Lühis korteris tekkis koridori peale

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Korteriomanik
külaline

Lühis korteris tekkis koridori peale

Lugemata postitus Postitas Korteriomanik »

Tervist,

Olukord siis selline:

Korteris tekkis lühis, mis oli minu enda rumalusest ning selle tagajärjel lõi korgid välja nii minu korteris kui ka veel 4-s korteris (koridori peale vist 10 korterit).
Meil just ennem toimus remont, kus juhtmed ja muu oli vahetatud. Korterisse oli eraldi paigaldatud kilp just selle puhul, et kui tekib lühis nt. toas siis viskabki ainult selle toa korgi välja.
Ühiskilbis oli ka meie korteri peale korda tehtud (Eesti Energia vaatas üle), ning ma ei saagi aru miks selline asi juhtus.

Remondi käigus tekkinud lühised ei teinud nii kordagi.

Kas keegi oskab seletada miks see lõi minu ja veel 4 korteri korgid välja?
Kas on võimalus, et meie korterid on kuidagi omavahel ühenduses?

Maja on kunagine ühiselamu, mis nüüdseks on korteriühistu (Elektroni 10, Järve, Tallinnas).

Oleks väga tänulik igasuguse abi eest.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Re: Lühis korteris tekkis koridori peale

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Siin on vajalik täpsustus. Välja lõi ühise kaitseseadme või 5 eraldiseisvat kaitseseadet? Viimasel juhul pidi lühisvool
mõjutama ka ülejäänud 4-le kaitseseadmele järgnenud ahelaid, ehk vajalik täpsem olukorra kirjeldus
(parem pilt jaotuskeskusest).
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tavalised MCB-del on lühiskarakteristik kõigil sama sättega (vähemalt tavalisi MCB-si ei saa valida muu ajasättega), st. välja lendab see automaat, millel kangem vedru. Kusjuures võivad ka mitu automaati samaaegselt minna. Kui aga vool on väiksem (mingi suurema takistusega lühis või rohkem ülekoormus) siis natuke loevad voolud ja muu pudi padi ning kaitsmed on veidi selektiivsemad.
See on nii tavaline asi, aga mõni kuuleb sest esmakordselt
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Seda küll aga kirjeldusest jääb mulje, et rakendusid mitte järgnevate ahelate kaitseseadmed, vaid pigem paralleelahelate kaitseadmed?
tommy4
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas tommy4 »

Vabandan Korteriomaniku ees, kui eksin, kuid ilmselt ta siiski ei tea päris täpselt olukorda.
Suure tõenäosusega on igal korrusel asuvatel korteritel üks ühine peakaitse. Lisaks Korteriomaniku kaitsme(te)le rakendus see peakaitse, mitte aga nelja korteri paralleelsed kaitsmed.
Ja selline juhtum on üsna tavaline, nagu kirjeldab ka Kalvis.
Korteriomanik
külaline

Lugemata postitus Postitas Korteriomanik »

Lõi välja ikka viis eraldi (paralleelselt seisvat). Kõik omanikud pidid pead korteritest välja pistma.
Ning imestama panebki, et kui varem tekkis lühis, siis ta lõi ikka ainult minu korteri välja ja teisi ei puudutanud.

Ja kui oleks mingi peakaitse, kas ta ei oleks pidanud välja lööma terve koridori mitte ainult 5 korterit?
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Mis siin ikka öelda, kui nii, siis õnnestus sul vägev siirdeprotsess korraldada. Seda võiks ju teoreetiliselt seletada üritada - aga kas on vaja?

Korda katset.
Vasta