Säästu siseviimistlus.

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
palju küsimusi
külaline

Säästu siseviimistlus.

Lugemata postitus Postitas palju küsimusi »

Olukord järgminee:
betoonpõrand vana vundamendi peal,
1 kordne Fibo karp,
Katus peal, uksed/aknad ees, korstnad püsti, ahjud tulemas.
Soojustus tuleb klaasvillaga lae peale ja välja fibo peale.

Küsimused:
1.Kuulujärgi on kõige odavam fibo seest viimistleda kipsplaatidega (oma tööraha nulliks lugeda)
2.Kas mõtekam on liimida või karkassile panna?

Fibo sai kuumaga laotud kuid katuse sai hiljuti peale. Enne siseviimistlust peaks ruumid kuivaks saama.
Mis on õiged sammud?
a.) Kas kile lakke, vill peale, aknad lahti?
b.) Või vill väliseina ja tuuletõke peale(voodrit ei saa enna kevadet panna)?

Kuida aru saaga, et ruumid on piisavalt kuivad, et kipsiga möllama hakata?

Tänud asjalike vastuste eest.
wert
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas wert »

nagu sa ütlesid et ahjud on tulemas. las ahjud saavad valmis katus soojustatud ja küta maja sees soojaks. küll nad ära kuivavad, aru peaksid sa saama kas fibo värvi järgi ja käega katsudes, tegelt on olemas testerid millega saad mõõta seina niiskust aga selle kohta mul täpsem info puudub
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

pane jah värskele ahjule kohe täisvunk järgi aja talvel soojustamata maja soojaks :D
Olen vahel väiksematel pindadel hädasunnil Pelfixiga kipsi liiminud - suuri pindasid ei soovitaks - teoorias tundub lihtne, praktikas üpris keeruline korralikku tulemust saada ja jäle mässamine. Lisaks arvesta elektritööde ja muude jamadega.
Külaline
külaline

P.S. Kipsiga karkassile võid igal ajal möllata, kui katus peal ja ise külma kannatad, viimistluseks alles sooja vaja.
wert
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas wert »

Anonymous kirjutas:pane jah värskele ahjule kohe täisvunk järgi aja talvel soojustamata maja soojaks :D
Olen vahel väiksematel pindadel hädasunnil Pelfixiga kipsi liiminud - suuri pindasid ei soovitaks - teoorias tundub lihtne, praktikas üpris keeruline korralikku tulemust saada ja jäle mässamine. Lisaks arvesta elektritööde ja muude jamadega.
Kes siin rääkis et ahi täisvungiga kütta. ahjutäis kütad päevas ajad niiskust välja ja kui maja väljast soojustamatta kütad ei tea kust siis soe välja jäheb mõtle. Kui käe ikka vasty´u seina paned ja tunned et käsi saab märjaks ära siis vast kipsiga möllama hakka, muidu võib seina taha niiskus jääda ja ega see kipsile hea ei ole.
Külaline
külaline

ma küll ei soovitaks värskele ahjule sületäis päevas, vast peotäis päevas - ahi ise tahab ikka päris pikalt kuivamist-sissetöötamist saada enne kui ta maja kütma hakkab
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

Aga kui majakap soojustatakse väljast siis milleks sisse kipsplaate vaja on? Lõikad juhtmete jaoks sooned seintesse ja freesid pistikupesad ja siis armeerimisvõrgu ja MP kipskrohvi selga. Lihtne :)
Alati on alternatiivlahendus!
tiit001
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tiit001 »

mina ka vist lihtsalt krohviksj ja siis pahtel jne..
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

Mul ka fibo seinad ja panen ka krohvi mp75. Aga üks veidi teemaväline küsimus,millega saaks fibo sisse elektrijuhtmestiku jaoks sooned freesida kõige lihtsamini??
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tcumen »

onu41 kirjutas:Mul ka fibo seinad ja panen ka krohvi mp75. Aga üks veidi teemaväline küsimus,millega saaks fibo sisse elektrijuhtmestiku jaoks sooned freesida kõige lihtsamini??
Soonefreesiga ehk.Tööriistalaenutustes saadaval. Kui tolmu ei karda võib ka rellakaga.
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

Selle soonefreesiga läheb asi vist päris jõudsalt?
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

Pilt
freesiga on lihtsalt lust lasta :) ainult enne peaks ikka valmis mõtlema kuhu mis asi läheb. abiks elektriku projekt, kui olemas on. joonista valmis seinale ja frees kätte! :)

rent on 250 eeku / päev
http://www.rentland.ee/?get=looktool&look=soonefrees
Alati on alternatiivlahendus!
teemaautor
külaline

Lugemata postitus Postitas teemaautor »

Kips seetõttu, et ise krohvida ei oska. Kipsi karkassilepanekuga saaks hakkama.
Elektripaigaalduse olen 10 objektile teinud, 2 freesimisega. Elektriprojekte olen hulgi teinud.
Kui karkassile siis fibo ja kipsi vahele vill ka ikka?
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

tehtud sooni nii renditud freesiga, kui ka rellakaga. Viimast lihtsalt seepärast, et esimesel päeval polnud siiski kõik piisavalt läbi mõeldud ja mõned otsad jäid tegemata. Saab mõlemaga aga spets freesiga on ikka lust. No minul muidugi Silbetist maja ka - sellel laseb ühe päevaga kõik sooned ära.
Ando
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Ando »

[quote="teemaautor"]Kips seetõttu, et ise krohvida ei oska. Kipsi karkassilepanekuga saaks hakkama.
quote]
Jah kipsplaati paigaldus on selle asja kõige kergem pool.Aga karkass ja viimistlus?
tiit001
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tiit001 »

silbetile on isegi vis mingi mehaaniline kaabits välja mõeldud nende soonte jaoks, aga küsiks, kuda se krohvimine õnnestub selle plokiga? kas enne mingi tolmutõkkega vaja üle käia?
Tiit
Kasutaja avatar
euromaaler
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas euromaaler »

Tolmutôket hää aiapritsida pääle.
Vasta