Tarbevesi eramajja
-
- külaline
Re: Tarbevesi eramajja
Lugemata postitus Postitas tom15 »
Lugemata postitus Postitas ehitaise »
nimelt sai kasutaud ära varem paigaldatud veetrassi kaevust majani(40 PEM) põranda alt majja tuleb 32PEM, salvkaevu sai pandud pump(miski NK 2) ja teisel korrusel hüdrofoor 80L, hetkel toimib kõik kenasti.
edasine plaan on,et teisel korrusel asuvast hüdrofoorist läheb 20 Alupex boilerisse, külmavee torud tulevad 16 Alupex ja lähevad esimesel korrusel asuvasse WC-sse(kraanikauss, loputuskast) ja sealt edasi kööki(valamu, nõudepesumasin). Ülemise korruse vannitupppa läheb samuti 16 Alupex, mis peaks ära toitma pesumasina, loputuskasti, dušši ja valamu. Ehk siis tuleks kaks eraldi trassi, väljavõtud teeks kolmikutega, sama teema ka sooja veega(v.a loputuskastid), üks eraldi trass läheks veel 20Alupex seinast välja, kastmiseks, auto pesemiseks jne. Igale trassile tuleks ka kraanid vahele kohe peale hüdrofoori. Õue minev trass tuleb kindlasti tühjendatav.
Kas antud lahendus oleks mõistlik?
Kas peaks ka enne hüdrofoori mingi filtri vahele panema? Kui jah, siis millist soovitaksite?
Selliste torutöödega peaks vist ise hakkama saama? Siiani kogu veesüsteem ise tehtud ja toimib.
Tänud!
Lugemata postitus Postitas Opa »
Kui maamaja tähendab, et seal ei elata pidevalt, siis julgeks soovitada Wirspot. Pead ei anna, aga Wirspo pidi väikese jäätumisegi vastu pidama, juhul kui sedasi peaks juhtuma. Alupex aga armu ei anna. Mööda seinu materjalikulu kindlasti väiksem. Kui lagi nii kõrge, et tuleb ka ripplagi, siis oleks vast sealt passlik vedada. Materjalikulu küll pisut suurem, aga vajadusel on juurdepääs hea. Lisaks soovitaks võimalusel külma vee otse dushi vedada. Muidu võib juhtuda, et kui dushi all oled ja keegi vetsus vett laseb või pesumasin vett võtab, läheb sul vesi kuumaks.tom15 kirjutas:mul nimelt see mure,et maamajja rajatavasse vannituppa tuleb pikki seina järgmised kooslused-pesumasin-wc-pott-kraanikauss-duss.Vesi tuleks sisse samas järjekorras ehk pesumasina poolt.kuidas oleks kõige otstarbekam vesi sinna vedada.tegemist palkmajaga ja selle ruumi sein tuleb kips.tahaks vedada vee seina ja kipsi vahelt.on olemas ka variant et vedada ripplae pealt ja siis igasse seadmesse alla.sel juhul oleks vist kollektor mugavam.kasutaks ilmselt wirsbo toru.olen valikute ees ja ootan ettepanekuid!
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas kütja »
Wirsbol täiesti olemas,16 ja 20 torule.tom15 kirjutas:kas on olemas ka selliseid segistite kannusid mis oleksid läbijooksuga.Ehk saaks ühest kannust vedada kohe teise kannu ilma kolmikut paigaldamata.
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Sorry, väike apsakas. Ütleme siis nii, et panen ülemineku poolelt tollilt kolmveerand tollile välisvindiga. Niipalju, kui mina neid ühendanud olen, pole keegi neid katteplaate peale toppida tahtnud...kütja kirjutas:pikk88 kirjutas:Pooletolline ühendusnippel, välisvindiga keermed mõlemas otsas...
Dušisegistil teatavasti 3/4 mutrid + katteplaadid peale,kas topid ka kaksikniplid?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tom15 »
-
- Ehitusspets
Sellist porri pole veel näinud,et dušisegisti pannakse ilma katteplaatideta seina.pikk88 kirjutas: Sorry, väike apsakas. Ütleme siis nii, et panen ülemineku poolelt tollilt kolmveerand tollile välisvindiga. Niipalju, kui mina neid ühendanud olen, pole keegi neid katteplaate peale toppida tahtnud...

- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Ja ammugi mitte pole see teema kohaks, kus peaks arutama selle üle kas katteplaate panna või mitte...
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Mina olen, aga seda eelmisel riigikorra ajal kui siinmail ei tuntud veel rosette. Tol ajal paigaldati torude otsa duššisegisteid ka 5cm eemale seinast.kütja kirjutas:Sellist porri pole veel näinud,et dušisegisti pannakse ilma katteplaatideta seina.

-
- Ehitusspets
Lugemata postitus Postitas sky »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda