Tammelauast põrand punnitab

põrandad, põrandatööd
Tammelaud
külaline

Tammelauast põrand punnitab

Lugemata postitus Postitas Tammelaud »

Tere.

Aasta tagasi sai keskküttega korteris saepuruplaadi peale liimiga tammelauast põrand pandud. Nüüd on paarist-kolmest kohast lauad üles punnitanud ja põrand kummis. Peale astudes vajuvad lauad tagasi.
Millised variandid on olukorda lahendada ilma põrandat üles võtmata (korteris mööbel sees) ja kas keegi austatud foorumlastest oskab soovitada mõnda firmat või spetsialisti, kes antud probleemi lahendada suudab?
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Re: Tammelauast põrand punnitab

Lugemata postitus Postitas cartman »

Järjekordne jama laudadega, mis on liimitud. Aga proovi pealt kruviga põrandasse lasta, need yles tõusnud kohad. Pärast pahetl vms ja täida need augd.(keegi äkki pakub hea lahenduse peitmiseks, kruvide).
Aga tore , et see liimimine ikka nii popp on.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas kaizen »

see siin on juba teab-mitmes-murelik-põrandalaua lõim .. miks siis põrandalaua müüja soovitab need tammelaua(jupi)d aluspõrandale liimida? kas siis on mingi trikk vms - mis on siis õige lahendus - kruvid või liim? või mõlemad?

palun andke tarka nõu - teie, kes te olete targemad ja kogenenud - hea meelega ootan seda õiget lahenduskäiku ja kui kruvid - siis millised on need õiged ja kas kruvidele auk ette puurida ..

mul sama töö tammest põrandalaua juppidega seisab alles ees
k-zen
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Kui paks laud on plaanis? Mina kasutasin 14 v 18mm lauda, ei mäletagi. Punnist, diagonaali, lasin peale faasi ette. Faasi jaoks oli puur natukene väiksem kui kruvi pea, siis ei loksu. Faasi aukl ei tohi olla sygav aga piisav, et punni ei lõhuks. Ise kasutasin 3mm torx peaga kruve. Torx , sest siis poel ohtu yle keerata. Lauda kruvides toetasin ennem põlvega , laua, ilusti vastu põrandat. Kruvi peab kindlasti olema nö. kraega, et lauda ligi veaks. Igale laua reale vea liim eraldi ette, natuke kitsamalt kui laud. Kruve lasin otsa punnist yhe ja kylje punnist olenevalt 300-500mm vahega. See in jutt siis põrandale kus on all juba täis plaat, mitte laagid.
Pilt
Tammelaud
külaline

Cartman, kui panna terve põranda ulatuses kruvid, näiteks üle ühe laua või igale lauale? Kas saepuruplaat jääb kruvi hoidma? Nagu öeldud põrandat üles võtta väga ei tahaks.
Tänud vastamast.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Kas sul terve põrand punnitab? Ega see on proovimise teema. Kui paks on plaat, all? Kui kruvid viltu suunas lased siis on raskem kruvi plaadist välja tõmmata. Mis mõõdus laud sul on? Äkki pilti? Palju punnitab ylkdse, st. palju tõusnud on?
Tammelaud
külaline

Üritan pildi ja mõõtmised täna õhtul ära teha.
Tammelaud
külaline

Cartman,
Laua laius 14, paksus 1,5, plaat all 2 cm. Pilti ei saanud kahjuks teha, aga hetkel on põrand tõusnud kahest kohast, lisaks on ühes kohas võimalik aru saada, et liim on lahti tulnud.
Nendest kahest ülestõusnud kohtadest esimene on nelja laua laiuselt ja umbes 2 cm kõrgune. Teine on sama lai, aga madalam, võibolla 1-1,5com tõus.
Põranda paigaldas aasta tagasi äi, kes ilmselt tegi seda suures osas õigesti, aga ma eile vaatasin põrandaliistude taha ka ja vähemalt tõusnud kohtade otstes on lauad vastu seina, st ilma vaheta. See võib ka põhjus olla? Kuidas seda lahendada, üritada seina äärest mingi vahe sisse lõigata ja hiljem tõusnud kohas väiksest august liimi alla lasta? Sellisel juhul ei peaks kruvitama.

Tänan vastuse eest.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Kas võtad yless ja paigaldad uuesti või siis kruvitad. Mingi liimi alla laskmine ei toimi. Kui liimitud on ainult põhjast, mitte punnist, ja liim ei ole väga kinni põrandas siis mina võtaks põrandat yles, palju vaja. Tagasi paigaldaks kruvi+liiim. Kindlasti kasutas su äi mingit PVA vms tava liimi? Kas kindel, et ennem olid seinad lahti st. vahe seina ääres?
Kas yles tõusnud koha peale vajutades, lauad, ilusti alla vajuvad?
Tammelaud
külaline

Ma arvan, et see ilma vaheta oli juba enne. Mul on seinad vaheldumisi kips ja kivi. Ülestõusnud kohtade otstes on mõlemal juhul kivi ja laud tihedalt vastu seina. Minu loogika ütleb, et võibolla kipsi puhul saab laud natuke oma pinget kipsi sisse suruda, aga kivisse ei suru ja tõuseb keskelt üles.
Tänaseks on ülestõusnud kohad nii pinges, et enam peale astudes maha ei suru (mul kaalu umbes 90kg). Kuidagi tundub, et ikkagi otsest surub seda põrandat. Kindlalt muidugi ei tea.
Kas on muidu mõeldav, et võtan ainult pool põrandat üles ja panen kruvi ja liimi ainult sellele poolele? Mul korter 73 ruutu ja kõik ühe lauaga, ülestõusnud kohad on ühes pooles.
Tänan vastuse eest.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Soovitan teha eri ruumidele liikuvad vuugid. LKui ei tee siis ongi reaalne, et asjad hakkavad liikuma, isegi kui vastu seina ei ole. Esimese lauarea pead enivei lahti võtma, et ca 8mm-10mm vahe teha. Järelikutl on kogu ringil laud seinas kinni? Kui tervet ei taha siis võta pool, abi sellestki, sest kui seinast lahti saad siis vast enam tõusma ei hakka. Soovitatav on vaadata kõigi liiistude alla/taha ja tekitada vahed.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

cartman kirjutas:Soovitan teha eri ruumidele liikuvad vuugid. LKui ei tee siis ongi reaalne, et asjad hakkavad liikuma, isegi kui vastu seina ei ole. Esimese lauarea pead enivei lahti võtma, et ca 8mm-10mm vahe teha. Järelikutl on kogu ringil laud seinas kinni?
Vast on sobiv tööriist midagi sellist http://v1.fein.de/fein-multimaster/us/en/main/
Loomulikult ei pea just see kaubamärk olema.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Jah see on vinge kone, Boschil on 3x odavam olemas aga need terad:D maksavad roppu raha.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ei tea kas sellist "massinavärki" saab ka laenutada eestis.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

No kui natukenegi rohkem vaja kasutada siis Bosch tasub ära osta juba. Alla 100- on hind. Pole kyll võrdväärne Feiniga aga kõik samad tööd saab tehtud ja on odavamat varjanti terad ka saada. Muidu on neiel omavahel sobivad, universaalsed, terad ka olemas.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Jah aga ....tore kui oleks ka võimalus rentida selliste ühekordsete ettevõtmiste puhuks nagu siingi jutuks.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Seda kyll aga kui see tera maksab 15-20 euri tk+ rendi raha, vb läeb mitu tera, kui kivisse/metalli piisavalt lased....
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Ramirendis, kevadel , igatahes ei pakutud.
Tammelaud
külaline

Tänan, Cartman. Kõigile teistele ka aitäh soovituste eest.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Aga kui tehtud siis kirjuta ka mis, kuidas jne.
renee26
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas renee26 »

Miks tammelaud ja kõik muud puidust lauad ja parketid hakkavad üles paisuma on ikkagi see et pole piisavaid vahesid seina äärtes!! Teiseks see paisumine on eriti sügisel,ilmad on niisked ja kütet ei ole veel taha lükatud ja siis on paisumine meeletu. Muidugi peab vaatama ka et kui palju parketti saab ka panna ühes tükis, iga tuba peaks olema ikka eraldi tükis ja ka koridor. Küsijal soovitaksin panna kõigepealt panna mingi küte korterile enne kui seda remontima hakata,kui asi on tagas tõmmanud siis peaks edasi vaatama mis saa teha.

Teistele siis teadmiseks et kui on korralikult paigadatud põrandalauad(lipid) ja kasutatud õigeid liime siis hoiab liim lauda väga ilusasti kinni,endal on mugavam muidugi kui on ka väike naelapüstol millega osb või muu asja külge lihtsalt ära fikseerida. Endal on nii mugavam paigaldada,muud vajadust ei ole.

Soovitan ikka võtta omale paigaldama asjatundjad, endal pärast lihtsam. Alguses arvad küll et saad hakkama ka ise aga kaliteet kannatab,iga mees ju ikka kõike ka osata ei saa;)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ükspäev jäi silma, et Tööriistamarketis oli selle multitöörista odav analoog müügil hinnaga 55€ ja kaks erinevat lisatarvikute komplekti vastavalt 10€ ja 21€.
Urmas
Vasta