moodulkorsten vs. kivikorsten

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
liuks
külaline

moodulkorsten vs. kivikorsten

Lugemata postitus Postitas liuks »

Vaja ruttu korsten püsti panna. Ühte lõõri on kavas ühendada puupliit ja ahi. Vanad ahjumeistrid soovitavad kivikorstent, noored müügimehed moodulkorstent. Kas on kellelgi kogemust moodulkorstnaga? Kuidas tõmbab? Kas on mingeid probleeme esinenud? Millist eelistada?
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Moodulkorstnaid on mitut liiki - plekk-vill, kivi-vill. Omadused, ehitushind ja töö on erinevad.
Arvestades tänapäevaseid küttekehasid siis on moodulkorstnad neile paremad. Asi selles, et tänapäeva keskküttekatelde ja rauast kaminasüdamikud on efektiivsed, mis tähendab, et korstna lõõri jõuab üsna jahe suits. Moodulkorstnad ei jahuta seda suitsu nii maha ja metallõõr on happekindel, seega pigitumise ja kondensaadiprobleemid ei ole ohtlikud võrreldes kivikorstnaga.
Sinu juhtumil on tegemist klassikaliste küttekehadega, mille kasutegur on kehvem, seega kivikorstnale nad ohtu ei tekita.
Moodulkorstende teine häda on, et lõõri väljaviik ruumi tuleb varem teha ja täpselt ette näha. Hiljem seda ringi teha ei saa. Kivikorstnal on suht lihtne - teed augu millal sobib ja kuhu sobib.
tommpomm
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas tommpomm »

KIVIKORSTEN ON KAHTLEMATA PAREM ,MOODULKORSTEN PANNAKSE ÜLDISELT SIIS KUI TEHNILISED TINGIMUSED EI VÕIMALDA KIVIKORSTENT PANNA.KUI POTTSEPP LAOB KAASAEGSE LASKUVATE LÕÕRIDEGA AHJU
PLIIDI SOEMÜÜRI MILLEDE SLEPE ON ALL PÕRANDL SIIS LÄHEB KA KORSTEN MÕNUSALT SOOJAKS JA KUI KORSTNAS ON SIIBER SIIS ON KORSTEN LISA SOOJAANDJA.TAHMAPÕLENG EI TEE KORRALIKULE KIVIKORSTNALE MIDAGI,KÜLL AGAODAVAMATEL METALLIST MOODULITEL
HÄVINEB KIVIVILL PÕLENGU KÄIGUS.TÕMME ON MÕLEMIL KORRALIK,KUI
KIVIKORSTEN EI TÕMBA SIIS ON TA KAS LAGUNENUD VÕI SOSSEPAL VALESTI LAOTUD.MINA SOOVITAN KIVIKORSTENT JA KINDLASTI MÜTS PEALE.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

tommpomm kirjutas:JA KINDLASTI MÜTS PEALE.
millist mütsi sa silmas pead?
Kas sellist, kus lõõri kohal ka mingi kate on?
Pilte ei ole? :P
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Rootsis tööl olles nägin mitmel pool korstende peal sihukest plekiribadest sibulakujulist asja, mis seal kas siis tuule mõjul või korstnast tõusva soojavoo mõjul seal pöörles (põhimõtteliselt nagu propeller) Kujutan ette et see varjas oma pöörlemisega ka sademete eest, kui ka varesepesade eest ja soodustas ehk ka ühtlast tõmmet tuulehoogude- keeriste puhul ja igavesti nägus nägi välja kah. Kas pole meil sellist asja kusagil müügil nähtud või kusagil plekitöökojas tellimisel?
tommpomm
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas tommpomm »

müts on korstna igast küljest 10cm üle külgsuunas ja 10cm jääb kiviosa ja mütsi vahele ,nii nagu on moodul korstendel ,pilt on,aga ei oska saata.
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

[quote="Anonymous"]Rootsis tööl olles nägin mitmel pool korstende peal sihukest plekiribadest sibulakujulist asja, mis seal kas siis tuule mõjul või korstnast tõusva soojavoo mõjul seal pöörles (põhimõtteliselt nagu propeller) Kujutan ette et see varjas oma pöörlemisega ka sademete eest, kui ka varesepesade eest ja soodustas ehk ka ühtlast tõmmet tuulehoogude- keeriste puhul ja igavesti nägus nägi välja kah. Kas pole meil sellist asja kusagil müügil nähtud või kusagil plekitöökojas tellimisel?

neid ikka ka meil olemas, enamasti silindrikujulised, nüüd on ka neid ümaramaid sisse toodud... mul endal on ka tsaariaegne seinaventilaator käikus olnud. Täitsa tavaline tiivik(kaheksa labaga), keskel traadist võll ja seinaventilaatorisahtis keris vahest päris häälekalt.
Iga ehitus on norm iseendale.
korstnakunn
külaline

Re: moodulkorsten vs. kivikorsten

Lugemata postitus Postitas korstnakunn »

Sellele vaidleks nüüd vastu et moodulkorstna puhul peab ühenduskohad varem valmis vaatma ja paika panema!!!!
Schiedel moodulkorstende puhul on igal varjandil võimalik seda lisada hiljem juurde ja täpselt sinna kuhu endal vaja!!!!!
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Kuna praegu moodulkorstnatele mingid soodukad siis uuriks,et äkki mõni pottsepp ka äkki siin :) Kui on plaan lasta teha tavaline punastest tellistest puuküttega pliit soojamüüriga, et kas siis tõmbe jms pärast on parem kivi- või moodulkorsten?
Põrandaplaadi alla korstna kohale sai igaks juhuks tehtud ka väike vundament, et juhul kui peaks tegema ikka kivikorstna.

Korstent ongi vaja ainult pliidi jaoks.
taastaja`
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja` »

Mina ei ole pottsepp, aga need tööd on mulle tuttavamad, kui mistahes muud sisetööd. Kivipliidis ja selle soemüüris jahtuvad suitsugaasid ikka küllaltki maha, et mida kiiremini soojeneva sisepinnaga korsten, seda parem igale küttekoldele.
Praegu tuli idee, et kui eluruumidesse ehitaks ilusa kivikorstna ja pööningu pinnalt alates edasi mingi soojustatud moodulkorstna :shock:
Viimati ehitasin endale ikka täiskivikorstna, kahelõõrilise: üks kivipliidile, teine talviseks ventilatsiooniks. Usun, et selle korstna viimane osa on ikka külm ainult pliidile, eks ta mõjuta mingil määral pliidi tõmmet ja kogu muidu rohkem tahma oma siseseintele. Ilus kivist korstnapits annab, aga ilusale majale jälle palju juurde. Eks see ehitamine ole kõik üks kompromiss, et igast erinevast lähtekohast või leida hulgi plusse ja miinuseid..
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas nõginina »

Ponkskar võid edukalt kivikorstna laduda,õieti tehtud pliit soemüür(2siibriga) õieti kuiva puuga küttes töötab suurepäraselt.Korstna võid laduda ka kumerate nurkadega saad päris ilusa nunnu omale,mullu tegin endale sellise ümara nunnu.Soemüür ikka FTT250-85-65 aseri kivist.
taastaja`
külaline

Arglikult küsin, et kas aseri 85 nati paks ei ole tervele soojamüürile? :shock:
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas nõginina »

Aseri 85 on paras,seni pole veel keegi nurisenud et soojaks ei lähe.120 on paks ja nurisetakse et ei jõua seda soojaks kütta ja nii mõnigi 120 tuleb pärast paari aastast kasutamist kliendi soovil maha lõhkuda ja 85 uus teha.
taastaja`
külaline

Tänan, põhjaliku vastuse eest! Ma juba mõtlesi igasugu asju, et miks mu 120-ene soemüür soojaks ei lää, nüüd tean! Hea, kui kogemustega pottsepp viitsib vastata.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Ma tean,et maal vanematel on ka 85-ne punane kivi, soojamüüri otsad on tehtud ümara nurkadega kividest. Soojamüür tehtud mingi 5.a. tagasi või vist veel varemgi.

Miks ise praegu moodulkorstent vaatan, on see, et praegu mingid sooduspakkumised. Samuti reklaamide järgi öeldakse,et selle püsti panemisega võiks ehk isegi hakkama saada :) Korstna välimus just primaarne pole, sest enamus korstnast jääb nn.majandusruumi, kus saab olema soojuspump, pesumasin jms. Kui kivikorsten lasta laduda ja moodulkorsten ise püsti ajada, siis ilmselt tuleb kivikorsten kallimgi :scratch: Nagu aru olen saanud,siis nn. asja toimimise jaoks on moodulkorsten ehk paremgi.
taastaja`
külaline

Julgen ikka ja jälle arvata, et on parem, kui pole primaarne. Pliit koos soojamüüriga küll kivikorstent töös ei hoia.(muide ega ma moodulkorstnaid ka ei poolda, just väljanägemist silmas pidades),aga eks pottsepad tea neid asju paremini, kui suvaline taastaja!
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

taastaja` kirjutas:Julgen ikka ja jälle arvata, et on parem, kui pole primaarne. Pliit koos soojamüüriga küll kivikorstent töös ei hoia.(muide ega ma moodulkorstnaid ka ei poolda, just väljanägemist silmas pidades),aga eks pottsepad tea neid asju paremini, kui suvaline taastaja!
Samas on ju võimalik katusel moodul korstnale "kivi fassaad" ümber laduda :blush:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

taastaja` kirjutas:Julgen ikka ja jälle arvata, et on parem, kui pole primaarne. Pliit koos soojamüüriga küll kivikorstent töös ei hoia.(muide ega ma moodulkorstnaid ka ei poolda, just väljanägemist silmas pidades),aga eks pottsepad tea neid asju paremini, kui suvaline taastaja!
Äkki taastaja kommenteerib miks pliit soemüür kivikorstent töös ei hoia?Tahaks targemaks saada.
vwman
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vwman »

Mina sama valiku ees, kas kahelõõriga Schiedel või siis kivikorsten.
Ühte lõõri läheb kamin-arhi ja teise puiduga köetav kattel.
Kas kivikorsten tuleks odavam, kui moodul ?
Maksan nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. Aga korralikku tööd on vaja
talupoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas talupoeg »

korstna hind sõltub pea alati läbirääkimis ja veenmis oskustest.kaubelda tuleb alati.
hobusega katusel
vwman
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Seda kindlasti :)
Aga kuna ma kirvikorstendest ei jaga midagi, siis millist kivi ja palju läheb kahte täiskivi lõõrgia korstnasse ?
talupoeg kirjutas:korstna hind sõltub pea alati läbirääkimis ja veenmis oskustest.kaubelda tuleb alati.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

vwman kirjutas:Seda kindlasti :)
Aga kuna ma kirvikorstendest ei jaga midagi, siis millist kivi ja palju läheb kahte täiskivi lõõrgia korstnasse ?
talupoeg kirjutas:korstna hind sõltub pea alati läbirääkimis ja veenmis oskustest.kaubelda tuleb alati.
Sellise korstna ühte meetrisse läheb 14 x 8 = 112 kivi. Rehkenda kivide ja segu ( 0,8 kg kivi kohta ) meetri hind ja läbiräägi ja veena talupoeg hea hinnaga tööle. :thumbsup:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
vwman
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

kaminahi kirjutas:Sellise korstna ühte meetrisse läheb 14 x 8 = 112 kivi. Rehkenda kivide ja segu ( 0,8 kg kivi kohta ) meetri hind ja läbiräägi ja veena talupoeg hea hinnaga tööle. :thumbsup:
Tänud :) Tuleb vist telliskorsten teha, pisut odavam ja nägusam ka. Sa leitud netist selline kalkulaator. Eks vaatab, mis mu ahjumeister räägib, esialgu ta ei olnud korstnaladumisest just vaimustuses.Eks sis peab kedagi teist vaatama.
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Selliste valikute juures mängib olulist rolli ka küttekehade kasutegur. Mida parema kasuteguriga ahju ehitab sulle ahjumeister ja mida parema kasuteguriga katla sa endale muretsed, seda madalama temperatuuriga suitsugaasid korstnasse sisenevad. Selliselt kütad vähem ilma ja rohkem tuba. Madala temperatuuriga suitsugaasid korstnas tekitavad aga vale korstna valiku juures rohkesti probleeme. Siin ei saa võtta kriteeriumiks ainult odavust vaid küttekodeid ja korstnaid peaks vaatlema ühtse tervikuna.
ärge sõimake,aidake mind.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

Ma arvan, et kasutegur ja väljuva suitsugaasi temperatuur ei pruugi alati üks-üheses sõltuvuses olla(näiteks umbkolle vs restiga kolle).

Kivikorstna puhul tundub parim variant olevat stardisiibri abil korstna soojendamine ja kuivatamine.

PS palju moodulkorstnate meetri hinnad on?
Eile just värske ja õnnelik moodulkorstna omanikust hea tuttav püüdis mulle selgeks teha, et loll olen, et kivikorstna teen ja et mu maja põleb kiiremas korras maha...
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
Vasta