Kuivatusrest soemüüril!

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaasomanik
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Kuivatusrest soemüüril!

Lugemata postitus Postitas kaasomanik »

Lugu selline, et rentnik võttis iseseisvalt nõuks kinnitada ahjupottidest pliidi soojamüüri külge selline kuivatusrest. Mida kogemused ütlevad, kas selline tegevus võib soojamüürile kuidagi ka kahjulik olla? Pildid siin
kuivatus ahju pottidel 001.JPG
kuivatus ahju pottidel 001.JPG (62.78 KiB) Vaadatud 3835 korda
[attachment=0]
Manused
kuivatus ahju pottidel 002.JPG
kuivatus ahju pottidel 002.JPG (46.2 KiB) Vaadatud 3835 korda
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Re: Kuivatusrest soemüüril!

Lugemata postitus Postitas motamees »

Ega see üks tark tegu pole. Praegu nagu pole sellel suurt koormust peal. Kui aga iga pulga pääle pannakse kokkupakitud lina (olen näinud), siis on koormus väga suur.
Meie peres oli selline rest pandud sooja seina kohale, kiviseina külge. Sellisel puhul on tulemus sama, aga sooja seina pole rikutud.
Tuleohutuse koha pealt ei oskagi seisukohta võtta. Kui rest on pliitaraua kohal, siis võib sealt tulise raua peale asju pudiseda küll.
.
Tel 5o9279o
xxx
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas xxx »

Pliidirauast peaks põlevmaterjal 1m kõrgusel vähemalt olema. Üht-teist võib sealt restilt muidugi pudeneda ka.
... aga seda pilti on üsna valus vaadata.
Kaaluks üürilisele ukse näitamist...
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

xxx kirjutas:... Kaaluks üürilisele ukse näitamist...
No see on väga äärmuslik. Võibolla panid teadmatusest, kena kõva "kivisein" ju. Võtavad maha ja elu läheb edasi.
.
Tel 5o9279o
xxx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Eks jah. Aga ega enne hooli, kui ise tellid ja ise maksad.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Vanasti kuivatati ka just nii :blush: Rest olnuks luksus, tavaliselt olid nõõrid. Polnudki muid võimalusi. Kas neil on?
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
xxx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kaminahi kirjutas:Vanasti kuivatati ka just nii :blush: Polnudki muid võimalusi. Kas neil on?
Lahtikäiv kuivatusrest osta ja võõrasse soemüüri augud täristamata jätta.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Ma olen enda majassegi, mis päriselt polegi minu maja, hulga auke täristanud ja pärisomanik rõõmustab iga tärsistuse peale :clapping: . Mis see soemüür seal nii vilets siis on? Ei usu. Mina muidugi ei näegi pliiti :wave:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaasomanik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kaminahi kirjutas:Ma olen enda majassegi, mis päriselt polegi minu maja, hulga auke täristanud ja pärisomanik rõõmustab iga tärsistuse peale :clapping: . Mis see soemüür seal nii vilets siis on? Ei usu. Mina muidugi ei näegi pliiti :wave:
Muidugi, Eesti suurim ahjukrohvija võib ju endale lubada, ennem krohvimist, kõik kohad auke täis täristada. Anna aga minna!

Suure plaadiga pliit on selle resti all küll.

Mida POTTSEPAD sellisest tegevusest arvavad? Kas võib ka nii juhtuda, et lõõride puhastusel võib sealt leida nüüd ka potitäidet?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

kaasomanik kirjutas:
kaminahi kirjutas:Ma olen enda majassegi, mis päriselt polegi minu maja, hulga auke täristanud ja pärisomanik rõõmustab iga tärsistuse peale :clapping: . Mis see soemüür seal nii vilets siis on? Ei usu. Mina muidugi ei näegi pliiti :wave:
Muidugi, Eesti suurim ahjukrohvija võib ju endale lubada, ennem krohvimist, kõik kohad auke täis täristada. Anna aga minna!

Suure plaadiga pliit on selle resti all küll.

Mida POTTSEPAD sellisest tegevusest arvavad? Kas võib ka nii juhtuda, et lõõride puhastusel võib sealt leida nüüd ka potitäidet?
Suurim kirjuta suure tähega palun :beg: Miks nii tark mees teistelt aru pärib :shock:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Leevi »

Kaasomanikule: Pakun, et Päästeamet teeks sellise asja kohta ettekirjutuse. Vt http://www.rescue.ee/303 ja helista sealsele infotelefonile.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaasomanik kirjutas:...Muidugi, Eesti suurim ahjukrohvija võib ju endale lubada, ennem krohvimist, kõik kohad auke täis täristada. Anna aga minna!...
:scratch: Ah nii kenasti läheb kohe.
Kui vastus ei meeldi, siis peab ikka iroonitsema. Ilmselgelt on krohvitud ahjude järgi nõudlus, kui neid niipalju teha saab. Miks siis mitte neid teha? Kas teil on kade meel, et pole endale sellist saanud lubada?
Nii, sai siis nüüd vastatud samas stiilis. Süda kohe kergem. :blush:
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

motamees kirjutas:
kaasomanik kirjutas:...Muidugi, Eesti suurim ahjukrohvija võib ju endale lubada, ennem krohvimist, kõik kohad auke täis täristada. Anna aga minna!...
:scratch: Ah nii kenasti läheb kohe.
Kui vastus ei meeldi, siis peab ikka iroonitsema. Ilmselgelt on krohvitud ahjude järgi nõudlus, kui neid niipalju teha saab. Miks siis mitte neid teha? Kas teil on kade meel, et pole endale sellist saanud lubada?
Nii, sai siis nüüd vastatud samas stiilis. Süda kohe kergem. :blush:
Inimene muretseb vast enam tuleohutuse pärast, mis oli ka postituse teemaks. Ilkumist on täheldada nii küsija kui ka vastaja suunal. Enamasti läheb asi jamaks OFF TOPICus.

OT ütleksin, et tellisahi tulekski armeerimisvõrguga katta ja krohvida, plaatida vms.
Mart.P
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Mart.P »

Leevi kirjutas:
OT ütleksin, et tellisahi tulekski armeerimisvõrguga katta ja krohvida, plaatida vms.
Miks?
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Mart.P kirjutas:
Leevi kirjutas:
Miks?
Tellisahju lõõristiku välisseinad peaksid olema ehitatud vähemalt kahekihiliselt nii, et kihtide vuugid omavahel ei kattuks. See oleks esmane tingimus, aga Eestis seda enamasti ei rakendata. Teiseks tuleks ahju välispinnale paigaldada armeerimisvõrk ja siis ahi viimistleda. Kõik see teenib tuleohutusega seotud eesmärke. Armeeritud pinnale võib järgneda juba krohv, plaatimine. tellistest lisavooder vms.
kaasomanik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Leevi kirjutas:Kaasomanikule: Pakun, et Päästeamet teeks sellise asja kohta ettekirjutuse. Vt http://www.rescue.ee/303 ja helista sealsele infotelefonile.
Tänud Laurile! Mis me siin ikka kaebama läheme, täiskasvanud inimesed küll hakkama saame.
Koertega on teine asi. Muidu võib mõni täitsa muhe, arukas ja tasakaalukas olla, aga kui vähe tema peremehele õlale patsutada, siis läheb asi kurjaks ära :blackeye:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Täiskasvanud inimene ei pane oma üürniku pesu foorumisse arutada. See, et sa nalja ja aasimist ei möista, see tuleneb muidugi geenidest, nagu üles juba Putin.
Peaasi, et ise omaga rahul oled. :P
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaasomanik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kaminahi kirjutas:Täiskasvanud inimene ei pane oma üürniku pesu foorumisse arutada. See, et sa nalja ja aasimist ei möista, see tuleneb muidugi geenidest, nagu üles juba Putin.

Tänud lugupeetavale! Hea, et nüüd minu ette võtsid! Ennem ironiseerisid minu teemas ühe vastaja vastuse üle. Tubli mees, et pea igas teemas võtad vaevaks oma suu avada.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

kaasomanik kirjutas:
kaminahi kirjutas:Täiskasvanud inimene ei pane oma üürniku pesu foorumisse arutada. See, et sa nalja ja aasimist ei möista, see tuleneb muidugi geenidest, nagu üles juba Putin.

Tänud lugupeetavale! Hea, et nüüd minu ette võtsid! Ennem ironiseerisid minu teemas ühe vastaja vastuse üle. Tubli mees, et pea igas teemas võtad vaevaks oma suu avada.
Tänud ka minu poolt :P

Sulle see pesu riputamine kohe ikka meeldib :P
------------------
www.ehituspenskarid.com
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

kaasomanik kirjutas:
Leevi kirjutas:Kaasomanikule: Pakun, et Päästeamet teeks sellise asja kohta ettekirjutuse. Vt http://www.rescue.ee/303 ja helista sealsele infotelefonile.
Tänud Laurile! Mis me siin ikka kaebama läheme, täiskasvanud inimesed küll hakkama saame.
Koertega on teine asi. Muidu võib mõni täitsa muhe, arukas ja tasakaalukas olla, aga kui vähe tema peremehele õlale patsutada, siis läheb asi kurjaks ära :blackeye:
Vabandan, kuid ei propageerinudki pealekaebamist, lihtsalt, Päästeametist saab adekvaatse info. Foorumis kuulutatakse enamasti oma tõde, mis sageli ei ole kooskõlas ei seaduse, tuleohutuse ega ka nn talupojatarkusega.
Viimati muutis Leevi, 25 Veebr 2012, 20:20, muudetud 1 kord kokku.
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Teema püstitaja oli pigem mures tuleohutuse pärast. Pesu asemel võinuks olla ka kuivama sätitud ravimtaimed. Nokid inimese kallal, sest too kritiseeris su nn "täristamist" soojamüüridesse. Ja su postitus sel teemal ei olnud nali. Savisaar ei olegi Eesti esidemagoog. So sad story...
kaasomanik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kaminahi kirjutas:
kaasomanik kirjutas:

Tänud ka minu poolt :P

Sulle see pesu riputamine kohe ikka meeldib :P

Tüüpiline, kui midagi teemasse enam öelda ei ole, siis provotseerida ikka võiks. Ütle, milleks sul seda veel vaja peaks minema?

Võib-olla annad siis suuniseid, et milliseid pilte kõlbab üles riputada. Saan muidugi aru, et selline pilt rikub seda sulle harjumuspärast foorum-blogi formaati. Peaaegu isiklik müügi-fotoalbum kohe! Kunagi algas see iseenda isiku promomine ahjuroobiga, nüüd viimaks meelitamine teatud üritusele, hõrgutistega näppude vahel. Ja kümneid erinevaid poose nende vahel. Kui nii edasi läheb, siis üldse ei imestaks, kui ka ühel päeval näeme siin palja ülakehaga ahjumeistrit, kappamas hobusel, ikka oma tsiteeritud iidoli eeskujul.

Ma ei tea, võib-olla sa maksad need asjad kinni. Siis võiks ka viidata kommertstekstile. Kui ei maksa, siis on administraator küll suure kullaaugu maha maganud!

Edu, sellegi poolest!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

kaasomanik kirjutas:

Edu, sellegi poolest!

Seda on palju! Pole tagasi anda :blush:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Emotsionaalsesse vaidlusse ei laskuks, samuti foorumi formaadi osas. Küll pean ütlema, et sellise
"installatsiooni" puhul keeldus minu ajuhernes uskumast, et tegemist ei ole naljaga.
Igal juhul sooviks ma omanikuna enne "luba küsimist" sellisele installatsioonile (ilmselt oleksin keeldunud). Mis järgmiseks- rest radika külge ja isepuurivad kruvid läbi radiaatori (või on OK liimiga?)? Kütteseadet ei ole oluliselt muudetud? Eks oleneb omaniku ja üürniku vahelisest suhtest aga mina isiklikult sooviksin (isegi sellistest plaanidest) teadlik olla.
kaasomanik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänud Imlikule julguse eest sõna võtta!
Ei ole siin midagi nii emotsionaalset, pigem samuti sihipärane tegevus. Usklikud me just ka ei ole ja teist põske naljalt ette ei keera. Kaupa väljastame ikka täpselt mõõt-mõõdu vastu, võlgu ei taha keegi jääda :lol: Ehk kunagi, saavad meist ka tolerantsemad suhtlejad. :blush:
Tänud kõigile vastajatele!
Vasta