maakaabli paigaldus

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
luque
Uus kasutaja
Uus kasutaja

maakaabli paigaldus

Lugemata postitus Postitas luque »

Oma maatükil puudub elekter. Lähim EE kapp asub ca 250m kaugusel. Sain ka EE pakkumise, kus küsitakse hingehinda. Siit olen lugenud, et võib ka tööd ise tellida aga EE tingimustele, sest nad peavad seda hiljem aksepteerima. Ainuke keerulisem asi on kaabli sõidutee alt läbi surumine, muus osas kulgeks kaabel põllul mulla sees. Küsimus ongi järgmine, millised firmad Eestis sellist tööd teevad?
ehitaise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Re: maakaabli paigaldus

Lugemata postitus Postitas ehitaise »

tegin sama töö ise ära, vedada oli ca 60 meetrit, kopal läks ca 1,5 tundi kaevamine ja kinni ajamine, kaabli ja kõri paigaldasin ise(ca tund võttis aega), kaabliks läks 4x16 maakaabel, EE-st uurisin ja olid asjaga täitsa nõus, ühendused teevad juba nemad...tee alt läbi viimisega veidi keerukam, kui kohalik kruusatee või midagi, siis KOV-st peaks vast mingi kooskõlastuse saama, et võid pooleks päevaks või nii tee kinni panna...
Ise ehitades tead vähemalt hiljem, keda süüdistada!
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

luque kirjutas:Oma maatükil puudub elekter. Lähim EE kapp asub ca 250m kaugusel. Sain ka EE pakkumise, kus küsitakse hingehinda. Siit olen lugenud, et võib ka tööd ise tellida aga EE tingimustele, sest nad peavad seda hiljem aksepteerima. Ainuke keerulisem asi on kaabli sõidutee alt läbi surumine, muus osas kulgeks kaabel põllul mulla sees. Küsimus ongi järgmine, millised firmad Eestis sellist tööd teevad?
Mida see pakkumine sisaldas? Kui jäme kaabel?
Mitu amprit küsisid?
luque
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pakkumise peal sellised read:
*0,4kV maakaabelliini ehitus
*Liitumiskilbi ehitus ja paigaldus
*Projekteerimine

Tellisin 3 faasi ja 32A
Kogu värk siis kokku pea 15tuhhi.
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

Päris valus summa:-D
usr1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas usr1 »

15 tuhhi ikka palju
Kas eraldi välja toodud ka liitumiskilbi paigaldus ja projekteerimine?
Tegelikult pole seal projekteerida midagi, teostusjoonised ja ok.
Edu ehitusel
Kõik torudest ja kaevetööd
55 118 46
http://www.Torumehed.ee
koma2
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas koma2 »

Mul tekkis lihtsalt uudishimu, miks nii palju ampreid vaja? Võibolla peavad nad sellepärast kuskilt kaugemalt midagi vedama hakkama, mitte see sinu 250m kaablit ei maksa nii palju. Sain kah just pakkumise, lähim alajaam 450m kaugusel ja 2700 eur tööde hind.
luque
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Sai lihtsalt mõeldud, et oleks veidi rohkem funki taga, kuid kui jah sellest hind oleneb siis tuleb siiski sellest loobuda. Jama on selles, et EE ei anna üldse infi välja. Mine või ise sinna kappi vaatama, mis seal sees on.
ehitaise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas ehitaise »

mina sain liitumispakkumise ligi 500 eurile, kuna hetkel on valgustusvool aga tahan 3 faasi, siis minu uue kaabli(hetkel õhuliin majja, maakaabel veetud) ühendamine EE kilpi(kilbis kõik otsad juba olemas) ja uue mõõtja paigaldus, natuke ulmeline aga ega muud üle ei jää, peab vist maksma.
Ise ehitades tead vähemalt hiljem, keda süüdistada!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui hind tundub ulmeline siis võid osta teenust ka kolmandatelt isikutelt. Ja on saadud hinda odavamalt, kuid on olnud ka juhuseid, kus keegi odavamalt ei paku.
Tee alt saab lihtsamalt läbi muttimisega, kuid see teenus tuleb väljast osta.
Mul oli kunagi vaja tee alt läbi saada, kasutasin SDS puuri, millele sai otsa pandud mingi nõuka aegsest varamust leitud geoloogide käsipuur või postipuur. Ja puuriski läbi kruusateest, tõsi, tee oli vaid ühe sõidurajaga. Suurel teel seda meetodit ei saa kasutada.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

luque kirjutas:Sai lihtsalt mõeldud, et oleks veidi rohkem funki taga, kuid kui jah sellest hind oleneb siis tuleb siiski sellest loobuda. Jama on selles, et EE ei anna üldse infi välja. Mine või ise sinna kappi vaatama, mis seal sees on.
Kas tahad miskit töökoda pidama hakata..?
3x16 A peakaitsega saad teoreetiliselt ka otseelektriküttega maja pidada...

15 tuhhi euri = 225 tuhhi krooni = 2 250 000 rutsi...
vaat kuhu oleme jõudnud...

Mul ämm tegi kunagi õigel momendil vist 2000 rublaga puurkaevu...see siis tänanses rahas 12 Euri...
luque
Uus kasutaja
Uus kasutaja

mõtlesin, et ehitan omale onni elamiseks aga tuleb hoopis välja teisiti. Pean EE-ga sõdima kahjuks. Kuid jah ei usu eluski, et tee alt läbi surumine maksaks 10tuhhi. Vahest isegi tundub, et oleks olnud parem kõik ise valmis teha ja siis EE-le öelda upsi, näe mul siis otsad olemas, ühendaks ehk ära:)
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Rääkige palun miks ei saa traktori "noolega" kruusateest pohhuilt joont läbi tõmmata ja pärast seda labidaga kinni tagasi ajada? Et mis imepärast on vaja seal midagi puurida või mutiga leiutama hakata?
vanaema on sul veteran...
luque
Uus kasutaja
Uus kasutaja

minul on asfalt vahel, kruusa puhul poleks vast mingit problat.
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

kui lai tee on?
luque
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kusagil 6,5m, mõlemal pool teed on kraavid.
usr1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas usr1 »

Kui maanteamet luba ei anna siis kõõks...
Energial lihtsam vist luba saada kui endal aga ega see suht jama.
Välitrasside ehitusel tuleb pidevalt ette kus peab puurima kuna ei anta luba läbi kaevata.
Ja eks iga luba, iga kooskõlastus ja iga teine paber maksab ka omajagu.
Lihtsalt mööda karjamaad mingit kaablit kaevata on odavapoolne küll aga kui tulevad ristumised eelmise infrastruktuuriga on kohe jama lahti ja sada paberit ja ametniku.

Aga edu
Kõik torudest ja kaevetööd
55 118 46
http://www.Torumehed.ee
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

A sa telli kilp endale teiselepoole toda teed. Kui on kohe alajaama kõrval, siis nad ei saa rohkem küsida kui ainult ampertasu liitumisel. Ja see on ca 150€ amper vist. Ja 3x25 on talupidamisele maa-ja-ilm. Sealt edasi vaatad juba külameestega kuda selle kaabli maasse saad. Kui on muidugi sinu põld see..
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma mõtlesin siis et lased neil tee alt läbimineku teha oma maa nuka peale. Või mis EE kapist üldse jutt käib? Kellegi teise inimese liitumiskilp? Kaugel alajaam reaalselt on tollest "teeristist"?
luque
Uus kasutaja
Uus kasutaja

lõpuks siis seletati, minule kui puupeale kah ära asi. Nimelt peab olema keskpingeliini ja minu krundi vahe vähem kui 400m. Kui on rohkem siis ongi kulupõhine liitumine, ehk kallim. Olenemata sellest, et mina saaks oma särtsu keset põldu olevast elektrikapist, mis on lähemal kui 400m, on tegemist madalpingeliiniga. Seega EE ütlebki, nad reaalselt saavad aru, et sealt kapist maakaabel vedada, on nende hinnakiri selline. Võta või jäta:) Teretulemast Eestisse!
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

luque kirjutas:EE ütlebki, nad reaalselt saavad aru, et sealt kapist maakaabel vedada, on nende hinnakiri selline
Vaevalt ,et niisama kiusu aetakse. Siin on ikka mingi tehniline põhjus ka, mis kapp see üldse on ja kust saab toite? Pikad madalpingeliinid ja suur pingekadu jne. Muidugi üritab EE vahel oma võrgu arendamise ka klientide kaela ajada.
luque
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ei kiusust siin pole juttugi. Lihtsalt suht kaval mudel, kuidas raha teenida. Kuid jah hetkel peaksin kogu arenduse kinni maksma. Minu puhul on see madalpingeliini kapp, kuid nad sellest lihtsalt hinda ei arvuta. Neil arvestamine käib keskpingeliini kaugusest, muud midagi. Teine asi muidugi kas seal on pingekadu või mitte, seda oskavad nemad hinnata, kuigi see sinna ehitati mõni aasta tagasi.
Energik
külaline

Lugemata postitus Postitas Energik »

Ei pruugi olla tegemist kiusu ja rahateenimise kavalusega. See müstiline "kapp", kust sulle oleks toidet vedada 250m on (nagu sa ütlesid) madalpingekilp. Kes seda teab, kui pikk on reaalselt toiteliin ja millise ristlõikega, mis sinna kilpi jõuab. Jama võib tekkida lühisvooludega ja samas ei ole sugugi välistatud ka pingelangud. Kui ka sulle vastu tuldaks ning sealt kilbist sulle see liin edasi ehitataks, oleksid üsna pea siin foorumis jällegi Jaotusvõrku, Eesti Energiat ja Liivet kirumas, et pinge kõigub ja keegi midagi ei tee. Kõigile, kellele tundub, et neid petetakse, soovitan ma pöörduda Tarbijakaitsesse, või kohtusse.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

luque kirjutas:lõpuks siis seletati, minule kui puupeale kah ära asi. Nimelt peab olema keskpingeliini ja minu krundi vahe vähem kui 400m. Kui on rohkem siis ongi kulupõhine liitumine, ehk kallim. Olenemata sellest, et mina saaks oma särtsu keset põldu olevast elektrikapist, mis on lähemal kui 400m, on tegemist madalpingeliiniga. Seega EE ütlebki, nad reaalselt saavad aru, et sealt kapist maakaabel vedada, on nende hinnakiri selline. Võta või jäta:) Teretulemast Eestisse!
Tohoh, mulle just eile ütles tädi EE-st, et ampritasu põhine on liitumine juhul, kui madalpingeliin jääb krundist 50 meetri kaugusele :shock:
Ma siis uurisin, et kaugele mu krundist liin jääb, soovitas algul täita ankeedi hinnapakkumise saamiseks. Peale pikka moositamist oli nõus arvutist järele vaatama, et kaugele siis asi jääb. Selgus, et liin on miski 40 meetri kaugusel ja teoorias peaks saama liituda ampritasu järgi. Ampri hinnaks öeldi mulle mu mälu järgi 134 eurot. Kui ma nüüd tolle tädi jutust õigesti aru sain, siis 3x25A liitumise korral peaks see maksma minema mulle 3350.-
Torutööd Tartus 56 932 898
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Milles küsimus? Eesti keel ei ole emakeel?
Vasta