Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnihind

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
Külaline
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Marietta kirjutas:...Elektrik helistas lõpuks ja teatas, et tema ei tööta tunnitasu alusel, temal on tüki hind. Iga kodutehnika ühendamine maksab 20 EUR tükk - arvan, et jama jutt. Põhjendan: kui pesumasinat tullakse ühendama, võetakse u. 20-25 EUR , selles hinnas väljasõit. Kui paigaldab samal hetkel kõik 3 kodutehnikat ja kraanikausi, siis ju kojukutse 1x . Nagu ikka teenustel ja ka kaupadel, kui võtad korraga rohkem, siis nn. pakett ja hind veits soodsam...
Ju siis selle konkreetse elektriku hinnakirjas puudub selline rida nagu "hulgihind" ja kahjuks sundida seda sinna lisama meie ei saa. :) Katsu nüüd üle saada oma solvumisest või kadedusest või õpi uus eriala selgeks- elektrik ja sa pead endale varsti suurema rahakoti ostma, sest muidu ei mahu saadud summad vanasse ära. :)
Urmas
A A
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas A A »

Tere! Mulle tundub, et peksame siin vaid ühte väravasse!
Marietta kirjutas:Tere taas !
Eks ma rumal olin, aga selgitan. .............. 2x olen temalt ette hinnapakkumist küsinud, ta ei saada ega öelnud ka telefonis, õigemini lubas telefonis, et saadab meilile, ei saatnud midagi. ................
Miks ma peaks arvama, et petetakse. Paraku, jah .... ...
Vaat, mis välja tuli:
Marietta kirjutas:Tere !
Elektrik helistas lõpuks ja teatas, et tema ei tööta tunnitasu alusel, temal on tüki hind. Iga kodutehnika ühendamine maksab 20 EUR tükk - arvan, et jama jutt. ...
Ja mitte kuidagi ei saanud see tegelane kohe öelda, palju kogu kupatuse paigaldus + ühendus maksma läheb!
OK, võimalikud vajaminevad materjalid arveldame pärast, kui kõik paigas! Saanuks ju Marietta, temale vastuvõetamatu hinna puhul, kas täielikult v. vähemtähtsama tehnika paigaldusest veel loobuda.
Minu mälu järgi on taolist hinda, (20 euri=ca 300eeki ) no ehk ca 10a või enamgi küsitud, aga see on teine teema.
Muidugi ei pea klient ette teadma, kõiki võimalikke teenuste hindu, küll pidanuks seda el.san.tehnik ütlema ja võimalikult kohe, ja juba peale esimest küsimist.
Mu meelest, arvab Marietta õieti: "Miks ma peaks arvama, et petetakse" ja seda enam, et ei osanud sellist hinda ette näha ja pealegi pole esitatud, ei mingit arvet ja isegi mitte küsimise peale.
Oleks ju mõistlik, et ei tellija ega ka teenuseosutaja, ei pea arvama, et teda tahetakse petta! Andres (Andresto)
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10906
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 311 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Mariette, ma saan sinust aru, et sa oled praegu solvunud ja tige selle töömehe peale, aga ma ei saa aru, millele sa lootsid- et see teenus on odav, sest mõned kommenteerijad oleks olnud nõus 3x odavama hinnaga selle töö ära tegema. Kui sa konkreetset tunni või tükitöö numbrit teada ei saanud, siis oleks võinud ju natuke uurida, palju selline töö üldiselt maksma võib minna ja sellele "töörahva vereimejale" öelda, et uurin teiste hindasid kui tema seda kohe öelda ei soovi ja loobuda tema teenusest. Olen kaugel töömehe käitumise õigustamisest!
Kirjeldan ühte teemast kaugemal olevat juhtumit poes, kus konkreetsus aitas.
Mõned aasta tagasi olime naisega poes, kus müüdi ka nööpe. No valis kaasa omale sobivad välja, pandi pakikesse ja löödi kassast läbi. Jäi kaasa veel natuke nööbinäidiste kohal kohmitsema ja leidis oma arvates veel ilusamad. Vabandas, palus siis ilusti müüjal teised tagasi võtta ja uued asemele panna. No hakkas trall pihta. :)
Müüja- ma ei saa tagasi võtta ja peame mõlemad komplektid ära ostma.
Mina- miks?
Müüja- olen kassast juba läbi löönud.
Mina- aga me pole veel raha maksnud ja tšekki saanud.
Müüja- kassa on need laoseisust mahavõtnud.
Mina- aga teil on ju võimalus ühe nupuvajutusega ost annulleerida, kuidas te oma näpukaid annulleerite.
Müüja- nõutu pilk, aga ei saa.
Mina- aga siis te ei saa meie käest raha kah kui mõlemad komplektid peame ära ostma, käskisin naisel rahakott ära peita ja minna kuhugile mujale poodi.
Müüja- käis paar nupulevajutust ja sai küll.
Konkreetsem peaks sellistes asjades olema ja eriti neis, mis puudutavad rahaküsimusi!
Kasutaja avatar
saareste.eesti
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 34
Liitunud: 26 Aug 2011, 11:33
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas saareste.eesti »

Ahnus abjab upakile kangus käima käpakile. Need kes kohe rikastuda tahavad saavad oma ülbuse ja petmise eest omad vitsad. Kahju on vaadata kuidas ehitusturgu Solgivad sellised kes teevad tööd alla igasugust mõistlikku hinda ning teised kes küsivad üüratuid summasi eraisikutelt kes on näind vaeva selle raha teenimisega. Ning kui nähakse, et veel naisterahvas ja asja ei jaga siis hind muutub ulmeliseks. Soovitus kõigile: Tehke tööd vaid lepingu või vastava paberi alusel!!!! Nii on kindlam Kliendile kui ka tööteostajale.


Kõikke head Teile kõigile.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10906
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 311 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Urmas »

saareste.eesti kirjutas:Ahnus abjab upakile kangus käima käpakile. Need kes kohe rikastuda tahavad saavad oma ülbuse ja petmise eest omad vitsad. Kahju on vaadata kuidas ehitusturgu Solgivad sellised kes teevad tööd alla igasugust mõistlikku hinda ning teised kes küsivad üüratuid summasi eraisikutelt kes on näind vaeva selle raha teenimisega...
Järgnev näide ei puuduta ehitusvaldkonda, aga kirjeldab ilmekalt inimeste lollust osta asju/teenust ilma kodutööd tegemata. Minu kahjuks ja teiste õnneks, kes ikka oskavad õppida teiste vigadest, on see näide isiklikest kogemusest.
Hakkas kodus köögimikser koledat häälet tegema ja oligi ammu aeg osta uus. Sattusin Järve Keskuse +/- Elektroonikasse ja vaatasin seal nende korralike mudelite enam-vähem hindasid. Ei hakanud esimest kohast kohe ära ostma ja kuna nagunii oli asja Mustika keskusesse, siis sai kiigatud ka sealsesse On/Off-i. Seal müügil korralik isend hinnaga 109€. Ostsin ära. Nädal või paar hiljem sattusime kaasaga taas Järve Keskusesse, aga ühte teise elektroonika poodi, mille olemasolust mul aimu ei olnud. Ja oh seda ebameeldivat üllatust, kui seal täpselt sama mudel, aga hinnaga 59€! Ma ei jõudnud mõttes ennast ära kiruda kui palju oleks selle 50€ eest, mis teise poodi ülearu maksin, pidu panna. Mida ma nüüd oles pidanud tegema, hakkama Tarbijakaitsele, perefoorumitesse kirjutama, et millised "töörahva vereimejad" on seal Mustika Keskuse On/Off-s, kas seda hinnavahet kuidagi tagasi ei saaks, sest teises poes saadakse ju küll odavamalt sama mudelit müüa jne või vaatama peeglisse ja ikkagi süüdistama ennast, et tegelikult oli mul ju kodutöö tegemata. Valisin viimase variandi, sest see tundus õiglasem! Loodan, et 50€ minu "tuleviku tarkuse" eest oli paras hind, aga ei ole kindel "tuleviku tarkuses" :) .
vuuk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1859
Liitunud: 15 Jaan 2008, 09:34
On tänanud: 50 korda
On tänatud: 94 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas vuuk »

kuidas nii! kirjutas: Lgp. Vuuk! Kuidas on võimalik, et pakud teenust 10-12 eurose tunnihinnaga ja samas väidad, et see on alamakstud tasu?
Loomulikult olen sinuga nõus, et 10 EUR/h ei ole palju.
Paistab, et võlgnen siin selgituse.
Eesti riigis eksisteerib turumajandus.
Turumajandus olemuselt tähendab karmi olelusvõitlust. Tänane võimu juures olev ideoloogia välistab (väidetavalt) tururegulatsiooni, kuna see moonutavat turgu. Samas moonutusi turul ei suudeta ikkagi ära hoida. Näiteks moonutab turgu (hindasid turul) niinimetatud must turg. Kuna ehitussektor on mustalt tegutsevatest ettevõtjatest pungil, siis see surub hinnad alla normaalse taseme. Vuuk Ehitus OÜ on sisuliselt üksikettevõtja. Konkurentsis ellu jäämiseks peab paraku toimima nende hindadega, mida potensiaalne klient on nõus maksma.
Kas või siit-samast teemast lugedes näeme, et kliendil vasardab ajus, et õige hind ehitusteenuse eest on mitte rohkem, kui10 €/tunnis. Ja ma arvan, et see klient on pigem suhteliselt hea klient. Küllalt leidub neid, kes peavad loomulikuks, et nad peavad muidu saama.
Klienti ei huvita see kui teenuse hind ei võimalda tagada ehitusettevõttele eluliselt vajalikke ja seadusandlusega kohustuslikke teenuse juurde elementaarselt kuuluma pidavaid osi.
On välja mõeldud sõnakõlks: "ülemaksmine".
Mis asi on ülemaksmine?
Kui toimub pikaajaline alamaksmine (selle pärast inimene muide ei muretse), siis normaalse majanduse järjepidevuse toimimisel peab mingil perioodil olema ka "ülemaksmine". Vastasel juhul on sunnitud majandusüksused oma tegevuse lõpetama. Alamaksmine saab olla mingite teiste varem akumuleerunud ressurside arvelt. Pikaajaline alamaksmine pärsib majandusüksuste arengut, kuni nende hävimiseni.
Aga areng olevat ju iseenesest positiivne. Selle taustal peaksid madalad hinnad ettevõtluses tegelikult hakkama tõusma. Samas ei saa arvestamata jätta meie kliendide äärmist hinnatundlikkust.
Marietta
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Marietta »

Tere ja tänud, poisid, siiski mõistmise eest, sest mis ma nüüd nii solvunud olen, nagu mitu tegelinskit kirjutab, pigem proovin astuda vastu karjuvale ebaõiglusele. Jään enda juurde, et kui tellisin köögimööbli ja kõik läks sujuvalt: anti telefoninumber, kuhu pidin helistama jne. nagu varem kirjutasin, siis ei tulnud selle peale, et need , kes mulle ametlikku teed pidi uue köögimööbli koju meisterdavad, suured tänud neile, sest ma olen väga õnnelik ja rahul, miks siis mingi "mutrike" vahel proovib ikkagi seda heauskset klienti lohku tõmmata - hea mainega firmalt teenust ostes eeldan, et kogu selle protsessi käigus toimuv on kliendile talutavate hindadega, mitte nii, et üks mehike tuleb teeb puhta fuugi, võib-olla tõestigi nähes ema lapsega ilma meeshingeta, loe: valvurita, kes ehk teaks rohkem tehnikast ja hinnamaailmast. Laupäeval lendab see elektrik meile ja hakkab mind "surnuks rääkima" , ütles telefonis 100x "ärge muretsege, kõik on korras, ma näitan teile kõik". Eks ma siis seekord püüan enam mitte nii lammas olla, hakkan ikka lärmi ka lööma ;-)

No jah, ja valgustus vaja paigaldada. Kas siin selles suures karjas, kõik, kes te siin mu pead silitasite või mu maakamarast mitu meetrit allapoole lõite, oleks mõni valgustuse paigaldaja ja ka tõesti hea nõu (ära loe: supipott) andja ? Pean silmas, et mis sinna kapi alla paigaldada, et ei paistaks välja suuri lampe ega juhtmerägastikku, aga et hind oleks enam-vähem (oh, pole vaja jälle kisama hakata), näiteks sooviks LED-i, 2 tükki piisaks, arvan. Palju maksaks paigaldus, ühendamine ? Juhtmed seinas olemas, trafo jaoks ka, sest elektrik tegi vajaliku. Bauhausis vist müüakse ka neid LED-e, aga kas trafo tuleb eraldi osta või see kuulub komplekti ? Samas, kui ma siit nüüd kellegi võtaks, vot siis läheb asi mustaks, mitteametlikuks, eks ? Ka ei kaasne garantiid ?
Mis kostate ?
Kes, arvab, et raiskan tema aega, ei pea oma aega raiskama, ei pea lugema postitusi ega pea ka lärmama siin.
Külaline
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Marietta kirjutas:... hea mainega firmalt teenust ostes eeldan, et kogu selle protsessi käigus toimuv on kliendile talutavate hindadega...
:) Marietta, sa ajad ikka paar asja segamini. Üks on mööblimüüja ja teine hoopis eraldi elektrik võikesiganes töömees sul oli. See, et ühel on normaalsed hinnad, ei tähenda veel seda, et teised peaksid tema järgi joonduma.
Kui Hummeri ostja võib esinduse remondi tunnihinde peale sulle rõõmus nägu ees esitada terve "Internatsionaali" peeretades, siis Dacia omanikul võtab kõhu lahti ja mokk vajub töllakile seda numbrit kuuldes. Kõik pidi olema suhteline. :)
Urmas
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 612
Liitunud: 14 Nov 2009, 10:22
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

Siin pakkus üks ettevõte oma hinda 17-33 senti/minut, kes teeks sele lambiühenduse ametlikult, garantiiga ära. Kui jalanõusid vahetama ei pea kestaks töö 5-6 min. Ja honorar elektrikule oleks- 102-198 senti.
Kirjutage palju te oleksite nõus siis maksma selle lambi ühendamise eest ja kontakt. Vahest jääte kellelegi teepeale.

Max
Puutööd
jospel 2
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas jospel 2 »

Kulla Marietta,Kui veel abi vaja võta ühendust,tulen teen selle töö tasuta ära.Sa niigi juba piitsutada saanud,eriti siin foorumis.Ja väga tahaksin näha selle mehe töökvaliteeti kelle kuupalk on üle 3000 euri,see peab ikka briljantne olema.
jospel 2
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas jospel 2 »

minu aadress rajo@hot.ee
Külaline
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Külaline »

jospel 2 kirjutas:Kulla Marietta,Kui veel abi vaja võta ühendust,tulen teen selle töö tasuta ära.Sa niigi juba piitsutada saanud,eriti siin foorumis.Ja väga tahaksin näha selle mehe töökvaliteeti kelle kuupalk on üle 3000 euri,see peab ikka briljantne olema.
Tere.Kust sa jospel seda välja loed,et kuupalgaks on 3000 euri.Ilmselt oled tavaline palka saav tööline, ning sa ei tea arvatavalt isegi millise hinnaga sind sinu tööandja ,,kupeldab,,Selliseid inimesi on küllaga kes lähevad tööandjale 3000 euri kuus maksma-töötajale pool riigile pool.Ka eelpool mainitud elektrik ei saa ju seda raha palgaks lugeda.Lisaks veel sellised ettenägematu ajakuluga tööd on tegijale kõige tülikamad.Suure tõenäosusega tal samal päeval rohkem objekte polnud.
jospel 2
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas jospel 2 »

Tere Külaline.Võib-olla sain valesti aru aga kui ta sai 2.5 tunni eest 80 euri siis ju tuleb tunnitasu 40.- piires.Ok oli ekspresstöö aga kui ta tavalise töökuu teeb siis ju alla 20 ta vist ei tule tööle aga päevapalk siis ju 160.-,kuus keskmiselt 22 tööpäeva.Ja kui tavaline või mittetavalinama olen ei teagi,on oma väike jõuk-elektrikud ja san.tehnikud olemas-vähemalt pole minu mehi veel foorumites kirutud.Alati lepitakse hinnas enne alustamist kokku ja nii jääbki.Ja mingit bensiinitasu ja poes käimise jura ei toimu.köik ostetakse ise välja ja see on juba sinu enda mure kas käid korra või kaks poes,hind sellest ei muutu.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6924
Liitunud: 30 Jaan 2005, 15:38
Asukoht: Saue
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Olen vist loll, ahne, õel, jne. aga mina küll ei saa aru et oleks tegemist mingi karjuva ülekohtuga ning ennekuulmatu pettusega. Seda isegi vaatamata sellele et kaeblejaks on ilma meheta aktiivset ja riideid määrivat/lõhkuvat last kasvatav naisterahvas.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2095
Liitunud: 15 Juun 2009, 21:11
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 39 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

rokikas kirjutas:Olen vist loll, ahne, õel, jne. aga mina küll ei saa aru et oleks tegemist mingi karjuva ülekohtuga ning ennekuulmatu pettusega. Seda isegi vaatamata sellele et kaeblejaks on ilma meheta aktiivset ja riideid määrivat/lõhkuvat last kasvatav naisterahvas.
Ja lõpuks jõuamegi sinnasamasse alguspunkti välja, et kõik oleneb sellest, et kes ja kui odavalt/kallilt ennast müüb...
Torutööd Tartus 56 932 898
Marietta
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Marietta »

Tere taas !

Ei helistanud see mees eelmisel reedel ega siiani. Petis !!! Minu juures paigaldas laupaeval tehnikat ja oli jutuks, et tootab 7 paeva nadalas. Ja kui ta teekski ainult 1 otsa paevas, ei tahenda see seda, et see 1 klient peab kogu tema paeva palga kinni plekkima. Telefonis laulis 15 minutit, kuidas toob kaasa valgustite hinnad ja siis mul hirmus hea otsustada. Minu peasse ei mahu, kuidas sellised ebaausad tegijad teevad ja teevad ja keegi ei piiksata ka, ainult mina.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2095
Liitunud: 15 Juun 2009, 21:11
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 39 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Marietta kirjutas:Tere taas !

Ei helistanud see mees eelmisel reedel ega siiani. Petis !!! Minu juures paigaldas laupaeval tehnikat ja oli jutuks, et tootab 7 paeva nadalas. Ja kui ta teekski ainult 1 otsa paevas, ei tahenda see seda, et see 1 klient peab kogu tema paeva palga kinni plekkima. Telefonis laulis 15 minutit, kuidas toob kaasa valgustite hinnad ja siis mul hirmus hea otsustada. Minu peasse ei mahu, kuidas sellised ebaausad tegijad teevad ja teevad ja keegi ei piiksata ka, ainult mina.
Aga miks sa kulutad siis oma närve selle "petise" peale? Otsi parem töömees, kes peab oma lubadustest kinni, lepi eelnevalt kokku palk, kas siis tükitöö alusel või vastavalt tunnihindele ja saad oma probleemid lahendatud. Paari valgusti ühendamine ei ole ju raketiteadus...
Torutööd Tartus 56 932 898
Marietta
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Marietta »

Tere,
no kes tuleb mulle köögimööblile ainult 2 LED-lampi paigaldama ? Siis on jälle tasu väikse otsa eest 50 EURi. Ja mul ju vaja need lambid ka saada, see elektrik lubas mulle oma lampe müüa, tal oma firma, kes müüb õhupuhasteid, lampe, elektripirne jne. Müüb küll, aga ainult oma juttudes, sest ühelegi selle mehe jutule tegu ei järgne. Mul oli köögimööbliga koos lambid välja vaadatud klienditeenindajaga ja arvelgi kirjas, aga kui see elektrik esimene kord mulle korterisse tuli, "ärge võtke sealt lampe, mul on kõik omal, ma näitan teile kõik näidised ja mul odavamad, kui teistel, ma olen maaletooja" . Lubas tulla ka kõike seletama, mis materjalid maksid ja tuua kaasa lambi näidised koos hindadega - no ei tule, kuigi leppis telefonis suure suuga kõik kokku. Tshekke tahaks ikka ka saada. Saatsin meili Tarbijakaitsesse, nad kirjutasid pika kirja seaduse pügalatest, et tsheki andmine seaduse järgi kohustuslik.
Kokkuvõtvalt olen kohutava köögimööbli firma otsa sattunud, sest tööd ka pooleli, kuid nad on nagu maa pealt kadunud. Kui lähen sinna salongi, siis mingit konkreetset juttu ei räägita, üks keerutamine käib. Varsti mu kannatus katkeb, siis avalikustan selle firma nime.
Mariettale
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Mariettale »

Kui on tunne, et keegi teenib liiga palju ja sina liiga vähe siis tuleb lihtsalt eriala vahetada. Käid mõned aastad koolis, omandad mõningad aastad kogemusi ja raha tuleb nagu ratsahobuse... Vaevalt siit keegi sellise teksti peale nagu neil kahel leheküljel on tuleb neid kahte lampi paigaldama.
vuuk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1859
Liitunud: 15 Jaan 2008, 09:34
On tänanud: 50 korda
On tänatud: 94 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Marietta kirjutas: ... Minu peasse ei mahu....
Tõepoolest, et mõnede inimeste peadesse ei mahu...
Miks Sa ei paigalda ise neid lampe? Saaks ju paigalduse suisa tasuta ja maksusid maksuametile ei peaks sellelt ka keegi tasuma.
Siin ilmas elu niiviisi käibki, et kui midagi on vaja teha, siis üks võimalus on teha ise ära ja teine võimalus leida selleks tegija ja siis selle eest maksta.

Üks näide Mariettale lohutuseks.
Ühel heal päeval läks printer rikki. Uus vähetöötanud HP laser värviprinter. Viisin remonditöökotta. Mitte lihtsalt suvalise nurgataguse "patsiga poisi" juurde, vaid HP ametlikult tunnustatud teenindusettevõttesse.
Rikke tuvastamise tasu kasseeriti 20 eurot. Tehti hinnapakkumine, milles koos varuosaga remondi hinnaks oli üle poole uue printeri hinnast ja selle juures ei garanteeritud, et sellega printeri lõplikult korda saab. Lisaks oli vähemalt poole tasu ulatuses ettemaksu nõue.
Maksin ära nõutud defekteerimise tasu ja loobusin remonditeenusest, kuna arvasin, et mõistlikum on osta uus printer.
Kuna printeril sees suhteliselt uued kassettid 4tk, mis maksavad ligi 40 eurot/tk, siis oli kahju printerit lihtsalt ära visata. Otsustasin masina ise lahti võtta ja selle sisse vaadata. Leidsin pisivea, mille parandamiseks kulus aega kokku 1 tund. Nüüd mul printer korras.
Selliseid näiteid võin tuua teisigi, kas arvutiremondi või autoremondi teemal. Kus-juures, kui mina kliendile ehitan, siis klient vaatab pingsalt minu tegevust pealt. Minul aga reeglina puudub igasugune võimalus kontrollida, mida teeb (või, kas üldse midagi teeb) niinimetatud spetsialist minu arvutiga, autoga, printeriga...
Kas peaks minema tarbiakaitsesse kaebama?
Ega tarbiakaitse ei tule mulle midagi ära tegema. Need ametnikud on ikka rohkem selleks seal oma pehmel toolil mugavas ametis, et ennast hästi ära elatada.
Marietta kirjutas: ... Petis !!! ... et see 1 klient peab kogu tema paeva palga kinni plekkima. Minu peasse ei mahu...
Püüa ikka oma peakesse mahutada, et see pole palk, mida ettevõtja Sinult teenuse eest kasseerib.
Töötaja palga saaksid teada siis, kui sul oleks võimalik vaadata selle ettevõtte raamatupidamisse. Aga see on ilmselt iga ettevõtte sisemine ärisaladus, kui palju üks või teine töötaja palka saab.
Kui huvitab, siis mingisuguse ettekujutuse ettevõttes töötavate inimeste palkadest (keskmiselt) saab Äriregistrist ettevõtte majandusaasta aruandest, mida peab ettevõte esitama 1 kord aastas. Samas FIE-d vist ei pea seda äriregistrile esitama.
Lihtsalt informatsiooniks...ja lohutuseks...sest elu tavainimesel ju ongi niisugune natuke jama, mitte ainult Mariettal, vaid kõigil, ka ilmselt sellel konkreetsel elektrikul. Elu muuta "pisiksel putukal" pole võimalik. Ainult ehk natuke - natuke läbi omaenese tegevuse. Ja kui, siis see on nagu tilgake suures elumeres.
Külaline
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mariettale kirjutas:Kui on tunne, et keegi teenib liiga palju ja sina liiga vähe siis tuleb lihtsalt eriala vahetada. Käid mõned aastad koolis, omandad mõningad aastad kogemusi ja raha tuleb nagu ratsahobuse... Vaevalt siit keegi sellise teksti peale nagu neil kahel leheküljel on tuleb neid kahte lampi paigaldama.
julgen arvata et 90% teema lugejatest arvab sama, isegi kui nad sulle kaunismöla ajavad.
Ja shovimismiga pole siin suurt pistmist, reläks!
sama külaline
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas sama külaline »

oh mis krt, shovinismiga ikka. Jutt ajas seljakarvad nii turri et näpud vedelad
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 451
Liitunud: 18 Nov 2011, 21:51
On tänatud: 4 korda

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

Nii, suutsin teema läbi lugeda. Ei oskagi midagi väga tarka kosta. Ma räägin enda kogemuse.
Üks inimene võttis ühendust ja ütles et tal on vaja paar väiksemat torutööd ära teha. Oli vaja vedada kuskil 5m toru, paar kolmikut, kraane jms pudipadi vahele panna, läbi seina puurida, 25mm Al-Pex oli jne. Küsisis, et palju ma töörahaks tahan. Ma ütlesin, et paku ise hind, võib ka tunnihinnaga teha. No küsis siis tunnihinda, ma ütlesin et teeme 15 EUR tund. Ta oli väga imestunud....ütles et nii palju, et tema saab tööjuures 5,8 EUR brutos ja kuidas mul niipalju? Ma siis seletasin, näidates talle auto pagasnikut: Näed, see keermelõikur elektriline maksab 16 000 EEK, see Hüdropress maksab koos peadega ligi 24000 EEK. See trell maksab 5000 EEK. Kasutan neid kõiki riistu et see väike asi teha ja pluss veel sõidan ka siia.

No küsisis, et kaua aega läheb, ma ütlesin, et vb paar tundi, vb maks kolm. Noh hakkasime siis seda asja tegama, jõlkus ka sabas, läks kokku 1,5 tundi ja ja veel mingi tund möla. Palgaks jäi siis 22 EUR. Maksis kinni ja oli rahul, aga kui nüüd mõelda, et ta oleks teinud selle ise ära, läinud renti, võtnud riistad rendist, kulutanud ise veel kauem aega, milline oelks siis maksumus tulnud, kui arvestada, et ta enda tund mingi 6 EUR ilma masinateta väärt, sõit ka veel juurde jne...

Mina ei loeks seda lugu väga< karjuvaks ülekohtuks. Arvan, et siin on ka suhtumises asi kinni. Vb sai vihjatud et ma tahan tsekke ja asju, siis vb ütles töömees, et ah, unustasin maha, kosteti vastu, et pole siis lugu ja peale arve saamist hakkas adrenaliin möllama. Et ikka tsekke ja kuidas nii kallis jne....

Nagu Urmas ütles, leppige algul kõik asjad kokku, ka raha maksmine jne. Tööraha ärge ette makske, aga peale töö tegemist maksmata jätmine on veel eriti sant lugu. Alati tehke oma soovid kindlasti väga korralikult selgeks inimesele.

Ära nüüd Neidis( kes juttu alustas) mu peale pahanda, ma lihtne mees ja näen seda asja selliselt.
Marietta
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Marietta »

Tere !

Eelmisele: kui teatas summa, maksin ja imestasin, et hakkab saapaid jalga kiskuma, palusin siis tshekki, edasine kirjas eespool. Ei öelnud, et ah mis, unustasin, ka ei pakkunud ta midagi ise. Ma pole neidis, vaid 40-ndates naine.

Eile see pöörane helistas, sest käisin laupäeval köögimööbli firmas küsimas, kui kaugel mu köögimööbli pooleliolevate detailidega on, s.t. nad tegid valesti midagi ja nüüd püüavad parandada, tea mis supp sealt veel tulla võib. Röökis telefonis, nii et pidin kontorist välja jooksma koridori, sest teine töötaja ehmatas kaameks. Röökis 46 minutit. Kokkuvõtvalt: temal tükihinnad. Näiteks elektripistiku seinale kinnitamine 1 kruviga 8,20 EUR , mul 2 tükki, kokku 16,40 EUR - no kui kaua kestab 2 kruvi keeramine, 2-3 minutit. Iga köögitehnika ühendamine juhtmega kas 20 või 25 EUR, tehnika oli paigaldatud, tema pani juhtmekese kokku. Arve, mis ta nüüd köögimööbli firma pealekäimisel tegi on väiksem, kui mis ma maksin. Ka materjalid olid 18 EUR vähem näidatud arvel. Kui meenutasin summat, mis ma maksin, siis karjus jälle omasoodu, et tema ei peagi mäletama, mis ta klientide juures hinnaks ütleb. Ta on ju venitanud selle asjaga 1 kuu 1 nädal, ehk ta ei mäletagi enam, eks ma ikka usun, mis inimesed ütlevad. Aga ta röökis, nagu ikka temperamentsema geeniga inimene, nii et kui ma tahtsin omalt poolt midagi öelda, siis ma pidin ka röökima näost punaseks, et löögile saada. Tal on selline stiil, et ühtegi pausi kohta ei tule, kisa voolas, nagu jõgi, nagu kärestikuline jõgi. Tunnihinna kohta karjus, et " kui hakkan tunnihinnaga seda tööd tegema, siis ma oleks seda teinud 2 päeva teil ja ikka oleksite nii palju maksnud". Ütlesin, et siis te küll aus töömees pole, kui mulle praegu nii teatate, et sellisel juhul oleksite lihtsalt tööga venitanud.
Lõpetasin 46-ndal minutil meie vestluse, kuna palju tööd jäi tegemata ja tööd karjusid mu järele. Tõesti võimas õppetund, mis ma sain, pole 40 a. jooksul sellist õppetundi saanud, tavaliselt ikka tegijate-töömeestega norm. hakkama saanud, sõbralikult vesteldud, naljagi visatud ja rahulolevalt lahku mindud. Seda shokki annab ikka järada. Olen süüdi, 100%, et usaldasin köögimööblifirmat ja tegin, nagu paluti, kui helistasin telefonile, et meister tuleks koju tulevase köögimööbli paika üle kaema. Oh-oh ! Kui uuesti hakkan köögimööblit tellima, no ehk 15 a. pärast, siis tean täpselt, mis pean tegema - mitte kunagi mitte kedagi usaldama, vaid kahtlustama, pinnima, ähvardama ette (ei tea veel täpselt küll millega), olema ebaviisakas, jätma endast mulje, et olen vastik eit ja minuga juba nalja ei tehta. Seda õppisin, kahju, et mul nii nõme lastetuba on olnud.
Külaline
külaline

Re: Palju on uuele köögimööblile elektriku-santehniku tunnih

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ise tegelen lamekatustega. Kui keegi tahab näiteks mingit väiksemat tööd, nagu ühe-kahe lapi paigaldamine, või on Tellija mingi läbiviigu või korstna katusest läbi ajanud ja vaja see veetihedaks teha. Siis on minu miinimum hind 100 Euri. Aega võtab see tavaliselt ca. tund aega. Aga see ei tähenda, et mu kuupalk oleks 16800.-Euri
Vasta