Kanal garaazi

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-MaTu-
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kanal garaazi

Lugemata postitus Postitas -MaTu- »

Tere, foorumis uus ja ehitusalaselt mitte väga tugev :|

Sooviks natuke näpunäiteid, nimelt plaanis ehitada garaazi kanal. Ise jõudsin järeldusele et, lihtsaim viis oleks kanali põrand valada ja seinad üles laduda fibost. Küsimus selle koha peal selles et kuidas see fibo müür külgsurvet talub? Või oskab keegi mõne parema variandi soovitada? Materjalid kõik pean ostma seega hinda ei tahaks ka väga suureks ajada.

Tänud :)
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Re: Kanal garaazi

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

Seinad võid laduda millest iganes , sellist külgsurvet mis seinu liigutaks ei teki selle kanaliga kindlasti mitte .
hinna poolest vanad silikaadid kõige odavamad kui kuskilt leiad . kindlasti ei maksaks unustada pistikut ja valgust siis pole hiljem tarvis juhtmeid vedada üldse oleks ideaal kanal seest hele või isegi valge !

jõudu jaksu ja veidi materjali !
-MaTu-
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas -MaTu- »

Maaaluseks ladumiseks tuhablokk vist ei sobi? Hüdroisolatsioon tuleb nagunii panna aga see tuhablokk niiskust ei talu vist?
Olaf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Olaf »

-MaTu- kirjutas:Maaaluseks ladumiseks tuhablokk vist ei sobi? Hüdroisolatsioon tuleb nagunii panna aga see tuhablokk niiskust ei talu vist?
Tuhaplokke kasutada on kahtlane. Mul on kanali seinad laotud ka lapiti silikaattellistest. Kanal on tehtud garaazi otsast lõpuni ja seinad krohvitud. Kui on madalam koht , tuleb panna dreenitoru, sest muidu võib vesi sisse tulla ( mul oli hea võimalus juhtida veed kõrvalasuvasse ojja ). Hüdroisolatsioon tuleks teha.
Valgustid peaks olema niiskuskindlad, mul on pandud luminofoorvalgustid IP 56.
Tähtis on kanali õige laius ja sügavus , kanali äärtesse nurkraud.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Kas tõstuk ei mahuks garaazi? Tuleks kõvasti odavam ja omale mugavam. Kanal on yks sitaks kallis ettevõtmine.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Kui iga päev autosid ei remondi, siis tõstuk küll vajalik ei ole, sest sinna postide vahele tülikas sõitta pidevalt ja vaata, et uksed vastu ei kolksu. Olen ise kaks kanalit ehitand ja üks tõstuk hangitud. Viimase kanali tegin nii, et sain odavalt suure, kandilise raudpaagi, mille maha kaevasin ja kinni ankurdasin.Põhja raskuseks veel maakive ja betooni. Kiiresti ja lihtsalt.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Eks paljugi määrab kanali tegemisel ümbritsev pinnavee tase. Kui see ikka kõrgel .....
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Mul oli esimesel kanalil imbtoru kraavi, aga kevadel oli ikka tihti vesi sees, sest kraavis ka vesi kõrge. Sellise drenaasiga ei tohi kanalisse mingit saasta( näiteks õli) lasta, sest see imbub ka pinnasesse.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Robi 1 kirjutas:Kui iga päev autosid ei remondi, siis tõstuk küll vajalik ei ole, sest sinna postide vahele tülikas sõitta pidevalt ja vaata, et uksed vastu ei kolksu. Olen ise kaks kanalit ehitand ja üks tõstuk hangitud. Viimase kanali tegin nii, et sain odavalt suure, kandilise raudpaagi, mille maha kaevasin ja kinni ankurdasin.Põhja raskuseks veel maakive ja betooni. Kiiresti ja lihtsalt.

No siis tuleb load teha, mitte osta.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Robi 1 kirjutas:Kui iga päev autosid ei remondi, siis tõstuk küll vajalik ei ole, sest sinna postide vahele tülikas sõitta pidevalt ja vaata, et uksed vastu ei kolksu. Olen ise kaks kanalit ehitand ja üks tõstuk hangitud. Viimase kanali tegin nii, et sain odavalt suure, kandilise raudpaagi, mille maha kaevasin ja kinni ankurdasin.Põhja raskuseks veel maakive ja betooni. Kiiresti ja lihtsalt.

No siis tuleb load teha, mitte osta. Olen ise korra mõelnud kanali ehitusele. See on ulme ettevõtmine kui kõik ikka õigesti teha, et vett kanalis poleks. Lisaks on tõstuk alati otstarbekam, kui garaazi kõegus muidugi lubab.
Vasta