Peakaitsme jagamine
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Peakaitsme jagamine
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Probleem selles, et hiljaaegu sain õnnelikuks kinnistuomanikuks, mis kuulus varem mu vanaemale ja tema õele. Nüüd siis minule ja mu vanatädile.
Kuna vanatädiga eriti head läbisaamist ei ole siis teatas ta mulle, et tema minuga peakaitset mitte mingil tingimusel ei jaga. EE tegi mulle selgeks, et on vajalik vanatädi nõusolek (allkiri) peakaitsme jagamiseks, ilma selleta on ainus võimalus teha uus liitumine ampritasu järgi. 3x25 amprit tegi liitumise hinnaks suurusjärku 50 000 eeku.
Et saada allkirja peakaitsme jagamiseks on võimalus pöörduda kohtusse, mis võib minna maksma umbes sama palju. Pluss kulutatud aeg.
Uurisin siis EE-st kuidas oli võimalik, et tema sai ilma minu nõusolekuta teha enda nimele liitumise ja miks ei ole siis liitumislepingus sees klauslit, et kaasomanikud on kohustatud omavahel peakaitset jagama. Selle peale tehti mulle selgeks, et nemad EE-s ei kontrolli kas kinnistu on kaasomandis või ei ole ja see puhtalt omavaheline lehmakauplemine. Ja liitumisleping sõlmiti vanatädiga põhimõttel, et kes ees see mees.
Tahaks nüüd teada, kas keegi on veel samas olukorras olnud ja kas on võimalik see probleem ka kuidagi teistmoodi lahendada (ilma kohtus käimata)
Sest kinnistu on jaotatud pooleks mõttelise piiri alusel. Ilma kasutuskorra kokkuleppeta ehk siis mõlemal kaasomanikul peaks olema võrdsed õigused ja kohustused. Paraku jääb mulle hetkeseisuga mulje, et minu ainus õigus on vait olla ja edasi teenida :S
Tervitades Pikk
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: Peakaitsme jagamine
Lugemata postitus Postitas igiliikur »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
- pikk88
- Ehituspenskar
Ja mismõttes milleks mulle niipalju ampreid? 3x25 ei ole mu meelest ju kuigi palju.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas igiliikur »
- pikk88
- Ehituspenskar
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Üks piisavalt hea lahendus on, et kõigepealt jagate omavahel ära toad ja pistikupesa harud, mida te hakkate lahus kasutama. Sinu harudele voolumõõtja ette ja igale grupile oma kaitse. Peakaitse jääb ühiseks. Tema grupile kaitsed samuti. Samuti tuleb kokkulepe saada kuidas sina maksad talle arvesti näidu eest. see oleks lihtne ja kiire lahendus ning kui mingisugune läbikäimine on siis ka igati mõistlik.
Veel on lahendus, et ronid sisse elama oma kaasomandisse, kuid elektrit tarvitad aga ei maksa. Küll tal soov lõpuks kokkulepe sõlmida tuleb aga vihkate üksteist elu lõpuni. Ega nii pole mitte ainult elekter, vaid ka vesi, kanalisatsioon, muud maksud.
Või kohtuga jagate reaalosadeks kui see on võimalik (saab ka ilma). Siis on sul õigus poolele peakaitsest, teete hiljem kumbki oma liitumispunkti EE-le ja edasi maksad niipalju juurde kui vaja omal peakaitsele.
Tegelikult on veel mustmiljon varianti, kõik sõltub kokkuleppete tegemise võimalustest.
- pikk88
- Ehituspenskar
Kuna vanatädi kõige suurem elektritarbija on külmkapp ja tema elektriarve on suurusjärgus 5 eurot kuus siis pakkusin talle ka välja, et maksan lihtsalt edaspidi kogu arve ise ning asi lahendatud. Sellega ei olnud ta ilmselgelt nõus.
Käisin ka puhtsportlikust huvist EE-st uurimas, et kuna majas elektrijuhtmed umbes 50 aastat vanad ja tegelikult on olemas reaalne oht, et tema paneb oma lollusest kogu putka põlema, siis kas, ja kuidas on võimalik sealt üldse elekter välja lülitada. Las istub natuke aega pimedas ja mõtleb elu üle järele. EE-st vastati, et selleks vaja tellida ekspertiis hinnaga umbes 1000 eurot. Ja kui see leiab, et asi tõesti ohtlik, siis ekspertiisiakti alusel võimalik sealt ka elekter välja lülitada aga see nali jääb ilmselt tegemata...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Puhtteoreetiliselt on sul endal võimalus tekitada lühis, tekitada väike tulekolle, mille koheselt likvideerid, kutsud ka Päästeameti, kes teeks ettekirjutsed või misiganes ettepanekud EE-le elektri edasiseks tarbimise keelamiseks jne.pikk88 kirjutas:...Käisin ka puhtsportlikust huvist EE-st uurimas, et kuna majas elektrijuhtmed umbes 50 aastat vanad ja tegelikult on olemas reaalne oht, et tema paneb oma lollusest kogu putka põlema, siis kas, ja kuidas on võimalik sealt üldse elekter välja lülitada. Las istub natuke aega pimedas ja mõtleb elu üle järele. EE-st vastati, et selleks vaja tellida ekspertiis hinnaga umbes 1000 eurot. Ja kui see leiab, et asi tõesti ohtlik, siis ekspertiisiakti alusel võimalik sealt ka elekter välja lülitada aga see nali jääb ilmselt tegemata...

NB! See variant ei ole kohe kindlasti praktikas kasutamiseks, vaid üks loll uitmõte!
Urmas
- pikk88
- Ehituspenskar

- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
- pikk88
- Ehituspenskar
Idee iseenesest poleks paha aga nagu ma juba mainisin siis hetkeseisu järgi ei lasta mind isegi mitte tarbima, rääkimata jagamisest. Võtit ei ole. Samuti on ülemisel korrusel puudus juhtmed, sest neid paari haru, mis õhus ripuvad, ei saa küll kuidagimoodi kasutada. Pakkusin algul välja ka variandi, et vahetaks terves majas juhtmed ära. Mina oma osas ise ja tema oma poole peal vastavalt tema soovile, kas tellib firma või aitan teda. Sealtmaalt edasi asi ei jõudnud, sest esimese asjana vastati mulle, et mingu tehku ma endale kõigepealt liitumine. Tema minuga peakaitset ei jaga ja minule voolu ei anna. EE-st vahiti mind kui ilmutist, kui läksin uurima, mis liitumine maksab. Küsiti vastu, et miks ma peakaitset ei jaga? Seletasin siis asja ära. Sellepeale laiutati käsi ja öeldi, et siis ei jää tõesti muud üle, kui minna kohtusse või võtta endale uus liitumine...Kalvis kirjutas:sashaobroki ideed ma ju korra pakkusin, et tarbid mõnuga elektri eest kuid ei maksa, leping on tema nimel ja küll EE ähvardus elekter välja lükata mõjub. Ja kui lükatakse välja, teed sina oma osale uue liitumise, kuid nüüd ehitad välja niimoodi, et tema sinu elektrit tarbida ei saa (kilbid lukus, elektripesade asukohad sinu kontrolli all)
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
- pikk88
- Ehituspenskar