vajan abi - Boiler
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: vajan abi - Boiler
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »

Mitte nagu mina oma valemite ja mõistetamatu mõminaga.
Siit saab muidugi diskuteerida soojusülekande graafiku kallal ja küttekeha tegelikust võimsusest (tuleks teha ka eelpakutud arvutused) aga ma parem ei hakka (ei viitsi, pole aega , ei anna mingit olulist teavet).
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Ent lugesin tolle graafiku ümber oleva jutu uuesti läbi ja mainitakse ainult elektriküttekehasid...seega oleks tarbijakaitsele inimeste hullutamise eest põhjust kaevata küll ja küll..
mis ei tähenda, et ma ise seda magnetit kasulikuks ei peaks...
Lugemata postitus Postitas kyveltech »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Timm7 »
Nimelt kolisin teise korterisse, siin 7 aasta vanune boiler, elektri arve ~40€ kuus!!!
Eelimises kohas oli ~20€, ise algul kahtlustaisn ka boilerit, aga siit lugedes, tundub, et ei tohiks rohkem energiat kulutada. Mis see siis 20€ eest rohkem elektrit võtab? Tv, arvutid, külmkapp on samad, mis eelmises 2 toalises korteris, vaid valgustid, pliit/ahi ja boiler on teine, sealt nii suur vahe?
Ei tea mis see nii palju elektrit tarbib, olen kuulnud, et olemas selline vidin, mille pistad pistikusse ja näitab palju kw seade tarbib, keegi teab kus seda müüakse? Saaks elektriröövli välja selgitada, normaalne see pole, et 20€ eest rohkem kulutaks...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Ehitusmaterjalide kauplused müüvad neid.Timm7 kirjutas:Ei tea mis see nii palju elektrit tarbib, olen kuulnud, et olemas selline vidin, mille pistad pistikusse ja näitab palju kw seade tarbib, keegi teab kus seda müüakse?
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »

ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Boiler »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Juhin tähelepanu, et mõõtmata on sul veel päeva pikkus - äkki on seal mingi anomaalia !!

Aga ära jumala eest ürita mõõta boilerist läbi jooksnud veekogust... see ei oma mingit mõju energiakulule...

Aga kaane kalli hinna põhjuseks on ABC ehk Activity Based Costing.
Iga tootega kaasnevad otsesed kulud sisalduvad selle toote hinnas.
Muidugi on seda plastikkaant tunduvalt odavam toota kui küttekeha. Kuid neid ostetakse väga harva. Seega tellitakse ka plastikutehasest üks korraga (küttekehi vbolla 100 korraga). Ühe kaane saatedokumentatsioon ja selle vormistamine on täpselt sama mahukas kui 100 küttekeha paberite vormistamine. Ja nii läbi kõigi tarneahela astmete. Lõpuks võtab see kaas poes samasuure riiulikoha kui küttekeha. Selle riiulikoha maksumus läheb jälle tema hinda, samas kui küttekeha riiulikoha maksumus jaguneb 100 müüdud küttekeha vahel.
Ja lõpuks jälgib müüja, millise hinnaga müüb konkurent suure käibega tooteid, ehk siis jälle - küttekehi - mitte ühte kaant. Ja kui sina nüüd selle hinna peale solvud ja ostmata jätad, siis on müüja kaotanud ühe kaaneostja, kui tema küttekehad oleks aga kaane arvelt kallimad kui konkurendil - äkki vudiks 50 küttekehaostjat konkurendi poodi.
Nii see käib.
Sul on isegi vedanud, et selle kaane riiulist said. Mul sama mure nagu ma eespool kirjeldasin - ma ei hakka igaks juhuks boilerit praegu puhastama, sest on oht, et lõhun 11 aastat puutumata tihendi selle käigus ära. Minu boiler aga on arvatavasti Eestis ainueksemplar - sain soodsalt omal ajal näidise, sest nonde müük ei käivitunud. Juba siis oli tiba tegemist, et suur kolmefaasilise küttekehaga flants pidama saada. Enne näppima hakkamist peaks igaks juhuks kuskilt otsima selles mõõdus tihendi ette valmis.

Lugemata postitus Postitas carol »
-
- Ehituspenskar
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Millise testriga, kuskohas ja kuidas kontrollisid? Milline tuli põleb?carol kirjutas:kontrollisin voolu testeriga ja tuli põleb
ei tea mida sina mõtled, ma pole elektrikdumbuser kirjutas:Misasi on voolu kontrollimine ? Vool ka pinge on väga erinevad asjad. Ja pinge olemasolu ei tähenda veel voolu olemasolu. Aga aegajalt on neidl termokaitsmed, mis ei tagastu, kuigi peaksid. Päris paljudel on selleks puhuks ka pisike nupuke seal, et asi mehaaniliselt taas tööle seada. Reeglina ei ole see nupp ilma kaane alla "kaevumata" ligipääsetav. Rohkem oskab vast siis öelda kui boilerit näppida saab.

kõik klemmid käisin läbi mis selle boileri küljes on, täpsemini : testeri küljes on veel kaks juhet mille otsad on metallist, ühe otsa panin vastu 1 klemmi teise otsa 2 klemmi vastu ja tester hakkas piiksuma. boileri tuli põleb mis näitab et soojendab vett .Küülaline kirjutas:Millise testriga, kuskohas ja kuidas kontrollisid? Milline tuli põleb?carol kirjutas:kontrollisin voolu testeriga ja tuli põleb
mastech m266f :

-
- Ehituspenskar
kõik klemmid käisin läbi mis selle boileri küljes on, täpsemini : testeri küljes on veel kaks juhet mille otsad on metallist, ühe otsa panin vastu 1 klemmi teise otsa 2 klemmi vastu ja tester hakkas piiksuma.dumbuser kirjutas:Mnjaa. Pildil oleva aparaadiga saab mõõta nii voolu kui pinget. Aga kirjelda toimingut täpsemalt, muidu on võimaut öelda, mida Sa parajasti mõõtsid.

PS! Kui boiler võrgust väljas ja kakud relee otsast ära küttekehal, siis veendu ka et kotaktid on terved ja ilusad....vb sai pandud toona sitasti tagasi kui vahetasid ja miskit ära põlenud vms....
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas merlin »

-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas merlin »

-
- Ehituspenskar
Vast saad sealt targemaks.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui teemat loed võiksid kirjutada kuidas siis asi lõpuks lahenes kas elektritarbimine vähenes?Timm7 kirjutas:Hea, et selle teema siin leidsin.
Nimelt kolisin teise korterisse, siin 7 aasta vanune boiler, elektri arve ~40€ kuus!!!
Eelimises kohas oli ~20€, ise algul kahtlustaisn ka boilerit, aga siit lugedes, tundub, et ei tohiks rohkem energiat kulutada. Mis see siis 20€ eest rohkem elektrit võtab? Tv, arvutid, külmkapp on samad, mis eelmises 2 toalises korteris, vaid valgustid, pliit/ahi ja boiler on teine, sealt nii suur vahe?
Ei tea mis see nii palju elektrit tarbib, olen kuulnud, et olemas selline vidin, mille pistad pistikusse ja näitab palju kw seade tarbib, keegi teab kus seda müüakse? Saaks elektriröövli välja selgitada, normaalne see pole, et 20€ eest rohkem kulutaks...
Samuti huvitab kui suurt boilerit kasutad?
Kui Sa väga hätta jääd, siis anna mulle privas märku, vb leian kellegi sulle külla saatmiseks!
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu