http://fotoalbum.ee/photos/LonelyWanderer/82950281/
HELP

Lugemata postitus Postitas leepus »
Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
leepus kirjutas:Tere, mure siis selline, et teatud suuna tuultega puhub küttekoldest (pliit) sissepoole kõik suitsu ja leegi ehk siis tõmme on vastupidine (tõmme on lüke) või üldse tõmme puudub. Pliit ja soemüür ehitatud eelmisel sügisel uus. Sama probleem ka ahjudega, aga mitte nii hullusti. Kas võib olla probleem selles, et need mütsid on vale disainiga vms?
http://fotoalbum.ee/photos/LonelyWanderer/82950281/
HELP
Lugemata postitus Postitas juhan »
Kõik on ju kivist tehtud. Ei saanud sellest pleki ideest aruAndrus Schults kirjutas: Põhimõtteliselt piisaks ka sellest kui mõlemale poole plekist külgedele lõigata sisse avad.
Seda vaheseina tõenäoliselt ei saa eemaldada, ilma et ei ohustaks võlvi sisselangemist. Otsmine piip ka ei tööta. Sellel veel selline imelik korstnajalg, mis vahepeal on mingi poole meetri jagu rohkem kui 45 kraadise nurga all. Mis on ka minu meelest ikka väga imelik disain.juhan kirjutas:Kui võimalik, siis proovi eemaldada võlvi alt see vahesein, sest tundub, et vähendab lõõri ristlõiget.
Kas katuse otsmine piip töötab tõrgeteta?
Lugemata postitus Postitas juhan »
Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »
Lugemata postitus Postitas virgor »
Päris korstna puhastusluugist pole proovinud, aga soojamüüri luugist küll olen ajalehti põletanud, et ehk hakkab tõmbama, aga sealt viskab ka tagasi. Järgmise tuulega proovin siis sealt korstna omast. Need asuvad suht lähestikku tegelt, kui vaatama hakata.virgor kirjutas:Kõige pealt alusta korstna tõmba proovimisega.Proovi kas korstna puhastus luugis on tõmme siis saad edasi toimetada.
Lugemata postitus Postitas iffoniff »
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Need mütsid on ehitatud mitte rohkem kui ca 10a tagasi. Samal ajal ka restaureeriti korstnapitsid. Varem oli majal ikka korsten lahtine. Aga ei oska kommenteerida, kas lahtiste korstendega oli parem või mitte. Selleks mõtlesingi teema algatada, sest suitsus ja külmas elamine on juba ära tüüdanud (ise olen elanud siin alates eelmisest sügisest).Robi 1 kirjutas:Olen ise ka kogenud, et selised mütsid just tuulega jämavadvahel. Aga kuna tegu on päris vana lahendusega, siis on kindlasti see teema toimind kunagi ja vigu peaks esmapilgul, ka mujalt otsima, enne kui lõhkuma hakata.
Hmm, ei ole kunagi katusel mõõtmas käinud, aga tegu on mõisaaegse hoonega, kui see vihje abiks on.virgor kirjutas:Mina arvan ,et see korstna lõõr on liiga suur (pildi pealt vaadates). Mis mõõdus lõõr on korstna pitsil .
Aitäh! Hea ja loogiline seletus. Aga, kuidas seletada seda, et konkreetselt tuul puhub sisse? Sellele soojamüürile lisaks läheb samast korstnajalast ka teisel pool seina asuv suur ahi. Leeridest ja asjades ei mõika ma midagi. Aga olen ka nii teinud, et kütan selle ahju ära ja siis proovin pliidi alla tuld teha, aga kõik puhub ikka sissepoole tagasi. Enne ka pliitasid olnud, mis ei tõmba, aga pole kuulnud, ega näinud pliiti, kust tuul puhub leegi, tahma ja suitsu sissepoole, nii et võtab kõrvetab kulmud ära kui avad ukse. See käib hetkeliselt ja siis jälle tõmbab ilusti mõne minuti ning siis viskab uuesti tagasi. Selline hingav pliit.... sisse-väljavirgor kirjutas:Asi selles kui korstna lõõr on liiga suur siis sa ei saa pliidi soemüüriga seda soojaks.Kui korsten on külm siis polegi tõmmet.Kui korsten tõmbab siis on ju küttekolletel viga.
http://www.hot.ee/kaminad
Lugemata postitus Postitas Kaido S »
Lugemata postitus Postitas talupoeg »
Lugemata postitus Postitas meesi »
Lugemata postitus Postitas iffoniff »
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited