keskküte täiega p......

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
freed
Uus kasutaja
Uus kasutaja

keskküte täiega p......

Lugemata postitus Postitas freed »

Elame KÜ ja toas(5tuba 80ruutu) temperatuur om keskmiselt 10-14 kraadi.(kuna ühistu ostis liiga lahja kattla,nüüd om soov oma kütte peale minna,aga millise ja kuidas oleks kõige asjalikum seda asja ajada.elamises om jube niiske, hallitab ja ventilatsoon om kah olematu. :( :( :( :(
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ise sa ilma KÜ (juhatuse) nõusolekuta küttesüsteemist lahkuda ei või. Küll on sul õigus alla 18 kraadi lugeda justkui teenust mittetarbinuks ja jätta kütte eest maksmatta. Kuid see nõuab juriidiliselt korrektset prodseduuri. Soovitan pöörduda tarbijakaitsesse ja inspektsiooni täpsemaks tegutsemiseks. Nii käituda ei või, et täna ei maksa. Teine variant on ise lisaseadmetega juurde kütta.
xil
külaline

Lugemata postitus Postitas xil »

Kui sul on temperatuur jahedam kui teistel, võiksid nõuda luba lisaribisid või radikaid süsteemi ühendada. Või siis ilma loata ühendada, kui saad ja oskad. Kui kõigil on temperatuur madal, peaksite ehk koos plaani pidama, mida edasi teha.
dago/ru
külaline

Lugemata postitus Postitas dago/ru »

Vaevalt et yhistu ostis lahja kattla/ Ostis vast vastavalt normile/ Kirjutate et teil on 5 tuba/See raagib ainult sellest et teil on korteris koige vahemalt 350-450kg malmi/ribi kaalub10kg/ Kyttesysteemi on vaja vahetada/Koige parem on alumiinjum radiatorid ja vasest torustik/Kohe vaheneb vee kulu ja kytteelementide kaal/ Koige efektiivsem on vaheta seisakud" Ning peale seda ymber arvestada soojus raskused/Minu arvamus on see et keskyte arve peab vahenema/Lihtsalt naiteks see et raua soojus labivus on 1 aga vase soojus labivus on 5/aga alumiinjumi soojus labivus on 70protsenti vase omast/Raagin sellest mida tean /mul endal on puhtast vasest konvektorid/22mm toru/Koige rohkem on valja andnud 93kraadi Rauast konvektor annab valja 45 kraadi/Alumiinjum konvetor 65 kraadi Malm radikatest ei taha raakidagi see on yrg aeg ja raha raiskamine
Anna kannatust
külaline

Lugemata postitus Postitas Anna kannatust »

dago/ru kirjutas:Vaevalt et yhistu ostis lahja kattla/ Ostis vast vastavalt normile/ Kirjutate et teil on 5 tuba/See raagib ainult sellest et teil on korteris koige vahemalt 350-450kg malmi/ribi kaalub10kg/ Kyttesysteemi on vaja vahetada/Koige parem on alumiinjum radiatorid ja vasest torustik/Kohe vaheneb vee kulu ja kytteelementide kaal Malm radikatest ei taha raakidagi see on yrg aeg ja raha raiskamine
[b

No kas see on ühe normaalse ja asjast miskit teadva inimese jutt? Niipalju kui mina asjast aru saan ei määra vee kulu ja radiaatorite kaal midagi kütmise seisukohast.
Aga võibolla ISA soovitas http://www.haha.ee/jokedata/video/isa_soovitusel.mpeg
[/b]
dago/ru
külaline

kuttesysteemid

Votan naiteks 5korruselise elamu 20korterit 5kolmetolist15 kahetoalist/ kasutame18mm vasest toru ning alumiin radikaid/vannituba ei arvesta/ Sinna laheb292m toru 20 radikat kooki 45 tubadesse/Votan radikate kaalu 137kg 495kg/5ja8 ribi vastavalt /toru kaal 139kg/Nyyd vesi 37liit kook/135liit toad/ning torudes 59liiter/Koik kokku137+495+138+231=1002kg Nyyd raud /toru25mm/kaal707kg/ Malm radikad 800kg kook toad2520kg/Vee kulu 155liiter toru/142 kook/447 liiter toad/KOKKU VEE KULU 744 liiter/ koik kokku 707+800+2520+744=4771kg/ Nyyd vyrdle 1002kg ja 4771kg kylaline 19'24 /Edasi arvestus on koik tasuline/Malm radikad on 5ja7 ribi vastavalt
freed
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas freed »

katel muidugi lahja,mõeldud 180m2. aga maja om 550m2 :twisted:
dago/ru
külaline

Unustasin oelda-- et tosta toas temperatuur 1 kraadi vorra on vaja tosta vee temperatuuri 5kraadi vorra
Matt
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Matt »

Kattel lahja,süsteem valesti ehitatud jne.Ilma nägemata ei oska täpselt öelda.
Kasutaja avatar
tubasoojaks
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »

Katel peaks olema ca 100 kW ja akupaaki 3-4 tuhat l.
Aga küsi täpsemalt, PM
Elagu kodumaine energia:):):)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

No taitsa lopp kaes,huvitav oleks teada kust kohast sa votsid selle 3-4 tuhat liiterit/
dago/ru
külaline

kuttesysteemid

Vaiksed soovitused oeldu juurde/Mai 17/Kui ostate alumiinjum radikaid ja vasest toru kasutage valgevasest liitmikuid,selleparast et neil on enamvahem vordne laienemis koefitsent/ Raud ja tsingitud voivad ajapikku lekkima hakata/Ning kui parameetrid kogu talv on 60-70 kraadi kiiresti polevad labi/
PriitP
külaline

Re: kuttesysteemid

Lugemata postitus Postitas PriitP »

Kui siis alumiinium ja vask ka koos eksisteerivad...? Võiks nagu elektrokeemilist korrosiooni oodata?
dago/ru kirjutas:Kui ostate alumiinjum radikaid ja vasest toru kasutage...
dago/ru
külaline

Taitsa vabalt,kaua on vaja oodata seda elektrikeemilist korrosiooni/Radiaatori korgid on roostevabast rauast tavaliselt/
PriitP
külaline

Vask ja alumiinium

Ma ei tea kaua aga tarnija hoiatab sellise praktika eest...
http://www.radiaatorikeskus.ee/?id=14
dago/ru kirjutas:Taitsa vabalt,kaua on vaja oodata seda elektrikeemilist korrosiooni/Radiaatori korgid on roostevabast rauast tavaliselt/
http://www.radiaatorikeskus.ee/?id=14
dago/ru
külaline

Kui ma ei eksi siis soojuse myya ronis valja/ See tahendab ainult seda et nad omaparaselt teevad endale reklaami,iga radiaator on varustatud PASSIGA/ Loe,mina lugesin ta kaks korda labi/
PriitP
külaline

Radiaator on ostmata seetõttu "passi" ei ole, küll aga viitasin ühe saadaoleva alum. radiaatori spetsifikatsioonile. Pane viide oma "passile" siis on sellest ka foorumi lugejatele mingi kasu. Saan aru, et seal on kirjas: lubatud paigaldada vasega. Mis puutub soojuse müümisse vms siis siin on hea näide kui ei kasutata eesmärgipäraselt linke vaid üritatakse arvata mis lingi taga võiks olla. Halb on aga see kui oma arvamistega hakata teistele nimesid kleepima.
Kuigi ei oma seost teemaga siis mul puudub side lingitud firmaga muus osas kui, et ühe variandina küsisin neilt pakkumist ja lugesin paigaldustingimusi kus on selge sõnaga öeldud: vask ei sobi alumiinium radiaatoritega kokku
dago/ru kirjutas:Kui ma ei eksi siis soojuse myya ronis valja/ See tahendab ainult seda et nad omaparaselt teevad endale reklaami,iga radiaator on varustatud PASSIGA/ Loe,mina lugesin ta kaks korda labi/
dago/ru
külaline

Saage minust ka aru/ 19,24 saatis mind yleyldse hullumaija,taitsa voimalik et olen intellektuaalne invaliid/Kuivord mitte niivord/Lihtsalt viskas valja/Kui ostmiseks laheb /Siis NOVA FLORIDA itaalia oma,hea kaup/ 5 aastat panen paika,keegi ei kaeba/
Ailu ja Liisu...
külaline

Re: kuttesysteemid

Lugemata postitus Postitas Ailu ja Liisu... »

ma tahan otsida malmist midagi pllisss aidake mul on vaja teha malmist SUUR TÖÖÖ plliiis aidake ....looodan teie abi peale.... :oops: :P :shock: :D :lol: :o
leo111
Uus kasutaja
Uus kasutaja

mulle ka palun väga hädasti nõu vaja

Lugemata postitus Postitas leo111 »

Maja 260 m2, 2 x sillikaat sein keskel vill (48 cm seina paksus) tuul toas ei puhu. Aknad uksed enne külma vahetatud. eesti firma pani kogu küttesüsteemi radikad tubadesse, keldrisse põrandakütte, kütuseks sai valitud pelleti süsteem. Põleti on esbe oma 20 kw ja katel Futura 15 kw paigaldaja väidab et on pelletiaktel, kuid tegelt universaalkatel ja suure koldega, ahju on sisse pandud suur samottkivi ( vist kolde väiksemaks tegemiseks). Lugesin kuskilt, et Eesti tingimustes keskmise soojapidavuse maja kütteks kuluba aastas 170 kw energiat, ehk minu maja puhul peaks aastas kuluma 9,1 tonni pelletit, kuid tänase minu huippu süteemi tarbimise juures on kuu kulu u 2,4-27 tonni KUUS. Ja ei ole ma veel tervet kuud ära kütnud, ehk esimene kuu pelletiga. Paigalda arvab seda, et kulu peabki nii suur olema !? kuigi nende endi sõnul peaks kuu kesk kulu olema u 1,5 tonni ? Võta nüüd kinni mida mehed arvavad !! Tehakse mulle selgeks, et see nii peabki olema !! Mina jälle arvan teisiti, et kui olen süsteemi ostnud 170 K ja räägiti 1,5 tonnist kuus, kas see siis mitte ei peaks nii ka olema ??
Palun andke nõu.

järg ...
Täna puhastasime katla täielikult ära, muda-filtri puhastasin ka ära eile – täna öökülmasid olnud ei ole, väljas on hetkel +8 sooja, katel kütab 20 kw juures 1 Päevaga kulub pelletit 6 KOTTI ehk 96 kg, mitte enam ööpäevaga vaid Päevaga. Katel kütab täistuuridel, katlal olev temperatuuri näitaja ei lähe üle 48 kraadi kuigi sisse peaks ta ennast lülitama 63 juures, korstna termostaat näitab 120 kraadi !!!

oleksin väga tänulik abi eest.
Külaline
külaline

Leo 111/ Suhe on ebanormaalne /ikkagi 260m2/ Kui katla taga on kusagil 90-95 ribi nn uuemat tyypi siis peaksid saama parameetrid 70 kraadi /Kalvis ytles juba kasutegurist/ Katel katlaks aga millised on kytte elemendid jatsid markimatta/
Külaline
külaline

Kas Said oma katla tööle? Anna teada milles asi oli
dago/ru
külaline

PriitP /Osaliselt on teil muidugid oigus/ Ainult materjalid on teised/ Peale vaske ei tohi kasutada raud toru,seda ka vee voolu suunas/ Raud pluss alumiinjum eriti ei sobi,siin ma olen nainud kus terve maja jagu viidi vanarauda see on kusagil 200 radikat kolme aasta jooksul/Minu arvamuse jargi see rohkem oleneb alumiinjum sulamist/ Raual on veel yks hea omadus ta magnetiseerub,eriti liite kohtade alguse peal seest poolt nagu siibriga katab,ning koik kraanid pannakse alati vase toru poole/
dago/ru
külaline

Kuna olen aeglase arenguga inimene/Tahaksin anda viiteid kes toodavad ja kus toodetakse vasest toru/Kodumaist kaubandust ma ei toeta,neil on hulgi hinnad laest voetud raakimata jaehindadest/Sealt voib leida ka tehnoloogilise kaardi/ www/hutmen/pl www/ibp/co/uk www/wieland/de www/wieland/solo/by Ning pohiline www/KME/com Vene toru on kusagil 20 protsenti kallim kui KME oma ,ning minimaal partii 1 tonn siis saad hinna alanduse 5 protsenti/ KME on selleparast hea toru et ta pole kuiv ning nii kiiresti labi ei pole kui joodad/KME toodab aastas 750000 tonni toru
dago,ru
külaline

Lugemata postitus Postitas dago,ru »

Uudist olete kuulnud,oktoobri kuus lubavad tosta gaasi hindu ja jaanuari kuust vee hinda.Selle vahetamisega saate yhe tugeva eelise amortisatsiooni kulud kaovad igaveseks,ekspluatatsiioni kulud peaksid ka vahenema.Konnasoojad lahevad kuivikute peale/
Vasta