naabri kaabel läbib minu korterit!
naabri kaabel läbib minu korterit!
Lugemata postitus Postitas janarh »
Probleem selline: 3korruseline maja, 3trepikojaga, 1983a ehitatud. Majal ühistu. Korteri renoveerimise käigus, tuli vana põrandaliistu alt välja ülemise naaberkorteri 2faasiga pinge all olev pliidijuhe, mis tuleb minu köögi põrandast kõri seest ning läheb liistu kõrguselt seina ja krohvi alla ning siis üles lae poole. Ühele faasile sain krohvi lahtipeksmisega pihta ja see on katki, kuna ei olnud teadlik, et minu korterit läbib kellegi võõra pinge all olev juhe (juhe on eeldatavalt maja ehitusaegne, ehk siis alumiinium). Enda korteris on terve elektrijuhtmestik vahetatud kuni väliskoridoris oleva kilbini. Kas mul on õigus see juhe eemaldada enda elamisest, kuna ta asub minu kinnisasjal ja on ohtlik, või kui ei, siis kes peaks maksma naabri kaabli parandamise või siis lausa uue kaabli vedamise temale tuppa? Ei tahaks kuidagi jätta enda elamisse võõrast pinge all olevat kaablit kuhu võib kappide paigaldamisel või muul moel kogematta pihta tabada ning enda tervise ohtu seada.
Ette tänades,
Janar
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Re: naabri kaabel läbib minu korterit!
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Lugemata postitus Postitas markku001 »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tuttaval on paneelmajas kõik kilbid keldris koos ja kõik juhtmed jooksevad läbi alumiste korterite! Nii, et ma ikka enne uuriks asja, kui midagi lõhkuma hakkaks. Veetorud ju jooksevad ka korteritest läbi!sashaobrok kirjutas:Küllap ta sinu kilbist siis ka tuleb. Maksa naabri söögitegemise eest julgelt edasi kui huvi on.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas GuidZ »
Ära käpi kaableid ja kogu lugu,. Kui ei meeldi ühised seinad-kaablid-torud-aknad jne tuleb eramusse kolida
Tänastele nõuetele see ei peagi vastama vaid ehitamise aegsetele
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
dumbuser kirjutas: Aga ma saan aru, et sina maksad tema elektrit ?
janarh kirjutas:See juhe ei tule minu kilbist, vaid ülemise naabri kilbist, ja isegi automaat kindlaks tehtud.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
On su rahakott naabri omast ikka piisavalt suurem?janarh kirjutas:suure tõenäosusega lõikan selle lähipäevil lihtsalt läbi ja asi vask.
-
- külaline
Vot see on juba tüüpiline eestlase suhtumine - mul poogen kuidas teised hakkama saavad.janarh kirjutas:Ei, mina ei maksa tema elektrit, lihtsalt tema kaabel minu omandi valduses, ja suure tõenäosusega lõikan selle lähipäevil lihtsalt läbi ja asi vask.

Ma kohe nii jubedalt tahaks, et ka mõni sinu toru või kaabel läbi kellegi teise valduse läheks ja siis ta selle lihtsalt kinni paneks! Kui selline veel kunagi maaomanikuks juhtub saama, siis on kohe keelu- ja eramaa märgid igal võimalikul kohal väljas!
Kui see kaabel sind nii jubedalt segab, siis asenda ta pikemaga ja vea kuskilt mujalt. Nii olen tuttaval paneelmajas teinud (seal oli neid kaableid õige mitu, mis läksid ülemistele korrustele).
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas el »
janarh kirjutas:Tere! Vajan nõu ja abi kuidas käituda!
Probleem selline: 3korruseline maja, 3trepikojaga, 1983a ehitatud. Majal ühistu. Korteri renoveerimise käigus, tuli vana põrandaliistu alt välja ülemise naaberkorteri 2faasiga pinge all olev pliidijuhe, mis tuleb minu köögi põrandast kõri seest ning läheb liistu kõrguselt seina ja krohvi alla ning siis üles lae poole. Ühele faasile sain krohvi lahtipeksmisega pihta ja see on katki, kuna ei olnud teadlik, et minu korterit läbib kellegi võõra pinge all olev juhe (juhe on eeldatavalt maja ehitusaegne, ehk siis alumiinium). Enda korteris on terve elektrijuhtmestik vahetatud kuni väliskoridoris oleva kilbini. Kas mul on õigus see juhe eemaldada enda elamisest, kuna ta asub minu kinnisasjal ja on ohtlik, või kui ei, siis kes peaks maksma naabri kaabli parandamise või siis lausa uue kaabli vedamise temale tuppa? Ei tahaks kuidagi jätta enda elamisse võõrast pinge all olevat kaablit kuhu võib kappide paigaldamisel või muul moel kogematta pihta tabada ning enda tervise ohtu seada.
Ette tänades,
Janar
Sa oled ikka ise täpselt samasugune põikpäine juurikas. Kui rääkida inimesega normaalselt rahulikult, et lahendame selle probleemi koos ära ja hakatakse sulle raiuma et pole minu probleem ja kohtus näeme, siis nagu haarabki käsi revolri järele, et nagu mismõttes. Mul pole ühegi ühistrassi vastu midagi, kui nad jooksevad sahtis kus on nende koht. See oleks sama kui ma ütlen sulle, et kuule ma viin kaabli su toast läbi ja mind ei huvita kas see sind segab, ja kui sul lapsed näiteks elektrilöögi sellest saavad siis see mind ka ei huvita.Külaline kirjutas:Vot see on juba tüüpiline eestlase suhtumine - mul poogen kuidas teised hakkama saavad.janarh kirjutas:Ei, mina ei maksa tema elektrit, lihtsalt tema kaabel minu omandi valduses, ja suure tõenäosusega lõikan selle lähipäevil lihtsalt läbi ja asi vask.![]()
Ma kohe nii jubedalt tahaks, et ka mõni sinu toru või kaabel läbi kellegi teise valduse läheks ja siis ta selle lihtsalt kinni paneks! Kui selline veel kunagi maaomanikuks juhtub saama, siis on kohe keelu- ja eramaa märgid igal võimalikul kohal väljas!
Kui see kaabel sind nii jubedalt segab, siis asenda ta pikemaga ja vea kuskilt mujalt. Nii olen tuttaval paneelmajas teinud (seal oli neid kaableid õige mitu, mis läksid ülemistele korrustele).
-
- Ehituspenskar
-
- Ehitusveteran
Piltlikult nii, et kortermajas on omanikul ainuõigus korteris elada. See, mis omandi moodustab on vähem või rohkem kõikide omanike asi (õigus), sh seinad, laed, põrandada, torud ja isegi osad juhtmed kuuluvad kõigile. Tuleb selle teadmiega lihtsalt harjuda.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Just, kolhoosi eluval kirjutas:Reeglina peab sebima ja kulud kandma asjast huvitatud isik. Kes see võib olla antud juhul ? Ka ühistu võib kanda mingi osa kulusid, aga see eeldab, et on tehtud vastavad otsused jms. Ka see on fakt, et naaber ei pea sebima selle kaabli pärast, kui see on projekti kohane.
Piltlikult nii, et kortermajas on omanikul ainuõigus korteris elada. See, mis omandi moodustab on vähem või rohkem kõikide omanike asi (õigus), sh seinad, laed, põrandada, torud ja isegi osad juhtmed kuuluvad kõigile. Tuleb selle teadmiega lihtsalt harjuda.

Aga mingi mõte välgatus - lase ekperdil hinnata, et asi on ohtlik (Al. kaabel jne), siis saad nõuda selle kui ohtliku väljavahetamist. Ma ei tea, mis instants sellega tegeleb

-
- Ehitusveteran
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Jube lihtne on kirjutada.... aga kui inimesel (kaabli kasutajal) on savi, siis on teisel osapoolel savi.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu