Maasoojuspumbaga radiaatorite kütmine

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline (MSP kasutaja)
külaline

Re: Maasoojuspumbaga radiaatorite kütmine

Lugemata postitus Postitas Külaline (MSP kasutaja) »

kyveltech kirjutas:Et siis need maasoojus ja õhksoojuspumbad on päris mõistliku aastase kuluga arvestades väga olulist nüanssi, MUGAVUST?
Mina olen igaljuhul rahul :-)
Sel kevadel oli ka konkreetselt näha, et torustiku kohal läks muru umbes 1,5 - 2 nädalat hiljem roheliseks!!
Aga peale seda enam mingit vahet näha polnud. Mul paar põõsast ja väiksemat puud ka nüüd seal kohal ja need kasvavad normaalselt.
Väike must huumor ka: mida kallimaks läheb energia, seda kiiremini end ära tasub ;-)
P.S. Ma siiski ei oota elektrihinna tõusu!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 380 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Lugesin nüüd teema uuesti üle ega saanud ikka veel asjale pihta. Mis on teemaalgataja eesmärk? Kas II korrusele on radikaid odavam paigaldada, aga palju maksvad suuremad radikad? Kas pumbalt nõuda igasuguste lisaagregaatide ja süsteemi keerulisemaks ajamine on ikka kokkuhoid, selmet teha ka II korrusele kohe põrandaküte? Ju ma juhm vist või pole mõnes asjas iga kopika taga ajaja! Tihtipeale asjade lihtsus ja hilisem mugavus maksavadki esialgu rohkem.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

Tegelikult on teema natuke üldisem.
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=122974 vt alates 20 minut.
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Urmas kirjutas:Lugesin nüüd teema uuesti üle ega saanud ikka veel asjale pihta. Mis on teemaalgataja eesmärk? Kas II korrusele on radikaid odavam paigaldada, aga palju maksvad suuremad radikad? Kas pumbalt nõuda igasuguste lisaagregaatide ja süsteemi keerulisemaks ajamine on ikka kokkuhoid, selmet teha ka II korrusele kohe põrandaküte? Ju ma juhm vist või pole mõnes asjas iga kopika taga ajaja! Tihtipeale asjade lihtsus ja hilisem mugavus maksavadki esialgu rohkem.
Küsimus väga õige. Kui hakkaksin praegu maja uuesti ehitama, siis üks asi mida teisiti teeks on II k. põrandaküte radikate asemel. Aastal 2003, kui praegust maja sai planeeritud, oli põrandakütte ees väike kartus, et äkki on soe põrand jalgadele ikka väga ebameeldiv ja sai otsustatud magamisruumides (II k.) radiaatorite kasuks :-(
Tegelikuses, kui maja soojustus on normaalne, siis ei ole isegi külmade ilmadega sooja põrandat eriti tunda (või olen ma ära harjunud?). Praeguste ilmadega mulle paljajalu toas käia ei meeldi, sest parkett tundub jalale ebameeldivalt jahe (kigi on põrandaküte). Termomeeter näitab toas hetkel 23-24 C sooja (naised nõuavad soojasid tubasid!).
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Coolhouse kirjutas:Tegelikult on teema natuke üldisem.http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=122974 vt alates 20 minut.
Idee on hea ning soojust saavad seal suht odavalt kätte aga siiski eelistan et mu maja alt ei lähe vana kaevanduskäik läbi. :)
Urmas
autodidakt

Coolhouse kirjutas:Tegelikult on teema natuke üldisem.
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=122974 vt alates 20 minut.
Kõik on ilus ja õige ja odav esialgu, aga kui kauaks ta odavaks jääb? Ei tea, kas olen liiga pessimistlik nende katlamajade propageerijate optimistliku jutu peale või mis, kuid neid turu sissesöötmisi on ennegi nähtud ja hiljem, enam-vähem monopoolses seisundis olles, hakatakse tasapisi hindasid tõstma. Näiteid ei pea vist kaugelt tooma- Tallinna Vesi, Veolia http://www.postimees.ee/640408/tv3-prug ... -20-korda/ jne jne....Veoliast artikli puhul tuleks ka artikli kohta kommentaare lugeda, saab teada tegelikest hindadest.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Urmas kirjutas: enam-vähem monopoolses seisundis olles, hakatakse tasapisi hindasid tõstma.
Kaugkütte firma on ju alati monopoolses seisundis. Kas oleks olnud parem õliga edasi kütta. Kui need sealkõlanud hinnad paika peavad siis päris kena tootlus neil hetkel sellel investeeringul.
Enne virisemist võiks mõelda ka millest jutt käib.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Kaugkütte firma on ju alati monopoolses seisundis. Kas oleks olnud parem õliga edasi kütta. Kui need sealkõlanud hinnad paika peavad siis päris kena tootlus neil hetkel sellel investeeringul.
Enne virisemist võiks mõelda ka millest jutt käib.
See ei ole virisemine, vaid paljude näide varal järelduse tegemine(isiklik arvamus). Ootame aastakest 5 ära ja räägime uuesti nendest hindadest võrreldes õliküttega. Kas jääb võrdlus samaks?
Urmas
Santehnik Tartust
külaline

Lugemata postitus Postitas Santehnik Tartust »

Sõbrad, sõnastage probleem ikka nii nagu ta on. Asi pole ju selles kas õli või elektriküte ning maasoojuspump või tahkeküttekatel vaid selles, et teil on lihtsalt vähe pappi. :jooma
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas: Ootame aastakest 5 ära ja räägime uuesti nendest hindadest võrreldes õliküttega.
Kas prognoosid et maaküte muutub kallimaks kui õliküte? Või langeb kütteõli hind kordades :shock:?
Külaline
külaline

rokikas kirjutas:
Külaline kirjutas: Ootame aastakest 5 ära ja räägime uuesti nendest hindadest võrreldes õliküttega.
Kas prognoosid et maaküte muutub kallimaks kui õliküte? Või langeb kütteõli hind kordades :shock:?
Prognoosin, et need maakütte müüjad hakkavad lihtsalt hindasid tõstma igasugustel ettekäänetel.
Kui odav oli graanulküte aastaid tagasi ja milline propaganda nende kasutamise eelistamiseks, aga täna? Kui odav oli elektriküte ca 15 aastat tagasi ja kui palju panid majadesse elektripõrandakütte ja kiitsid taevani mugavust, aga täna? Mälu on piisavalt lühike inimestel. Mulle on kogu aeg selgitatud ja olen oma "mõistuse piires" aru saanud, et konkurents ja valikute paljusus toob hinnad alla, aga millegipärast olen vist pime ja kurt, sest ei näe ega kuule seda seda või on minu mõistus väga piiratud. Nii kui tekib nõudlus, kerkib hind, võetakse viimast, tekib konkurents ja isegi konkurentsi olemasolul see millegipärast ühtlustub enam-vähem ühesuguselt, võimalikult kõrgemal tasemel võrreldes alternatiividega.
Urmas
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Prognoosin, et need maakütte müüjad hakkavad lihtsalt hindasid tõstma igasugustel ettekäänetel.
Ja mis keelab neil seda kohe täna teha :scratch: .
Külaline kirjutas:
Kui odav oli graanulküte aastaid tagasi ja milline propaganda nende kasutamise eelistamiseks, aga täna?
:scratch: Täna on graanulküte üpriski konkurentsivõimelise hinnaga minu arvates. Kui vaadata turuhindasid siis konkureerib päris edukalt ka halupuudega. Ilmselt keskmiselt tiba kallim on aga tunduvalt vähem tööd ja vaeva. Millised kütused on sinu arvates turuhinnalt täna tunduvalt soodsamad kui pelletid? Kas oleks mõistlik olnud et see katlamaja omanik oleks jätkanud õliga kütmist investeerimise asemel?
Urmas
autodidakt

rokikas kirjutas:
Külaline kirjutas:Prognoosin, et need maakütte müüjad hakkavad lihtsalt hindasid tõstma igasugustel ettekäänetel.
Ja mis keelab neil seda kohe täna teha :scratch: .
Minu mõte oli selles, et kas see maaküttest ja õliküttest saadava soojuse müügihinna 2x vahe võrreldes tänase seisuga jääb samaks ka 5 aasta pärast. Vot selles ma kahtlen!
Urmas
autodidakt

rokikas kirjutas:
Aga kui tõuseb õlikütteõli hind kordades võrreldes tänasega, kas hinnavahe 5 aasta pärast saab olema 4x?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Et siis kas on positiivne et kaugkütte firma investeeris uude tehnoloogiasse ja ideesse või ei? Kas hetkeseisuga on sealsetel tarbijatel toasoe tunduvalt odavam kui oli/oleks kütteõli kasutades?
Tegelikult oletan et küttefirma teenib juba nüüd iga müüdud kwh pealt rohkem kui õli kasutades teenis.
Urmas
autodidakt

rokikas kirjutas:...Tegelikult oletan et küttefirma teenib juba nüüd iga müüdud kwh pealt rohkem kui õli kasutades teenis.
Jääb ainult loota, et küttefirma omanikud on südametunnistusega.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sellele ma eriti ei loodaks. :blush: Ärimehe asi ongi ju tegelikult saada maksimaalselt suurt kasumit. Monopoolsete firmade kasumit reguleerivad vist paljuski mõned riigiasutused (konkurentsiamet/energiaturu inspektsioon/kohalik omavalitsus).
Samas ehk on nüüdse hinnaga ka vähem võlglaseid kes ei jõua toasooja kinni maksta. Võib juhtuda et tänu sellele ideele ja investeerimisele on "küttekunnil" tunduvalt suurem kasum + vähem võitlemist võlglastega + parem maine kohalike silmis.
Vasta