Sain sellise soovituse akende paigaldamiseks silbetist laotud seina avasse akna paigutamisel, et 1) akentet ei tohiks paigadada kohe kivist avatäitesse 2) ava perimeetri ümber tuleks kinnitada tugevalt ja tihedalt puit väljapoole, nii, et aknakast istuks puiduäärise sisse, mitet kiviauku. Sellega tekiks olukord, kus aken asub nö kivist väljapool ning tasapinnas seinasoojustusega (vill). Sellega saaks välditud külma kandumine aknapõsest kohe kiviseina ?
Kui see on ok nõu-. siis kas see kehtib kõigi akende puhul või on siin mingid aknatüübi iseärasused olulised?
Akende paigalduse tehnoloogia kiviseina avatäiteks
Lugemata postitus Postitas Raulka »
Omal sama plaan niimoodi teha ja puit ära immutada. Kavas 15 cm peno plokkidele soojustuseks panna. Kui nüüd aken raami sisse panna siis ei jää ka aken koopasse.
Iseasi kui tihedalt peab kinnitusi panema ja millega kinnitada. Aken päris raske.
Iseasi kui tihedalt peab kinnitusi panema ja millega kinnitada. Aken päris raske.
-
- külaline
tere
Lugemata postitus Postitas ehitaja1985 »
Mul selline küsimus, paigaldad villa vaheseintele ja jõtkukohad tulevad ühte kohta kas võib tekkida külmsilda
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tahan teada »
Oot, et kui Fibo seinas olev ava mõõt on näiteks 900x1200, siis tuleb sinna ümber veel puidust vöö panna ja lõplikuks mõõduks jääks 870x1170, ning alles selle mõõduga tuleks minna akent tellima? Sain ma õieti aru? Aga kas vaht ju ka läheb vahele ja aken ikka vahule jääb, mitte ainult fibole.... Ega ma sellest asjast palju tea aga oleks vaja veidi infot.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu