Vill, torud

kuidas soojustada oma elamist
Külaline
külaline

Vill, torud

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere,

Kuna olukorda on võrdlemisi raske sõnadega seletada siis joonistasin abiks ka pildi:
http://img202.imageshack.us/img202/2392/73410877.png

Niisiis, vasakul soe tuba, paremal külm tuba (väikese küttega ehk siis mitte päris õue temp). Nende vahe peal on prussidest sein (200mm). Seina seest jooksevad läbi torud. Torudest külma ruumi poole jääb 150mm villa. Torusid enam rohkem sooja ruumi poole liigutada ei anna.
Küsimus tekib selle koha pealt, et torudest toa poole mahuks veel 50mm villa aga kas seda on mõtet sinna panna? Kõige rohkem olen mures selle pärast, et torudes võib vesi ära jäätuda. Idee poolest kui ma selle 50mm villa sinna panemata jätaksin siis pääseks ju toast tulev soe õhk torudele paremini ligi ning jäätumisoht oleks väiksem?

Jagage palun nõu, tahaks lähipäevil kipsi peale lükata ning ei oska otsustada mida teha :D
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: Vill, torud

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Jah, kui jätad sissepoole villa panemata, siis lahkub sul küll kopka võrra rohkem soojust toast, aga seinas torude ümbruses saab ka sellevõrra temperatuur kõrgem olema.
vanaema on sul veteran...
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Üldiselt ei tohiks see 50mm lisasoojustust torude juures temperatuuri alla 0 lasta, kui toas püsivalt üle 18 kraadi ning vett ka mingil määral tarbitakse. Kui tahad kindel olla, siis võid muidugi jätta torude peal soojustusesse lahtise soone ning igale poole mujale aga lisasoojustuse paigaldada.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Inimesed alahindavad villa isolatsioonivõimeid.
Väike näide: Täna öösel magasin vatiteki all. Hommikul ärgates oli tekk alt poolt päris kuum, ligilähedane kehatemperatuurile. Pealt poolt käega katsudes oli aga tunduvalt külmem, võrreldav toatemperatuuriga.
Võin pea anda, et 50mm villa hoiab sooja veel paremini kinni kui minu vatitekk :P

Ühesõnaga jah, kui torude pärast kardad siis see soone mõte mis välja pakuti oli kõige mõistlikum.
Vasta