Uues kortermajas valgustite ühendamine

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Leila
külaline

Uues kortermajas valgustite ühendamine

Lugemata postitus Postitas Leila »

Tere ! Kolime täitsa uude kortermajja, tahaks mõned laelambid vanast kodust kaasa võtta. Aga uutes majades pole sellist konksu laes, kuhu lamp riputada ning vanadel valgustitel pole sellist kruvidega lakke kinnitamise kohta. Kas ma pean ikkagi uude koju kõik valgustid uued ostma ?
Ette tänades, Leila
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Uues kortermajas valgustite ühendamine

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kui ei jõua poest konksu osta ja lakke kinnitada siis tuleb ilmselt jah uued lambid osta.
Leila
külaline

Aitäh Rokikas või veteran, kes Te oletegi !
Aga miks siin foorumis kõik targemad vähe rumalamaid ehitusasjanduses alavääristavad ? Mina olen naine ja ma ei peagi teadma midagi lampide paigaldamisest, konksudest jms. Mina tean muid asju ja olen kindel, et palju ka sellist, millest näiteks Teie, ehitus-asjatundja, mõhkugi ei tea. Lugesin teisi foorumi postitusi ka ja lihtsalt kahju hakkab neist naisterahvastest, kes siin midagi meestelt küsivad. Nii armas oleks saada südamlikku, valgustavat vastust mehiselt mehelt, kes mõistab, et naine on hädas ja sirutab oma abistava käe. Siin ju lausa haugutakse naissoo peale !

Aga nüüd neist konksudest. Kas siis nii käibki, et ehitustarvetes müüakse selliseid konkse, aga miks siis need konksud pole sinna lakke pandud ehituse käigus, nagu nõukogude ajal ehitatud majades - teada ju on, et inimene sinna lambi riputab. Ja nüüd järgneb veel kohutavam küsimus, mille peale karta on, et mõni mees teadvuse kaotab. Kuidas see konks sinna lakke paigaldatakse, et siis lihtsalt lakke kruvitakse, kas see sealt siis alla ei saja kunagi, kui väsib või keermed järgi annavad ? Lihtsam oleks ju need konksud ehituse käigus paigaldada kuidagi ristipidi kinnitusega, et oleks turvaline ja kindel, et ikka püsib ka.
Mõelge, mis tahate minust, aga palun selgitage, kuidas need konksud sinna kinnitatakse, valgustid teinekord ju väga rasked.
Ikka mees-rahvasoo peale lootma jäädes ja ette tänades !
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Leila kirjutas:... Siin ju lausa haugutakse naissoo peale !...
Siin foorumis kehtib sooline võrdõiguslikkus, ei mingit vahe tegemist, oma koosa võivad saada mitte ainult naiste- ja meesterahvad, vaid ka omasooiharad ja muud seksuaalvähemused! :)
Leila kirjutas:...Aga nüüd neist konksudest. Kas siis nii käibki, et ehitustarvetes müüakse selliseid konkse, aga miks siis need konksud pole sinna lakke pandud ehituse käigus, nagu nõukogude ajal ehitatud majades - teada ju on, et inimene sinna lambi riputab. Ja nüüd järgneb veel kohutavam küsimus, mille peale karta on, et mõni mees teadvuse kaotab. Kuidas see konks sinna lakke paigaldatakse, et siis lihtsalt lakke kruvitakse, kas see sealt siis alla ei saja kunagi, kui väsib või keermed järgi annavad ? Lihtsam oleks ju need konksud ehituse käigus paigaldada kuidagi ristipidi kinnitusega, et oleks turvaline ja kindel, et ikka püsib ka.
Äkki Leila küsiks selle esimese küsimuse kõigepealt talle korteri müünud isikult?
Miks ei ole konkse? Ikka vist sellepärast, et nõukogude ajal toodeti ainult konksudega laelampe, aga tänapäeval on ka teisi lampide kinnitusviise. Mõni teine võib toriseda, et miks siin on konks, aga minu laelamp, näiteks platfooni tüüpi, käivad hoopis kolme kruviga. Eks jäeti uuele korteriomanikule vaba valik nagu vabas riigis kohane. :)
Validool keele all, püüan vastata järgmisele küsimusele- a) kui on betoonlagi, siis poest küsida tüübel ja konks, mis sinna käib, b) kui on kipslagi, siis on teistmoodi metalltüübel, mille tagune läheb nagu lilleõieks konksu sisse keerates või on veel selline, mida läbi augu pistes ja konksu keerates lähevad kaks haara laiali (ristipidi kinnitus). Võid kiigata ka sinna lehele, saad üldist aimu http://www.obo-bettermann.com/downloads ... lag_et.pdf lehekülg 387
Mul kah küsimus- kas mõnda tuttavat asjalikku meesterahvast ei ole, et foorumist abi peab otsima? Mitte, et seletamise vastu midagi oleks. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leila kirjutas:või veteran, kes Te oletegi !
"Kiliseb-koliseb lonkab ja :blush: möliseb" :)
Sõltumata "pükste sisust" saab siin vahest "põhjatuuningut". Ei mingit diskrimineerimist.
"Tugevamaks pooleks" olek ei anna teile mingit õigust erikohtlemist saada ja "kätega rääkimist" üritame samuti vältida. Kes käe sirutab see siin http://www.svv.ee/ aru peab andma. :grin:
Sellega olen küll nõus et neid asju millest ma mõhkugi ei tea on ikka ilmas tohutult palju (enamus ilmaelust). Eks ma tasapisi õpin ehk.
Leila kirjutas:miks siis need konksud pole sinna lakke pandud ehituse käigus, nagu nõukogude ajal ehitatud majades - teada ju on, et inimene sinna lambi riputab.
Aga on ju. Seetõttu ongi tihtipeale korterinumbritel tähed juurde pandud. Näiteks 1A tähendab et korteris on kardinapuu konksud juba paigas, 1C aga on koos kassiliivakuivatuskambriga, jne. F peaks olema laekonksude tähis. Nii et lihtsalt süsteemi tuleb tunda :cool:

Ära pikka viha pea :bye:. Urmaselt saad asjalikumat nõu.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Leila kirjutas:...Aga miks siin foorumis kõik targemad vähe rumalamaid ehitusasjanduses alavääristavad ? Mina olen naine ja ma ei peagi teadma midagi lampide paigaldamisest, konksudest jms...
Vaat, esiteks kehtib enamustes kohtades põhimõte, et kuidas küsimus, nõnda vastus. Naisterahvaks olemine ei vabasta automaatselt mõtlemisvõimest (näiteks minu abikaasa töötab IT-alal ja omab rohkem tehnilist taipu, kui mõni siidikäpast meesterahvas).

Teiste sõnadega - selle asemel et küsida "kuna konkse ei ole, kas ma pean nüüd uued lambid ostma", ei ole ju kuigi raske välja mõelda, et äkki piisaks hoopis uute konksude paigaldamisest ja vastavalt oma (algne) küsimus sõnastada. Siis saaks ka konkreetsemaid ja asjalikumaid vastuseid.

Loomulikult võib suhtuda ka nii, et "mina olen naine ja ei peagi teadma midagi...", aga milleks siis ehitusteemalisse foorumisse küsima tulla? Sellisel juhul tuleb tellida täisteenus ja pole vaja oma pead vaevata.
Leila kirjutas:Kuidas see konks sinna lakke paigaldatakse, et siis lihtsalt lakke kruvitakse, kas see sealt siis alla ei saja kunagi, kui väsib või keermed järgi annavad ? Lihtsam oleks ju need konksud ehituse käigus paigaldada kuidagi ristipidi kinnitusega, et oleks turvaline ja kindel, et ikka püsib ka.
Kui tegu on betoonlaega, siis betooni sisse puuritakse kivipuuriga auk, sinna pannakse õige mõõduga plastmass-tüübel, millesse omakorda kruvitakse konks. Tüüblit ja konksu hoiab paigal hõõrdejõud ning igal tüüblil ja konksul on oma koormustaluvus, kui suurt kaalu sinna otsa riputada tohib.

Kui laes on aga vähe suurem, paarisentimeetrise läbimõõduga auk, millest juhe välja tuleb, siis sinna auku paigaldatakse justnimelt selline T-tähe kujuline "ristipidi kinitus".
Leila
külaline

Rahunege, kullakesed ! Juba kahetsengi, et siia oma küsimuse üles sättisin. No olid rumalad küsimused, muidu olen mõistlik inimene, lihtsalt pole kunagi ühegi töömehe kõrval seisnud, kui ta puurib ja neid teie tüübleid paigaldab - möönan, et ei taibanud, et saab konkse poest ja saab neid lakke panna ja saab ka lambi sinna otsa. Kui korterit vaatamas käisin, silmasin , et ainult juhe ripub laest ja hakkasin vaagima, et äkki tänapäeval ei saagi neid "vanaaegseid" valgusteid lakke, et pean need ka veel uued ostma, niigi pool varustust tuleb uus osta köögimööblist, garderoobikappidest alustades ja WC-rullihoidikuga lõpetades. Kui ma 1x uude tühja korterisse ära olen kolinud ja kogu selle möllu haldamisega toime olen saanud, siis ma kindlasti enam ei küsi ehitusfoorumis mitteainsatki küsimust.
Aga nüüd olen väga õnnelik, sest saan võtta paar head lampi kaasa ja allesjäänud lambiraha eest shokolaadi osta. Vat nii !
Elage õnnelikult ja olge sõbralikud ka nn. lollide vastu, eks !
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Leila kirjutas: Kui ma 1x uude tühja korterisse ära olen kolinud ja kogu selle möllu haldamisega toime olen saanud, siis ma kindlasti enam ei küsi ehitusfoorumis mitteainsatki küsimust.
Täpselt. Siis jagad siin ise nõuandeid. :wave:
simpson
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas simpson »

Vastus lihtsale küsimusele- Ei pea ostma uusi. Vanad valgustid saab paigaldada nõuetekohaselt ja kaasaegseid meetodeid kasutades!
markku001
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas markku001 »

Kui ise asjast midagi ei tea, on lihtsam otsida elektrik või mõni töömees kes asja ruttu ja korralikult ära teeb, ei pea pead vaevama asjadega millest ise midagi ei tea!
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

Sa ei pea ostma uusi lampe juhul kui on võimalus neid kinnitada. Pead liedma võimaluse lakke paigaldada vastavad konksud mida saab igast ehituskauplusest. Soovitan sul mõni tuttav meesterahvas vähemalt asja kaasata. Tööriistu ka vaja jms....

PS! Foorumis tigedad sellid jah, ma saan pidevalt vastu pead, üldse ei kõiguta:-P
Kasutaja avatar
veebimeister
Administraator
Administraator
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas veebimeister »

vtl kirjutas:Naisterahvaks olemine ei vabasta automaatselt mõtlemisvõimest...
Mnjaa, peaks vist foorumisse tegema "foorumi mõtteterade" nurgakese :scratch:
Leila
külaline

Tere taas !
Mõtlesin, et kiikan veelkord siia foorumisse, et kindlasti on 100 uut postitust, pssst, sõimukirja tulnud. Ainult 1 sõbralik inime leidus.
No milleks peaks elektrikut palkama, kui leidsin sellise foorumi, kust küsida saab ???!!! No mõelge veidike, milleks see foorum siis on - ikka et oma küsimusi esitada ja kiireid vastuseid saada. Et leida elektrikut, tuleb sellele otsimisele aega pühendada ja siis kutsun elektriku koju või ? Ega ta ju ainult mu küsimusele ei vasta, ta tahab ikka kohale tulla ja teenuse eest raha saada. Mõelge, mõelge, proovige veidikenegi mõelda - no nägite ja saitegi aru, et nii nagu tegin, oli väga õige ja hästi, sest küsimuse esitamine võttis 3 sekundit ja vastuse sain ka mõne minutiga. Tore foorum !!! Toimib igati.
Aga, teie, kes te nii vaevatud olete sellele küsimusele vastuse andmisega, lausa kurnasite end läbi ilmselt, teile minu rõõmsameelne soovitus : palun ärge oma kalli-hinnalist energiat kulutage, lihtsalt lamage sohval, ärge vaadake siia foorumisse, ärge vastake neile küsimustele, sest kui te seda teete, siis võivad mõned teie jaoks tunduvad ülirumalad inimesed teid lihtsalt enneaegselt hävitada, ütleks, kohe lausa tappa.
PUHAKE, KOGU AEG AINULT PUHAKE !!!
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

Seda ma teen, koguaeg puhkan:-P Igasugune juhtmete ühendamine ja torude vedamine ja kokku kruttimine ongi puhkus:-P Ja veel milline:-P Aga ma nüüd lähen PUHKAMA edasi!

PS! Kellelgi on midagi vaja ühendada? MA teeks kasvõi tasuta, peaasi, et PUHATA saaks:-P

NB! Seltsimehed siin foorumis on kriitilised ja seda õigustatult, eriti kui asi puudutab elektrit. Elektriga saab vea teha vaid kaks korda, üks kord on siis kui hakkad elektrikuks ja teine kord....teate isegi. Seepärast kumab tihti läbi lause, kui ei oska, kutsu pädev inimene ja on kõik rõõmsad. Kas elu maksab näiteks 20 EUR? Ma ei usu. Aga ise soperdades on paljudki head mehed manala teele läinud. Tihti on põhjuseks olnud pirni vahetamine ja surma saadakse kahel juhul. Üks neist viitab lüliti ON asendile ja teine sellele, et harukarbis on katkestatud hoopis neutraal. Me võime iroonitseda, kuid ega siin keegi ei taha kellelegi ju halba. Kui kanalistasiooniga midagi tuksi keerate, upute sitas, aga elektriga võite oma elu jätta. Tahaksin Sulle Leila panna südamele seda, et Sa ei pea tegelikult õigele soovitusele vastama irooniaga. Kerge tögamine vb meeste poolt oli, aga samas räägivad naissoo esindajad et KÕIK mehed on sead ja mõtlevad vaid alumise asjaga. Kõige peale ei pea solvuma!

Päikest, ma nüüd PUHKAN edasi:D
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Leila, kuigi Sa said oma küsimusele mitmeid ammendavaid vastuseid, tulid Sa ikka veel tagasi oma solvumist välja elama.
Proovin veel kord seletada, mis valesti läks, äkki on ka kellelgil teisel sellest jutust kasu.

Millegipärast arvavad paljud uustulnukad ja "külalised", et "foorum ongi selleks, et ikka oma küsimusi esitada ja kiireid vastuseid saada".
Tegelikult on foorum pigem midagi klubilaadset, kus me arutame omavahel keerulisi probleeme ja lahendame mõtlemapanevaid väljakutseid.

Sa küsisid ülalpool, miks foorumites algajaid alavääristatakse ja ülbelt suhtutakse.

Me kõik oleme siin foorumis oma vabast ajast ja tahtest. Sama aega võiks me ju kasutada näiteks hoopis pere keskel olemiseks või muudeks hobideks. Me oleme siin ainult sellepärast ja ainult senikaua, kuni meil on huvitav.

Seetõttu me ka filtreerime julmalt neid küsimusi, mis on esitatud inimeste poolt, kes enne foorumisse kirjutamist ei mõtle oma peaga ning on jätnud tegemata oma kodutöö. Sellised inimesed on ajaraiskajad - nad ei anna omalt poolt mitte midagi huvitavat tagasi. Nad kulutavad aega ja tähelepanu, mida oleksime võinud kulutada mõnele huvitavamale teemale ja inimestele, kes vääriks vastust rohkem.

Samas läbi mõeldud ja hästi esitatud küsimused on väljakutse, mille lahendamine aitab suurendada kogukonna teadmisi ning asjade olemusest paremini aru saada. "Hea küsimus" on siiras ja tugev kompliment.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Küsimus esitatud.
Vastus saadud.
No stress.
:jooma
Vasta