akupaak ei lähe soojaks

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
kütja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Re: akupaak ei lähe soojaks

Lugemata postitus Postitas kütja »

Käisin ka asja kohapeal kaemas.See tagastuv ots võiks vähe kõrgemal olla,aga see ei tohiks siiski nii suur probleem olla.Kui katel kütmise ajal ikka 90 ligi tuksub siis asi ikka katla ja paagi vahelises läbijooksus. Iseenesest asi lihtne:tarbija pooled kõik kinni ja katlale tuli alla.Siis näha,kui palju üleskütmise kiirus muutub.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Seda katset tehtigi aga tulemusi veel ei tea.
anu128
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas anu128 »

Tere
Kütsin täna akupaagi üles 75kraadini ilma tarbijateta. Kell 11.00 alustasin kütmist.Sellel hetkel oli akupaagis temp 18.18.18
11.41 oli katlas sees 80kraadi
11.53 oli akupaagis temp 50.21.19 lisasin puid
13.15 oli akupaagis temp 75.45.20
13.50 oli temp 73.73.20,sellel ajal lisasin puid
14.24 temp 75.75.34
14.33 temp 75.75.75 selle tulemuseni jõudsin 4 katlatäie puudega.ja aega kulus kokku3.5 tundi-4 h
akupaagi temp üle 75 saada ei õnnestunud .Suitsugaaside temp
oli 220-250kraadi. Katla sõlmes on tsirkulatsioonipump võimsusega 25-40.kas annaks parema tulemuse ,kui panna asemele võimsam pump.
kütja
Ehitusspets
Ehitusspets

Mis vahemikus muul ajal katla temperatuur liikus?
anu128
Uus kasutaja
Uus kasutaja

katla temp liikus ilusti kuni 82 kraadini kui akupaak oli saavutanud 75 kraadi sain isegi 88kraadi katlast kätte.Keema minemise ohtu polnud
kütja
Ehitusspets
Ehitusspets

82 oli ülemine,aga alumine? 60 kraadise termostaadiga peaks üleskütmisel katlatemp ikka allapoole 80 kraadi jääma.Keema ei lähe sellepärast et põlemisõhu regulaator tõmbab õhu kinni.Viska mudakast sõel välja ja pane 25-60 pump,vaata mis siis teeb.Võin ühe kasutatud pumba prooviks anda.
anu128
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kuidas sinuga ühendust saab . Prooviks pumba varjandi ära. Äkki aitab
Anti Atmos
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Anti Atmos »

anu128 kirjutas:Tere
Kütsin täna akupaagi üles 75kraadini ilma tarbijateta. Kell 11.00 alustasin kütmist.Sellel hetkel oli akupaagis temp 18.18.18
11.41 oli katlas sees 80kraadi
11.53 oli akupaagis temp 50.21.19 lisasin puid
13.15 oli akupaagis temp 75.45.20
13.50 oli temp 73.73.20,sellel ajal lisasin puid
14.24 temp 75.75.34
14.33 temp 75.75.75 selle tulemuseni jõudsin 4 katlatäie puudega.ja aega kulus kokku3.5 tundi-4 h
akupaagi temp üle 75 saada ei õnnestunud .Suitsugaaside temp
oli 220-250kraadi. Katla sõlmes on tsirkulatsioonipump võimsusega 25-40.kas annaks parema tulemuse ,kui panna asemele võimsam pump.
Kas kütad valge (halli) lepaga?
Kui jah, siis nii ongi.
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

2000 liitri 18 c vee temp tõstmiseks 75 c peale kulus sul 133 kw(küttepuud). 133 kw / 3,5 tundi = 38 kw on ahju võimsus. Sellised arvutused näitavad et sinu 45 kw ahi töötab täitsa normaalselt, arvesse tuleb ka võtta ahju kasutegur, puhtus mis arvestame sellest 45 kw maha. Protsessi saab vast mõjutada küttepuude kvaliteediga kuid suht vähe.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Täitsa hea tulemus. Mul on umbes samasugune. Rõhutan umbes samasugune. Katel on Viadrus U26/7 ja ilma tarbijateta läheb umbes 3, 5 katlatäie puudega paak 98, 96, 90. Esialgne temperatuur on kuskil 18 kraadi. Korra olen ka suutnud ülemise seieri ajada 108 peale. Paak on ise 1500 liitrit. See ülekütmine toimus kivisöega ja sel hetkel polnud mul aimugi kui palju energiat seal söest kätte saab.
Kokkuvõttes : katla ja paagi vaheline ühendus on täitsa olemas ja mingit suurt raiskamist ei ole. Edasi peab ikkagi selle küttesüsteemi tagasijooksu tooma paagi põhjast ülespoole. Reaalselt on paagi küljes ka koht olemas.
anu128
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kütan sega puuga. Proovin homme akupaaki kütta koos tarbijatega boiler,põrandaküte ja radikad. Vaatan kaua siis üleskütmine aega võtab
piruelain
külaline

Lugemata postitus Postitas piruelain »

3,5 tunniga 2000l vett 18C pealt 75C peale pole ju sugugi paha tulemus. Kui aastaid tagasi endale analoogse küttesüsteemi sain (küll Viadrusel põhinev), langesin suure pettumuse osaliseks, et nii pikalt katlamaja vahet jooksma peab. "Spetsialistide" sõnul ju pidavat piisama sületäiest puudest, väga ei taheta mainida igapäevaselt 4-5 tundi kestvat põlemisprotsessi :)
kütja
Ehitusspets
Ehitusspets

Kui sai veel puudega köetud,siis Hareti katlaga 1800l paak kolme ahjutäiega 90C
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kuude kvaliteet mõjutab väga palju.
Puude niiskus mõjutab kõige rohkem.

Omal katsed tehtud. Valget leppa läks 2 korda rohkem kui saart sama tulemuse saavutamiseks.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Külaline kirjutas:Kuude kvaliteet mõjutab väga palju.
Sellega tuleb nõustuda jah. Üks korraliku kvaliteediga juuli mõjub päris hästi küttearvele.Kui nüüd ka need teised kuud sama kvaliteetsed oleksid ... :lol:
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

Lugupeetud Anu

Esiteks ma mainiksin selle ära, et puugaasi puhul on erinevaid nüansse ja tähtis on see et puud oleks tõesti õige kuivusega. Teiseks, ma ei teeks väga suurt numbrit sellest kui saad seieritele 80 üles, 80 keskele ja 20 alla. Põhjus on lihtne, Eesmärk katlamajal ei ole kütta paaki vaid ikka otseselt radiaatoreid ja alles siis akupaaki. Kui Sa nüüd kütsid katelt ja neli tundi, siis sellest tund kulus selleks, et kütta üles olemasoleva paagi ülemine ots, alles siis hakkab soe maja peale minema. Siis järgmisena panid sa tunnikese sellesse, et saada soojaks ruumides asuvad radiaatorid ja edasi hakkas soojus niiöelda salvestuma akumulatsiopaaki. Laias laastus kaks tundi tööd läks selle kütmisele ja kui siis saad temperatuurid selliseks, ei ole asi väga hull ja paanikaks ei ole põhjust. Kui stabiilselt päevade lõikes kütad, saad paagi kenasti soojaks ühtlaselt, aga anna tuld ikka valuga. Vene stiilis Nerise sossutamisega kaugele ei jõua!

Mis puutub eelmise postitaja postitusse, siis olen ka nõus sellega et radiaatoritest tagastuv vesi peaks olema kaheti juhitav, Temperatuuri anduri abiga juhiks algul vee paagi ülaossa ning kui see osa paagist soojeneb, juhiks edaspidi selle sujuvalt alla ossa. Segab paagis vett paremini ja effektiivsemalt.

Kui Sa vajad mingit konsultatsiooni või tahad nõu küsida, anna mulle teada meili teel.

kyveltech@gmail.com
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets

Puugaasil peaks olema katla ja paagi vaheline termostaat 72 kraadi, mitte 62 ja katla temperatuur peaks olema seadistatud 90 kraadi peale. Suurt alla 80 kraadi mina katelt ei hoiaks. Niipalju kui ma neid süsteeme olen paigaldanud on enamasti ikkagi suht suur aeg, mis kulub akupaagi kütmisele, aga ma ei saa aru, miks lastakse paak nii maha jahtuda? Kui kütta siis ikka suht kord või kahe päeva tagant korra. Kulub vähem aega kütmisele. Teiseks, kui ikka maja on külm ja meeletu tarbimine taga on see aku paak peagi taas jahe, piltidelt oli näha ka sooja tarbevee otste väljavõtted, kas see pump ringleb ka 24/7? Loodan et mitte. Sooja tarbeveekütmine on meeletu akupaagi rüüstaja......Peaks kohapeal asja nägema, siis oskaks konstruktiivse lahenduse pakkuda!
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugesin nüüd terve selle sisu läbi. Huvitav arutelu ikka tõesti.

1) Pump katla ja paagi vahel sellele 45kW on piisav, arvestades et maht on suur tänu veesamba nullkõrgusele suht.
2) Aku paak normaalse suurusega. Idee järgi valime paagi suuruse ikka süsteemi nõudlusest et vähemalt järgmise päeva õhtuni külmade ilmadega jätkub. Ehk siis kui tuled koju õhtul, kütad ja järgmine päev õhtul uuesti. Ja ruumid koguaeg soojad.
3) Seadistamine ja automaatika olemasolu oluline, pumpade juhtimine väga oluline küsimus, see aeg kui magad, võiks nad seista mingi vahemiku, eriti tarbevee kütmine. Ehk siis peaks olema korralik juhtimine süsteemil. See tagaks akupaagi energia tarbe mõistlikul kujul. Kontrollerid kütte poolel suudavad juhtida hoone temperatuure selliselt et ruumid soojad siis kui inimesed sees ehk päeval taas vaikselt jahedam, õhtul soojem kui kõik kodus jne. Mõtlete, et see pole vajalik ja mida seal ikka kokku hoiab, aga võin julgelt väita et korralik automaatika ja korralik katlakütja hoiaavad aastas no 10 ruumi puid kindlasti kokku!
Anti Atmos
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Anti Atmos »

kyveltech kirjutas:Puugaasil peaks olema katla ja paagi vaheline termostaat 72 kraadi, mitte 62 ja katla temperatuur peaks olema seadistatud 90 kraadi peale. Suurt alla 80 kraadi mina katelt ei hoiaks.
Mul ka puugaasikatel (atmos). Termovar 72 kraadise termostaadiga. Mina ei saa kuidagi katelt väljuva temperatuuriga üle 72-75 kraadi, sest termovari termostaat hoiab katelt sellisena.
Kuidas saab siis katelt 80 ja üle hoida?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

kyveltech jagab eksitavat infot, seega soovitaks allpool olevaid füüsikal baseeruvaid põhitõdesi vaadata
1. Küttevee temperatuuri tõustes katla kasutegur langeb (õnneks mitte palju). Seega niisama ei tasu seda ülesse ajada, küll aga kui on pisike akupaak ja tahaks järgmise korrani kuidagi vastu panna.
2. Tarbevee kulu on paratamatus, selle osa küttekulule sõltub vee tarbimisest. Vee viimine temperatuurilt 5 kraadilt 55 kraadile nõuab liitri kohta Q=m*C*dt=1*4200*50=210000 J =0,0583 kWh (N: 100 liitrit =5,8 kWh) energiat igale liitrile. Kui tarbevett ei soojenda, pole ka sooja vett.
3. Superkütte automaatika mingit imekogust kütet nüüd kokku ei hoia, sest peamiselt tegeleb automaatika sooja jaotamisega hoones. Tasakaalu tingimustes (kõik toad on soojad), sõltub küttekulu vaid läbi välispiirete soojakaost ja seda mõjutab vaid välisilm väljas, mitte kütteautomaatika. Tegu on paratamatusega. Kui kütteautomaatika on totaalselt valesti reguleeritud (kütab hoone osi megalt üle või katel töötab totaalselt vales töötemperatuuris, mis mõjutab juba kasutegurit katlas) siis võib mõjust rääkida. Ka kõige lihtsam automaatika tagab reeglina õige töötulemuse, on teinekord vaid üksikud kütteallika juhtimise eripärad (põhjus miks iga kütteautomaatika ei sobi igale katlale)
kütja
Ehitusspets
Ehitusspets

kyveltech kirjutas:Puugaasil peaks olema katla ja paagi vaheline termostaat 72 kraadi, mitte 62 ja katla temperatuur peaks olema seadistatud 90 kraadi peale. Suurt alla 80 kraadi mina katelt ei hoiaks. Niipalju kui ma neid süsteeme olen paigaldanud on enamasti ikkagi suht suur aeg, mis kulub akupaagi kütmisele, aga ma ei saa aru, miks lastakse paak nii maha jahtuda? Kui kütta siis ikka suht kord või kahe päeva tagant korra. Kulub vähem aega kütmisele. Teiseks, kui ikka maja on külm ja meeletu tarbimine taga on see aku paak peagi taas jahe, piltidelt oli näha ka sooja tarbevee otste väljavõtted, kas see pump ringleb ka 24/7? Loodan et mitte. Sooja tarbeveekütmine on meeletu akupaagi rüüstaja......Peaks kohapeal asja nägema, siis oskaks konstruktiivse lahenduse pakkuda!

Kasutatakse kahte asetust termostaatidel:alumine ja ülemine.Alumise asetusega ehk tagastuval torul asuv reeglina 60,ülemise asetusega,ehk mineval torul 72C .
Anti Atmos kirjutas:
kyveltech kirjutas:Puugaasil peaks olema katla ja paagi vaheline termostaat 72 kraadi, mitte 62 ja katla temperatuur peaks olema seadistatud 90 kraadi peale. Suurt alla 80 kraadi mina katelt ei hoiaks.
Mul ka puugaasikatel (atmos). Termovar 72 kraadise termostaadiga. Mina ei saa kuidagi katelt väljuva temperatuuriga üle 72-75 kraadi, sest termovari termostaat hoiab katelt sellisena.
Kuidas saab siis katelt 80 ja üle hoida?
Termostaat hoiab sul alumist tempi,st ei lase sul mingist temperatuurist madalamat temperatuuri katlasse,mitte ei piira ülemist tempi.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ma küll täitsa tumba selle koha pealt aga vanasti öeldi - "tahad kütteaega vähendada tõsta võimsust".
See siis tuleneb energiahulga valemist ja sõltub kindlasti rahakoti suurusest ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kütja kirjutas:Käisin ka asja kohapeal kaemas...
Kas nüüd lähevad edasi filosoofilised targutused ....?
kütja
Ehitusspets
Ehitusspets

Külaline kirjutas:
kütja kirjutas:Käisin ka asja kohapeal kaemas...
Kas nüüd lähevad edasi filosoofilised targutused ....?

Milles sinu probleem on?

Sai peremehele siis asjast oma arvamus öeldud,ja see ma arvan ei puutu absoluutselt sinusse.Kui sul on mure,siis kurda mitte ära köhi niisama.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Imelik kirjutas:Ma küll täitsa tumba selle koha pealt aga vanasti öeldi - "tahad kütteaega vähendada tõsta võimsust".
See siis tuleneb energiahulga valemist ja sõltub kindlasti rahakoti suurusest ;)
Täitsa õige. Aga kui see tuli seal katlas väga "härjaks" ajada siis mingil hetkel ei jõua soojusvahetus katlas enam toimuda ja järjest enam soojust paneb korstna kaudu minekut. Kuidagimoodi peab selle piiri leidma ja katla automaatika seda ka üritab.
Vasta