Mure sis järgmine on kodus kamin-ahi.(soome tüüpi) Probleem siis selles , et kui õhtul kütan ahju ära siis läheb mõusalt soojaks ahi. aga järgmine päev on ahi ainult vaevalt leige

Tänades.
Lugemata postitus Postitas vux »
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Ahi liiga väike?vux kirjutas:Ehk on kellelgi ideid mida teha või oskab öelda mis valesti?
Kui suur on maja ja kui suur on ahi? Ning kas midagi veel kütteks toetab?vux kirjutas:Ei tohiks olla liiga väike. kuna on mõeldus selle maja kütteks.
Kui palju puid korraga ära kütad?vux kirjutas:ja kütan igapäev vahel ka ülepäeva hetkel.Pole ju veel nii külm. Ja ei tea öelda seda kas on kunagi norm. kütnud kuna maja uus ja pole enne köetud pidevalt.
Lugemata postitus Postitas stupiduser »
Stupi, kas sa praegu natuke üle ei pinguta?stupiduser kirjutas:Olgem optimistid ja oletame, et uue maja soojuskuluks on 80 W per m2.
90.- ruuduse maja ööpäevaseks soojavajaduseks on siis 175 kWh.
Kuna sa ahjufoorumis teema üles panid, lae siis ahjust mõni pilt ka üles - siis rahvas vähemalt teab, millest jutt käibvux kirjutas:Mulle väideti , et selle maja kütmiseks piisab sellest ahjust.
Aga tuleb välja , et ikka ei piisa küll
Oleme optimistid ja arvestame, et Sinu soojustatud vana maja energiakuluks on 100 W per m2.madis64 kirjutas:Stupi, kas sa praegu natuke üle ei pinguta?stupiduser kirjutas:Olgem optimistid ja oletame, et uue maja soojuskuluks on 80 W per m2.
90.- ruuduse maja ööpäevaseks soojavajaduseks on siis 175 kWh.
Mul 150 mm villaga soojustatud eelmise sajandi 30-te 100-ruudust puitkarkassmaja kütab sel sügisel seni ainult vaikselt (täna näiteks ca 350...400 W võimsustarbega) ÕSP, mis praegust COP-i arvestades (optimistlikult võiks arvata ehk ca 3,5 ööpäevakeskmiseks) annab maja ööpäevaseks energiatarbeks ca 9,6 kWh.
175 kWh ööpäevas teeks keskmiseks küttevõimsuseks 7,3 kW s.t. 7 suurt kilovatist radiaatorit peaksid huugama pidevalt täisvõimsusega - natuke raske uskuda su juttu.
Lugemata postitus Postitas motamees »
Jah, kuid teemaalgataja räägib ju käesolevast nädalast, kus EMHI andmetel ööpäevakeskmine temperatuur eile näiteks +8 (ja mitte -25) näib olevat olnud.stupiduser kirjutas:Ausalt üteldes pidasin ma ise sellist energiakulu arvestamise rusikareeglit jamaks.
Kui eelmisel talvel oli nädal aega alla -25C olnud hakkasin vaikselt kahtlema, et äkki see polegi väga vale.
Ei tea, ei viitsinud enam detailselt jälgida. Igal juhul ahju (kolde täituvus ca 75%) sai köetud iga päev ja laupäeviti vist isegi 2 korda päevas (ÕSP oli siis välja lülitatud - ei pea end ludiitide vennaskonda kuuluvaks).stupiduser kirjutas:Muuseas, palju Sul eelmise talve kahenädalase külmaline lõpuosas energiakulu oli?
No ma ei tia - ÕSP_i ees olev mõõtur näitab pidevalt numbereid 350...390 vatini - ma lihtsalt korrutasin need 24-ga, et ööpäeva kilovatt-tunnid kätte saada.stupiduser kirjutas:Lisaks veel niipalju, et 9,6 kWh saab kätte kolmest kilogrammist puidust.
Mida on minu arvates praeguste ilmadega 100 m2 jaoks vähe.
Võib-olla rehkendasid midagi veidi valesti.
Tegelikult on jah viga sees - unustasin ÕSP-i tarbimise COP-iga läbi korrutada, nii et tegelik energiatarve peaks olema ca 33.5 kWhmadis64 kirjutas:No ma ei tia - ÕSP_i ees olev mõõtur näitab pidevalt numbereid 350...390 vatini - ma lihtsalt korrutasin need 24-ga, et ööpäeva kilovatt-tunnid kätte saada.
See 33,5 kWh on umbes 10 kg puidstupiduser kirjutas:See 33,5 kW on umbes 10 kg puid
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas motamees »
Hea küll, küttekulu tänases päevas kokku tuleks siis:stupiduser kirjutas:Ma pakun, et lepp on umbes 20 senti kilo.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025