Req: Korteri remont - kindlustus juhtum

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
mteachx
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 3 korda

Req: Korteri remont - kindlustus juhtum

Lugemata postitus Postitas mteachx »

Tervist

Küsiks siis infot, kuidas teha ehituskalkulatsiooni korterile, st remondi osas. Vaja kindlustusele esitada, kuna sooviks sai ise remont teha (noh eks tuttavate abil jms).
Kuna teema endale hetkel üsna uus, siis üks kord küsin ja olen hetkel loll, kui jätan küsimata ja jäängi lolliks.

Igatahes lugu selline:
Korter sai üle ujutatud ülemise naabri poolt, terve korter sõna otseses mõttes tilkus/ujus. Kindlustus käis kohal pilte tegemas ja sellega nüüd kindlustus jäi kalkulatsiooni ootama, kuna küsiti, kas firma poolt või ise.
Nüüd siis aspektid sellised, et korteris ennem otseselt remonti tehtud polnud, oli elamiseks ok seisus nö.
Korter ise selline väike, 18m2 kööktuba, eraldi vahesein ehitatud duzzi, WC jaoks.
Seinas tapeet, vana elektri juhtmestik, laes tavalised plaadid liimiga ja põrand vana, ehitamisjärgne ilmselt, ülepõranda vaip peal.

Nüüd siis huvitakski, et kuna vaipa ma enam ei taha, ideeliselt tahaks seinad tasandada, et poleks lohulised ja uus elektri juhtmestik oleks ka hea panna, siis kas need võin kindlustustöödesse sisse panna? - Pean siis silmas, et kui ma tahan laminaat põranda panna vaiba asemel, ja seina värvi tapeedi asemel, et ei ole mingit jama?

Igatahes olekski huvi, et kuidas ma selle kalkulatsiooni peaksin tegema, kas enamvähem nii, et
Põrand:
uus põranda alus - hind
põranda mingi soojustus - hind
materjal - hind
laminaat xx m2 - hind
töö - hind
või kuidas?

Samas ise pole küll eriline asjatundja ja ei tea, mis siin põranda all on vaja üldse teha ja palju või mis materjali sinna kuluda võib, et siis on see suuresti ette ennustamine ju ?

Mõttes igatahes oleks remont teha üle korteri, nagunii oli kõik märg ja kindlustuse poolt piltidega fikseeritud ka.
Ehk saab läbi foorumi siit kuidagi mingit "hinnapakkumist" kaudselt, kui ma soovitud töö kirja panen?!
Põrandaks tahaks panna siis eel mainitud laminaati, uus põranda alune teha, et ei kriuksuks, (18m2)
Uus el. juhtmestik
Seinad tasandada, ja värvida..
uus vahesein teha, kuna antud kips sein veest läbi ligunenud.
Ripplagi valgustusega
Ripplae alla tahaks vedada õhutustorud, niiskuse vähendamiseks.
Putukatõrje
Enda töö? (asjade vedamine, jms..?)

(ehk eralid kööginurka miski plaat põrand?)
(Vannitoas eraldi plaatimine uuesti.. ?)

Ma ei tea, sai vist keeruline siin selle seletamine aga ehk miski suunagi saan kätte, kus algust teha või kelleltki tellima "remondiakti" vms..

Kindlustus maksab max 6100€, paberite järgi, noh see on summa, mille eest saaks 2 minu taolist korterit ära remonditud vist, et võib julge valiku võtta..?!

Kui nüüd küsimusi tekib, siis igati mõistetav ja katsun vastata nii kuis oskan.

Üldiselt hetkel mõtlen, et mina kui võhik mingit hinnapakkumist tegema ilmselgelt ei hakka, sellega võib väga puusse panna. Võib olla siis mingi firma (või ehk on siit keegi, kes mõistliku summa eest teeks?!) Tartust leidma, kes teeks miski pakkumise minu soovidega ja reaalse vajadusega.
Ei tea ju ise, palju töö maksab, või mis on kulumaterjali hind ja kui palju seda läheb.
Võib soovitada siis mingit hinnapakkujat hoopis selle pika jutu kokkuvõtteks?!..
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: Req: Korteri remont - kindlustus juhtum

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Lase kindlustus ise otsib nende poolt aktsepteeritud ehitaja, nende vastutus, nende mure. Milleks küll ise peaks sellega tegelema? "Mõistlik summa" ju pole siinkohal oluline. Sina ütled lihtsalt millist värvi, mis materjal jne. Ehitajaga saab arvatavasti kõike läbi rääkida töö käigus. Tema huvi on nagunii võimalikult palju tööd teha.
vanaema on sul veteran...
mteachx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pigem mõtlesin siin, et vaikselt ise tiksuda ja teha. Kõik muu lisatöö, mis kindlustuse alla ei lähe tuleks kohe omast taskust rahaliselt muidu leida, siis aega ja võimalusi lihtsalt rohkem. Raha kontolt kuskile ei kao ja tilk tilga haaval nokitseda. + saab töö rahad "endale". Siit-sealt räägitud, vaat, et muidki asju siis tehtud nende rahade eest saa, mis reaalselt kindlustus üldse maksma ei peaks.

Või kindlustus tahab mingi aeg tulla ja üle vaadata, mis selle raha eest tehtud nüüd siis on? - et ei saa midagi tiksuda?
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Kindlustust üldiselt ei huvita, kuhu kahjuhüvitisest saadud raha panid (va. olukord, kus objekt ise on kindlustatud - kindlustatava objekti seisukorda on neil ikka vaja hinnata). Ehitusfirma annab hinnangu, mis maksab. Sina saad kindlusest selle alusel raha kätte ja edasi vaata ise, mis ja kuidas.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
mteachx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Hetkel ajan tuttavate ehitajate kaudu asja, et kes tuleks teeks miskisuguse hinnangu. Materjali ja vajaminema nodi kohta ning töö raha.

Vaatab siis siin lähipäevil, mis ja kelle või kuidas asjad jooksma panen. Igaljuhul olen ennast jõudnud tänu Teile ja pisut ka tuttavatele valgustada.

Sai võetud ka miski firmaga ühendust, et võib-olla nende pakkumist vaja ainult, kui ei leia tuttavat, kes julgeb end kindlalt tunda hindade paika panemisega.

Miski summa eest võin ka siit otsida kedagi "hindajaks" jätkuvalt!
mallone
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas mallone »

Kõik see eelnev jutt on jura.Tegelikult on nii, et erinevatel kindlustus firmadel on kindlad firmad ,kelle jutt on acsept.Tuttavad `ehitajad`võivad edasi unistada.
mteachx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Täna õhtu saan hindaja. Homme saan pakkumise ja eks siis saadan edasi kindlustusse. Vaatame mis sellest tuleb. Kui ei lepita tuttava pakkumisega, siis lasen kindlustusel "oma firma" peale saata ja las teevad siis ise.

Igaljuhul tänud!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

mallone kirjutas:Kõik see eelnev jutt on jura.Tegelikult on nii, et erinevatel kindlustus firmadel on kindlad firmad ,kelle jutt on acsept.Tuttavad `ehitajad`võivad edasi unistada.
Eks ta enam-vähem nii ole, aga paljudel "kindlatel firmadel, kelle jutt on acsept" on minu arvates kerge "lõhn" manu. Olen ise teinud paar kindlustusjuhtumit alltöövõtuna ja pole sellel ehitusfirmal praktiliselt ühtegi töölist, aga kindlustus aktsepteerib tema pakkumisi. :) Aga noh, see pole enam minu asi.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
mteachx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Olen kõigile vastanutele tänulik. Pakkumine kindlustusse saadetud ja näis mis edasi saab.
Eks edasi saab ma loodan see, et ehitusalast nõu küsima juba siit keskkonnast.

Parimat
Vasta