Korstnasiiber

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Korstnasiiber

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Häbeliku :blush: inimesena olen teemat püüdnud vältida, aga kas peab :scratch:
Pottseppade kutseeksami komisjonis on korstnapühkija ja ametnikud aga puudub haritud pottsepp.
Korstnapühkijagi tähtis mees ja kui pottsepp soovitab siibri korstnasse müürida, siis paberitega korstnapühkija veenab, pehmeltväljendudes, klienti selle teo valskuses. Kui tähtis mees siis ikka korstnik on? Kas ongi nii, et keelab korstnasiibri kasutamise....
Juhus pole erandlik. Korstnapühkijad on teinud muidki "ettekirjutisi".
Kuidas kliendile seletada, et korstnapühkija polegi väljaspool seadust vaimulik ja korstnasse võib siibri rahus müürida :blink:

Loo moraalina ootaks korstnapükija koolitust kotnapühkijatele ja las käe seguämbrisse pistmise oskust kontrollivad pottsepad, kelle esindajat kuteeksami komisjoni ei mahtunud.
Viimati muutis kaminahi, 19 Nov 2011, 12:50, muudetud 1 kord kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Korstnasiiber

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Korstnasiiber ( vanasti õeldi vist tormisiiber) on igati hädavajalik kui ahi on alaühendusega. Soomes oli varem suht range reegel, et tuleb panna veel kaks siibrit järjest, et parem toime oleks. Korstnasiibrit ei tohi siiski panna ülemisele korrusele kui ahi ise all on , sest kui unustatakse siiber kinni ja tuli alla tehakse, siis võib suits tungida üleval eluruumidesse, ilma, et all sellest aru saadakse. Korstnasiiber nõuab alati varikatust korstnale! Siibri alla panen alati puhastusluugi, juhul kui oleks vaja siibri soont tahmast puhastada.
Ise kasutan vanu leivaahjusiiberid korstnates.Need olid päris suured ja saab ka suurema lõõri puhul asja aetud. Kui kasutada kitsamat siibrit kui on lõõr, siis tuleb siibrist edasi minna siibri mõõduga soovitavalt, muidu tekivad keerised.
Tubli teema, Kaminahi!!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Soome las selles teemas toimetab omaette :thumbsup:
Tahetakse teada, kas härradel korstnapühkijatel on Eestis teised, pottseppadest erinevad seadused, mida pottseppadele ei näidatagi :blink:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mul just seljataga üks siibriga korsten ja sai klõps tehtud. Pildil on näha ka ülaühenduste siibrid. All on eraldi muidugi.Korsten läheb päris kenasti soojaks ja kui siiber sulgeda, siis mõnus seal toetada.

No ei usu nüüd küll, et meil ja Soomes nii erinevad seisukohad saaksid olla, sest sooja tasub mõlemal kokku hoida( saaks kuidagi aru, et Kreekas ei ole korstnasiibrit tarvis).
Las mõni korstnapühkija paneb Suomi24 koti ja rakennus foorumisse teema üles, et korstnbasiibrit pole tarvis ja kui teda elusalkt ära ei nülita, siis pole seda tõesti tarvis.
Manused
korstnasiiber.jpg
korstnasiiber.jpg (19.79 KiB) Vaadatud 5912 korda
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

kaminahi kirjutas:Korstnapühkijagi tähtis mees ja kui pottsepp soovitab siibri korstnasse müürida, siis paberitega korstnapühkija veenab, pehmeltväljendudes, klienti selle teo valskuses.
Kui korstnasiiber paikneb kütteseadmesiibritega samas ruumis., siis ei oska küll midagi mõistlikku selle keelamise kohta arvata.

Korstnikele peaksid korstnasiibrid ju tegelikult meeldima - neid tuleb ju ka hooldada/puhastada ning sellele kuluva lisa-tööaja eest peab ju klient ka lisaraha välja käima (s.t. sellise objekti pealt teenitav tulu kulutatud kütuseliitrile taandatuna on ju suurem).
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

madis64 kirjutas:
kaminahi kirjutas:Korstnapühkijagi tähtis mees ja kui pottsepp soovitab siibri korstnasse müürida, siis paberitega korstnapühkija veenab, pehmeltväljendudes, klienti selle teo valskuses.
Kui korstnasiiber paikneb kütteseadmesiibritega samas ruumis., siis ei oska küll midagi mõistlikku selle keelamise kohta arvata.

Korstnikele peaksid korstnasiibrid ju tegelikult meeldima - neid tuleb ju ka hooldada/puhastada ning sellele kuluva lisa-tööaja eest peab ju klient ka lisaraha välja käima (s.t. sellise objekti pealt teenitav tulu kulutatud kütuseliitrile taandatuna on ju suurem).

Millisest seadusest see vastus on leitud :scratch: Mis samas ruumis :scratch:
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Millisest seadusest see vastus on leitud :scratch: Mis samas ruumis :scratch:
Ei olegi mingist seadusest - lihtsalt terve mõistus ütleb, et kui kütteseadme tööd mõjutavad kõik siibrid on samast ruumist vaadeldavad/käideldavad, siis jäävad ära argumendid stiilis "aga mis juhtub siis kui keegi teises toas olles sulgeb siibri samal ajal kui sealt toast mittenähtav kütteseade veel kütab?".
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Seadus on olemas, sa lihtsalt ei tunne seda. Seduse tundmine aitab välistada "stiilis argumendid".
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Seadus on olemas, sa lihtsalt ei tunne seda.
Võimalik, kuid selle konkreetse olukorra väljendamiseks piisab tervest mõistusestki. Aga kuna sa ilmselt seda seadust tunned, siis pane selle vastav pügal siis siia üles teistelegi lugeda.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

:duel: :clap:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Duell duelliks, aga mu ühe ahjuteo juures selline lugu juhtunud. Lõpuks ikke korstnapühkija "võitis". Ju ma polnud nii järjekindel.
Ei saa mina aru, mis korstnapühkijal üldse selle vastu midad olla saab. :scratch: Ons veel kellegil sellist kogemust?
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

madis64 kirjutas:
kaminahi kirjutas:Seadus on olemas, sa lihtsalt ei tunne seda.
Võimalik, kuid selle konkreetse olukorra väljendamiseks piisab tervest mõistusestki. Aga kuna sa ilmselt seda seadust tunned, siis pane selle vastav pügal siis siia üles teistelegi lugeda.
Kui sa kõik vastavad seadused läbi loed, siis veendud, et sind huvitavat pügalat seal ei ole ehk mul pole võimalik seda ka teisiti esitada. Mis pole keelatud on lubatud. Mina aga küsin, miks korstnapühkijad tahavad targemad olla ja lausa pottseppasi atesteerida. Mind huvitab selles teemas see konkreetne värk, mitte "stiilis arvamine" või inimesele trahvi tegemine põhjendusel, et nõginina ei poolda mingit ehituslahendust.
Arutage seda värki, sest lahkun tööle.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kaminahi kirjutas:...Mis pole keelatud on lubatud. ...
Oi kuidas mulle meeldib see lause! Jube hea on selle lausega ametnikke "kiusta" :) (ei ole kiuslik inimene, aga vahest hakkab nende "tarkus" närvidele käima), et näidake mulle see §, mis keelab/ei luba mul x asja teha.
Teemaväline kokkupuude seaduse §-ga. Küsisin kunagi autojuhi kursustel, et kas mina võin teha "õppesõitu" teha autoga, mille taga on kerghaagis ja minu kõrval vastavat pädevust omav "raamatupidajast" sõidujuhendaja (ARK-i poolt väljastatud loa alusel kogemustega ja vastavat kategooriat omav juht)? Tol küsimise hetkel jäi ta vastuse võlgu st. ei teadnud ega hakanud kohe ka "tarka" mängima. Respekt! Järmisel tunnil teadustas valju häälega, et uuris targemate kolleegide käest vastust minu küsimusele, aga nood olid samuti jänni jäänud. Kokkuvõtteks jõudsid järelduseni, et kuna seadusega pole see kerghaagisega "õppesõit" otseselt keelatud, siis tähendab, et võib.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ei saa mina aru sellest, et kus leitakse need korstnapühkijad, kes tulevad ja panevad käe ette kui ma tahan siibrit korstnasse panna? Neil omal tegemist küllaga ilma nende siibritetta.
Ma leian, et ainuke probleem korstnasiibritega on see, et pole kuskilt võtta piisava suurusega siibreid või on need hirm kallid poes ( olen vahel ka ise teinud 3mm roostevabast lehest ja torust raami väänand,lõigates torul ühete külge sisse, kus leht jookseb).
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Kui sa kõik vastavad seadused läbi loed, siis veendud, et sind huvitavat pügalat seal ei ole
Ise sa hakkasid seadusest rääkima :scratch:

Tegelikult tuleks vist standardist alustada

http://www.evs.ee/tooted/evs-812-3-2007

ja vaadata, kas seal korstnasiibir kohta midagi kirja on pandud.
kaminahi kirjutas:Mina aga küsin, miks korstnapühkijad tahavad targemad olla ja lausa pottseppasi atesteerida.
Ehk on pottsepp lapsepõlves liivakastis korstnapühkijalt mänguauto ära võtnud?

Või on korstnapühkija arvutihäkkeri meelelaadiga - "because I can"?

Või loevad korstnapühkijad, et nemad ahju ümberehitama ei roni ja ärgu pottsepad oma karvast kätt korstna sisse ka toppigu?

Raske öelda ... ;)
lepp
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas lepp »

Motamees.MILLEGA seda võitu ka seletati?
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

lepp kirjutas:Motamees.MILLEGA seda võitu ka seletati?
Seletati, et siiber jääb pigiga kinni. :scratch: Minu meelest tuleb hoopis kütta nii, et pigi ei tekiks. Pole ju mõtet võidelda tagajärgedega. Siis seletasin asja ära ja siiber jäi veel paika.
Lõpliku võidu vormistas pliita slepe, mis jooksis siibri kohta. Ma oleks slepe sisseviigu kohta muutnud.
Nüüd aga sõltub teemaarengust, kas tehakse uus siiber korstnasse või jääbki "võit" korstnapühkijale.
.
Tel 5o9279o
xxx
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas xxx »

standardis on öeldud, et korstnasse ei või paigaldada pöördsiibrit. lehtsiibreid võid panna iga poole meetri järgi ühe, kui tundub hea plaan.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

xxx kirjutas:standardis on öeldud, et korstnasse ei või paigaldada pöördsiibrit...
Elementaarne ju. Korstniku luud jääb sinna kinni ja siis ei jõua tõesti seda kisa ära kuulata.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Yhe mu tuttava pool aastaid korstnapyhkija käinud ja vahel pole pliita enam tömmanud peale seda käimist. On, siis ise pusind pärast...
See aasta lubasin tal ise löörid puhastada. Otsin, aga korstna alt puhastusluuke...neid lihtsalt pole ja pole ka olnud kunagi midagi.Nyyd on luugid ostetud ja lähipäevil asendan.
Huvitav...kas töesti peaks sellise korstnapyhkia siibrijutte kuulama,kes isegi tahma löörist välja pole vötnud...( muidugi eks neid häid ja asjalikke ole ka kuskil :) ) ja pole ka inimesele mainind puudustest.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

xxx kirjutas:standardis on öeldud, et korstnasse ei või paigaldada pöördsiibrit.
Standardis on kirjas:

"6.2.5.2 Korstna lõõri paigaldatud siiber ei tohi takistada lõõri puhastamist. Korstnasse ei paigaldata pöördsiibrit."

Nii et asi on standardi poolelt üheselt selge - korstnasiiber on teatud piirangutega lubatud.

Iseasi on nende kinnipigitumine - kui korstnalõõri sisepinnale on piisavalt aastatega palju head ja paremat kogunenud ning niiskete sügisilmade ja vähese kütmisega seal õhuniiskus kondenseeruma ning pigine vesi alla voolama hakkab, siis võib see väheliigutatav (nt. suvekodus) ja suletuks unustatud siiber kevadel kinnipigitunuks küll osutuda.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Mina võtan oma suvekodu siibri talveks oma talvekodusse kaasa. :thumbsup:

:rotfl:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui nyyd tösiselt möelda ;) , siis olen kuulnud, et Inglismaal käib näärivana korstna kaudu? Kujutlege millise laksu ta munadesse saab kui korstnasiiber kinni... Paha siiber!! Aga samas... kuri hunt ja kolm pöraskast, selles loos päästis just korstnasiiber, et hunt sisse ei saanud korstnast.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kui tõsiselt küsida, siis mis koolitust korstnahärrad ikkagi saavad, et nad pottseppasi peale kontrollimise ka ennetavalt ruunavad?
------------------
www.ehituspenskarid.com
xxx
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas xxx »

kaminahi kirjutas:Kui tõsiselt küsida, siis mis koolitust korstnahärrad ikkagi saavad, et nad pottseppasi peale kontrollimise ka ennetavalt ruunavad?
Kõige targem pottsepp on ikka korstnapühkija. (Või kaminamüüja)
Vasta