Elektriliselt juhitav siiber?
Elektriliselt juhitav siiber?
Lugemata postitus Postitas 0II »
Mina pöördun teie poole probleemiga või siis antud hetkel veel huviga.
Nimelt mind huvitab see, et kas on kuskil olemas ja kasutusel mõne küttekolde korstanas siiber, mis avaneb ning sulgub elektriliselt?
Huvitab mind ka kindasti teie poolne arvamus sellest. Antud hetkel lähim asi sellele oleks elektriline ventilatsiooniklapp, kuid see arvatavasti ei oleks kõige õigem asi suitsulõõri, järgmiseks oleks ehitada siiber kokku mõne elektilise ajamiga, kuid kui kuskil on olemas spetsiaalne el. siiber siis oleks asi muidugi lihtsam.
Kui postituses pole kõik päris nõuetekohane siis ärge mind palun päris hukka mõistke, ma olen siis esmakordselt.
Loodan, et on asjatundjaid kes võtavad viitsimise asja arutada.
Kõike head!
-
- Uus kasutaja
Re: Elektriliselt juhitav siiber?
Lugemata postitus Postitas SusseriVusseri »

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 29 korda
Lugemata postitus Postitas Koit »
Ei oloe kusagil euroopa näitustel sellise asja otsa komistanud nagu elektriga juhitav siiber. Enamus firmasid pakub aga elektroonilist põlemisõhu regulaatorit, mis maksab ca. 600€. Neid on kahte tüüpi, ühed, mis mõõdavad suitsugaaside temperatuuri peale siibrit ja selle järgi reguleerivad õhu pealeandmis klappi. Teised mõõdavad lisaks temperatuuri kolde laes ja kahe tulemina reguleeritakse pealeantavat õhku. Peale kütteprotsessi lõppu sulgub klapp tihedalt ja sellistel kütteseadmetel ei ole siibrit. Loomulikult nõuab selline süsteem õhukindlalt suletavat küttekode ust.
Lugupidamisega
Koit Koppel
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 65 korda
- On tänatud: 16 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas heints »
Ise on võimalik palju asju nuputada .
Olen ka mõelnud erinevadi lahendusi, kuidas seade ise valmis ehitada ja kindasti ei ole see võimatu ega väga raske isegi, kuid kerge lootus oli, et äkki kuskil juba eksisteerib selline terviklahendus.
Huvi pakkus mulle Koti sinu jutt selle põlemisõhu regulaatori kohta, ole hea ja anna sellest vähe veel infot või mõni link kust seda saada. See pakkus huvi just sellepärast, et elektrilist siibrit lähekski vaja hetkel käia olevale projektile, mis ideaalis sulgeb siibri siis kui selleks on õige aeg ( puud põlenud ja ohtlikud gaasid väljunud ). Selle hind oli küll päris hirmus kuid raha taha asi seisma ei jääks, võibolla siis natukeseka vaid takerduma. Algselt uurisin vingugaasi anrureid, mis kannatakasid kuuma ja mis annaks märku sellest, kui on küttekoldest väljuv õhk piisavalt ohutu, et siiber sulgeda, aga suitsugaaside temperatuuri või kolde pealse temperatuuri lugemine oleks ka kindasti üks lahendus.
Aga suur tänu mehed, et mõtted jagasite.
Kõike head!
Olev
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas Andresto »
...0II kirjutas:Tore, et võtsite viitsimiseks mõtteid jagada.
Olen ka mõelnud erinevadi lahendusi, kuidas seade ise valmis ehitada ja kindasti ei ole see võimatu ega väga raske isegi, ... See pakkus huvi just sellepärast, et elektrilist siibrit lähekski vaja hetkel käia olevale projektile, mis ideaalis sulgeb siibri siis kui selleks on õige aeg ( puud põlenud ja ohtlikud gaasid väljunud ). Selle hind oli küll päris hirmus kuid raha taha asi seisma ei jääks, võibolla siis natukeseka vaid takerduma. Algselt uurisin vingugaasi anrureid, mis kannatakasid kuuma ja mis annaks märku sellest, kui on küttekoldest väljuv õhk piisavalt ohutu, et siiber sulgeda, aga suitsugaaside temperatuuri või kolde pealse temperatuuri lugemine oleks ka kindasti üks lahendus. Olev
Tere! Lööge mind või maha, aga mitte ei usaldaks mingeid andureid, toimetamaks mu küttekehade siibrite lahti v. kinniolekut! Suitsu- ja vinguandurid nõutaval kohal - jahh! Siibri õigeaegse sulgemise, peab ikka ahju-pliidi vm. kütja otsustama ja siin tormata ei maksa, pigem hilineda. Väga nutune, võib olla tagajärg! Andres
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 44 korda
Lugemata postitus Postitas fanatic »
Just.Andresto kirjutas:...0II kirjutas:Tore, et võtsite viitsimiseks mõtteid jagada.
Olen ka mõelnud erinevadi lahendusi, kuidas seade ise valmis ehitada ja kindasti ei ole see võimatu ega väga raske isegi, ... See pakkus huvi just sellepärast, et elektrilist siibrit lähekski vaja hetkel käia olevale projektile, mis ideaalis sulgeb siibri siis kui selleks on õige aeg ( puud põlenud ja ohtlikud gaasid väljunud ). Selle hind oli küll päris hirmus kuid raha taha asi seisma ei jääks, võibolla siis natukeseka vaid takerduma. Algselt uurisin vingugaasi anrureid, mis kannatakasid kuuma ja mis annaks märku sellest, kui on küttekoldest väljuv õhk piisavalt ohutu, et siiber sulgeda, aga suitsugaaside temperatuuri või kolde pealse temperatuuri lugemine oleks ka kindasti üks lahendus. Olev
Tere! Lööge mind või maha, aga mitte ei usaldaks mingeid andureid, toimetamaks mu küttekehade siibrite lahti v. kinniolekut! Suitsu- ja vinguandurid nõutaval kohal - jahh! Siibri õigeaegse sulgemise, peab ikka ahju-pliidi vm. kütja otsustama ja siin tormata ei maksa, pigem hilineda. Väga nutune, võib olla tagajärg! Andres

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Aga mina ei soovita sellise uhkuse tarvis ahju ehitada, las masin lõksib niisama, edasi-tagasi ja kui voolu ei ole, las seisab.

tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »

ehitusremont@gmail.com
Niiet jagage endiselt oma arvamusi ning ka erinevaid lahendusi.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu