Hobipottsepp toimetab

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Hobipottsepp toimetab

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ma ise olen selle ära keelanud, sest sai omal nii tehtud kunagi ja pidin loobuma siiski, sest paar korda sai ylemine korrus täis tossutatud...
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Robi 1 kirjutas:Ma ise olen selle ära keelanud, sest sai omal nii tehtud kunagi ja pidin loobuma siiski, sest paar korda sai ylemine korrus täis tossutatud...
Ära siis oma äpardusest teisi eksi. Mina ei saa küll aru, kuidas sa seda õnnetust korraldasid :scratch:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Lihtsalt ei märka, et ylemine korrus suitsu täis ja all tuli uhab ahjus. Siibri vahe pole ju nii tihe, et sealt suits tuppa ei saaks.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Peab ikka vahe sellel siibril olema, et ahi uhada saab :shock: Raske uskuda ;)
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tegelikult oli pliitaga see jäma paar korda, mitte ahjuga kui meenutan. Suvel vahel pliita nagunii kehvasti tömbas alguses ja ei osand arvata, et siiber vöiks kinni olla.Mina igatahes ei soovita teisele korrusele korstnasiibrit kui just yksi ei ela. Tänapäeval on muidugi suitsuandur ka abiks.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Siin, siis nüüd see huvitav ahi, mis oleks sobinud ka "naljaosakonda", aga asi tegelikult naljast kaugel.
Ahjul on, siis tuharest tehtud, aga tuhaluuk ununes... Inimene ei saanud kümne aasta jooksul sinna tuld alla ega ahju soojaks.Niigu ukse sulges, tuli kustus...
Peale tuhaluugi lisamist oli nagu uus ahi!Ahju teinud meister, aga raiub, et nii tehaksegi tegelikult ahjusid ja muud on lollid :D .
Manused
Ilus ahi muide....jpg
Ilus ahi muide....jpg (15.75 KiB) Vaadatud 3802 korda
Tuharest mis ei vii kuhugile.
Tuharest mis ei vii kuhugile.
tuharest.jpg (24.48 KiB) Vaadatud 3802 korda
1.jpg
1.jpg (22.82 KiB) Vaadatud 3802 korda
tuhaluugiga.jpg
tuhaluugiga.jpg (17.92 KiB) Vaadatud 3802 korda
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Robi 1 kirjutas:Ahju teinud meister, aga raiub, et nii tehaksegi tegelikult ahjusid ja muud on lollid :D .
Hulk armsaid inimesi oleks nõus teda ära kuulama ;)...ja temaga tuttavakski saama :)
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mina saan selle hea sõbraga kahjuks liiga tihti kohtuda, sest kuna vennal sulimine hästi selge, siis edutati ta ehitusjärelvalve hoolikalt valitud vendade ridadesse! Potsepamaailma ta seega ei reosta enm!
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Pagan, nüüd siis jälle üks amatöörist suli ehitusvaldkonda eksinud!
Head Vana Aasta lõppu kõigile ausatele ameti-meestele!
:jooma
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Minu huvi ei ole hoiatada teisi kõigi maailma sulide eest, aga hea meelega õpin ise ja näitan ka testele ned vigu, mis võib tegelikult ka heade kavatsuste puhult ette tulla.
Olen näiteks korduvalt kirjutand, et punase kivi otsasid ei ole mõistlik koldesse tuua. Sama moodi saab alati ka need väikesed tellisetükid ukse kõrvalt ära kaotada. Kivi oleks alati saanud veidike kaugemal lõigata ja ukse piirkond saaks palju tugevam.
Manused
kolle.jpg
kolle.jpg (19.66 KiB) Vaadatud 3724 korda
Viimati muutis Robi 1, 31 Dets 2011, 19:08, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ei ole mul ka kahju näidata oma vigu. Pildil olev pliita tegin üle viie aasta tagasi kui ma ei teadnud veel midagi sellest uuemast tarkusest ja sai täiesti lambist see võlv sinna alla aretada. Kuna, aga asi toimib, siis olen selliseid ka oma tuttavatele julgend teha. Kivid on väga hoolikalt traadiga seotud.
Manused
2.jpg
2.jpg (26.14 KiB) Vaadatud 3723 korda
pliita.jpg
pliita.jpg (29.32 KiB) Vaadatud 3723 korda
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

Ma olen pliidiukse pealse teinud viimastel metall+3cm villa...soone olen lõiganud kallakuga ukse poole. Väga omanäoline pliita robil tehtud-vana onni stiili! Kui just ei tule kivist leivaahjuga pliita, siis 100% teen sinna puukonu, eriti hea oleks veel kui to oleks nõks madalam põhipinnast, siis lihtne puupudi sinna lükata+ette soojendatud puud+rohkem sooja pinda, nägusam ka. Endal sai ka siiber teisele korrusele, aga kergelt kiigates näeb trepiaugust ära, kas kinni või lahti. Head uut aastat! :hello:
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sai täna mõndasid ahjusid vaatamas käidud ja üks pottahi võttis suht sõnatuks. Mingi aeg tagasi on sellelt sisu välja lõhutud ja asemele tehtud lihtsalt koonus... Ehk minu loogika järgi on ahjust saanud kamin. Lõõrid alla ei lasku ja ainuke siiber on üleval. Kasutegur on olematu.
Kas keegi on midagi sellist varem näinud. Mina igatahes arvan, et selle koonuse ümber saaks laskuva lõõri tekitada ja alt korstnasse lasta ( loomulikult ka tuharest ).
Manused
Väljast kaunis ahi.
Väljast kaunis ahi.
pottahi.jpg (26.67 KiB) Vaadatud 3494 korda
Sees on koonus, mis minuarust läheb otse korstnasse.
Sees on koonus, mis minuarust läheb otse korstnasse.
ahjusisu.jpg (30.3 KiB) Vaadatud 3494 korda
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Või kuidas aidata seda ahju. Ukse pealt kukkus esimene nädal tükke ära ja kohe on tulemas veel üks tellis. Ajutiselt kaitseks ise potti villaga ja sätiks kivi tagasi. Aga juba see kolle ei näi väga julgustav. Teisel pool oli üks vuuk lausa 3 cm. Paremas küljes on ka meeletu pragu potis. Seal ei pruugi potid üldse seotud olla traadiga või on tõesti üle kõetud, nagu meister oli õelnud.
Kuidagi tundub, et palju lammutamist tuleb seal peres...
Manused
kolle2.jpg
kolle2.jpg (20.16 KiB) Vaadatud 3474 korda
pott 2.jpg
pott 2.jpg (21.77 KiB) Vaadatud 3474 korda
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

Jaah, üsna huvitavad eksempläärid.

Kas potivuukidest paistab sinisel silikoon?
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Robi 1 kirjutas:... Mingi aeg tagasi on sellelt sisu välja lõhutud ja asemele tehtud lihtsalt koonus... Ehk minu loogika järgi on ahjust saanud kamin. Lõõrid alla ei lasku ja ainuke siiber on üleval. Kasutegur on olematu.
Kas keegi on midagi sellist varem näinud...
Selline ahi on kaheses ahjusüsteemis just õige esimene ahi. Teisele tuleb teha lihtsalt laskuvad lõõrid.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Stubile:Silikooni ma ei märganud, sest majas oli veel mitu vigast küttekollet, mis tähelepanu kõitsid. Iga ahju või pliita oli teinud erinev pottseppmeister. Üks soemüür oma slepega oli nii tuleohtlik, et ...oli kohe OBS plaadiga ära kaetud. Oh õudust, oh õudust...( silikoonoga potte paigata on kõkimõki).
Ma ei saanud Motamehe lausest lõpuni aru? Mis õige esimene ahi? See oleks esimeseks tõusvaks lõõriks hea küll, tahtsid õelda?
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Kui tubade paigutus on "vale" ja ühe ahjuga ei saa mitut tuba kütta, siis aitab hädast välja mitme ahju süsteem.
Kui esimene ahi on sinu pildil olev ahi, siis teise ahju läheb soe ülevalt sisse ja jaguneb seal laiali. Teise ahju allosast läheb korstnalõõri. Kahe ahju puhul on palju rohkem küttepinda ja ahjukülgi. Võimalusi tubade vahel neid külgi jagada on lõputu. Ahjusi saab ju ka keerata ja mitte ainult 90kraadise nurga all.
Piisavalt suure kolde puhul kütab üks kolle ära kaks ahju küll. Teisel ahjul puudub ka "segav" ahjuuks.
Vat niisugune värk siis.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Nüüd mõistan minagi Motameest jälle! Jah, olen ise korra teinud sellise ahju, mis küttis imeväikest tuba, läks slepega teise ahju ja sealt laskus alt korstnasse.See tuleb, aga kohe plaanida sedasi. Antud juhul on erinevate tubade vahel kaks suurt ahju olemas ja üks on vigane ning teine ei tööta :( . Juurde sinna loomulikult midagi ei hakata ehitama. Ainult, et kes selle jura ette viitsiks võtta. Sinine ahi tuleks maani maha lammutada. Pruun, tagant lahti ja siis näeb... Aga seal on veel neid...+ korstnad. Mina ei saa tasutatööks nii suurt asja võtta ( ja seal on ka puudu üks " asjandus", mida ainult Kaminahi mõistab, aga kusss--). Kõrvaldan esialgu need tuleohtlikud kohad ja ülejäänu jääb saatuse hooleks... See meister kes selle pruuni sisu ümber tegi, rääkis,et tuleb selline uus süsteem, mis pidi imehästi salvestama. Pidi olema selline pealt suletud koonus, millel väikesed augukesed sees, kust suits ühtlaselt ahju seintele levib ja salvestub. Mina ei näinud ühtegi augukest, peale selle suure peal. Praktikas oleks ta ikkagi hakkand ülemistest aukkudest otse korstnase vuhama kui neid oleks olnudki.
tõnu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas tõnu »

Robi 1 kirjutas:Ma pole näinud siiani ühtegi pliitat kus ukse peal tellis vastu peaks, olgu latt all või mitte.Olen neid mitmeid kordi parandand ja ka ust tõstnud.
Kindlasti tasub, aga panna ääreraua kaitseks üks shamott sinna alla, aga see juba eraldi teema ( on erinevaid võimalusi, selle shamoti kinnitamiseks ( soovitavalt õhem kivi), ise kasutan latist väänatud klambreid, mis toetavad kivi otsi, või lõikan kivi otsad kiilu ja toetan kolde seintele).

Siiski arvan, et ei tasuks päris avalikult propageerida neid poolpunaseid koldeid, mis sest, et pliita temp. nii suureks ei lähe. Kuhu ikka tuli vastu käib, see ka valu saab.
Siis, veel see, et see raske uks on kruvitud just nende väikeste tükkide külge, ukse kõrval.Pole seda pliitat eriti kõetud veel, aga juba on tükid lahti... Ust sobitades tuleb kiviread valida nii, et augud ja kinnitus jääks tervete telliste külge.Seda tuleb mõelda juba esimese rea ladumisel. Või uued augud puurida, mis oleks loogiline.
Positiivset olen ka leidnud, nimelt on soojaseina nurgad seest ümaraks tehtud! See näitab, et meister üritab tegelikult head tööd teha, aga mina omale sellist pliitat tasuta ka ei tahaks.
Ma panen varsti mõne pildi üles pliitast, millel üks sisu juba läbi põletatud, aga asi toimib endiselt.
Võib ka teha nii ja peab vastu küll!
P1130011.JPG
P1130011.JPG (100.69 KiB) Vaadatud 3235 korda
P1130012.JPG
P1130012.JPG (74.44 KiB) Vaadatud 3235 korda
minuloto.ee
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas minuloto.ee »

ilus töö :hello:
virgor
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas virgor »

Küljepealt tundub see uks küll liiga tuugalt vastu kivi :shock: .Natuke kahtlane.Aga võibolla pildi pealt ainult paistab nii :scratch:
Ahjud,pliidid,kaminad
www.hot.ee/kaminad
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mulle meeldib seal see, et on ise normaalne lahendus kombineeritud. Tundub, et üks lõõr läheb ümber parema nurga, millest ühtlasi töötasapind saanud. Väga orginaalne! Ise oleks nurgas kasutand kumera servaga kive ja see uks ehk tõesti veidike ligidal kivile, sest see suur raudplaat paisub päris tublisti ( rohkem kui uks ise).
tõnu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas tõnu »

Üks lõõr läheb tõesti paremasse korstnajalga ja teine vasakusse. tavaliselt kasutan vasak poolset, kuna seal on ka soemüür, parem poolset kasutan vaid siis kui ahjus vaja midagi valmistada! Aga see raudplaat ei ole mulle paisumisega mingeid probleeme küll tekitanud!
P1170017.JPG
P1170017.JPG (99.61 KiB) Vaadatud 2941 korda
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Loomulikult, ega keegi ei tahagi nokkida nii ilusa töö kallal, aga siin käib ka teisi ja hea on ikkagi mainida neid võimalikke vigu, mis ette võivad tulla. Kahjuks näen neid probleemseid küttekoldeid liiga tihti ja pärast pole teha enam muud kui lammutada( mõnel on alles kolmas ahi pidama jäänud).
Tundub, et lõõr läheb praeahju alt kolde alla ja sealt paremale. Huvitav lahendus igatahes!
Vasta