Lodža kinniehitamine

Kark
külaline

Lodža kinniehitamine

Lugemata postitus Postitas Kark »

On mõte, esialgu veel unistus, ehitada kinni kortermajal oma korteri lodža ning sealt edasi juba võtta maha lodža ja köögi vahel olev sein, suurendades sellega elamispinda.

Ma saan aru, et siin on kohustuslik kolmnurk - omvalitsus-ühistu-projekteerimisfirma. Aga millises järjekorras? Helistasin Tallinna linnaplaneerimisametisse. Esimene vastus oli, et kõik korterid peavad ehitama. Selgitasin et kolmandikul juba on ehitatud (ma ei tea kas omavoliliselt või dokumentidega), siis ütles et tuleb teha projekt ja siis nad vaatavad. Küsis aadressi ka, aga ma ei julenud öelda.. tulevad veel teisi trahvima :?

Küsingi - kas kellelgi on hiljutist kogemust lodža kinni ehitamisega? Kui tõenäoline on Tallinna linnavalitsusest positiivset vastust saada? Või on projekti tellimine lihtsalt raha raiskamine?

Tänan kui keegi võtab vaevaks vastata.
Külaline
külaline

Re: Lodža kinniehitamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui lodza asub köögis, siis selle kinniehitamisega ei suurene elamispind, vaid korteri üldpind, kuna köögi pind läheb abiruumi pinna alla, mitte elamispinna alla.
Kui korteri piir nihkub lodzani ja kõrval asub ka teise korteri rõdu, siis peab kahe lodza vahel olema tagatud konstr-e tulekindlus R60.
Hoone väline lahendus peab olema ühtne - kui lodzad kinni ehitada siis kõik lodzad ja ühtemoodi.
Rääkimata sellest, et kõik kinnistu kaasomanikud peavad ehitusprojekti kooskõlastama.

Võttes seda kõike arvesse, on suhteliselt problemaatiline sellist ümberehitust seadustada.
Kark
külaline

Lugemata postitus Postitas Kark »

Selge, elamispinnaks seda ei nimetata.
Ma olen ka aru saanud, et selline üksiku korteri kinniehitus on väga problemaatiline, kui mitte võimatu. Seetõttu soovikski leida kedagi kes on sellise kadalipu läbi teinud ja milline on tulemus olnud.

Ühtset fassaadi ei saa enam kuidagi, sest kolmandik on omal lodžad kinni ehitanud, kes 3-e raamiga aknaga, kes 2-e raamiga. No maja näeb välja nagu kanakuut (rääkimata juba tavaliste akende välimusest) ja see kas minu lodža on aknata või ei, see enam midagi ei päästa.

Oletame et ühistu tellib terve fassaadi rekonstrueeimise projekti. Ja kuna projekt on kogu majale ja antakse ehitusluba, kas siis ehitamise kohustus tekib ka kõigil? Või siis võib igaüks ise ehitada, omal ajal, omal soovil, peamine et ehitus vastab projektile?
werta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas werta »

Ei usu, et keegi oleks lodza seaduslikult kinni ehitanud.
Tõstetakse aknad ette ja kogu lugu.
Loa saamiseks peab peale projekti olema ka kõigi korteriomanike allkiri, et nad on nõus Sinu lodza kinniehitamisega.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kark kirjutas:On mõte, esialgu veel unistus, ehitada kinni kortermajal oma korteri lodža ning sealt edasi juba võtta maha lodža ja köögi vahel olev sein, suurendades sellega elamispinda.
Seaduslikult sul jah ilmselt üksinda seal majas ei õnnestu seda "ratsi" teha aga ...kui ma oleksin su naaber siis tahaksin et juhul kui sa selle plaani teoks teeksid oleks ka need uued seinad/laed/põrandad tunduvalt soojapidavamad võrreldes vana välisseinaga sest suurendad välispiiret (kui üleval/all naabritel seal tavapärane rõdu). Samuti tuleks maja küttearvete jagunemise "sisteem" ümber vaadata sest sul ju nüüd rohkem köetavat pinda.
Externa
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Externa »

Selle asja soojustamine saab olema ka üks keberniit...pigem see ikka ühistu tasandil ette võtta. Kredex annab selliste asjade jaoks raha.
Incikas
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Incikas »

Tallinna linnas üldjuhul jah mindud ikkagi seda teed,et selline kinniehitamine on keelatud...Esiteks maja välisilme peaks olema ühesugune,teiseks puht konstruktsioonilised seisukohad-ehitad kinni küll,aga need teraskonstruktsioonid,mis hoiavad seal üleval su rõdupiiret,on suht "hapuks" läinud aja jooksul ja vaevalt keegi neid uuendab, kui kinni ehitab oma rõdu...seega külmasillad,kondentsid jne...
Muidu nokka lahti ei teeks,aga olen selliste asjadega kokku puutunud kordi ja konsulteeritud ka projekteerijate-järelvalvete-linnaosade arhidektidega ;)
Vasta