Küsiks veel, kas elektrikutel on ka mingid nõuded, kui kõrgel põrandast peaksid juhtmed jooksma või mingi kokkulepe või peabki liistude paigaldamiseks igaks juhuks skänneri ostma?

Tänan ette!
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lugemata postitus Postitas igiliikur »
Lugemata postitus Postitas ppj »
nõue on 20-30 cm põrandast jooksevad juhtmed, kaablid horosontaalseltigiliikur kirjutas:Ma küll selliseid nõudeid ei tea, et kus midagi jooksma peab. Ise oleks kasutanud wago asemel neid kruvidega tavalisi ühendusklemme, tundub kuidagi kindlam, kui wago plekiääre taga
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas TumeTumba »
Väike vihje äkki, kus selline nõue kirjas on?ppj kirjutas:nõue on 20-30 cm põrandast jooksevad juhtmed, kaablid horosontaalseltigiliikur kirjutas:Ma küll selliseid nõudeid ei tea, et kus midagi jooksma peab. Ise oleks kasutanud wago asemel neid kruvidega tavalisi ühendusklemme, tundub kuidagi kindlam, kui wago plekiääre taga
Lugemata postitus Postitas toomas »
Selleks on olemas kaetud tööde aktid. Seal ilusti kirjas kus mingi kaabel asub või mingi toru kulgeb. Ilusamatel aktidel on ka pilialbum kaasas.igiliikur kirjutas:Väike vihje äkki, kus selline nõue kirjas on?ppj kirjutas:nõue on 20-30 cm põrandast jooksevad juhtmed, kaablid horosontaalseltigiliikur kirjutas:Ma küll selliseid nõudeid ei tea, et kus midagi jooksma peab. Ise oleks kasutanud wago asemel neid kruvidega tavalisi ühendusklemme, tundub kuidagi kindlam, kui wago plekiääre taga
Lugemata postitus Postitas TumeTumba »
Ma küll ei soovi, et igiliikur vait jääks (pigem võiks rohkem arvamust avaldada) aga meelerahu tuleks inimesele tagasi anda.igiliikur kirjutas:Ma saan kõigest aru. Ma tean mis on kaetud tööde aktid ja mis on hea tava, aga siin väideti et on nõue. Näidake mulle ka seda nõuet, siis jään vait.
Kirjelda palun õiget varianti!Külaline kirjutas:...Kaablite "lappimine"/pikendamine tuleks jätta ikka selle töö tegijatele (Wagoga "kokkupanemisest" ei piisa).
Imelik.
Jah, kõik õige, aga see eeldab lahtilõhkumist pistikust pistikuni kogu elektriku tehtud pask (ise arvan, et see vägagi ebaharikul kõrgusel veetud juhe on seda, sest välistab põrandaliistu paigalduse klambritega/kruvidega), teha uus kanal sobivale kõrgusele, teha uus siseviimistlus tuppa (seinas Seinex ja korrektne viimistlus eeldaks kogu vana mahakiskumist uue paigaldust ja värvimist)? Kui palju sellist korrektset ja õiget varianti reaalsuses kasutatakse? Kui suur on vahe, kas see Wago ühendus on harutoosis, kus juhtmeotsad ei ole samuti ca 5cm ulatuses selles "valges kestas" või seinas (kivi)?Külaline kirjutas:Pikalt ei viitsi (vabandust). Taastada tuleb kõik kaabli kihid (juhid, põhiisolatsioon, kaitseisolatsioon).
Imelik.
Külaline kirjutas:... Ma ei usu, et keegi freesis kaabli seina paralleelselt põrandaga, põrandaliistu tsentri kõrgusel? Pigem said pihta vertikaalsele kaablile? Kaabli saab lappida u. 10 cm
-ses vahemikus (seega ei eelda kogu viimistluskihi eemaldamist)...Imelik.
Kui tahad võin sind seda imet vaatama kutsuda! Selles konkreetses seinas ei olnud ühtegi pistikupesa ja lahtiraiutud osa jooksis paralleelselt ca 2-3cm kõrguselt põrandaga. Parandatud koht jäi liistu taha. Ikkagi veel küsimus sulle, Imelik (minust siiski targem selles vallas), kas ma peaksin millegipärast muret tundma? Klienti on juhtumist ja selle parandamisest ülalkirjeldatud meetodil teavitatud.Urmas kirjutas:Nonii, täna paigaldasin põrandaliiste ja puurisin juhtmesse. ...Parandasin ära järgnevalt kirjeldatud meetodil- raiusin ettevaatlikult katkise koha ca 15cm ulatuses lahti, põhjalikult katki oli ainult sinine juhe, pruunil ei täheldanud millegipärast midagi isegi isolatsioonil, hammustasin sinise katki puhastasin otsad võtsin kaks Wagot, pistsin otsad sisse ja puuduva osa sildasin...Küsiks veel, kas elektrikutel on ka mingid nõuded, kui kõrgel põrandast peaksid juhtmed jooksma või mingi kokkulepe ...
Selles mõttes võiksid, et Sa lihtsalt ei tea mis Sa teed.kas ma peaksin millegipärast muret tundma?
Hea Imelik! Kuna pean sinu kommentaaridest lugu ja arvestan neid, siis palun ikkagi kirjelda mulle, kuidas oleks selle apsaka parandanud kohalekutsutud oma tööd tundev, kohusetundlik pädevisik? Kas ta oleks reaalselt midagi teistmoodi teinud?Külaline kirjutas:...Selles mõttes võiksid, et Sa lihtsalt ei tea mis Sa teed....
Imelik.
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Konkreetselt selle seina osas julgen küll seda väita, kuigi, nagu eelnevalt olen maininud, ei hakanud kogu pikkuses juhet välja koukima.Imelik kirjutas:...Küll ei saanud ma aru Sinu kirjeldusest- kas väidad, et kaabel on süvistatud seina paralleelselt põrandaga (liistu kõrgusel)? Sel juhul läbivad teised kinnitused ka kaablit?
Lugemata postitus Postitas amp »
Vot sellise toimimise korral võid pädevusest väga kergelt lahti saada, kui keegi peale satub ja väga seda soovib. Pädeva isikuna peaksid sa sellega ju kursis olema?igiliikur kirjutas:Imelik, kõik su jutt on õige, aga keegi lihtsalt ei tee mitte kunagi niimoodi. Olen ise 15 a juhtmeid vedanud ja oman ka vastavat pädevust, seega niisama ei lahmi. Juhe ühendatakse wagodega või klemmidega kokku, auk loobitakse gipsi täis ja korras. Jutt siis tavalisetest elamutest või korteritest. Ma ei väida, et see õige on, aga elu lihtsalt on niimoodi.
Jah, ma tean kuidas õige on. Lihsalt keegi kunagi ei tee niimoodi, vähemalt minu tutvusringkonnas, mis pole eriti väike üle eesti. See ongi see tüüpiline olukord, teoorias on kõik ilusti paigas, aga praktikas on asi hoopis teistmoodi.amp kirjutas:Vot sellise toimimise korral võid pädevusest väga kergelt lahti saada, kui keegi peale satub ja väga seda soovib. Pädeva isikuna peaksid sa sellega ju kursis olema?igiliikur kirjutas:Imelik, kõik su jutt on õige, aga keegi lihtsalt ei tee mitte kunagi niimoodi. Olen ise 15 a juhtmeid vedanud ja oman ka vastavat pädevust, seega niisama ei lahmi. Juhe ühendatakse wagodega või klemmidega kokku, auk loobitakse gipsi täis ja korras. Jutt siis tavalisetest elamutest või korteritest. Ma ei väida, et see õige on, aga elu lihtsalt on niimoodi.
Lugemata postitus Postitas Imelik »
.... rohkem? Sa kulla inimene ei tea seda. Siiski kaldun arvama, et keegi ei lohistanud freesi mööda põrandat.Õnneks ei saanud pihta
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025