Vahe kokkuvõte antud teemast.
Olen lõpetanud pärnu 13KKK s põllumajandusehitaja eriala ja töötanud antud alal u5 aastat.Paraku pole kordagi olnud vajadust rajada küünile,silohoidlale ega ka laudale vundamenti ahju ega ka korstna tarbeks.Pole ka olnud varasemat kogemust antud pinnase tüübiga.Seepärast saigi siia see teema ülesse riputatud.

Kui tulevast pottseppa ei huvita minu rajatud ahju vundament siis ta arvatavalt väravast kaugemale ei jõua.Seepärast tänan Robit asjalike nõuannete eest. Igast vaidlusest sünnib kord tõde,loodan ,et ka seekord.

Mis puutub sellistesse vendadesse,kes täheldavad siia selliseid vaimusünnitusi nagu: ahju keeramise võimalus ja ühe külje isoleerimist. Kas te arvate,et ma olen mingi idioot ? Loodan saadud õpetuste põhjal omad asjad vonksu saada,seda kuidas sitasti ehitada oskab igaüks ilma siit abi palumattagi .
See siis selleks.
Tuleb siis nagu aru peaks saama toimida järgmiselt: Auk maasse kuni külmumispiirini(olemas),mingi geotekstiil alla,siis kruus/liiv/killustik/kivid a`10-20cm (olemas),sellele plaanin kile panna ja siis valada armeeritud plaat u30cm(kile servad nii pikad ,et ulatuvad kogu vundamendi servani)(betooniks kivikbetoon),sellele laoksin 200 sed fibo plokid (kas fibo3 tohib)(idee järgi ei tohiks koormus nii suur olla ,et mingi probla tekiks? ) 2rida ja sellele omakorda valuplaat(puhas) u 8-10cm.
Njah,kuskile pidin selle soojustuse ka panema?
Ahjaa,selgunud,et korstna vundament rajatud ka kuni külmumispiirini ja veel sügavamalegi.Laotud siis kivid algul mullaga ja edasi vastavalt olemasoleva pinnasega.Selgus see teiselpool maja põrandatöö käigus.(kunagi valatud põranda alus osutus kruusaga pooleks mullaks ja seda kuni põhjani välja

Tervitades Raudpats.