Küsimus palkmajade soojustamise kvaliteedi teemal
-
- külaline
Re: Küsimus palkmajade soojustamise kvaliteedi teemal
Lugemata postitus Postitas Julio Fernandez »
Aga kui Sa tõesti pole kunagi mustalt töötanud või tööandjana inimesi mustalt palganud, siis anna teada, püstitame sulle monumendi.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »

ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
See on lihtsalt paratamatus. Kui ma nüüd vaatan oma abikaasa riigiobjekti väga sarnaste rekonstrueerimistööde maksumust ja võrdlen seda oma maja tööde maksumusega, siis on hinnavahe rohkem kui kahekordne. Niisiis ei ole asi ainult maksudes. Asi on efektiivsuses ja maksevõime vahes - mina ei ole riik, kes võib fondirahadega laamendada.
Seejuures on äärmiselt demagoogiline väita, nagu oleks mustalt töötamine tellijate tahtmine. See on ikka väga kahepoolne äri.
- rokikas
- Ehituspenskar
Julio Fernandez kirjutas:Võta teadmiseks, et ehitussektori väikeklientide ehitustöödel on seni töötatud mustalt ja töötatakse ka edasi. Nii ei ole see ainult Eestis, nii on see kõikjal maailmas. On ka kultuurriikides nagu näiteks Soome või Norra.

EI OLE. See on vaid eesti riigi haldussuutmatuse ja meie kõigi suhtumise/arusaamade tulemus.Julio Fernandez kirjutas:See on lihtsalt paratamatus.
Ei ole jah. Kui sa ei mõista "halturtsikute" ja firma hindade erinevuse põhjust ning sisu siis ...Julio Fernandez kirjutas:Kui ma nüüd vaatan oma abikaasa riigiobjekti väga sarnaste rekonstrueerimistööde maksumust ja võrdlen seda oma maja tööde maksumusega, siis on hinnavahe rohkem kui kahekordne. Niisiis ei ole asi ainult maksudes.
Kui saia ostma lähed siis tee kaupmehele selgeks et hind peab olema vähemalt poole odavam sest ega sul fondi raha kasutada ole et võiks maksude ja kaupmehe kulude peale seda loopida.
Jah aga sina kui tellija otsustad keda sa palkad ning kuidas sa oled nõus maksma.Julio Fernandez kirjutas: Seejuures on äärmiselt demagoogiline väita, nagu oleks mustalt töötamine tellijate tahtmine. See on ikka väga kahepoolne äri.
ehitusremont@gmail.com
- rokikas
- Ehituspenskar
http://www.ehitusuudised.ee/article/201 ... jarelvalvekeemik kirjutas:Ka mul ajab ehitusjärelvalve kopsu üle maksa. Võtavad kena kopika, siis kirjutavad foorumites-ajalehtedes, et jaaa, võtke meid ikka valvama, muidu head nahka ei saa.
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Oleme ikka realistid, ärme hakka demagoogitsema. Meil on vaene rahvas.
Kas jätame oma majad korda tegemata, sest pole raha, et saaks ehitusfirmasid nuumata?
Sinu toodud vägistamisvõrdlus on ikka päris kohatu.
Sinu nimetatud halturtšikute ja firma hindade erinevuse põhjus ei ole midagi muud kui asjaolu, et ma palkan need mehed ise ja vahepealt puudub kasuahne firmaomanik, kes muide ise oma meestele palka meeleldi ümbrikus maksab.
- rokikas
- Ehituspenskar
Järelikult vägagi paljud majaomanikud elavad üle oma võimete. Kui ei jõua maksta siis tuleb kas vahetada elukohta või hakata ise tegelema oma maja remondiga. Eramus elamine ON KALLIS lõppkokkuvõttes.Julio Fernandez kirjutas: kui eraisikud võtaks kõik ehitustööd vähempakkumise vms korras ehitusfirmadelt, siis nad lihtsalt ei võtaks neid töid, sest neil EI OLE selleks raha.
Miks peaksin mina (ehitajad) sinu ( tellijate) mugavuse/uhkuse kinni maksma. Miks peaksin mina tegema tööd ilma et mul oleks ravikindlustust, pensionikindlustust, võimalust võtta laenu et OMA PERE elamistingimusi parandada (maja osta

Teoreetiliselt saaksin ju isegi sellest rahast maksud maksta (FIE jne.) aga järelejäänud raha on nii väike et siis oleks mul juba mõtekam säästukasse turvatölliks minna.
Tee ise ja kogu tööraha jääb alles ning ka kvaliteet on peopesal. Keegi ei peta valede kruvidega jne.Julio Fernandez kirjutas: Minul ei ole raha, et maksta soojustustööde eest vanas rahas pool miljonit.
Kas jätame oma majad korda tegemata, sest pole raha, et saaks ehitusfirmasid nuumata?
Kas ikka on? Näiteks soomes on mustalt ehitamine ka eramute puhul üpriski haruldane. Loomulikult esineb (nagu ka vägistamisi) aga vaadates kogu seda ehitusturgu siis suht harva ja ka üldine suhtumine on tauniv. Kas see et seda seal vahest esineb (mustalt maksmist/vägistamist) on õigustus eestis selle tavapäraseks/normiks kuulutamisele.Julio Fernandez kirjutas:Sinu toodud vägistamisvõrdlus on ikka päris kohatu.
Julio Fernandez kirjutas: Sinu nimetatud halturtšikute ja firma hindade erinevuse põhjus ei ole midagi muud kui asjaolu, et ma palkan need mehed ise ja vahepealt puudub kasuahne firmaomanik, kes muide ise oma meestele palka meeleldi ümbrikus maksab.
Kui sa palkaks (vaata viidet maksuametile) siis oleks ju vägagi hästi kõik kuid kahjuks oled sinagi see kasuahne firmaomanik sest jätad mehed kõigest sellest ilma mida makse makstes saaks.
Ma annan omale aru et selles seisus nagu see eesti ehitusmaastik hetkel on ei ole süüdi sina ega ka otseselt mina (tegelikult vist mina tiba rohkem sest olen seda jama igapäevaselt talunud/osalenud ~20 aastat. Vaevalt sa nii kaua töid tellinud ühtejärge oled

Ei tasu seda jorinat siin isiklikult võtta

ehitusremont@gmail.com
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
- rokikas
- Ehituspenskar
ehitusremont@gmail.com
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ja Savisaar pääseb jälle puhtalt? No on alles tegelinski!sashaobrok kirjutas:unzip on kõiges süüdi...

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
unzip on kõiges süüdi... matu![]()
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad