Täidisseinmaja soojustamine seestpoolt

kuidas soojustada oma elamist
vanaylo
külaline

Täidisseinmaja soojustamine seestpoolt

Lugemata postitus Postitas vanaylo »

Tere kõigile siinolijaile !
Kavatsen sel suvel oma elamist põhjalikumalt seestpoolt remontida, sest vanad krohviseinad-laed näevad juba üsna koledad välja. Tegu on 1930-tel ehitatud 1-korruselise täidisseinmajaga, millel väljas algsele laudvoodrile on löödud TEP-plaat ja selle peal seni veel üsna viisakas seisus pritskrohv. Tegelikult pole ka praegu eriti põhjust külma asjus kurta, aga kui tubades juba niikuinii kipsplaadi panekuks läheb, siis võiks ju mingi villakihi sellele alla panna. Paari päeva pärast tuleb soojakaamera asjast ülevaadet tekitama ja siis saab (eeskätt saepurutäidise vajumise asjus) mõndagi selgemaks, aga praeguse plaani kohaselt ei kavatse ma midagi välja lõhkuma hakata vaid paneksin (puit)karkassi kohe vana krohvi peale, vill vahele, kips kõige otsa ja värv-tapeet peale (aknad lähevad ka vahetusse).
Tahaks kõigepealt teada, kas minu plaanis on midagi kapitaalselt valesti ja millised ohud sel puhul varitsemas. Siis see niiskuse teema muidugi - kas ja kuhu peaks auru-ja/või tuuletõket panema.Ning kas seinte ja lagede soojustamisel on mingit põhimõttelist erinevust. Aitäh juba ette !
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: Täidisseinmaja soojustamine seestpoolt

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Kapitaalselt valesti on see, et sa hakkad soojustama seest poolt.
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Suur aitäh vastamast ! Olen täiesti nõus, et õigem on soojustada väljastpoolt. Minu juhtumil eeldaks maja üldine seisukord (ja krundi suurus/asukoht) aga pigem juba lammutust ja korralikku kinnisvaraarendust näiteks 6-8 korteriga elamu näol, milleks mul pole aga ei ressursse, vajadust ega ka pealehakkamist (oleks ma 20 a noorem, siis küll). Seega oleks nii mahukas ja kulukas töö nagu (üsna viisaka) välisviimistluse mahalõhkumine ja uue/soojema tegemine mu meelest ebaotstarbekas, seda enam et külm praegugi tõsiseks probleemiks pole. Aga seestpoolt pean ma remondi tegema niikuinii, nii et põhiküsimus on pigem selles, kas (vältimatu) kipsplaadi alla on mõtet mingit soojustust panna, kui palju ja millisel kujul, et sellest ka mingit tolku oleks. Niisama villatootjaid nuumata ju ka ei tahaks.
Nii et ootan õpetusi eelkõige seestpoolse lähenemisviisi asjus - mida võib ja mida ei tohiks teha (ja kas on üldse mõtet).
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Seestpoolt lähenemisel oleks mõttekas sisemine krohv,laudis ja täidis eemaldada, ja siis kõik see asendada kaasaegsete materjalidega. Lisaks on võimalus tuuletõkkega välimist kihti tuulekindlamaks saada.
vanaülo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas vanaülo »

On see seinatäidise väljavahetamise mõte ka peast läbi käinud, aga kuna seni pole külm eriliseks probleemiks olnud, siis kas kogu see meeletu soditekitamine ja vaev end ära tasub ? Homme tuleb soojakaamera ja siis saab olukord täpsemalt kaardistatud. Eks näis mis ma siis asjast arvan ...
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Maitseasi, kuid saepuru mingi hea soojuspidavusega ei hiilga. Väljakatkumise mõte on, et saad korralikult soojapidava villa asemele ja ei peagi maja peaaegu üldse sissepoole väiksemaks tegema. Antud juhul eelistaks väljakatkumist, sest laudise eemaldamine mingi eriline raskus pole ja selle saepuru saad suht kergesti kokku kühveldada. Arvestades töö mahtu suht tühine vaev.
vanaülo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Soojakaamera (Finestum) käis ära. Raport ja pildid tulevad mõne päeva pärast, aga esimene põgus mulje, mis kõrvalt piiludes ja selgitusi kuulates jäi - polegi asi eriti hull. On mõned külmasillad ja hõredavõitu kohad, aga mingiks totaalseks väljalõhkumiseks praegu küll ei põhjust ei leiaks. Eks muidugi kui pilte ja raportit rahulikult uurida saab, siis võib selguda, et mõnes toas on kogu seinatäidise väljavahetamine lihtsam kui mingi ruutmeetrikese lappimine, aga üldpilt on rahustav.
Üllatas aga hoopis sokkel - see helendas välisvõtetel nagu jaanipäeva lõke. Eks seda on ka tegelikult põranda jahedusest tunda. Kuna maja alla ei pääse - ainult tuulutusavad - siis jääb ilmselt üle ainult väljastpoolt penoga katmine. Üks tuttav soovitas ka penograanuleid maja alla pumbata, aga ei kujuta hästi seda tehnoloogiat ette. Oskab keegi sellest täpsemalt pajatada ?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

No sul on ikka väga halvad tuttavad soovitajad sattunud. Põrand tuleb lahti võtta ja soojustada. Tuulutusavad on soklis väga olulised elemendid ja maja alune peab tuulduma. Seina lahti lõhkumine ja sodi väljatassimine on ühe päeva töö. Kümme korda mõtekam on teha kapitaalremont nii, et teed ikka kapitaalremondi. Mitte ei käkerda mingit jama kokku. Kui kütmine ei ole probleem ja on soov lihtsalt sanitaarremont teha, siis otse loomulikult ei saa keegi keelata.
vanaülo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Põranda ülesvõtmine jääb küll ära. Ligi 100 m2 eestiaegset tammeparketti kalasabas - kes kurat seda tagasi laob ja mis see kõik maksab ? Pigem siis juba altpoolt lähenemist üritada (mingi poole meetri kõrgune ruum seal ju on...).
Nagu juba eespool mainisin - maja üldist seisukorda silmas pidades oleks otstarbekam ta üldse maha lammutada ja uus ehitada, mitte ühel aastal katust, teisel põrandat jne kapitaalselt uuendada - päris korralikku asja sedasi niikuinii ei tule. Sokli penoga soojustamine andis mu poja maja juures igatahes täiesti arvestatava efekti. Ning villased sokid + paksema tallaga sussid on pensionieelikutele ju ka variant.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

Seestpolt soojustamine pole üldse halb lahendus, kui saab ja viitsid praeguse seinatäidise välja lammutada. Üks asi on see, et see saepuru on hea soojustus ainult siis, kui teda on seina sees paks kiht. Vene ajal ehitati aga ka nii, et saepuru oli kahe laudise vahel ainult 13-15 cm paksuselt . Selle asemele saab tänapäeval panna ikka väga korraliku soojustuse (ei mõtle villa)
Kui on plaan nagunii seinad kipsplaadi alla viia, siis ei tohiks see seinte lammutamine olla hullem, kui praeguse seina seest soojustamine- mis ei ole teps mitte hea mõte.

Siit teemast peaks leidma sobivaid tehnoloogiaid ülemere naabritelt
viewtopic.php?f=11&t=26620
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Vasta