milline juhe kööki?

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
piits
külaline

milline juhe kööki?

Lugemata postitus Postitas piits »

Tere.
Olen teinud lihtsamaid kaablivedamisi valgustile ja mõned lülitid ühendanud, kuid seekord on asi vähe tõsisem ja kuna elektrikule kaabli vedamise eest väga maksta ei taha (ühendused laseks temal teha) siis siit ka minu küsimus:
Milline juhe (juhtmed) vedada kööki, kus kasutusele tuleb elektripliit (4ja plaadi ja ahjuga), veekeedukann, külmik ja nõudepesumasin?
Ning lihtsam küsimus: Kas valguse jaoks ja seinakontakti jaoks tuleb elutoas vedada kilbist eraldi juhtmed (valgus 1,5ruutu ja kontakt 2,5ruutu) või võin tulla kilbist toani 3x2,5 ning siis hargneda harukarbis sealt laelampi ja kontakti. Kontakti üle 2,5kw midagi tarbima järgi ei ole plaanis panna ja valgusti on ka lihtne 100w lamp.
Aitäh vastamast!:)[/size]
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: milline juhe kööki?

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Esmalt tuleb teha projekt. Projektis on kirjas mis juhe kust kaudu ja kuhu täpselt läheb. Ilma projektida ei tohi midagi teha.
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tänud. Mis üks projekt keskmiselt (~) maksab eramajale (köök, vannituba-see on juba elekriku poolt veetud kilbist, koridor, neli tuba, kelder, pööning)?
markku001
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas markku001 »

Soovitaks ikka spetsialisti poole pöörduda, kui ikka ise täpselt ei tea siis pole mõtet katsetada, tegelikult ei tohigi ise teha kui pole vastavat pädevust!!!
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Külaline kirjutas:vannituba-see on juba elekriku poolt veetud kilbist
See, et mõned kaablid veetud on, ei tee projekti odavamaks. Projekteerija näeb asja tervikuna, sina näed probleemi köögi juhtmes, ja elutoa seinakontaktis.
300.- €
Külaline
külaline

tänud! jah ega ma selle vastu pole, et asjad korralikult ja seaduse järgi teha, eriti omas kodus.
kas keegi teab lähemalt kas ja millal hakatakse kontrollima, et elektrisüsteemid kodus vastaks nõuetele? kuskilt jäi silma 2015.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:tänud! jah ega ma selle vastu pole, et asjad korralikult ja seaduse järgi teha, eriti omas kodus.
kas keegi teab lähemalt kas ja millal hakatakse kontrollima, et elektrisüsteemid kodus vastaks nõuetele? kuskilt jäi silma 2015.
kontrollima on pidanud juba ammu - nii 10 aastat vast vähemalt.
Küsimust saab püstitada pigem nii, et millal hakatakse trahvima..... ;)
kyveltech
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas kyveltech »

Su koduses maamajas ei tule sind keegi trahvima, olen täiesti kindel, pigem on küsimus kortermajades jne. Kuskil metsa sees tee mis tahad ja kedagi ei koti kas tapad end seal või ei. Aga probleem tuleb siis kui kellegi teise tapad oma rumalusest:-( Mina ka soovitan neil kel puudub seaduslik voli neid asju teha, jätta need tegemata. Omal kodus jah, aga mujal jne....

Nüüd küsija teemasse:
1) Projekt
2) Kabeldused, igasugu asjade paiagldused jne...pädeva isiku poolt, vähemalt C pädevus vist oli
3) Võimalikud muutused tuleb projekti kanda
4) Tuleb teha tööde akt ja elektrik kinnitab et kõik on tehtud nõuetele jne, vist oli ka kontrollmõõtmised jms...
Vasta