Karkassivöö paigaldamine ilma kruvideta?

Külaline
külaline

Karkassivöö paigaldamine ilma kruvideta?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Küsimus pealkirjas. Ehk kuidas paigaldada vaheseina metallkarkassvöö betoonpõrandale ja kinnitada ilma kruve kasutamata? Seinad ise on põhimõtteliselt lühikesed ning iga paari meetri tagant on põiksein nii et stabiilsuse probleemi ei tohiks tekkida, kuid fikseerida kuidagi oleks ikkagi tarvis - kasutada äkki mingit motaazikitti? Spetsliimi?
Külaline
külaline

Re: Karkassivöö paigaldamine ilma kruvideta?

tavaline vaht- lased peale, surud kokku, tõstad korra lahti ja surud uuesti kokku.
hulgus
pole kodus
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas hulgus »

...või valge inimese moodi 4€ eest mingi superfix tuubikuga, võtab kõik kinni ja päris kapitaalselt.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Küsiks ka midagi vahele, kuna üks minu tellijatest soovis arvamust võimalikult vähese ruumikaotusega seina sirgeks ajamiseks. Peale krohvimise küsis arvamust ka kipsplaadist seina kohta. 42mm on vist kõige väiksem, kui kübarprofiilid välja arvata, aga siis tuli mul meelde, et laevööd on ju 27 või 28mm paksusega. Kas laevöö kasutamisel põrandale ja lakke seina ehituseks on mingeid vastunäidustusi? Ise küll nagu ei näe, aga ma võin ka eksida. Kui see laevöö põrandale-lakke kinnitada, postideks laekarkass ja keskelt 1-2 kohast nurgikuga seina külge. Üks lihtne otsasein.
Kiitke või laitke järjekordset uitmõtet! :) Mõtte mahategemisel ootaks põhjendust!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
tomask90
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas tomask90 »

Urmas kirjutas:Küsiks ka midagi vahele, kuna üks minu tellijatest soovis arvamust võimalikult vähese ruumikaotusega seina sirgeks ajamiseks. Peale krohvimise küsis arvamust ka kipsplaadist seina kohta. 42mm on vist kõige väiksem, kui kübarprofiilid välja arvata, aga siis tuli mul meelde, et laevööd on ju 27 või 28mm paksusega. Kas laevöö kasutamisel põrandale ja lakke seina ehituseks on mingeid vastunäidustusi? Ise küll nagu ei näe, aga ma võin ka eksida. Kui see laevöö põrandale-lakke kinnitada, postideks laekarkass ja keskelt 1-2 kohast nurgikuga seina külge. Üks lihtne otsasein.
Kiitke või laitke järjekordset uitmõtet! :) Mõtte mahategemisel ootaks põhjendust!
Küll ja küll nähtud- tehtud sellise konstruktsiooniga kipsseinu, korralikult toestatuna sama tugev kui 42mm karkassi peale paigaldatud kipssein :wave:
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Samuti tehtud - 2,7m kõrguse posti kohta 2 nurgikut, kaetud ühekordse GEK plaadiga ning ei mingit vetrumist.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Aitäh julgustajate ja omakorda julgustan tellijat, et võib südamerahus seda laevööd seinakarkassi tegemisel kasutada.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Veel on võimalus plekikojast tellida selliseid poste - vöösi- liiste mida täpselt vaja läheb. Saab ka teha ühest otsast kitsamad ntx, kui alussein loodis pole. Teha ühte seina erineva laiuse-kuju ja mis iganes asju.

taastaja
Vasta