Malmradiaatorite puhastamine
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
Malmradiaatorite puhastamine
Lugemata postitus Postitas Marjake »
Tere!
Kuidas saab lihtsa vahevaga vanad malmradiaatorid vanast värvist puhtaks? Hakkasin täna terasharjaga puhastama, aga ega töö eriti ei edenenud ja raske oli ka. Kas on veel mõni muu variant tõhusaks puhastamiseks?
Uurisin internetist ja paljud soovitavad liivapritsi abil vana värvi eemaldada, aga see eeldab (vähemalt nii sain mina aru) radiaatorite maha võrmist. Selleks mul kahjuks raha ei ole ja seega loodan, et keegi oskab soovitada midagi odavamat ja tõhusamat kui terashari.
Suur aitäh vastajatele!
Kuidas saab lihtsa vahevaga vanad malmradiaatorid vanast värvist puhtaks? Hakkasin täna terasharjaga puhastama, aga ega töö eriti ei edenenud ja raske oli ka. Kas on veel mõni muu variant tõhusaks puhastamiseks?
Uurisin internetist ja paljud soovitavad liivapritsi abil vana värvi eemaldada, aga see eeldab (vähemalt nii sain mina aru) radiaatorite maha võrmist. Selleks mul kahjuks raha ei ole ja seega loodan, et keegi oskab soovitada midagi odavamat ja tõhusamat kui terashari.
Suur aitäh vastajatele!
-
- külaline
Re: Malmradiaatorite puhastamine
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mida sa sellest radikast niiväga kratsid, nagunii värvid ju uuesti üle. mis ma ei tule, see jäägu uue värvi alla!
Urmas
Urmas
-
- autodidakt
- On tänanud: 380 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Saab veel trelli või nurklihvija, maakeeli "relakas", külge kinnitatud traatketastega/-harjadega, aga arvestades radikate keerulist kuju (ei pääse igale poole ligi), siis paras k..p ja toatäis lendlevat värvitolmu.Marjake kirjutas:...Selleks mul kahjuks raha ei ole ja seega loodan, et keegi oskab soovitada midagi odavamat ja tõhusamat kui terashari...
On tõesti olemas keemia vana värvi eemaldamiseks, aga seegi ei ole piimapaki hinnaga+pintslid+kummikindad ja korralik pesu pärast. Jällegi arvestades radikate kuju, pole selle keemiaga mässamine ka just meelakkumine või lust ja lillepidu.

Loe veelkord minu eelmist postitust või mine poodi, osta õlut/veini (vastavalt oma maitsele ja eelistustele), võta aeg maha, võta tool ja istu või viska pikali radikate ette, vaata neid radikaid, hakka mõtlema ja otsima vastuseid järgmistele küsimustele:
1. Kas nad on ikka nii hullud, et ei kannata enam vaadata ka peale lihtsat kerget puhastust ja ülevärvimist?
2. Kas saab radikate räsitud muljet petta?
3. Kas saab neid kuidagi varjata ilma, et soojusest midagi kaduma läheks?
Nüüd mõned vastuse variandid nendele küsimustele.
1. Äkki tuleks radikad välja vahetada, aga vist ei saa (rahapuudus), see tähendab, et tuleb minna lihtsama vastupanu teed ja leppida/harjuda sellise väljanägemisega nagu nad on praegu, ainult kerge välise puhastuse ja ülevärvimisega.
2. Saab ja väga edukalt- a) tee radikad ja nende taust seinaga sama tooni ja nad ei torka enam niipalju silma, olenemata sellest, et ülevärvitud ja krobelised. b) värvi ribid sobivate, erksate toonidega erivärvilisteks, et just torkaks silma, aga keegi enam ei näe, milline on aluspind, vaid näevad seda, kui vahvat värvi on värvitud radikad c) värvi ribide pealispind graafiliseks ehk mingi suvaline graafiline disain- sirgete/looklevate joontega, ülesse vasakusse nurka ühte värvi ruut/ring ja ülejäänud osa teist värvi d) värvi radika ribidele rahvusromantilist ornamentikat, puhas vaba aja sisustamine ja väga omapärane ning usun, et kui ära teed, siis mitte kellegil ei ole selliseid radikaid või vähemalt mina pole veel näinud. Puhas fantaasia valdkond!
3. Kindlasti saab- a) pikemad päevakardinad b) mingi puitliistudest hõredam rest ette teha c) traadist raam ja sinna külge midagi põimida riideribadest, kunstlilledest d) "heegelda" jämedamast nöörist pitsiline võrk ette (oi kui palju erinevaid mustreid/tehnikaid) ja kinnitada saad aknalaua ja põranda külge jne jne... Jällegi puhas fantaasia valdkond!
Ei viitsi rohkem fantaseerida ja praegusel kellaajal on imelik hakata oma fantaasiat ergutavate jookidega turgutama. Kodus on fantaasiat turgutavat materjali liiga vähe ja poed on kah veel kinni.

Minu soovitus- ära peenutse ja aja viimast perfektsust taga

NB! Ära väga palju õlut/veini kah korraga võta, sest on oht juua radikate kole välimus ilusaks! Oma isiklikud kogemused, aga mitte radikate ilusaks joomisel!

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas werta »
..on veel üks võimalus: kuuma õhuga lasta värv kobrutama ja pahtellabidaga kobrutav värv maha lükata.Pärast radikas lihvida ja uuesti värvida.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Kui veel radiaatorid paigaldamata siis oleks väga hea liivapritsiga haljaks lasta.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/ novire@novire.eu +372 5810 3282
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
olen praktikas saavutanud parima tulemuse kemikaalide ja liivapaberiga
soovitan mõnelt militaristilt gaasimaski laenata, et kemikaalidega töötlemine tervist ei rikuks
töökulu on ca 40 minutit 1 ribi kohta
soovitan mõnelt militaristilt gaasimaski laenata, et kemikaalidega töötlemine tervist ei rikuks
töökulu on ca 40 minutit 1 ribi kohta
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Marjake »
Tere õhtust!
Vaatasin oma radiaatoreid täna veelkord ja väga kriitilise pilguga. Eks ta tõsi ole, et mitmeid kordi värvitud malmist enam väga ilusat asja ei saa, aga samas ei ole ma ka nii pirtsakas, et veelkord värvitud radiaatorite taustal oldud ei saa.
Seega otsustasin, et kõige odavam minu jaoks hetkel on see, et käin radiaatorid kareda liivapaberi ja terasharjaga veelkord üle ning värvin uuesti. Täna jõudsin viiest radiaatorist 2 ära teha. Eks ta raske oli, aga hakkama sain:) Ja kusjuures tulemus liivapaberiga hõõrudes paranes oluliselt (vähemalt minu arvates).
Igal juhul suur aitäh Teile kõigile, kes nõu andsid. Olen Teile väga tänulik!
Ilusat õhtut!
Vaatasin oma radiaatoreid täna veelkord ja väga kriitilise pilguga. Eks ta tõsi ole, et mitmeid kordi värvitud malmist enam väga ilusat asja ei saa, aga samas ei ole ma ka nii pirtsakas, et veelkord värvitud radiaatorite taustal oldud ei saa.
Seega otsustasin, et kõige odavam minu jaoks hetkel on see, et käin radiaatorid kareda liivapaberi ja terasharjaga veelkord üle ning värvin uuesti. Täna jõudsin viiest radiaatorist 2 ära teha. Eks ta raske oli, aga hakkama sain:) Ja kusjuures tulemus liivapaberiga hõõrudes paranes oluliselt (vähemalt minu arvates).
Igal juhul suur aitäh Teile kõigile, kes nõu andsid. Olen Teile väga tänulik!
Ilusat õhtut!
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit