Laborivärk EKUK-is

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Re: Laborivärk EKK-s

Lugemata postitus Postitas motamees »

Novat, hakkab looma. Nüüd nägin ma ka pilti. :good:
Eelmise lingi alt ei leidnud midad.
.
Tel 5o9279o
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Õhtus.
Super!!! Lõpuks ometi saab inimese moodi asju ajada)) Numbrid,arvud jne. Ja mitte laest võetult,vaid reaalselt toimivad.
Kõrvale võiks ju pott ahju ka kokku panna.Samade parameetritega mis pleku ja tellisahi. jääb üksteise peedistamine ära. Ja jälle rahu maapeal)))
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar. :hello:
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
tuhatjatuline
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 55 korda

Lugemata postitus Postitas tuhatjatuline »

Väga huvipakkuv asi on teoksil! Aga kus ja kelle poolt? Keskkonnauuringute Keskuse koduleht samuti vaikib targu või teadlikult.
Viimaste jõulude ja aastavahetuse vahel käis foorumis hirmus andmine päris ahjuehitajate ja „poekarlade” vahel. Mõttetu Esimese Maailmasõja tasemel kaevikuvõitlus. Nagu vastane pea tõstis, sai lupardiga vasta pead, tülinorimise argumentideks kaugete võõraste tehaste ja laborite müügiargumendid. Teema „Koldevärk numbrites” kajastab varsti 3 aastseks saava armutu tapluse kronoloogia tulevastele põlvedele. Vahepeal on rahulikult ka jalgpalli mängitud, aga tuli hõõgub tänagi.
Milliste küsimustega labori poole võib pöörduda? Kas võetakse proovida ka metallist kaminasüdamik või ehitatakse tankitõrjekraavi traditsioonilise Eesti kiviahju kaitseks?
Ja nüüd küsimus, mis ajendas kirjutama: Saksamaal on tänaseks keelatud ehitada pottsepal traditsioonilist kiviahju, mille võimsus ületab 4 KW. Kui ületab, tuleb teha kallis projekt, veel kallim ekspertiis ja laborikatsetus. Vajalik on saada das Papier. Mingit probleemi pole tööstuslike valmisahjude-kaminate-südamikega, milledel kõigil kaasas sertifikaat suurte arvudega. Külastasin üht väikelinnas asuvat valmisküttekollete salongi, millel spordihalli mõõtu ladu tarvikutega. Ja aastase tegutsemise järel tahavad laopinda kolmekordistada. Enamus müüki internetivahendusel. Millist arengut tahame meie?
Edu selles ettevõtmises!
PS. „Lupard” on vana kalts või käterätt, kuhu pottsepp oma savised käed pühib. Kui näiteks mobiil ootamatult heliseb.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ja nüüd küsimus, mis ajendas kirjutama: Saksamaal on tänaseks keelatud ehitada pottsepal traditsioonilist kiviahju, mille võimsus ületab 4 KW. Kui ületab, tuleb teha kallis projekt, veel kallim ekspertiis ja laborikatsetus. Vajalik on saada das Papier. Mingit probleemi pole tööstuslike valmisahjude-kaminate-südamikega, milledel kõigil kaasas sertifikaat suurte arvudega.
Ei julge lugupeetud ametimehe väites kahelda aga imelikult see kõlab. "Das Papier" on ametlik dokument ja tõestus
kohtus, mille jaoks antud riigi kodanikul vahendeid peaks jätkuma (eriti kui tegu on ilmse pettusega)?
Pigem on jäetud sealsetest paberitest välja "globaalsed rumal-väited"? Muidugi öeldakse, et- "allakäigutee on sillutatud heade kavatsustega" :D
Labori olemasolu iseenesest, peaks rõõmsaks tegema kõiki antud ala ametimehi? Arvud on karmid asjad, nendega on raske vaielda (sellejagu kibedamaks "andmiseks" läheb arvutusmetoodika üle?) ;)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Miks nii mornid kõik piltidel. Nagu ÜKT oleks karistuseks määratud. Millega vahele jäite? Ega ometi ilma kutsetunnistuseta pliiditeoga :shock: . :lol:
Jõudu igatahes :wave:
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets

Õhtust.
Kõigepealt tahaksin piuksuda titaanidele vastu ka natukene.
1. Meelis Vaiksaar ei olnud kohale tulnud kui MTÜ esindaja ,vaid kui Meelis Vaiksaar puht isiklikust huvist ja Kolleegide kutsel. Suur tänu kutsumast ja homme kohtume.

2. Lgp Kaminahi.Sinu fotoaparaat teeb täiesti valesid pilte. Nt. mina olen habemega väike troll Sinu aparaadist tulnud pildil.))) Tegelikult olen ju pikk..täiesti heleda peaga laiade õlgadega ja kitsaste puusadega. Igale poole kuhu mu jalg on astunud tekib lillepeenar jne.))))
No ma ei tea ...täiesti andestamatu.
Ettevõtmine laboris on minuarvates hea ja tänuväärt.Nagu ka edasised plaanid..nii vähe kui ma täna kuulsin.Aga eks homme kuulen jälle.
Lugupidamisega Meelis
Tel. 53 966 469
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Mis seal laboris täpsemalt toimuma hakkab tulevikus?
Torutööd Tartus 56 932 898
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Saan ma nüüd õigesti aru, et see labor asub Tartus?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:TÖÖTUBA....
Kas oodatud vaid kogemustega tegijad või võivad ka algajad asja uurima tulla? :blush:
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kas ~20 osalejat koos pealtvaatajatega?
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:
rokikas kirjutas:Kas ~20 osalejat koos pealtvaatajatega?
See 20 peaks juba paras laulupidu olema ka koos publikuga. :confused:

Sõltub muidugi, kas üldse on osalusesoovijaid :blush:
Kui ilma rahata näpud saviseks saab teha ja tarka juttu kuulata-rääkida ka lastakse, siis oleks ehk isegi huvitatud. Eeldusel, et sellel hetkel vaba aega juhtub olema.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Sõltub muidugi, kas üldse on osalusesoovijaid :blush:
Kui elektri ning keskkütte (kortermajades) hind kasvavas tempos tõuseb siis varsti peate ilmselt taolise http://www.google.ee/imgres?q=amfiteate ... 29,r:0,s:0 "laborikese" hankima et kõiki soovijaid mahutada. :lol:

PS. Kas seal saaks ka Juhanit näha? :tomato:
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kõik ilus-tore ja usun, et see valmis plekkahi töötab ka viimase peal, aga silmailu rikub natuke see jube (isiklik arvamus) "nostalgiamust" toon. Peab vist mõnele värvifirma esindajale "koputama", et tuleks ja tutvustaks natuke rõõmsamaid toone. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
arvu
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas arvu »

Küsin ainult uudishimu rahuldamiseks :roll:
Mitmenda kivirea pealt on valminud ahju esimeses tõusulõõris šamoti pealt üle mindud tellise peale ning milline on selles kohas prognoositav temperatuur täisvõimsusega kütmisel :?:
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets

Õhtust.
Lgp Kaminahi. Minu tagasihoidlik persoon ei vaja küll väljanäitusele panekut. Eriti sellises mahus. Arvan jätkuvalt,et kohalolnutest on tunduvalt rohkem inimesi kes seda vajavad.))) Ja mitte sellepärast ei tulnud ametivendadega koos mürama ka mitte.))Vaid ikka sellepärast,et koos on lõbusam.
Vabandan ette kelle maitsemeelt riivas minu tahtmatu piltidele jäämine.
Lugupidamisega Meelis.
Tel. 53 966 469
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

kaminahi kirjutas:
Ahjumaailm OÜ korraldab märtsi alguses Soome tüüpi tellisahju ehitamise töötoa. Töötuba toimub EKK ahjulaboris, kestab 4 päeva ja on osavõtjatele tasuline. Hind 100 €
Osavõtjaid kuni 20 .
Minu jaoks tundub üsna kummaline see, et niipea kui keegi natukenegi pumba lähedale satub siis tekib kohe kenjaalne mõte, et pumbast peab ka tema peale pritsima.

Kas saab siis pahaks panna, et kutseeksami korraldajad korraldavad kursuseid "kuidas meie eksamit edukalt sooritada"?

Veidi masendav mu jaoks... :evil:
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

stupiduser kirjutas:Minu jaoks tundub üsna kummaline see, et niipea kui keegi natukenegi pumba lähedale satub siis tekib kohe kenjaalne mõte, et pumbast peab ka tema peale pritsima.
Stupi, võta seda ürituse korraldusviisi kui "üleminekuperioodi paratamatust" - küll "lindilõikamise" järel, kui labori olemasolu ka EKK veebilehel välja näidatakse, nende (EKK ja Unibuild-i) omavahelised suhted ka lepinguliselt ära reguleeritakse.

Lihtsalt tänastes oludes ei ole võimalik, et riigile kuuluv äriühing:

"Eesti Keskkonnauuringute Keskus

Eesti Keskkonnauuringute Keskus OÜ on riigile kuuluv äriühing, mille tegevusaladeks on vee-, õhu- ja pinnaseanalüüsid, toorme ja toodangu laboratoorne analüüs, keskkonnaprojektide juhtimine, keskkonnaekspertiis ja keskkonnaaudit, teadus- ja arendustegevus, keskkonnaalane nõustamine ja koolitus, ohtlike jäätmete analüüs ja käitlemine ning tollilabori teenuse osutamine riigi tolliametile."

http://www.klab.ee/

lubaks mingil kolmandal osapoolel segamatult oma vara äritegevuseks kasutada - korruptsioonikahtlustus on viimasel ajal liiga populaarseks terminiks saanud ja vaevalt EKK juhid mingite sellesuunaliste riskide võtmisest eriti vaimustuses on..
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Loomulikult on töötoa korraldamisega ka mingid kulud. Neli päeva kohalviibimist ei möödu ju niisama. Inimene tahab midagi kõhtu ka pista ja seda pärast seedimist kusagile panna. Kindlasti on ka muid lisakulusid, mida pregu ettegi ei kujuta. Sellest arusaamatud aga kisuvad vägisi "salaja" tehtud ahju poole. Kellegile pole ju tulemise/maksmise kohustust peale pandud. Kõik on vabatahtlik ja ehk ikke saab see ahi avalikult valmis. Kui aga avalikustamisele "ei" õeldakse, siis seda lihtsam tegijatele. Vaikuses tõesti mugavam toimetada.

Nii arvan ma ...
.
Tel 5o9279o
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:me ei kasuta riigi vara ja meie ärisuhted on seaduslikud.
Tore ju, siis saab Stupi ka rahulikult magada :wave:
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

motamees kirjutas:Loomulikult on töötoa korraldamisega ka mingid kulud. Neli päeva kohalviibimist ei möödu ju niisama.
Mota, üldiselt õigesti arvad, kuid kui üritus toimub riigi sihtotstarbelise kasutusega pindadel, siis oleks kõigile kasulikum, kui selle korraldamisel selgelt ka välja öeldakse, kelle egiidi all või loal see toimub.

Asi ei pea mitte ainult korrektne olema, vaid ka kõrvalolijaile korrektne välja paistma.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Stupi oskab enda sõna eest ise seista.
Jah, loomulikult oskab - järgmine kord panen sellise metafoori jutumärkidesse, et segadust vähem tekiks.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Ka kõrvalolija peab oma süüdistustes olema vastutav. Mis sulle segane on. :blush:
Kui vägisi selgitada soovid, siis kui palju Unibuild selle ürituse korraldamisõiguse eest EKK-le maksis, kas maksmine ka EKK arvepidamises kajastub ning kas Unibuildil on EKK-ga nende pindade selliseks otstarbeks kasutamiseks ekslusiivõigused.

Aga sa ei pea seda tegema - ise palusid, et ma kirjutaksin, mis mulle segane on ...
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kurradi huvitav on see elu. Ma juba saatsin ühele iseehitajale selle lingi ja soovitasin talle soojalt seda õpet, kun ta palus mult veidike abi. Ta saaks ju kõvasti kasu sellest, kui õppe järel ise ahju üles ehitab. Paistab, aga ma petsin teda juba väheke. Poleks osanud arvatagi, et minu soovitatud tore ettevõtmine lastakse karidele. Lihtinimene ei tule selliste eksklusiivõiguste asja pealegi.
Aga läeb, kuis läeb. Kaminahju mõte oli igastahes kena.
.
Tel 5o9279o
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

motamees kirjutas:Kurradi huvitav on see elu.
...
Poleks osanud arvatagi, et minu soovitatud tore ettevõtmine lastakse karidele. Lihtinimene ei tule selliste eksklusiivõiguste asja pealegi.
Mota, kui keegi selle asja karidele laseb, siis on see auväärt isand Kaminahi - lihtsalt ajad on muutunud alates 90-ndatest ja teatud asjad teatud viisil korraldatuna enam läbi ei lähe - või sa ajakirjanduses avaldatut ei jälgi, kus uuemate oludega kohanematuid ametiisikuid regulaarsete ajavahemike järel "plate peale" viiakse?

Samas ei keela keegi ju neid asju korrektselt korraldamast - mida isegi toimunu kohta keegi väita ei saa, kuid otsustades Kaminahju reaktsiooni järgi on "arenemiseks ilmselt varu".
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Sina Madis oled kes? Lihtsalt sitapea või suur sitapea, et siin sitta laiali loobid? Ma tahan nüüd sinult ka vastust. Palun tutvusta ennast, et saaksime asja ära klaarida.
Mida siin nüüd klaarida on - ise soovisid küsimusi, selmet neid siis selgitada kukud epiteete loopima, siin lihtsalt ei ole midagi klaarida, kuna vastuseid pole sa ju oma soovitud küsimustele andnud.

Mõlemad oleme me regatud kasutajad, kuid südamesõbrad me ilmselt pole ...

Hea küll, tänaseks aitab, homme on ülejäänud elu esimene päev :wave:
Suletud