ehitaja palk

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
tarmo99
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas tarmo99 »

miks räägitakse alatasa et ehitajad lasevad tellijad üle.miks ei räägita nendest tellijatest kes hakkavad ohkima kui objekt saab valmis.meie teeme oma töö ära aga tellija ei maksa,kas see on normaalne.Ühesõnaga tuleb jutust välja et ehitaja halb ja tellija hea. Kui mõned inimesed siin nii arvavad miks nad siis ise ei ehita kui see nii kerge on.
Teeme remonttöid,fassaaditöid, peatöövõttu
Tibi
külaline

Lugemata postitus Postitas Tibi »

Mul oli vaja 3 tundi torulukseppa,kes Henco toruühendused ära teeks.Helistasin Kuldse Börsi kuulutused läbi,torumehed olid nõus 3 tundi tööd tegema 1000-1500 kr eest,nagu paljuvõitu,st.300-500kr/t,töö ise lihtne ja torud ka paigas,mõni
Ehitustöölisele olen maksnud 500kr päevas,7-8 tundi mitte eriti kiiret aga korralikku viimistlustööd.
suurpoiss
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas suurpoiss »

noo 500-600 eek on normaalne juu aga mitte rohkem kui on probleeme siis henco maaletoojal on ka mõned mehed olemas kes mitte nii palju raha ei taha http://www.begores.com
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

see ei ole sittagi.
mul keevitas torumees paari õhtu eest 5000 töörahaks :shock:
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Leppisid kokku sellise hinna või tagantjärgi küsis?

/me on just liikumas oma maja peale, et lõpetada torumeestega suhe - sellist saasta oma majja ei taha.
wert
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas wert »

iga ehitaja küsib niipalju raha palju ta arvab end väärt olema, kui keegi ei ole nõus ehitaja poolt küsitud summaga siis ei pea ju kohe karjuma hakkama vaid võid ju otsida uue ehitaja. samahäst võib ju ehitaja ka karjuma hakata et selline kooner oled jne. ühesõnaga see teema küll kuhugi ei vii vaid närvi ajab ainult.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

2korda2 kirjutas:Leppisid kokku sellise hinna või tagantjärgi küsis?
/me on just liikumas oma maja peale, et lõpetada torumeestega suhe - sellist saasta oma majja ei taha.
kokkulepet ei saavutanudki ja mees lahkus.
tegin ise ära 8)
Liiga karm oleks see hind olnud.
Eelmisele vennale tahaks öelda et situ pihku, aga ei ütle kahh. :wink:
Las küsib oma õigustatud hinda pealegi, kui arvab et asjad nii käivad...
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

oi kuhu me jõudnud oleme selles ehituskeerises
2korda2
-

wert kirjutas:iga ehitaja küsib niipalju raha palju ta arvab end väärt olema, kui keegi ei ole nõus ehitaja poolt küsitud summaga siis ei pea ju kohe karjuma hakkama vaid võid ju otsida uue ehitaja. samahäst võib ju ehitaja ka karjuma hakata et selline kooner oled jne. ühesõnaga see teema küll kuhugi ei vii vaid närvi ajab ainult.
wert paneb fassaadi: http://www.vennad.ee/asn/viewtopic.php?t=4422
Tõepoolest, igaüks teab oma hinda :lol: Räägi meile ka, palju analoogset tööd sa sellise hinnaga teinud oled?
wert
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas wert »

2korda2 kirjutas:
wert kirjutas:iga ehitaja küsib niipalju raha palju ta arvab end väärt olema, kui keegi ei ole nõus ehitaja poolt küsitud summaga siis ei pea ju kohe karjuma hakkama vaid võid ju otsida uue ehitaja. samahäst võib ju ehitaja ka karjuma hakata et selline kooner oled jne. ühesõnaga see teema küll kuhugi ei vii vaid närvi ajab ainult.
wert paneb fassaadi: http://www.vennad.ee/asn/viewtopic.php?t=4422
Tõepoolest, igaüks teab oma hinda :lol: Räägi meile ka, palju analoogset tööd sa sellise hinnaga teinud oled?

kas sa tahad öelda et seda on palju või vähe, aga ma arvan et sinu arust on seda palju. aga sa võid ju alati odavamalt teha kui on soovi ega keegi ei keela ja sellise hinnaga on tööd küll. arvestades et ma pean siit 40 tuhat maksude peale panema.
silver27a
külaline

Lugemata postitus Postitas silver27a »

Olen 2,5 aastat Soomes töötanud ja otsustan ka edaspidi Soomes tööd jätkata. Seal saab endale stabiilse palga, korteri ja firma poolt transpordi. Pealegi on tunni hind kõigile selge. Algaja saab 8eurot ja kui mees ennast tõestab saab rohkem. Minu tunnihind on hetkel 11eurot ja nädalas tuleb kuni 80 tundi. Tavaliselt olen 3 nädalat tööl ja nädal kodus. Eestis on asi segasem. Ehitus firmasid on palju, lubatakse rohkem, kui makstakse, lubadustest kinni ei peeta. Samuti tuleb endal maksta objektile sõiduks kuluv bensiin, üürida korter kusagil linnas- soovitavalt Tallinnas. Kui hakata tegelema omal käel, siis on vaja investeerida tööriistadesse. Kuna remondin ka oma maja olen investeerinud vajalikesse riistadesse üle 50 000.- ja tuleb veelgi investeerida. Loomulikult oleks hea teha töid Eestis- kodu lähedal, elada kodus ja stabiilne tasuv töö. Aga selline asi on veel liiga palju tahetud. Vähesed ehitajad saavad öelda, et nende töö on stabiilne. Need, kes teenivad enda sõnul 50 000 kuus on lihtsalt ühekordne kliendi tüssamine. Normaalne ehitaja palk peaks olema 100-120 eek-i tund. Mina tegin 7 aastat tagasi tööd 500.- päev, mis oli sellel ajal ja maal päris hea hind. Töötasin ühes väikeses ehitusettevõttes ja omanik ütles, et tal pole kahju minusugusele mehele sellist hinda maksta. Teistel ehitajatel oli seal sellajal tunnihind 30.- Nüüd küsivad juba abimehed, kellele pead näpuga näitama mida teha ja nagu lastega tegelema 80.- tunnis. See info pärineb tuttavalt töödejuhatajalt, kes on nagu lastehoidja. Peab olema kogu aeg objektil, et seal midagigi toimuks, hommikul mehi tööle paluma, projekti mehed lugeda ei oska, peale palgapäeva on mehed mitu päeva kadunud- seejärel tahavad avanssi, et tööle tulla.
Endale küll ei julgeks sellised ehitajaid palgata
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Räägid päris mõistliku juttu, aga kas 80 tundi nädalas on siis normaalne tööd rabada?
Iga ehitus on norm iseendale.
silver27a
külaline

Lugemata postitus Postitas silver27a »

Et korralikku palka teenida, tuleb ka rohkem rabada. Mis seal ikka muud teha kui tööd. Eks sinna selle pärast minnaksegi, et tööd teha- elatakse ikka Eestis. Kui oleks pere ja elamine Soomes, siis tuleb aega ka perega jagada. Eks sai ka Eestis varavalgest hilisööni rabeletud.
quup
külaline

Lugemata postitus Postitas quup »

160 tundi kuus 35000-38000 kätte soomes,mulle sobib.
kapten.
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas kapten. »

To Silver 27a. Mis su vero protsent on soomes,kui sa teed 80h nädalas siis ausalt töödates jääks sulle kätte ikkagi ainult 45h-50h nädalas.
manowar
külaline

Lugemata postitus Postitas manowar »

Mis ma oskan öelda, kutid lasevad nagu papa Carlod seal siis tavanädalaga 16h/päevas või siis 7 päeva nädalas 11h/päevas, kolme nädalaga siis 240h x 11 = 2640EUR-i ehk 41184EEK-i/ kuus. Eestis teeniksid sama palju, kui siin teeksid nii pikalt tööd ja oluliselt rohkemgi, kui oled tegija. Aga vaevalt suudad 16h ööpäevas tööd teha, arvan, et sisuliselt teed seal 10 tundi tööd päevas ja muu aeg kulub k....de sügamisele, mille eest on muidugi 11 EUR-i/h juba hea palk.
mistoimub
külaline

Lugemata postitus Postitas mistoimub »

Mnjaa... 50 tonni kuus? Kõik 12 kuud? Tavaline ehitusmees? Vägagi kahtlane muinasjutuke! Unustame muidugi selle, et makse sealt ju ei maksta! Maksud makstakse ju mingi 5000 eeki pealt kui sedagi! Aga tihtipeale kliendile tehakse hinnapakkumine maksu protsentidega! Sama kehtib ka materjali ostmisega kliendile! Võetakse lambist turu kõige kallimad hinded + riski protsent kogusele! (ja mõni ikka oskab arvutada) Vot ja saadki 50 000 puhast! Ja küll neid lambaid jagub kes ise ei uuri ei küsi ei tunne huvi, et kuda se maja ehitamine nii kalliks võib minna! ...Loomulikult On tõesti olemas mehed, kes teevad head tööd ja saavad ka 50 tonni palka! Aga ma arvan, et seitse tundi päevas nad ei tööta! Ja ega nad ikka liht ehitajad ole! Need on inimesed kes on klientidele tõestanud korraliku töö jne. Oma ala spetsialistid!
...Ja ma väga kahtlen, et endast lugupidav soliidse palgaga korralik ehitaja kuskil foorumis oma palganumbrist kireb! :roll:
...Ja veel... Võetakse sõna, et ehitaja nöörib ikka koledamal kobel! Ma ei ütleks!(Ma räägin ikka päris ehitajast) Arvestagem ehitaja riski! Alates materjali kvaliteedist! Kui materjali praak avastatakse liiga hilja... Siis ehitaja võtab oma põhjatu rahakoti ja tambib kõik kinni. Kui ehitajal on objektil 200 000 õhus ja siis klient avastab, et onu kanadast ei saatnudki raha? Ehitaja võtab jälle oma põhjatu rahakoti? Ja seda vist teab igaüks, et kui objekt läbi saab siis need viimased rahad tahavad viibida! Ja ehitaja elab siis õhust ja armastusest või põhjatust rahakotist! Ma ei hakka muidugi pingutama, et rääkida palju maksab tööriist(korralik) ...lõpetuseks... Ehitus on valdkond kus leidub samamoodi idioote nagu näiteks liikluseski!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

ehitan ise maja.kysisin vundamendi peale pakkumist alla 300000 ei saand yhtegi.otsustasin ise teha.kokku läks maksma 73000 tööaeg oli kuu sinna hulka kuulusid veel mõned grillimised ja muidu passimised aga sisuliselt teenisin kuuga 200 tonni :shock:
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Külaline on asja hästi ära jaganud. Ja, kui nüüd peaksid veel uuesti alustama, siis tuled kindlasti veel soodsamalt välja. Kogemused maksavad ka.
Imre
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Imre »

No kuulge,120m2 maja vunda täitmine liivaga läheb ümmarguselt maxma 40000,kas siis kaeviku kaevamine,killupadi,taldmik,4-rida fibo5,kanal,vesi,põrandaküte ja kõigelõpux betooni ka 12m3(pumiga),saab kätte330000,sellise ökonomisti võtax kohe palgale.
Väga harva saadaval.
2korda2
-

Kõik on suhteline, ütles Albert.
Kui liiv on koduõues olemas (kujutad ette - inimesed elavad ka sellise koha peal, kus ehitusmaterjali jalge all lademes) ja naabri-Karla omab küll vana aga tegusat kolhoosiaegset koppa, siis 40K on iga nurga alt palju makstud.
Igasuguse suuregabariidilise ja/või suure massiga materjalide puhul võib transpordikulu moodustada olulise osa kogukulust. Sellised täitmine-maksab-40-tuhhi-mehed minu majale küll ligi ei pääse :wink:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

ehitajatel nii kõrged palgad??? ja te väidate et olete väärt seda, hea nali. Paljud kõrgharidust omavad tippspetsialistid saavad kah vähem palka kui mingi ehitajad,maailm on hukas!!!!
to Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas to Külaline »

haridus automaatselt ei tähenda veel kõrget palka. Sel ajal kui sa haridust omandasid, omandasin mina kogemusi, nüüd mõnuled kusagil keskastme soojal toolil ja pole palgaga rahul. Ja ära päris kõike usu ka mida kirjutatakse.
Kasutaja avatar
Elentino
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Elentino »

Mitte ehitaja palk pole kõrge, vaid teised palgad on madalad. Kõik poes on ju samas hinnas, mis euroopas ja mõni asi kallimgi. Eestis on tööjõu turg selle paika pannud, et ehitajad teenivad juba enam vähem normaalset palka. Kui kõrgharidusega spetsialistd ka hakkavad Eestist ära jooksma, siis tõuseb ka nende hind. Kui on ikka ülikooli haridusega spetsialist, siis peaks ta ka oskama oma teadmistega raha teha. On Eestis kõrgharidusega spetsialiste, kes teenivad 10 korda rohkem kui ehitaja.
Näiteks Eestis küsib advokaat tunnise konsultatsiooni eest 1500.- Kadunud R.Lepikson-gi ütles, et see pole mingi mees, kes aastaga miljonit ei teeni. Lihtne ehitaja ei teeni sellist palka kunagi, aga kõrgharidusega spetsialistil peaks see võimalus olema, kui ikka ise mees oled.
Elentino teostab üldehitust!
Urrr
külaline

Lugemata postitus Postitas Urrr »

Ega mujal ajadelgi palgad nüüd nigelamad ole. Võtame heaks näiteks IT-spetsialisti (mitte isehakanud, vaid nn paberitega ja asjalikumat sorti (sisaldab ka head läbisaamist ja suhtlemisoskust kliendiga)). Pole probleemi teenida lihtsamate töödega 300kr/h ning keerulisematega 600-1000kr/h. Seda siis vabaturul (ehk haltuura korras). Ettevõtte all töötades on tasud suurusjärgus 150kr/h ning 350kr/h, brutopalgana.
Vasta