Mina ei saa aru !!??

kuidas soojustada oma elamist
Hmmm
külaline

betoonvundament

Lugemata postitus Postitas Hmmm »

Miks räägivad paljud asjast kui asja pole ? Nimelt miks pakuvad VÄGA paljud seda nn mummulist kilet vundamendi hüdroisolatsiooniks ?? See ju ei toimi abs. Olen ise asja läbi elanud. Tulge nüüd mõistusele! Igatahes kui mulle peaks mingi firma veel sellise hinnap. tegema lähen lolliks ära.
<< betoonvundament <<
alar piirfeld
külaline

betoonvundament

Lugemata postitus Postitas alar piirfeld »

No seda esineb Eestimaal tihti, et mingile tootele omistatakse üleloomulikke võimeid. Ükski tootja ei tituleeri Läänes mummukilet kui HÜDROISOLATSIOONI, kuna selle mõiste all peab mõistma oma kindlate tehniliste parameetritega ehitise konstruktiivset osa. Mummukile neid nõudeid lihtsalt ei täida. Aga Eestimaal pole ei norme ega tehnilisi eeskirju ja ostjad on jäetud tegelikult ehitusdzungli karmide seaduste mõju alla. Lugupidamisega. Alar Piirfeld.
JaanusK
külaline

betoonvundament

Lugemata postitus Postitas JaanusK »

Mina ei saa ka aru paljudest asjadest. Näiteks sellest, et miks üldse vundamenti hüdroisoleerida vaja on..üks kivi kõik, mis seal maas istub ning kui see maa-alune isoleerida maapealsest, siis pole ju midagi enamat vajagi. Egas vesi betoonile miskit tee.
Hmmm
külaline

betoonvundament

Lugemata postitus Postitas Hmmm »

Aga kelder, aga garaaz või lihtsalt maaalune parkla. Minule küll ei meeldi iga krdima aasta keldris või garaazis põlvini vees sumbata ja kartuleid või autot otsida. Ja väide , et vesi betoonile midagi ei tee on minuarvates ka nagu väga vale. Millest on betooni armatuur ? Ja mis juhtub kui ta korrodeeruma hakkab? Mis juhtub siis kui aga vesi on tugevad käigud betooni rajanud ? Või pole mul õigus ? Äkki ma ka siis enam ei tee seda nalja?
<BR>Ja veel 1 näide. Nagu väga kõvaks traditsiooniks saama hakkab ehitatakse ka ju maa alla nö keldrisse ka elamispindu. Kas ka siis on asi ebavajalik?
JaanusK
külaline

betoonvundament

Lugemata postitus Postitas JaanusK »

Palju tänapäeval keldreid tehakse? pakun, et 90% tänapäeva elamistest on ilma keldrita ja mu jutt oli neile elik valdavale enamusele. Korrodeerumiseks läheb lisaks veele vaja veel õhku.
Alar Piirfeld
külaline

betoonvundament

Lugemata postitus Postitas Alar Piirfeld »

No kui tahetakse keldrit, parklat vm vee eest kaitsta, siis mummukile nüüd selleks küll ei kõlba. Kõigepealt peaks võtma ette käigu inseneri juurde, kes veepidava lahenduse oskab välja pakkuda. Seda, et insener-tehnilist lahendust noorepoolse kaupluse müüja käest kuulda tahetakse, on ikka liiga palju tahetud. Lugupidamisega. Alar Piirfeld. Ah jaa, metall korrodeerub betooni sees küll, aga seda põhjustab rohkem CO2.
Riho
külaline

betoonvundament

Lugemata postitus Postitas Riho »

Tahaks parandada Alarit: raua rooste on erinevate hüdraatunud raudoksiidide segu:
<BR>Fe2O3 . xH2O või xFeO . yFe2O3 . zH2O
<BR>Ta moodustub vaid vee ja hapniku juuresolekul.
Alar Piirfeld
külaline

penoplasti kinnitus vundamendile

Lugemata postitus Postitas Alar Piirfeld »

Äitäh Rihole selle tuntud raua roostevalemi eest. Aga minu rõhuasetus ei olnud (vastavalt teema kontekstile) vabas õhus oleva raua oküdeerumisele , vaid leeliselise betooni sees. Betooni pH on ca 12..12,5, mis takistab raua oküdeerumist. CO2 mõjul betooni pH võib alaneda 7 ning siis on raud juba vastuvõtlik korrodeerumisele. Lugupidamisega. Alar Piirfeld.
Aga..
külaline

Mina ei saa aru !!??

Lugemata postitus Postitas Aga.. »

ühesõnaga pole need katusematerjalid (SPS) siis ikkagist midagi väärt. (kui neid kasutada vundamendi hüdrona ? )
ain
külaline

Mina ei saa aru !!??

Lugemata postitus Postitas ain »

vundamendi isolatsiooniks on ikka omad materjalid ja neid on poes täitsa saadaval.aga ka samas maksavad normaalselt.oleme ise seda tööd teinud ja kliendid on rahule jäänud.see kes ütleb,et pole vaja või ajab mingit soga see tehku endale kõigepealt asi selgeks.
Tomek
külaline

Mina ei saa aru !!??

Lugemata postitus Postitas Tomek »

Jah. Olen ainiga ühel nõul. Olen ise ka korra SBS-i pannud vundamendi hüdroks ja ütleme nii, et rohkem petta ei ole võimalik saada. Kardan, et ka eelpoolnimetatud mummukilega on sama asi.
erki
külaline

SPS?

Lugemata postitus Postitas erki »

Vundamendi hüdroisolatsiooniks sobib SBS (mitte SPS) tüüpi kummibituumenkate väga hästi, mida paksem seda parem (ideaalne oleks kahe/kolmekihiline) ja palju oleneb paigaldajast. Kui töö teha korralikult, siis miks peaks SBS-kate vundamenti kattes vett läbi laskma, kui ta lamekatusel tilkagi läbi ei lase? sry, ei saa loogikast aru. Minu kogemuste põhjal on pigem probleeme tekkinud erinevate imevõõpadega, mis lubatud efekti tihtipeale ei tekita..
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Drenaažist võiks vist ka siinkohal rääkida.
Alo Karu
külaline

Lugemata postitus Postitas Alo Karu »

Tere!

SBS on elastoplastomeerne modifikaator, mis parendab bituumeni omadusi. SBS tüüpi modifikaatoriga modifitseeritud bituumenmaterjal on kindlasti hüdroisolatsioon, mis ei tohi vett läbi lasta. Kahjuks müüakse meie turul kõiksugu saasta kvaliteetmaterjalide pähe, kuid nende ostmine ja kasutamine ei ole kohustuslik. Kvaliteetne sbs on võimeline taluma ka survelist vett. Maaalustes konstruktsioonides kasutatakse sbs tüüpi rullmaterjli üsna palju. Parimaks näiteks kõikvõimalikud pööratud katused - katuseaiad, terrassid, liiklusega koormatud katused. Eraldi toodetakse neid materjale sildade hüdroisoileerimiseks, mis on tetavasti koormatud raskeliiklusega ja ka hüdroisolatsioonile mõjuvad dünaamilised koormused. Kui selle kõige juures suudab hüdroisolatsioon vettpidavaks jääda, siis miks ei peaks ta vett pidama vundmendikonstruktsioonides.

Nüüd veel teine teema, nimelt hüdroisolatsioonimaterjali kinnitamine tarindile. Maaalustes konstruktsioonides peaks hüdroisolatsioon olema tarindile kogu pinna ulatuses kleebitud. SBS- i nakkumiseks betoon ja kivipinnaga tuleb kasutada spetsiaalseid bituumenkrunte ja liime. Materjali valesti kasutamine ei tähenda mitte seda, et materjal on halb, vaid paigaldaja erialaste teadmiste puudumist, või teadlikult ebakvaliteetse töö tegemist.

Üldiselt peaks maa-aluste konstruktsioonide hüdroisoleerimine olema siiski spetsdialistide, mitte diletantide pärusmaa. Materjali valimisel soovitaks siiski valida vundamendile ja keldrile maaaluste konstruktsioonide hüdroisoleerimiseks ette nähtud materjali ja katuse katmiseks selleks ette nähtud materjali. Pealt vaadates on nad sarnased, kuid mõlemad on välja töötatud pisut erinevates tingimustes töötamiseks.

Lugupidamisega
Alo Karu
Vasta