Puurisin juhtmesse!

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Külaline
külaline

Re: Puurisin juhtmesse!

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Imelik kirjutas:Ma saan siit nüüd sedasi aru, et mind süüdistatakse silmakirjalikkuses ...
Ma ei tea kuidas teised, aga ise küll ei saa sind silmakirjalikkuses süüdistada, sest õpetama peabki nii nagu peab. Ega minagi ei sa soovitada köögitasapinnataguste plaatide paigaldust akrüüli ja silikoonijääkidega, kuigi omal kodus on nii tehtud ja ei kuku nad kuhugi. :)
Kiikasin sinna viidatud lehele. Loodan, et sain jälle natuke targemaks. Homme lähen ja ostan selle õige parandusmuhvi ja parandan uuesti ja kui ära ei unusta, siis teen pilti ka sinu jaoks. Ausalt öeldes, pole mul õrna aimugi, kuidas see "elektrik" või kes iganes juhet paigaldas, tegi selle kanali relakaga või "minu soovil, havi käsul" meetodil.
Urmas
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Uskumatu ? Euroopa on enamusele maailmale uskumatu oma igasuguste napakate eeskirjad, määruste, reeglite jne juraga. Teine teema on see, et pole lihtsalt raha iga tegelase kutsumiseks. Mugavus ja heaolu on tegelikult kah väga kallis harrastus. Mis muidugi ei tähenda, et kõike peabki mingist kättejuhtuvast materjalist tegema. Tolle seinajuhtme lappimiseks oleksin mina kasutanud kruviga klemme ja siis kogu asja termorüüziga kinni pannud. Reaalselt aga sõltub lappimine sellest kui pikalt seda kaablit sealt seina seest kätte saab või kas see tekkinud installatsioon mahub sinna urgu jne. Need kes reegleid teevad ei suuda üldjuhul igasugu eriolukordi välja mõelda aga reegli teevad kõikide juhtumite jaoks ja siis jõutaksegi igasugu absurdsete olukordadeni. Üldiselt on see"mõtlev maailm" jõudnud sinna, et mõelda ei tohi. Niiepa kui midagi juhtub helista kuskile ja telli mingi tüüp, kes tohib seda asja teha ainult seepärast, et tal on paber. Kuidas see paber tekkis ja kas ta reaalselt ka seda paberit väärt on see on juba iseküsimus.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Ja nagu siinsest teemast selgub oleks see paberitega kallis "spets" tegelane ilmselt teinud täpselt sama "vale ja lubamatu" lappimise.
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

Oleneb kindlasti seinast kuhu see ühendus läheb, kui kipssein võiks see Wago variant seal olla no problemo...kui kivi, siis ma teeks pigem muhviga ja isoleeriks sooned ja siis terve kaabli. Aga mul puudub ka igasugune pädevus.

Kaablid muidugi peaks olema paigaldatud tõesti kas siis niiöelda heade tavade raames või kuna peaaegu alati pole see võimalik igal pool, siis peaks olema see pildistatud üles. See on tõesti hea variant!
Külaline
külaline

dumbuser kirjutas:Uskumatu ? Euroopa on enamusele maailmale uskumatu oma igasuguste napakate eeskirjad, määruste, reeglite jne juraga.
Esiteks ei puutu teemasse, teiseks ei ole dumbuseri arvamus "maailm".
dumbuser kirjutas: Reaalselt aga sõltub lappimine sellest kui pikalt seda kaablit sealt seina seest kätte saab või kas see tekkinud installatsioon mahub sinna urgu jne. Need kes reegleid teevad ei suuda üldjuhul igasugu eriolukordi välja mõelda aga reegli teevad kõikide juhtumite jaoks ja siis jõutaksegi igasugu absurdsete olukordadeni.

Lappimine on üldse viimane variant mida kasutatakse (juhul
kui vahetamine pole võimalik või kaasneks sellega ebamõistlikult suur kulu). Lappida saab alati. Kui oskusi/teadmisi napib tuleb koolitusele minna? "Reeglite ja
juhtumite" jutust saan aru, et pole Sa neid (standardeid) ise ihusilmaga näinud ega käega katsunud ammugi aru saanud.
dumbuser kirjutas: Üldiselt on see"mõtlev maailm" jõudnud sinna, et mõelda ei tohi. ....
... jne. Sa võid ju oma ajusid ragistada edasi-tagasi aga kuna puudub info süsteemist, siis välja tuleb ikka " by dumbuser standard" ;) . Paraku ei valmista keegi selle standardi järgi koostisosasid.
Vabanda dumbuser, võib-olla olin ülekohtune aga kuna selline suhtumine on üsna laialt levinud (siia võib ilmselt vabalt paigutada ka need "reaalse jätku" tegijad) siis ei saanud mööda vaadata.
Dumbuseri pakutud jätkulahendus on täiesti aktsepteeritav.
rokikas kirjutas:Ja nagu siinsest teemast selgub oleks see paberitega kallis "spets" tegelane ilmselt teinud täpselt sama "vale ja lubamatu" lappimise.
See ei ole tõestatav, see on kellegi väide. Minu praktikas sellised kogemused puuduvad aga välistada ei saa. Sellise meetodi kasutamine ei kuidagi õigustatav.
Imelik.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Nii, käisin täna poes ja ostsin 3 hülssi termorüüžiga, jämedamat "termosoolikat" on mul olemas. Homme võtan liistu ära, hammustan ülejäänud kaks juhet katki igaks juhuks ja paikan kõik ära. Peale seda ei tohiks vist kellegil pretensioone olla. Kurat, rahakotile ja pere eelarvesse tekitas paraja tühjuse, ikkagi 1.47€! :)
Kas peaksin teised juhtmed natuke teisest kohast läbi ampsama, et ei tekiks suurt "punni"?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Ikka, vahe peab olema 3cm ja termorüüs sama värvi mis algne juhtme isulatsioon.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:Ikka, vahe peab olema 3cm ja termorüüs sama värvi mis algne juhtme isulatsioon.
Esvikast anti ainult ühte värvi rüüžiga hülsid ja see sukk, mille pärast peale kuumutan on musta värvi. Kas neid on ka teisi toone?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ikka äärmusest äärmusesse. Kas ei panda üldse midagi või kukutakse jätkusiseseid ühendusi markeerima ning mingit müstilist vahet tagama.
Urmas kirjutas:Kas peaksin teised juhtmed natuke teisest kohast läbi ampsama, et ei tekiks suurt "punni"?
Jätku võib loomulikult hajutada (kui selleks on ruumi/võimalust) jääb väiksema välisdiameetriga.
Jälgida tuleks seda, et saaksid - hülssi pressida ilma teiste soonte isolatsiooni vigastamata, sisemisi
term.k.torusi kuumutada nii et ei kuumendaks samal ajal välimist, välimine term.k.toru ulatuks vähemalt min.2-3cm kaabli mantlile.
Hülsid/term.k.torud peavad vastama kasutatavatele ristlõigetele /diameetritele.
Näen kahte probleemi- 1) antud töö vajab kogemust, 2) täpsust
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Hajutamiseks saab ka sellist moodist kasutada, kus jätkud ei ole kõik ühes kohas. No, et üks soon on natuke mujalt katki kui teine. Sel juhul ei teki seda suurt pundart ühte kohta. Edasi on nii, et mida rohkem on jätkatud seda rohkem on ka võimalust vigadeks. 10 cm jupikese puhul ei hakka vist enamus värvidega mäkerdama. Kui mingi jama peaks kunagi tekkima lõigatakse nagunii kõik lahti. Mis aga puutub dumbuser standardisse siis asju saab teha mitut moodi. Mina olen jõudnud oma lühikese elu jooksul järjest enam igivana tõdemuseni, et kui ise ei tee siis ongi tegemata. Ja kõike mida saab ise mõistliku ressursikuluga teha seda ma ka teen. Ja mis veel eriti nõme, mul oli isegi B pädevus olemas. Enam ei ole sest tööandjal kadus vajadus ja oma raha eest ei tule mul mõttessegi seda riiklikul tasemel väljapressimist turgutada. Kursusel jõudsin juhendajaga hakata vaidlema teemal kus väideti, et elektri abil ei tohi midagi süüdata. Ma nimelt ei suutnud aru saada kuidas on sel juhul võimalk igasugu gaasi- ja õlikatelde valmistamine. Aga minunimeline standard on ikkagi kõva sõna. Aitäh selle eest.
Vasta