Lugemata postitus Postitas janu »
Lugemata postitus Postitas uudo »
Lugemata postitus Postitas armering »
Lugemata postitus Postitas maik »
Lugemata postitus Postitas Andresto »
Tere!janu kirjutas:palju oma ala meistri brutopalk on kui küsida tohib?ja abitöölise oma.ei lole ilus küsida aga selgust oleks vaja.
igal asjal on oma hind aga keegi ei taha seda millegipärast välja ütelda minu teada saab meistrimees 50 e neto ja abitööline 30e neto.2meest päevas 160e bruto koik lihtne ja loogiline.edasise arvutuse võin üksnes oletada+30 päevas tööriista amortisatsioon mis läheb maksudest muidu maha aga seda tavaliselt firmaomanikud ei maini .seega190 laheb firmale maksma 2 mehe töö päevas koos tööriista kuluga.uudo kirjutas:no eks see sõltub mitmest asjast, raske on ühest numbrit välja tuua. nii palju kui on tegijaid nii palju ka numbreid.
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Oh, oleks see nii lihtne, mis siis viga. Aga sa mine ettevõtluskursustele, seal pead tegema praktilise tööna äriplaani ja siis saad teada, mis, kus, kuhu, kellele, kui palju jne...janu kirjutas:...igal asjal on oma hind aga keegi ei taha seda millegipärast välja ütelda minu teada saab meistrimees 50 e neto ja abitööline 30e neto.2meest päevas 160e bruto koik lihtne ja loogiline.edasise arvutuse võin üksnes oletada+30 päevas tööriista amortisatsioon mis läheb maksudest muidu maha aga seda tavaliselt firmaomanikud ei maini .seega190 laheb firmale maksma 2 mehe töö päevas koos tööriista kuluga.
pole mõtet ju tähte ka närida kui midagi tarka pole üteldauudo kirjutas:ma küll ei ole kindel, aga eestis minu teada viimati polnud riiklikult kehtestatud netopalka meistrile ja abitöölisele.
p.s. võibolla on see lehekülg sulle mõningaseks abiks http://palk.crew.ee/
Lugemata postitus Postitas Külaline »
töömees arvab et noh teeks oma firma või nii. Elaks kah rantjee elu.uudo kirjutas: ma ei saa enam üldse aru, mis su teemaalgatuse eesmärk on.
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
kui endale ehitad siis oled ju rahaboss ja jumal ühes isikus, milles probleem?janu kirjutas:miks ma siin uurin on sellepärast,et mu sõber just ehitas ja vahetas kolm firmat ja maja ikka defektidega.ütles ,et raha oskavad kõik küsida aga meie kuulus kvaliteet on kadunud. tundub,et õiged ehitajad on vist piiri taga tööl.kuna omal plaanis just ehitama hakata siis käib lihtsalt närvidele kuidas kõik poevad sõna firma,ettevõtja jne taha põhjendades sellega oma kõrget hinda.
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
pole hullu, ei ägestunud, nõu andsin kajanu kirjutas:ära selleärast ägestu uudomul lihtsalt nõu vaja ja kus seda veel saada.
ma pole ju sinu firma kohta midagi ütelnud
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kui su sõber on samasugune kooner nagu sa ise (50€ Meistrile päevas küll ja ülearugi), siis ma ei imesta üldse, et maja defektidega. Näiteks Soomes jäävad vist Meistrite palgad ca 15€/h (brutto) kanti, täpselt ei tea, aga sina maksaks 6€/h (brutto). Töömehe/firma stiimul? Sinu hinnaga saab normaalse palga kvantiteedi arvelt ja südametunnistus tehtu kvaliteedi osas jääb tahaplaanile."Kvaliteet" ja "kvantiteet" on minu arvates pöördvõrdeliseld mõisted. Muidugi pole välistatud ka mõlema mõiste koostöö, aga see eeldab jällegi Meistri töökogemusi, kes reeglina ennast odavalt ei müü. See, et sõbral juba kolm firmat ühe maja peal, räägib sõbra tegemata kodutööst firmade valikul või rahakoti paksusest.janu kirjutas:miks ma siin uurin on sellepärast,et mu sõber just ehitas ja vahetas kolm firmat ja maja ikka defektidega...
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Huvitav, kui Riigikogu omale aastaid tagasi palka tõstis, siis võrreldi küll arenenud naabermaadega ja mina, väike ühiskonna liige, ei või võrrelda. Ega`s ei saa riigiisakestest maha jääda, ikkagi eeskujud.janu kirjutas:...aga see on ikkagi imelik kuidas eestis tahetakse saada soome hinda.hind peab ikka lähtuma kohalikust turust mitte naabrimehe omast kus rahval natuke kõrgem elatustase.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025