mitu küttekeha kütaks maja soojaks
-
- Uus kasutaja
Re: mitu küttekeha kütaks maja soojaks
Lugemata postitus Postitas Pelletikaminad »
Edu!
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Toad ei ole hermeetilised aga kütmise kontekstis on.Piiritusesõber kirjutas:On siis lõhkipuhumise oht või tõesti.Toad hermeetilised ning ruumidevahelist õhuliikumist ei esine? ...
Kui lasta 100mm toru kaudu sooja õhku tuppa, siis tuleb ka teist niipalju lasta tagasi kamina ruumi. Nii tekib õhuringlus. Kui tagasivoolu pole, siis peab hoidma uksi lahti, muidu jääb tuba külmaks (ringvool lakkab). Kolme toruga teist korrust küttes tekib nii suur õhuringlus, et trepil istudes on seljaga tõmbetuult tunda. Lukuaukusid kaudu maja ikke ei küta. Olgu nad kasvõi aidaukse luku mõõtu.
Eraldi teema on maja läbikostvus õhkkütte korral. Terve maja oleks nagu üks suur tuba.
Tel 5o9279o
Lugemata postitus Postitas tuiskar »
Tervitades
Taavi
www.pelletikamin.ee
info@pelletikamin.ee
56239816
- motamees
- Ehituspenskar
Kui võitlus, siis võitlus.tuiskar kirjutas:... Praegu tundub see lihtsalt pottseppade ja alternatiivsete lahenduste võitlusega... Sest mina hindan kiviahjusid kõrgelt. Igaüks otsutab ise ja kõikidel küttelahendustel on omad plussid ja miinused...

Meil Tuiskariga täitsa ühed mõtted ju - ka mina hindan kiviahjusid kõrgelt.
Loomulikult valib iga inimene ise oma küttekehad. Ei lähe me teda püstoliga ähvardama. Ka mina valisin kunagi õhkkütte variandi täiesti vabatahtlikult. Sellepärast siin nüüd "võitlengi" asju selgeks. Kirjutan sellest, mida olen läbi elanud ja tundnud.
Läbikostvusest veel. Me kõik oleme ilmselt lapsepõlves torutelefoni teinud. Meil vennaga oli tolmuimeja toru kahe voodi vahele pandud. Siis sai magama jäämise asemel hoopis salajuttusid rääkida. Õhkkütte variandi puhul meenus mulle see lapsepõlve seik tihti. Ülevalt voodist võis alt teleka "salajutte" kenasti kuulata.

Tel 5o9279o
Lugemata postitus Postitas keit »
Tundub, et mõistlik on siiski ehitada nii, et igasse tuppa jääks "ahju puudutus".
Pean mainima, et esialgu oli plaan teha üks korrus juurde ning kütta õhkküttekaminaga (õhk tuua väljast nign sisse korralik ringlus jms vajalik).
Kuna teine korrus jääb ära (inimeste hulk vähenes, ning elamispinda ei ole vaja mõttetult suureks ajada), siis jäi ka see lahendus ära.
Õhkküttega, olenemata, mis agrekaat seda kütab on minu jaoks üks miinus, nimelt elekter.
Elektriga ei ole seni probleemi kui seda on ja ilusa ilmaga tavaliselt teda on, seega
hetkel on missiooniks ikkagi teha küte võimalikult sõltumatu erinevatest teenusepakkujatest ning kehtivast riigikorrast.
Hakkan vaikselt pihta puuküttel pliitleivaahjuga.
Tundub mõtlemist väärt mõte teha teine küttekolle 3-me ruumi peale kokku (suur tuba ja magamistoad).
Proovin selle läbi seedida ja segadusel ka siin mõtteid proovile panna, tuleb tunnistada, et ei julenud nii kastist välja mõelda.
Monoliitse küttekeha kasuks räägib ka hirm, et maja lähedalt möödub rong (minu õnneks masuajal neid ei ole näinud kuid mine sa tea).
Suvel ei ole viga, talvel peale pikka külma kui maa ära külmetab, läheb ka vibratsioon tugevamaks, seega kahtlused igasuguste mittemonoliitsete ehituste osas olemas,
samas seda saab kõike lahendada korraliku vundamendiga, eeldusel et ühendused on viidud nn maad mööda.
Veelkord tänud, et aitasite muuta valgemaks ja soojemaks rada, mida mööda hetkel astun.
Hilisemad mõtted jäävad hilisemasse aega, iga asi omal ajal.
keit
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas SusseriVusseri »
kaminahi kirjutas:Kus ma olen rääkinud korstna embamisestKolme tuba kütvast ahjust pole midagi ennekuulmatut osanud arvata
Lihtsalt üks korstent embav ahi
http://mha-net.org/docs/temp/080715kiesling.htm
- motamees
- Ehituspenskar

Tel 5o9279o
- stupiduser
- Ehitusguru
- On tänanud: 24 korda
- On tänatud: 23 korda
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Sellepärast ma soovitangi kahte ahju: ühte väiksemat magamistubade kütmiseks ja ühte suuremat kaminahju ülejäänud maja kütmiseks.

hobipottsepp@hot.ee 5043316
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »

http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=124892 alates 16:30
Ühe kaminahjuga kütmiseks on Keiti vanas palkmajas väga head lahendused olemas.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Lugemata postitus Postitas keit »
Enne oli seal ametlikult 3 korterit ja iga mees oli endale ahju ehitanud. No ei olnud mõistlik, aga kuidas sa ikka elad nii, et kui naaber viitsib kütta, siis saad sooja.
Plaan ikka ise ehitada, aga ei oma niipalju kogemust hetkel ja aega läinud viimasest tegemisest.
Samas aega on selle kiire asjaga, tähtis, et saaks nii, nagu peab.
Proovin mõne kursuse läbida meeldetuletuseks ning kui tunne, et ei ole päris kindel tegudes, otsin meistrimehe, kes
on nõu või jõuga toeks. Eks see foorum siinkohal on ka väga abiks.
Esmalt proovin pliidiga maha saada ning parem küsida rumalaid küsimusi kui hiljem tõdeda, et läks valesti.
Olen arvestanud ka sellega, et negatiivseima variandi puhul tuleb mitu korda teha.
Pliit tuleb leivaahjuga ning soome tüüpi, soemüüri ei tee, osaliselt plaan lasta suitsugaasid esmalt
otse korstnasse (1 kivi lõõr) ning teen väikese lesipingi (va 1m pikkuse) ja ajaks ka selle vajadusel soojaks.
Kuna leidsin ajude lammutamisel kivid, mis olid enamuses vist enne ahju ehitamist asunud pliidi vundamendiks, ning ei tea, mis kividega tegemist on, siis
kas äkki keegi teab, kas neid tohib üldse kasutada pliidi välismüüritises ning kui ehitaksin välismüüri ja lesipingi
serviti tellistest, kas see oleks väga väär (kolde saaksin sügavama natukene).
Või peaksin laduma 2 kõrvuti asetsevat lapiti tellismüüri või siis tegema pliidi lapiti tellistest ja hiljem soovitud efekti saavutamiseks
antud tellistega ümber vooderdama?
Erilist soojasalvestajat ma pliidist ei oota, tähtis, et keset leivategu pooleks ei läheks.
Pilt ka kivist, ei ole mul see pildistamiseaparaat väga hea, aga vast on nähtav.
Tänud ette!
keit
- Manused
-
- selliseid telliseid tuli välja mingi hulk, tahaks neid välja näidata.
- palms.png (140.79 KiB) Vaadatud 2652 korda
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Sellise variandiga arvestamine ei ole küll tänuväärt, ega rentaabel.keit kirjutas:.
Olen arvestanud ka sellega, et negatiivseima variandi puhul tuleb mitu korda teha.
Tänud ette!
keit

tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed