Paluks kogemusi/arvamusi õhk-vesi tüüpi soojuspumba kohta.
andke mulle ka nõu
Lugemata postitus Postitas leo111 »
andke mulle ka nõu
Lugemata postitus Postitas leo111 »
Lugemata postitus Postitas linnokas »
kui võimalik, ehk saad oma kontaktid saata ka linnokas(at)hot.ee tunneks samuti detailsemat huvi ümberehituse kohta..
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas warlock »
Selle pumba võimsus spetsi järgi on ca 5,5kW miinuskraadide puhul, aga kui väljas varasematel aastatel oli alla -20C, kippus 7,5kW el.tenn lahjaks jääma, seega alla -10C..-15C pump niikuinii juba vähese võimsuse tõttu välja ei vea. Kui sellised külmad peaksid tulema, eks siis saab vaadata, kas panna tenn ja pump järjestikku tööle või pump tagant ära lülida.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kui õhk-vesi varianti tahetakse siis antifriis pannakse autoradikaga õue (või juhitakse sealt õhk läbi), maasoojuspumbal lihtsalt plastiktoru maa sisse.
Mul on iseheitajatele küsimus - kuidas te freooni täidate ja kas see on kallis?. Külmkapi mootor on üle, mine tea, tekib tahtmine juba ise ehitama hakata (soojusvahetit projekteerida oskan, ehitada ka).
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Koristaja »
ise süsteemi kokkupannes läheb suurem energia ja aeg asja selgeksõppimisele, lisaks peab "freooni" süsteem õigesti väljaarvutatud olema, pluss tööriistad ja kanalid materjalide (ka kasutatud juppidele)Kalvis kirjutas:... kasutage vanu külmkapi mootoreid. ...
Mul on iseheitajatele küsimus - kuidas te freooni täidate ja kas see on kallis?. ...).
Arvutist jõuab tava külmiku võimsus soojuse välja juhtida.
Elamu puhul aga tuleks otsida vähemalt külmletti ja võimalusel sellist, millest saab agregaadi seest kätte ilma gaasi välja laskmata ...
-
- külaline
Enne millegi valmis tegemist tuleb tõesti asi selgeks teha ja sellele aega kulutada. Mõni inimene peab teadmiste omandamisele kulutatud aega raisatud ajaks, mõni mitte - inimesed on erinevad.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Probleem oli, kuidas iseehitajad freooni hangivad ja seda sinna torustikku pumpavad.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tupsik »
Sama projekt pooleli. Lähemalt kirjutasin siin teemaswimms kirjutas:....
Mul tekkis endal samamoodi mõte muuta mingi õ-õ sp õ-v pumbaks, aga ma pole külmatehnika inimene, nii et tükk aega kulub uurimisele enne kui tihkaks midagi lammutama hakata. Ma mõtlesin siseosa laiali lammutada ja selle soojusvaheti mõnda sobivasse anumasse uputada. Mis sobivam soojusvaheti sul on?
Seal on ka üks huvitav ebay poe link, kus pidevalt selliseid ümberaretusi müügis on.
Panen laiskadele siia siis ka lingi poodi
http://stores.ebay.de/Kaeltetechnik-Wae ... -RepDienst
Huvitab see, kuidas külmade ilmadega sulatuse lahendasid?warlock kirjutas:Näiteks õ-õ soojuspumbal on freoon välisseadmes kaasas. Kui aint siseseade asendada, saab seda freooni kasutada. Probleem on hoopis selles, et enne freooni välisseadmest vallapäästmist tuleb sisemisest soojusvahetist ning torustikust õhk välja imeda. Seda koduste vahenditega teha ei õnnestu aga teenuse saab mõnest soojuspumpade/külmutustehnikaga tegelevast firmast tellida.
Kas soojusvaheti sulatamistsükli juures jäässe ei lähe või on vesi ikka pidevalt liikvel?
Sakslane seal minu lingil lingil pakub näiteks oma on -offidele ka aegreleega lahendusi.
50 min kütab ja 10 on lihtsalt off ja sulab ise. Aga miinuskraadidega meil asi teatavasti ei sula
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tupsik »
On ju ka termostaadiga kokku ehitatud soojavee ringvoolu pumpasid. Omal üks selline ebayst soetatud, tahtsin soojale veele panna.warlock kirjutas:Loomiulikult vesi pidevalt liikvel. Tänu sellele ka siseosa soojusülekanne parem, kui õ-õ originaalil ja sulatustsükkel toimub kiiremini ning vähemalt teoreetiliselt pumba väljundvõimsus ka natsa suurem.
Kui asi lahendada anduri või termostaadiga, peaks saama sellest soojusvahetist ka max temp kätte. Paar kraadi temp. tõusu annaks juba kõvasti juurde.
-
- külaline
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 1 korda
Re: Paluks kogemusi/arvamusi õhk-vesi tüüpi soojuspumba kohta.
Lugemata postitus Postitas Tumbleweed »
Kas saaksite enda süsteemist ka mingeid pilte saata ja pikemalt lahti seletada nt meilil?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 29 korda
Re: Paluks kogemusi/arvamusi õhk-vesi tüüpi soojuspumba kohta.
Lugemata postitus Postitas Coolhouse »
Kahjuks pildid ja lahtiseletamine eriti ei aita.
Kui kujutada ette et ehitada õhk-õhk pump õhk-vesi pumbaks siis on sinna vaja teatud asju juurde nagu soojusvaheti ja veepump jne, jne. Kui nüüd lisada kõik need jupid siis tuleks kokku poest ostetava õhk-vesi soojuspumba hinnale lähedane hind va seda et programm on ka puudulik ning seda eriti ümber ei tee.
Juba ettekujutus et õ-õ mudel võib olla näiliselt odava hinnaga võib anda tagasilöögi sest tavaliselt on ka masina võimsus hinnaga kooskõlas. Ehk kui saad soodsa õ-õ pumba siis lase see seinale paigaldada ja ära mõtle et hakkad seda ringi ehitama.
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu