või oli järjekordselt tegemist "küsin hinda, äkki saab pool muidu" juhtumiga.
Ehituskunn
külaline

Lugemata postitus Postitas Ehituskunn »

Nii, võtsin kätte ja arvutasin. Hinnaks kujunes 800 kuni 3800 eur per m2. Hind sõltub sinu tujudest, minu tujudest ja siis veel materjalidest ja tööst vist ka. Hinna arvutamine võttis aega alla 5 minuti. Lihtne ju. Kas teeme lepingu? Põhimõtteliselt võib ka ilma lepinguta, aga ettemaks on 50% ja siis kui näha, et tööd juba tehakse, siis ülejäänud 50%.
Aga kui ikka 600-ga väga tahad, siis põhimõtteliselt on võimalik vastu tulla küll. Aga kõigepealt peab töid alustama ja peab ettemaksu tegema. Pärast on näha, võib olla saab isegi 580-ga.

NB! Maju ma olen väga palju ehitanud. Karkassmaju ja muidu maju ja teisi maju ka. Ja üldse siin teised kõik on ainult vingujad. Minu arust 4.-eur tund on kõva palk.
Ehituskunn
külaline

Lugemata postitus Postitas Ehituskunn »

Kas keegi paneks üles lepingunäidise. Mul on üks klient aga praegu kadus just hea leping ära. Summa, tellija ja töövõtja andmed täidan ise.
Vasta