Võrreldes .......millegaKülaline kirjutas:... aga kas ka tasuv???
Imelik.

Lugemata postitus Postitas Külaline »
Võrreldes .......millegaKülaline kirjutas:... aga kas ka tasuv???
Imelik.
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Siiani vist tuuakse nii ehitusmaksumuse ja küttekulude osas võrdluseks vist nn. praegu ehitatavaid tavamaju.Külaline kirjutas:Võrreldes .......millegaKülaline kirjutas:... aga kas ka tasuv???
Imelik.
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Üks vaidluste/segaduste allikas on see et ei taheta täpsustada mida selle "tavamaja" all täpsemalt silmas peetakse. Ei täpsustata "omadusi/näitajaid" ega hinda.Urmas kirjutas: nn. praegu ehitatavaid tavamaju.
Selliseid viiteid ma nimetan tavaliselt "müraks".Urmas kirjutas:Siiani vist tuuakse nii ehitusmaksumuse ja küttekulude osas võrdluseks vist nn. praegu ehitatavaid tavamaju.Külaline kirjutas:Võrreldes .......millegaKülaline kirjutas:... aga kas ka tasuv???
Imelik.
"Passiivmaja vajab kütmiseks ja jahutamiseks 80% vähem energiat kui teised tavapärastele standarditele vastavad uue hooned ja 90% vähem kui ülejäänud hooned." http://www.passiivmajad.ee/index.php?page=100&
Ehitusmaksumuse osas kõigub see võrdlus 5-15%-ni (erinevad allikad), milles isklikult kahtlen.
Urmas kirjutas:"Passiivmaja vajab kütmiseks ja jahutamiseks 80% vähem energiat kui teised tavapärastele standarditele vastavad uue hooned ja 90% vähem kui ülejäänud hooned." http://www.passiivmajad.ee/index.php?page=100&....
Minusuguste juhmide jaoks võib kõlada ülalmainitud tsitaat ülima tõe kuulutusena!Külaline kirjutas:Selliseid viiteid ma nimetan tavaliselt "müraks"...
Imelik.
Kas eestis või soomes?Külaline kirjutas: Passiivmaja ehitamine on 30-50% kallim A energia klassi majast.
Külaline kirjutas:( katsetused on poole peal)
On.Külaline kirjutas:... milleks Eestis garanteeritud kompetensi ei ole (ehitaja kes garanteerib normi täitmise)
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Ilmselt olen ma üpris imelik nii mõnegi arvates aga mina tahaks näha suuremat riigipoolset "vägivalda" ja samas ka abikäe ulatamist.vuuk kirjutas: Omandisuhte reformimisega on säästumeetmetele peamist rõhku pandud tööjõukulude seisukohast.
Mõneski muus osas tundub olevat kohati seisak või koguni tagasiminek.
Ainuüksi omanike otsustamisõigus ning läbi tema rahakotiraudade majandusliku huvi tekitamisene ei kipu loksutama asju automaatselt paika. Ikka oleks veel vaja mingeid mehhanisme.
Maja ehitatud Soomes, aga % erinevus käis Eesti kohta. Katsetatakse kas vastab passiivmaja normidele. Sest, nagu Eestis on ka Soomes neid paberil über normidele maju ehitatud, aga tegelikus on hoopis midagi muud. Mainiti veel, et paljad aknad maksid üle 20 tuhande euri. Kuna tänased Eesti passiivmajad ei vasta normidele, kuigi kuuldavasti projekti peal olla kõik ideaalne, siis kahtlen täna sellise ehitaja olemasolus siin, kes garanteeriks(näiteks rahaliselt) normide täitmise tellija olemasolul. Kuna ühtegi maja ette näida pole, siis oleks see esimene.rokikas kirjutas:Kas eestis või soomes?Külaline kirjutas: Passiivmaja ehitamine on 30-50% kallim A energia klassi majast.
Kui väidetavalt soomes siis....loll jutt suhu tagasi.
Kui eestis siis...kõigepealt tahaks näha selle A energiaklassi maja eelarvet ja selle jagunemist ning planeeritud "näitajaid". Eestis see teema üpris segane.Külaline kirjutas:( katsetused on poole peal)Ehk täpsustad mida seal täpsemalt katsetatakse.
On.Külaline kirjutas:... milleks Eestis garanteeritud kompetensi ei ole (ehitaja kes garanteerib normi täitmise)
Kvaliteetselt vastavalt projektile töid teostavaid ehitajaid on eestis täitsa olemas. Ehk on ka teemat valdavaid projekteerijaid aga kas ka tellijaid kes sooviks/suudaks seda kõike rahastada......
Majanduslikult loetakse eestis mõistlikumaks tellida eskiisprojekt + foorumite/internetiabil enese harimine + iga etappi teeb odavaima pakkumise teinud "brigaad".
Kui õnne on siis vahest saab ka päris odavalt enam vähem rahuldava kvaliteediga maja selle "süssaga" aga passiivmaja teemas selline "ise olen rahastaja/arhitekt/insener/ehitaja/lammutaja/järelvalve" suhtumine/eelarve head tulemust ei too.
Kuidas? Õhupidavuse testi olen näinud aga edasi. Kas simuleeritakse "standartkasutust" ja sellega kontrollitakse inseneride oskust arvutada piirde soojusjuhtivust, jne.Külaline kirjutas: Katsetatakse kas vastab passiivmaja normidele.
Milline siis nimelt? Kui väidad et soomes ei ole passiivmaja normidele vastavaid maju siiani ehitatud siis ....ehk tood ka mõne sisukama viite mis seda väidaks.Külaline kirjutas: Sest, nagu Eestis on ka Soomes neid paberil über normidele maju ehitatud, aga tegelikus on hoopis midagi muud.
Külaline kirjutas: Mainiti veel, et paljad aknad maksid üle 20 tuhande euri.
Ega jah ainuüksi seadused ühtegi maja soojapidavamaks ei tee aga nad annavad tõuke kõigile osapooltele püüelda energiasäästlikumade lahenduste suunas.vuuk kirjutas:Samas ainuüksi seaduste kehtestamisega, "paberimajandusega" vaevalt loodetavat tulemust saavutame. Selleks vaja uusi innovatiivseid lahendusi, juurutada automaatikat jne, kus-juures pole mõtet loota, et kõik see on kohe alguses väga odav ja ootuspärane.
Nii arvan minagi.vuuk kirjutas: Passiv-, madalenergiamajad on täna minu arvates alles algarengu faasis.
Kes see ikka tahab avalikult kuulutada, et tarbib poole rohkem kui paberil kirjas. Vähemalt meil julgetakse juba avalikult öelda, et polegi ühtegi passiivmaja.rokikas kirjutas:Kuidas? Õhupidavuse testi olen näinud aga edasi. Kas simuleeritakse "standartkasutust" ja sellega kontrollitakse inseneride oskust arvutada piirde soojusjuhtivust, jne.Külaline kirjutas: Katsetatakse kas vastab passiivmaja normidele.Milline siis nimelt? Kui väidad et soomes ei ole passiivmaja normidele vastavaid maju siiani ehitatud siis ....ehk tood ka mõne sisukama viite mis seda väidaks.Külaline kirjutas: Sest, nagu Eestis on ka Soomes neid paberil über normidele maju ehitatud, aga tegelikus on hoopis midagi muud.Külaline kirjutas: Mainiti veel, et paljad aknad maksid üle 20 tuhande euri.Ja mis infot paljalt see väide meile annab? Ei mingit.
Uuri millise soojapidavusnäitajatega passiivmaja aknad võiks olla ja saada vastavate tingimustega hinnapäring aknafirmadele. Ennustan et ei mingit kordades kõrgemat hinda kui hetkel enimtellitavatel akendel (jätaks siiski tundmatud keldrifirmad ja nende väidetavad "soodushinnad" hetkel kõrvale)
Mul on kah- viilkatus võiks jääda ikkagi maast väljaulatuv, siis saavad lapsed talvel endale juba valmis liumäe.vuuk kirjutas:Pakun välja passiiv/madalenergia maja ühe tüübi-idee-lahenduse.
Võimalikult suur osa majast tuleks ehitada maa sisse... Lisaks on mul veelgi midmeid ideesid, millega saaks kogu seda "ansamblit" täiendada.
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Lugemata postitus Postitas cartman »
Pigem aastamiljoneid. Inimene ei käinud veel kahe jala pealgi, kui juba teadis, et koopas leidub maasoojust talvel ja maajahedust suvel. Vihmausski "teab", et maasoojus aitab energat kokku hoida, kaitseb nii külma kui kuuma eest2korda2 kirjutas:See, mida sa siin kirjeldad, on olemas olnud juba aastasadu.
Võib-olla ämma-äia keldri elamisväärseks ümberehituse peale kuluks tõesti palju pappi - selle vastu ei vaidle üldse.2korda2 kirjutas: Selleks, et seda elamisväärseks teha, kulub aga sellises koguses pappi (tasuta soojust/jahedust ei tule sealt kohe kuidagi), et ei taha mõeldagi.
http://www.google.ee/imgres?q=undergrou ... -DQ&zoom=1Urmas kirjutas:viilkatus võiks jääda ikkagi maast väljaulatuv, siis saavad lapsed talvel endale juba valmis liumäe.
See kas kütteenergia kokkuhoidu ikka tuleb peaks tiba arvutama. Aastaringne välistemp +4-5Cvuuk kirjutas: 1. Talvel võimaldab kasutada maasoojust ja seda täiesti tasuta. Temperatuur välispiirdest väljaspool on alati plusspoolel. Energiakulu aga sõltub mitte ainult piirde soojusjuhtivusest vaid ka temperatuuride vahest piirde eri pooltel.
Suvel aga võimaldab selline lahendus ruumi tasuta (ilma pumbata) jahutada.
Lugemata postitus Postitas fanatic »
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025